Любов необяснима

Все същите
Аватар
doktorka

Re: Любов необяснима

Мнение от doktorka »

Stranniche написа:
ELBI написа: любов необяснима,
любов необяснима.
Ако любовта беше обяснима, щеше да се превърне в нАучен труд и да престане да бъде любов.
Нещо като стоножката, която като се замислила как ходи с толкова много крака, се заплела и не могла да продължи. :-)
:rotfl24::rotfl24:

ама си!
къде е любовта,къде е стоножката...:rotfl24::rotfl24:

ама ме разсмя..:kiss:
от сърце...
Аватар
Житената Питка
BOFH

Мнение от Житената Питка »

Мнемозина написа:Сега остава въпросът... Не, няма да го задам. Ние сме дискретни и нелюбопитни. :-)
Само да не се окаже, че говори за аналната любов, че... ше му дам аз една Валентинка на него! :grin:
Елка, кажи сега на кого да завиждаме! :giveheart:

П.П.
Честит ви 14-ти Февруари на всички!
(кой квот празнува :grin: )
(\__/)
(='.'=)
(")_(") Помогнете на Зайо да влезе в политиката!
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Stranniche написа:
Ако любовта беше обяснима, щеше да се превърне в нАучен труд и да престане да бъде любов.
Нещо като стоножката, която като се замислила как ходи с толкова много крака, се заплела и не могла да продължи. :-)
О, трудове има, но гледам, не пречат много. :lol:

През 1938 г. Кирил Кръстев публикува книгата си "Съвременната любов", отделните части на която са озаглавени по следния начин: "Новият мъж и любовта", "Новата жена и любовта", "Третият в любовта", "Правата на любовта", "Бъдеще на любовта" и др. Книгата е многоаспектна - психология, социология, антропология и т.н., тя е опит за един интегрален поглед към любовта. В отзива на Петър Динеков се казва: "Неговата книга има чисто теоретичен характер. В анализа и синтезата си тя е много близка до социологично-философския очерк. Кръстев изхожда не само от онова, което наблюдава около себе си, но от онова, което изобщо се наблюдава в съвременния свят."

Не казвам откъде съм го копнала това, само ви осведомявам за съществуването на нещо. :grin:
Panta rhei...
Аватар
frisky lioness
Обратна връзка:

Мнение от frisky lioness »

БоЕВ написа: Много ме бива в омразата, за разлика от любовта, там съм пълно дърво.
Омразата е турбо двигател, отговорна за развитието на света и прогреса.
За мен пък омразата е прекалено силно чувство-също като любовта
Малцина са избраните, достойни за омразата ми (като се замисля :huhthink: дори не се сещам за НИ ЕДИН). Аз съм въплъщение на любовтЪТ, кво да правиш:blum::winkw:
Изображение

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

БоЕВ написа:...
Така е, много си прав, само дето никога не можеш да се научиш да не мразиш, просто заменяш омразата с безразличие.
....
мързи ме да погледна какво съм писал, но на едно място точно това имах в предвид... научваваш се да не мразиш, а да игнорираш (което е някой да ти е безразличен - също като някакъв боклук на земята, който нито искаш да вдигнеш да го хвърлиш в кофата, нито пък да си цапаш обувката да го побутнеш.

бе я да си гледаме любовта - каквото и да ми говорите - тя си е най-прекрасното нещо в живота ни.
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

Мнемозина написа:Кой на кого се обяснява тук, може ли по-конкретно, защото нямам време да вниквам.

Елби, дължиш ми едно резюме на тема и без това. :blum:
никви проблеми

вчера цитирах (за влизане в ритъм) един стих на Недялко Йорданов.

И ... хората си казаха каквото си мислеха...

за любовта винаги се е говорело и ще се говори...
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

ELBI написа:
Мнемозина написа:Кой на кого се обяснява тук, може ли по-конкретно, защото нямам време да вниквам.

Елби, дължиш ми едно резюме на тема и без това. :blum:
никви проблеми

вчера цитирах (за влизане в ритъм) един стих на Недялко Йорданов.

И ... хората си казаха каквото си мислеха...

за любовта винаги се е говорело и ще се говори...
Информативен си като мен, да му се не види... :grin:
Благодаря все пак. :lol:
Panta rhei...
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

vyara написа:...
От тази тема се пръкват две подозрения. Едното е, че Елби отново е влюбен, а другото, че любов няма.
Но и за двете не съм сигурна. :lol:
И двете са без значение дали ги подозираш или не.

За първото - в някакъв смисъл аз съм си винаги влюбен. Най-малкото защото обичам живота и жените. И ските. И виното и ШЛ... И като не са ми на главата някакви гадни битовизми или здравни проблеми - летя си като влюбен (и съм си такъв).

За второто - любов има и просто не може да има спор по това. Само да ти пожелая да дойде по-скоро мигът, когато няма да изпитваш ... грам съмнение за това :winkw:
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

ELBI написа: Само да ти пожелая да дойде по-скоро мигът, когато няма да изпитваш ... грам съмнение за това :winkw:
Ахъм...
Елби, това беше шегичка. Сноу го твърди, не аз. Аз съмнения нямам в това отношение.
Изображение
Аватар
Quid

Мнение от Quid »

ЕЛБИ

не пиша в темата щото ти пишеш тва което аз искам да напиша

само ако мое да добавиме и зг и цска:cool:
Quasi Universal Intergalactic Denomination

„Не може нации, които се напиват с бира, да дават акъл на нации, които изтрезняват с бира!“
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

Мнемозина написа:
4avdar4e написа:
vyara написа:че любов няма.
Има, не убивай всичко деЦко в мен:crying: Без любовта (или обичта, както предожи Сноу) няма ли да сме мъртви???
Ами щом има, значи и Елби е влюбен.

Сега остава въпросът... Не, няма да го задам. Ние сме дискретни и нелюбопитни. :-)
о, това че любов има не значи, че всеки човек във всеки момент е влюбен...

обаче значи, че всеки човек тръпне и му е прекрасно, когато го споходи любовта, както и тръпне и чака, когато тя леко се е отдалечила от него... щото знае, че ще го споходи...макар и Тя да няма график и да не съобщава кога... нито пък се съобразява с искането ти да дойде по-скоро, да не си тръгва... безмълвно по английски като онази муза...
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

Quid написа:ЕЛБИ

:cool:

за първото се навивам...

за второто ... айде да си останем на добрия тон и усмивки...поне днес...:cool:

не е в темата (или пък е), но щото преди малко прочетох (и казах нещо) за тъжни филми ... а тук пишеме за любовта...

и с двете асоциации внезапно ми нахлуха спомени от филма 'Животът е прекрасен'...
Аватар
Quid

Мнение от Quid »

тва са неща които мисля че не трябва да се пишат изричат и мислят дори

щото пречи
прецепих софия сутринта:-)
и видях само един влюбен с китка рози
тоя беше все едно на бутилка мастика
летеше
добре че не скочи под някоя кола
малиииииии:-)
тва е любов
а не кво си дробиме е са:-)

„Не може нации, които се напиват с бира, да дават акъл на нации, които изтрезняват с бира!“
Аватар
Quid

Мнение от Quid »

ELBI написа:

:cool:

за първото се навивам...

за второто ... айде да си останем на добрия тон и усмивки...поне днес...:cool:

не е в темата (или пък е), но щото преди малко прочетох (и казах нещо) за тъжни филми ... а тук пишеме за любовта...

и с двете асоциации внезапно ми нахлуха спомени от филма 'Животът е прекрасен'...
е добре де:cool:
:-)

Аватар
frisky lioness
Обратна връзка:

Мнение от frisky lioness »

Quid написа:тва са неща които мисля че не трябва да се пишат изричат и мислят дори

щото пречи
летеше
тва е любов
И сигурен ли си, че не е бил някой от нас, който е бързал да Фърли китката, щот сговорната дружина го чака пред монитори и клавиатури,
да си кърши цял ден пръстетата в сладки приказки за любовтЪТ:lol::lol:
Изображение

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
Аватар
Quid

Мнение от Quid »

frisky lioness написа:
Quid написа:тва са неща които мисля че не трябва да се пишат изричат и мислят дори

щото пречи
летеше
тва е любов
И сигурен ли си, че не е бил някой от нас, който е бързал да Фърли китката, щот сговорната дружина го чака пред монитори и клавиатури,
да си кърши цял ден пръстетата в сладки приказки за любовтЪТ:lol::lol:
сега аз казах кво ми е направило впечатление
а че тва мое да се интерпретирва по хиляди начини - е може
но едва ли е интригуващо :blum:

Аватар
Quid

Мнение от Quid »

до 12-еееееееее
и аре по конете
щото деня ще е дълъг
весело изкарване на всички пожелавам:-)

Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

Quid написа:...сега аз казах кво ми е направило впечатление
а че тва мое да се интерпретирва по хиляди начини - е може
но едва ли е интригуващо :blum:
и мен не ме интригува дали си влюбен или не, но усещам как ако не друго, поне си пазиш внимателно стрелите на Купидон ...

Наздраве. Ако мога да кажа - от нас - на 4 км - на всички останали!
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

На ви един цитат по темата, да се радвате, като сте толкова вдъхновени днес. :grin:

Ерос не е бог, а само един велик дух (гений), посредник между тленните люде и безсмъртните богове. Неговата мисия е да бъде пратеник на боговете пред хората и ходатай на хората пред боговете.
(Платон – Пир, речта на Сократ).

Кажете после, че не съм добричка. :grin:
Panta rhei...
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

И любовта към трите портокала. :grin:

П.П. Ти не мина ли вече към ЛГ? :blum:
Panta rhei...
Аватар
Stranniche
Обратна връзка:

Мнение от Stranniche »

Мнемозина написа:
Stranniche написа:
О, трудове има, но гледам, не пречат много. :lol:

През 1938 г. Кирил Кръстев публикува книгата си "Съвременната любов", отделните части на която са озаглавени по следния начин: "Новият мъж и любовта", "Новата жена и любовта", "Третият в любовта", "Правата на любовта", "Бъдеще на любовта" и др. Книгата е многоаспектна - психология, социология, антропология и т.н., тя е опит за един интегрален поглед към любовта. В отзива на Петър Динеков се казва: "Неговата книга има чисто теоретичен характер. В анализа и синтезата си тя е много близка до социологично-философския очерк. Кръстев изхожда не само от онова, което наблюдава около себе си, но от онова, което изобщо се наблюдава в съвременния свят."

Не казвам откъде съм го копнала това, само ви осведомявам за съществуването на нещо. :grin:
Хубавото е, че любовта съществува въпреки нАучните трудове! :winkw::kiss:
Аватар
snowprincess

Мнение от snowprincess »

Житената Питка написа:
това беше голяма простотия :shocked:
Изображение
Аватар
snowprincess

Мнение от snowprincess »

БоЕВ написа:
Така е, много си прав, само дето никога не можеш да се научиш да не мразиш, просто заменяш омразата с безразличие.
Много ме бива в омразата, за разлика от любовта, там съм пълно дърво.
не е вярно
омразата наранява само теб, спира развитието ти и зацикляш само около това чувство, на другия му е все тая кви чувства изпитваш
Изображение
Аватар
snowprincess

Мнение от snowprincess »

Green Light написа:
snowprincess написа:няма любов
ако те заболи сърцето тичай при кардиолог

ако наричаш любов химията, дето продължава около две години - това си е сексуално желание
другото е обич
две години на човек
аха
Изображение
annonymus

Мнение от annonymus »

ELBI написа:
esti написа:
Mila написа:Около 70% от любовта е самонавиване.
Тва по груби сметки.:blum:
:rotfl24:
И няма нищо по-истинско от омразата. :lol:
това е наистина първично (по-точно е ярост, породена от страх или инстинкт за оцеляване), но повечето хора се научават да не мразят и/или да се издигнат над това чувство.

Струва ми се, че е много важен момент в живота ти, когато успееш да преодолееш омразата (или се научиш как да се прави), или поне да я загърбиш, или както е в онази притча - да не я храниш.

според мен любовта не е самонавиване, а е нежност, желание, обсебване от субекта - даваш себе си без да искаш нещо в замяна, виждаш най-красивото и хубавото, без да те интересува защо и какво следва от това...
Аз не вярвам в омразата.
Искам да кажа - съществува ярост, страх, инстинкт за оцеляване - да, ОК, но омраза?
Я се замислете - 100 % съм сигурна, че никого не мразите. Може да ви е яд на него/нея, да ви дразни, да сте обидени, наранени, да завиждате дори, ама да мразите? Се съмнявам силно, да знаете...
Аватар
Positum

Мнение от Positum »

snowprincess написа:
БоЕВ написа:
Много ме бива в омразата, за разлика от любовта, там съм пълно дърво.
не е вярно
омразата наранява само теб, спира развитието ти и зацикляш само около това чувство, на другия му е все тая кви чувства изпитваш
абсолютно същото може да се твърди и за любовта. кат се фиксираш нормално е да зациклиш:-)
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

Мнемозина написа:ходатай на хората пред боговете.
Това е ... изключително!! :blink:
Ходатай ... (брех, че хубав превод, забравена прекрасна думичка!!) Ерос, ходатая.. (примлясквам, въртя си го из устата..:winkw:)
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

pocti_bezobidna написа: Аз не вярвам в омразата.
Искам да кажа - съществува ярост, страх, инстинкт за оцеляване - да, ОК, но омраза?
Я се замислете - 100 % съм сигурна, че никого не мразите. Може да ви е яд на него/нея, да ви дразни, да сте обидени, наранени, да завиждате дори, ама да мразите? Се съмнявам силно, да знаете...
Мдам, и аз тъй.. Била съм гневна, дива, обидена, наранена.. Не съм завиждала, виж това е странно, и не помня да съм изпитвала див страх (освен на сън може би), но много пъти съм си давала сметка, че никого не мразя. И още толкова пъти съм се питала: какво ли е наистина да мразиш?? Не е ли като да те яде нещо бавно и мъчително отвътре, не се ли връща към теб?? Има толкова хубави неща на тоя свят, толкова неоткрити "пространства", що да се Абим, заради некой си :dunno: Бе знам ли, колкото хора, толкова .. магарета :blum:
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Мнение от Ън »

4avdar4e написа:
Мдам, и аз тъй.. Била съм гневна, дива, обидена, наранена.. Не съм завиждала, виж това е странно, и не помня да съм изпитвала див страх (освен на сън може би), но много пъти съм си давала сметка, че никого не мразя. И още толкова пъти съм се питала: какво ли е наистина да мразиш?? Не е ли като да те яде нещо бавно и мъчително отвътре, не се ли връща към теб?? Има толкова хубави неща на тоя свят, толкова неоткрити "пространства", що да се Абим, заради некой си :dunno: Бе знам ли, колкото хора, толкова .. магарета :blum:
Бати, тва страх, завист, омраза...кво ми говориш... с години така съм живял. :unknown:
Последно промяна от Ън на 14.02.08, 21:00, променено общо 2 пъти.
Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда!

Изображение
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Мнение от Ън »

pocti_bezobidna написа: Аз не вярвам в омразата.

Тва е щото сте добри. А някой от вас- pocti_dobri :twisted:
Аз пък щото съм лош :twisted:- мразя. :twisted: И да ви кажа още- вярвам, че истински да обичаш не можеш, ако истински не умееш да мразиш...

Изображение
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

4avdar4e написа:
Мнемозина написа:ходатай на хората пред боговете.
Това е ... изключително!! :blink:
Ходатай ... (брех, че хубав превод, забравена прекрасна думичка!!) Ерос, ходатая.. (примлясквам, въртя си го из устата..:winkw:)

Това ми попадна днес случайно пред погледа, цитирано беше в една статия от 30-те години.
Сега погледнах в тома с диалозите и виждам, че тук е преведено по друг начин. Да не ти разправям, че в горния вариант е и доста обобщено, в самия диалог е много по-пространно.
Само че точно това, с тоя свободен и вероятно не докрай точен превод, е наистина красиво.
Изобщо лексиката на ония години много ме замайва.
Бях пуснала наскоро една дума, която също така ме беше впечатлила - оглъбяване, в смисъл на "задълбочаване на нещо", но виждаш ли колко е различно?
Абе красота. :lol:
Panta rhei...
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

Demon написа:И да ви кажа още- вярвам, че истински да обичаш не можеш, ако истински не умееш да мразиш...
Аз пък не го вярвам това.. Днес за пореден път се убедих, колко добри хора имам около себе си. И продължавам да вярвам, че когато си добър и с теб са добри..

С редки изключения :grin: Които пък може хич да не са изключения...
Аватар
Kent
Обратна връзка:

Мнение от Kent »

Тва е щото сте добри. А някой от вас- pocti_dobri :twisted:
Аз пък щото съм лош :twisted:- мразя. :twisted: И да ви кажа още- вярвам, че истински да обичаш не можеш, ако истински не умееш да мразиш...
аре ве кое е критерия за "истински"
в смисъл истински какво
нещо по-особено ли е да обичаш
кой смее да каже, че е обича истински
кой смее да каже, че може да мрази въобще за форевър
ама не идеологии или отдавна умрели хора
а истински живи, с тупкащи сърца и розови бузи
кой е този кой:-)
77. Морските кончета винаги пътуват заедно - хванати опашка за опашка.
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Мнение от Ън »

Кент написа:
аре ве кое е критерия за "истински"
в смисъл истински какво
нещо по-особено ли е да обичаш
кой смее да каже, че е обича истински
кой смее да каже, че може да мрази въобще за форевър
ама не идеологии или отдавна умрели хора
а истински живи, с тупкащи сърца и розови бузи
кой е този кой:-)
кой, кой, кой....кой ще ми каже... :lol:

Изображение
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Мнение от Ън »

4avdar4e написа:
Demon написа:И да ви кажа още- вярвам, че истински да обичаш не можеш, ако истински не умееш да мразиш...
Аз пък не го вярвам това.. Днес за пореден път се убедих, колко добри хора имам около себе си. И продължавам да вярвам, че когато си добър и с теб са добри..

С редки изключения :grin: Които пък може хич да не са изключения...
А в дните честити вярваш ли? :lol:

Изображение
Аватар
Житената Питка
BOFH

Мнение от Житената Питка »

Demon написа:...кой, кой, кой....кой ще ми каже... :lol:
В тоя ред на мисли кой ще ми каже кое е по-важно - да подариш цвете на 14-и Февруари или в останалите 364 дни да засвидетелстваш любов?
(\__/)
(='.'=)
(")_(") Помогнете на Зайо да влезе в политиката!
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Мнение от Ън »

Житената Питка написа:
В тоя ред на мисли кой ще ми каже кое е по-важно - да подариш цвете на 14-и Февруари или в останалите 364 дни да засвидетелстваш любов?
Всичко е важно. (тва от "Загорка" го знам)
Аре Наздраве! :beer:

Изображение
jazz

Мнение от jazz »

Demon написа:
Житената Питка написа:
Всичко е важно. (тва от "Загорка" го знам)
Аре Наздраве! :beer:
тази година късмет че има 366
един ден и за себе си да оставя
и аз съм човек :lol:
Аватар
Kent
Обратна връзка:

Мнение от Kent »

Питкин ти да не си нещо трезвен, а:shocked:
кави дни, какви цветя човече, какви свидетелства:-)
77. Морските кончета винаги пътуват заедно - хванати опашка за опашка.
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Мнение от Ън »

zmeu™ написа: и аз съм човек :lol:
Жена ти знае ли? :lol:

Изображение
Публикувай отговор