Загубил си.Remmivs написа:Не съм го гледал този филм. ...почти безобидна написа:... "Влакът беглец"..
Аз май го имам, ще проверя и аз на теб ще го копна в замяна на самбиста.
Загубил си.Remmivs написа:Не съм го гледал този филм. ...почти безобидна написа:... "Влакът беглец"..
Земи го дръпни отнейде, ако искаш и ако ти се намира време - любопитно ми е дали ще ти хареса.Remmivs написа: Не съм го гледал този филм.
Не знам, бате. Аз още не съм и намерила моето определение.Remmivs написа: Свободата е несигурност според мен. Свободата е избор и отговорност. Свободата е нещо, което винаги те държи нащрек.
Ъъъ... тва ни гу ръзбрах...Remmivs написа: И, за да се покажа отново учен и т.н. и за да блесна, както ми прилича на фукня, която дразни повече, отколкото разсмива...
Наистина страхотен филм. Един от любимите ми наред с "Пилето", "Полет над кукувиче гнездо" и "Параграф 22".....Green Light написа:Загубил си.Remmivs написа:Не съм го гледал този филм. ...почти безобидна написа:... "Влакът беглец"..

Бе, не му обръщай внимание. Фукня! Аха да ме разсмее и ме издразни, риъш.почти безобидна написа:Ъъъ... тва ни гу ръзбрах...Remmivs написа: И, за да се покажа отново учен и т.н. и за да блесна, както ми прилича на фукня, която дразни повече, отколкото разсмива...
:eek::D
Аз след него една седмица като замаяна се носех...frisky lioness написа: "Полет над кукувиче гнездо"
Е аз, де. Мързи ме да влизам, ама забравям да сЪ подпиша,Anonymous написа:Аз след него една седмица като замаяна се носех...frisky lioness написа: "Полет над кукувиче гнездо"
"Параграфа" не съм го гледала, много ми е любопитно как се филмира подобна кинга.
Ама и от други места съм чувала добри думи за него, трябва да се поразтърся...
Тва със филмите и книгите сме го дискутирали много пъти надълго и нашироко. Не мога и не желая да сравнявам филма с книгата. На мен ми хареса:)Anonymous написа: "Параграфа" не съм го гледала, много ми е любопитно как се филмира подобна кинга.

ОК. Ето, Грийна ще ми го драсне. Ще споделя дали ми е харесал.почти безобидна написа:Земи го дръпни отнейде, ако искаш и ако ти се намира време - любопитно ми е дали ще ти хареса.
Runaway train e английското заглавие, доколкото си спомням. Сравнително старичък се -
нейде от края на 80те.
почти безобидна написа: Не знам, бате. Аз още не съм и намерила моето определение.
Имах предвид следното:
Когато човек е нахранен, с покрив над главата и горе-долу знае какво го чака утре,
може да си позволи да мисли и върху по-отвлечени въпроси. Щото така ти се подреждат приоритетите по подразбиране - да се нахраня, да не умра от студ, да со осигуря бъдещето. А като свърша това, може да помисля и за духовното израстване. Пирамида на портебностите му викат, много се използва в рекламата за създаване на посланията. Инстинктите са основата, всичко друго - надграждане.
:eek::D[/quote]почти безобидна написа: Ъъъ... тва ни гу ръзбрах...
Да. Полетът е невероятен. Параграфът също. Но едното съм го гледал пък другото само чел и аз.Anonymous написа:Аз след него една седмица като замаяна се носех...
"Параграфа" не съм го гледала, много ми е любопитно как се филмира подобна кинга.
: }PPPPPPPPPPPPPPPPPPPGreen Light написа:Бе, не му обръщай внимание. Фукня! Аха да ме разсмее и ме издразни, риъш.
Пък на мен Параграфа ми е, как да кажа, много мъжка книга. Насилих се да я прочета, както и "Швейк" (който на сичкото отгоре беше абсолютно задължителен за мен), но не останах с хубави спомени.Remmivs написа:Да. Полетът е невероятен. Параграфът също. Но едното съм го гледал пък другото само чел и аз.Anonymous написа:Аз след него една седмица като замаяна се носех...
"Швейк" и аз не можах да го прочета.4avdar4e написа: Пък на мен Параграфа ми е, как да кажа, много мъжка книга. Насилих се да я прочета, както и "Швейк" (който на сичкото отгоре беше абсолютно задължителен за мен), но не останах с хубави спомени.А филм даже и не знаех, че съществува
почти безобидна написа:"Швейк" и аз не можах да го прочета.4avdar4e написа: Пък на мен Параграфа ми е, как да кажа, много мъжка книга. Насилих се да я прочета, както и "Швейк" (който на сичкото отгоре беше абсолютно задължителен за мен), но не останах с хубави спомени.А филм даже и не знаех, че съществува
Някой ден ще опитам пак

Не. И не искам да ти кажа.4avdar4e написа:Ама ти представяш ли съ пък каква мъка е да се чете и на чешки и да те изпитват послеRemmivs написа:Ставаме трима с Швейк.
Ха! Днес ми е ден за признания! Не съм чел и "Война и Мир". Нито навремето за гимназията. Нито все още.frisky lioness написа:почти безобидна написа:"Швейк" и аз не можах да го прочета.4avdar4e написа: Пък на мен Параграфа ми е, как да кажа, много мъжка книга. Насилих се да я прочета, както и "Швейк" (който на сичкото отгоре беше абсолютно задължителен за мен), но не останах с хубави спомени.А филм даже и не знаех, че съществува
Някой ден ще опитам пак
На мен пък ми хареса:shock:
Нали на времето трябваше да я четем задължително в гимназията....
Remmivs написа: Не. И не искам да ти кажа.Предполагам и те не искаш да си представяш решение на неутронния баланс на "печката" в четиригрупово приближение нито пък топлофизиката му. И да те изпитват на тях после.
Ставаме двамаRemmivs написа:
Ха! Днес ми е ден за признания! Не съм чел и "Война и Мир". Нито навремето за гимназията. Нито все още.

Да си призная, аз съм чела само Мира:lol: Щото военните сцени ги пропусках. И това лятото на морето. Б@си стоика съм била:shock:Remmivs написа: Ха! Днес ми е ден за признания! Не съм чел и "Война и Мир". Нито навремето за гимназията. Нито все още.
И аз не съм... И едва ли ще я прочета. "Ана Каренина" - също. Не да не съм опитвала - опитах,frisky lioness написа: Ставаме двамаИ най-вероятно няма и да я прочета....
Дай боже весикму такваз програма!frisky lioness написа: ще съм богата бабичка и ще ще се шляя (абе, това така ли се пише:shock:) околосветски, програмата както се вижда става много, много тежка:)8)
Сериозно като въпроса за отговорността да отнемеш живот на животинка, която харесваш и мислиш че страда и разбира се несериозно за дадената ситуация. Как ме виждаш с оръжие посред бял ден в столицата? Да не би като муджахидин.frisky lioness написа:
Тва не си го писал сериозно:shock:, нали?!
Така си и мислех:)Set написа: и разбира се несериозно за дадената ситуация. Как ме виждаш с оръжие посред бял ден в столицата? Да не би като муджахидин.

4avdar4e написа:Remmivs написа: Не. И не искам да ти кажа.Предполагам и те не искаш да си представяш решение на неутронния баланс на "печката" в четиригрупово приближение нито пък топлофизиката му. И да те изпитват на тях после.
![]()
Тва ми напомни един разговор от студентските години с едни пичове от МЕИ. Те се чудеха, как мога да прочета 72 автора с по няколко книги за изпит, аз пък им се чудех, как изобщо си запомнят имената на изпитите и на преподавателите (щото мнооого, не за друго, да си не помислиш нещо):lol:
Едва ли има такова решение, което да не е в конфликт с някаква част от ценностите ни.Set написа:
Цялата тема беше по принцип за това как обществото гледа на това.
Исках да ви питам кое според вас е решение на този "проблем".
Бездомните животини.
Кастрацията ме ужасява.
П.с. Не мога да го гледам в нас.
Set написа:
Акира Куросава...Green Light написа:Загубил си.Remmivs написа:Не съм го гледал този филм. ...почти безобидна написа:... "Влакът беглец"..
Добре де! Трима вече ме наритахте по задника. ОК. Ще го гледам.doktorka написа:Акира Куросава...Green Light написа:Загубил си.Remmivs написа:Не съм го гледал този филм. ...почти безобидна написа:... "Влакът беглец"..
и андрей кончаловски...
класика...
да се гледа задължително
как стоеше отгоре на влака...ауууу
страхотен филм
ми кво се бавиш още?Remmivs написа:Добре де! Трима вече ме наритахте по задника. ОК. Ще го гледам.doktorka написа:Акира Куросава...Green Light написа:Загубил си.Remmivs написа:Не съм го гледал този филм. ...почти безобидна написа:... "Влакът беглец"..
и андрей кончаловски...
класика...
да се гледа задължително
как стоеше отгоре на влака...ауууу
страхотен филм

Боев, това пале може би е по-щастливо от агне по Великден или прасе по Коледа.БоЕВ-ски написа:Аре да вкарам и малко драматизъм!
Кое му е хуманното, кое му е човешкото?
Това пале е снимано есента на миналата година...повече не го видях. По същата логика не би трябвало да прибираме безпризорните деца от улицата в приюти - те също не знаят какво е дом и така растящти на "свобода" сигурно им е много по-добре, сигурно са щастливи в незнанието си...Те са свободни и щастливи, пък ние сме с чиста съвест, че по никакъв начин не им нарушаваме свободата и правата...
Не вярвам да те плаша, нито пък да ти пука особено какво мисля. Предполагам от тактичност си заменил "ограниченост" с "еднопосочност". Благодаря, но нямаше нужда:D Няма да се обидя, ако ме наречеш ограничена, защото съм си ограничена.Set написа:Плашиш ме Вяра...vyara написа:Що не вземеш да гръмнеш и всички старци, инвалиди и всички бездомници.Set написа:
А аз го гледам и се чудя. Кое е по-добре. Да го храня или да го застрелям.
Не знам отговора.
Извинявай, но не се сдържах.
С еднопосочността си.
Преди малко по същия този повод си мислех, колко е вярно това, че насилието поражда насилие.Gaspode написа:Приказваме си ние тук за кучета...
А в момента по БТв върви некво предаване за "майка", чието 2-годишно дете е в пирогов със счупен крак. Тя го е счупила. След побой. Преди няколко месеца е било пак там със счупена ръка. Недохранено. Рана на главата. Със сигурност съм пропуснал нещо...
А да - и бебе на 7 месеца с вътрешни травми. Пак на същата "майка".
И две по-големи деца, които поне в момента изглеждат здрави. Но живеят в... не знам подходяща дума...
Всичките тез деца си имат и "баща", разбира се. Живее с тях.
И социални служби, на които 2-годишното хлапе е познато от както е било на 2 месеца... Взели го, но го върнали за "реинтегриране в семейството", разб`иш ли.
Та така
Не коментирам... само излагам фактите...
Няма да решим всички проблеми, за съжаление...
Не е само тя, ести, не мож ги изтрепа сичките...esti написа: Преди малко по същия този повод си мислех, колко е вярно това, че насилието поражда насилие.
Тая брутално и системно си е пребивала децата, а на мен ми идва собственоръчно да и извия врата.
Ако имаше изпит за родител, колко ли от нас щяха да го вземат...Gaspode написа:Не е само тя, ести, не мож ги изтрепа сичките...esti написа: Преди малко по същия този повод си мислех, колко е вярно това, че насилието поражда насилие.
Тая брутално и системно си е пребивала децата, а на мен ми идва собственоръчно да и извия врата.
Преди време някъде бях чел или чул, не помня, едно такова въпросченце - Защо бе, аджеба, за да караш кола се иска да поучиш малко па да вземеш изпит и да ти дадат тапия... а за да станеш родител нищо се не иска?
Безсмислен въпрос... не можеш да забраниш не хората да раждат деца... но замислящ въпрос, все пак...
БоЕВ-ски написа:Аре да вкарам и малко драматизъм!
Кое му е хуманното, кое му е човешкото?
Това пале е снимано есента на миналата година...повече не го видях. По същата логика не би трябвало да прибираме безпризорните деца от улицата в приюти - те също не знаят какво е дом и така растящти на "свобода" сигурно им е много по-добре, сигурно са щастливи в незнанието си...Те са свободни и щастливи, пък ние сме с чиста съвест, че по никакъв начин не им нарушаваме свободата и правата...
Мислех да пусна нов отговор със заглавие "Продължението"БоЕВ написа:Set написа:
Абе незнам дали съм част от "обществото", но определено не гледам с добро око.8)
Решил си да го храниш - ОК! Да ама тия животинки живеят на групи и е въпрос на време да ви се пришие още някой. "А когато сняг забръска - що ще чиниш ти зимъска?" - ще го пуснеш във входа, ще му сложиш кашон под стълбището...късокосместите породи просто не могат да се справят със студа, готов ли си да го гледаш как агонизира...както и да е, решил си и решението си е твое. Не одобрявам кастрацията, за мен това са пари хвърлени на вятъра и за какво обезпаразитяване ми говорят?!? - при положение, че ще продължава да бъде в контакт с не обезпаразитени индивиди!!! Казвал съм го и друг път - приют - нови стопани или приспиване - здрав контрол над собствениците на домашни любимци. Останалото е компромис със здравето на децата ни, бълхи, кърлежи, глисти, тени...всички тия гадости са спътници на уличните кучета, а най-гадното е ,че те(гадостите) остават след тях(кучетата) по пътеки, градинки, пясъчници и тям подобни места където си играят децата ни. Преди две годин, бивш мой колега се видя в чудо, първо оперираха майка му, от черния й дроб махнаха теня като каиш, няколко месеца след това срязаха и синът му пак на същото място - дробчето, дете изкара след това и задължитерната жълтеница, накрая под ножа мина и жена му...две години ходене по мъките, а парадоксът тук е, че те никога не са имали куче, дори и съседите им нямат.