Пак за ОНАЯ тема...

Все същите
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Мнение от Ън »

БоЕВ написа: Права си - това важи за всяко населено място.
Ама не идват хората при теб, нали, а се врът в софето. Е, що е така, а? Май там стандарта е по- висок, повече възможности, повече се печели, по- бърза и лесна кариера, почти няма безработица и вместо това да се отчита от софиянци, те мрънкат, че им разваляли рахата, разбираш ли...
Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда!

Изображение
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Re: Пак за ОНАЯ тема...

Мнение от Ън »

БоЕВ написа:
За софианци незнам - аз обичам софианки щот са разкрепостени, едни тигрици същи... :lol:
Аре, бе- верно ли... :lol:

Изображение
Аватар
Глас в пустиня

Мнение от Глас в пустиня »

Ангел написа:Простотията не зависи от това дали си селянин или гражданин. В Пловдив има цели квартали с първо поколение граждани (родителите им са селяни, но те вече са граждани и се държат като такива). Има и такива, които са си останали селяндури, макар да са трето поколение вече в града.
За експанзията на София са виновни преди всичко софиянци (за тези ми думи преди време тук някой клубари ми се обидиха), но това е истината. Представителствата на големите компании, централните офиси на фирмите, всичко е в София. И от тези фирми изискват служителите им да работят в София. Е, не може хем оная работа вътре - хем душата в рая. Столица сте, имате най- високият стандарт (що софиянци не идвате да работите в Пловдив примерно), а мрънкате, че било пренаселено и мръсно и т.н.
Това мисля, са проблеми на всеки мегаполис и там роптаят, но срещу емигранти, латиноси, чернокожи...
Звенения

Мнение от Звенения »

Ангел написа: (що софиянци не идвате да работите в Пловдив примерно), а мрънкате, че било пренаселено и мръсно и т.н.
Знаем люде, които достойно, години наред не се предаваха! гы-гы-гы -

...пътуваха сутринЪ от Пловдив, вечер към Пловдив,.. кУо са някви си 300 на ден за един добре платен енергичен работник.

Като станА невъзможно да се пътува тихо и кротко по магистралкен - оп едно апартаментче в Младост 4 - на гъза на "града" и по-блризо до Пловдив.

Сега дори и виртуално работата пъпли към София, не знам що, ама ни текАт поръчки от Пловдив, от Русе, от Варна. НИ/ма НЯ/ма хора, които на място да отработят същото? :-) ъйй уфлякох съ :roll:
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Мнение от Ън »

* написа:
Знаем люде, които достойно, години наред не се предаваха! гы-гы-гы -

...пътуваха сутринЪ от Пловдив, вечер към Пловдив,.. кУо са някви си 300 на ден за един добре платен енергичен работник.

Като станА невъзможно да се пътува тихо и кротко по магистралкен - оп едно апартаментче в Младост 4 - на гъза на "града" и по-блризо до Пловдив.

Сега дори и виртуално работата пъпли към София, не знам що, ама ни текАт поръчки от Пловдив, от Русе, от Варна. НИ/ма НЯ/ма хора, които на място да отработят същото? :-) ъйй уфлякох съ :roll:
Личните впечатления са много важни, мани статистики, пропаганди и т.н. Аз имам доволно количество познати, които бяха ПРИНУДЕНИ от работодателите си да се преместят да живеят в София, ако искат да продължат да работят ня този пост.

Изображение
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Мнение от Ън »

БоЕВ написа:
Това мисля, са проблеми на всеки мегаполис и там роптаят, но срещу емигранти, латиноси, чернокожи...
Приеми, че за болшинството софиянци, ние (не софиянците) сме "емигранти, латиноси, чернокожи..."
Тук списващите софиянци, са изключение...разбира се....

Изображение
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

Боев, не сравнявай едно твое/мое ходене до планина за 5-10 дена и това ти/аз да живеем по 1 година в Х град!

Местни данъци и такси за хотели са различни от тези за жилища, та не сравнявай ябълки с круши.

Изобщо, не знам защо се занимавам с тази безмислена тема...

А за политика - говори, ще говоря и аз - никви проблеми. Ама не за сегашна (тя е лайно и половина), а за история.
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
Аватар
Глас в пустиня

Ангел написа:
БоЕВ написа: Права си - това важи за всяко населено място.
Ама не идват хората при теб, нали, а се врът в софето. Е, що е така, а? Май там стандарта е по- висок, повече възможности, повече се печели, по- бърза и лесна кариера, почти няма безработица и вместо това да се отчита от софиянци, те мрънкат, че им разваляли рахата, разбираш ли...
Много хора заминават в чужбина, други гледат да са по-наблизо и няма лошо в това. Нещо подобно се опитах да обясня и в поста си към Елби, проблемите не са в прииждащото и нарастващо население, а в организацията, планирането и изпълнението на работите по чистота, транспорт, развитие и облагородяване на инфраструктура...а що се отнася до хартишката от дъФка в джоба - то това си до възпитание.
Аватар
Глас в пустиня

ELBI написа:Боев, не сравнявай едно твое/мое ходене до планина за 5-10 дена и това ти/аз да живеем по 1 година в Х град!

Местни данъци и такси за хотели са различни от тези за жилища, та не сравнявай ябълки с круши.

Изобщо, не знам защо се занимавам с тази безмислена тема...

А за политика - говори, ще говоря и аз - никви проблеми. Ама не за сегашна (тя е лайно и половина), а за история.
Е де, що се нервищ - дуднем си туканка.:lol:
Беше ми интересно - вече не ми е.
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

Ангел написа: Личните впечатления са много важни, мани статистики, пропаганди и т.н. Аз имам доволно количество познати, които бяха ПРИНУДЕНИ от работодателите си да се преместят да живеят в София, ако искат да продължат да работят ня този пост.
Ох, разбирам Звездичко какво иска да каже... Примерът с Пловдив. Имам колеги, които се оплакват, че нямат работа там, че цените ниски и т.н, а в същото време работа от там затрупва мен... На софийски цени... Това по повод виртуалното изместване. Не знам, има ли някаква вероятност, когато си на някое по-малко проветриво място да "улягаш", да забравяш, че лактите имат и други функции??? :winkw:

Абе, разсъждавам си, взела повод от *. Я марш на кюфтетата :grin:
Аватар
Глас в пустиня

Ангел написа:
БоЕВ написа:
За софианци незнам - аз обичам софианки щот са разкрепостени, едни тигрици същи... :lol:
Аре, бе- верно ли... :lol:
У-а-а-а-а-а-а-а-а-а-а-а, чудо - чудо ти казвам и...и...и... :secret: много си падат по селяни
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Мнение от Ън »

4avdar4e написа: Не знам, има ли някаква вероятност, когато си на някое по-малко проветриво място да "улягаш", да забравяш, че лактите имат и други функции??? :winkw:
Не, няма такъв шанс. Аз винаги съм на проветриво място. Нямаш си представа даже, колко ме духа пустият му вятър...

Един приятел бачка в нета, живее на забутано място, клиенти са му хамериканци основно, чиракуват му руснаци, украинци... и прави луди пари...
Вашата работа не я сравнявайте с другите.
Иди при твоя зъболекар и го попитай колко струва при него една металокерамична коронка, след това питай при мен колко струва и тогава ще говорим...
Последно промяна от Ън на 10.02.08, 20:32, променено общо 1 път.

Изображение
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Мнение от Ън »

БоЕВ написа: Беше ми интересно - вече не ми е.
Премести си го в другият крачол... Аз така правя като се "притесня" от всезнайковци разни...

Изображение
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

Ангел написа: Не, няма такъв шанс. Аз винаги съм на проветриво място. Нямаш си представа даже, колко ме духа пустият му вятър...
Един приятел бачка в нета, живее на забутано място, клиенти са му хамериканци основно, чиракуват му руснаци, украинци... и прави луди пари...
Иди при твоя зъболекар и го попитай колко струва при него една металокерамична коронка, след това питай при мен колко струва и тогава ще говорим...
Бе, човек, аз ти казах, че си разсъждавам само на глас... :lol: Не сравнявам работата, сравнявам хъса, борбата и други такива...

Апропо, оня ден, в 9 сутринта в Пловдив, на центъра, питах сума ти народ за интернет кафе, клуб, място, дето да има интернет.. Б@си, или сички, дето срещнах бяха препили, или такова няма. Не намерих! :blink:
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Мнение от Ън »

4avdar4e написа:
Ангел написа: Не, няма такъв шанс. Аз винаги съм на проветриво място. Нямаш си представа даже, колко ме духа пустият му вятър...
Бе, човек, аз ти казах, че си разсъждавам само на глас... :lol: Не сравнявам работата, сравнявам хъса, борбата и други такива...

Апропо, оня ден, в 9 сутринта в Пловдив, на центъра, питах сума ти народ за интернет кафе, клуб, място, дето да има интернет.. Б@си, или сички, дето срещнах бяха препили, или такова няма. Не намерих! :blink:
Хъс за работа и да имаш, не е достатъчен, ако си на майната, далеч от платежоспособните хора (става въпрос за професии несвързани с интернет)
Интернет клубове навсякъде в Пловдив. Не знам, защо не са те упътили. Сигурно, защото са знаели, че не си се обадила на мен...:blum:

Изображение
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

Ангел написа:Сигурно, защото са знаели, че не си се обадила на мен...:blum:
Само за протокола: ТИ беше във Варна :grin:
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Мнение от Ън »

4avdar4e написа:
За протокола- www.3o4o.net/forum/viewtopic.php?p=118909#118909

www.3o4o.net/forum/viewtopic.php?p=117834#117834

Изображение
Аватар
Dark Angel

Мнение от Dark Angel »

ELBI написа:
альо... напоследък с теб до такова единомислие ли го докарваме? :rotfl24:
май да, може би съм пораснала малко :lol:
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

Ангел написа:
4avdar4e написа:
За протокола- www.3o4o.net/forum/viewtopic.php?p=118909#118909

www.3o4o.net/forum/viewtopic.php?p=117834#117834
Не разбрах, но както и да е..
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Мнение от Ън »

4avdar4e написа:
Не разбрах, но както и да е..
Датите.
Кога аз бях във Варна и кога ти в Пловдив.

Изображение
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Мнение от Ън »

Dark Angel написа:
Това ти ли си изобщо...

Изображение
Аватар
Dark Angel

Мнение от Dark Angel »

Demon написа: Това ти ли си изобщо...
аз съм, добричка съм

преди време в един китайски ресторант късметчето ми беше "Stranger will change meaning of your life"....
Аватар
Глас в пустиня

Demon написа:
Dark Angel написа:
Това ти ли си изобщо...
Сега аз съм лошия в страшния филм...:rotfl24:
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Мнение от Ън »

БоЕВ написа:
Важното е да има лоши, за да се чувстват другите добри. :lol:

Изображение
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Demon написа:
БоЕВ написа:
И обратното. :grin:
Panta rhei...
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Мнение от Ън »

Мнемозина написа:
Demon написа:
БоЕВ написа:
Обратното не е приоритет на филма

Изображение
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

Dark Angel написа:
ELBI написа:
альо... напоследък с теб до такова единомислие ли го докарваме? :rotfl24:
явно - а пък други са се смалили - нали нищо в природата не се губи...:cool:
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

БоЕВ написа:...Е де, що се нервищ - дуднем си туканка.:lol:
Беше ми интересно - вече не ми е.
Хич не се нервя - не мога да взимам чужди характери :blum:

Аз си дуднех от началото, макар и темата да не ми е интересна - всъщност в последното си мнение ти каза точно това, което изложих на няколко места по-рано... некво единомислие :cool:
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Demon написа:
Мнемозина написа:
Demon написа:
БоЕВ написа:
Обратното не е приоритет на филма
Не е сигурно. Ама изобщо даже. :lol:
Panta rhei...
annonymus

Мнение от annonymus »

Леле, що нещо сте изписали!
Абе хора, но кого му пука? Аз имам приятели от прованса, дошли тука от студентските си години, прекрасни хора. Никога, ама никога не ми се е случвало някой да се държи кофти с мен, щото съм от София - не само въпросните приятели, по принцип. Или си пич, или не ставаш. Кво значение има къде си роден във века на глобализацията?
Живота става номадски - мен лично това страшно ме кефи, защото дава възможности за избор.
Аватар
Quid

Мнение от Quid »

pocti_bezobidna написа:Леле, що нещо сте изписали!
Абе хора, но кого му пука? Аз имам приятели от прованса, дошли тука от студентските си години, прекрасни хора. Никога, ама никога не ми се е случвало някой да се държи кофти с мен, щото съм от София - не само въпросните приятели, по принцип. Или си пич, или не ставаш. Кво значение има къде си роден във века на глобализацията?
Живота става номадски - мен лично това страшно ме кефи, защото дава възможности за избор.
тва го кажи на катаджиите извън софия:cool:
Quasi Universal Intergalactic Denomination

„Не може нации, които се напиват с бира, да дават акъл на нации, които изтрезняват с бира!“
annonymus

Мнение от annonymus »

Quid написа:
pocti_bezobidna написа:Леле, що нещо сте изписали!
тва го кажи на катаджиите извън софия:cool:
Ооо, аз не шофирам!
За късмет на себе си и околните. :-)
Аватар
Quid

Мнение от Quid »

с 25% + пътния данък в софия
7000 деца не могат да се запишат в детските градини
.........
при 2 мил жители и милион коли......

мисля си че е необходима крайна дясна политика по въпроса
другото е романтика

„Не може нации, които се напиват с бира, да дават акъл на нации, които изтрезняват с бира!“
Аватар
Амаранта

Мнение от Амаранта »

Quid написа:

мисля си че е необходима крайна дясна политика по въпроса
другото е романтика
по-скоро, това е резултат от крайно дясната политика.
Никой не хуква да се преселва от добро, и дребни дЯца трудно се гледат от сами родители на ново място...

другото са спекулации.:blum:
Аватар
Quid

Мнение от Quid »

крайно дясно е ако има нон стоп плащане
и срещу тва плащане отчетност кво получаваш и кво не
аз няма да плащам да не пълнят дупките по улиците и да вися с часове у задръствания щото някои си не плащат
на околовръстното винетки по 350 кинта на кола да си слагат и да си карат месец време
то ми писна:cool:
тва е дясно яко:cool:

Аватар
Амаранта

Мнение от Амаранта »

Това, че не е ясно кое за какво се харчи,
е за да се крадва по-лесно,
няма нищо общо с ляво, дясно, горе, долу, напред-назад.:winkw:
Аватар
Quid

Мнение от Quid »

за баварец 150 коня
данък 500 кинта
тия май четат тука у форума цифрите :-)
да си ебат майката
ще пререгистрираме колите у перник:rotfl24:

Публикувай отговор