Иван - кастрата

Все същите
Аватар
Green Light

Re: Отзад - напред

Мнение от Green Light »

Remmivs написа:
почти безобидна написа:... "Влакът беглец"..
Не съм го гледал този филм. ...
Загубил си.
Аз май го имам, ще проверя и аз на теб ще го копна в замяна на самбиста.
почти безобидна

Мнение от почти безобидна »

Remmivs написа: Не съм го гледал този филм.
Земи го дръпни отнейде, ако искаш и ако ти се намира време - любопитно ми е дали ще ти хареса.
Runaway train e английското заглавие, доколкото си спомням. Сравнително старичък се -
нейде от края на 80те.
Remmivs написа: Свободата е несигурност според мен. Свободата е избор и отговорност. Свободата е нещо, което винаги те държи нащрек.
Не знам, бате. Аз още не съм и намерила моето определение.
Имах предвид следното:
Когато човек е нахранен, с покрив над главата и горе-долу знае какво го чака утре,
може да си позволи да мисли и върху по-отвлечени въпроси. Щото така ти се подреждат приоритетите по подразбиране - да се нахраня, да не умра от студ, да со осигуря бъдещето. А като свърша това, може да помисля и за духовното израстване. Пирамида на портебностите му викат, много се използва в рекламата за създаване на посланията. Инстинктите са основата, всичко друго - надграждане.
Remmivs написа: И, за да се покажа отново учен и т.н. и за да блесна, както ми прилича на фукня, която дразни повече, отколкото разсмива...
Ъъъ... тва ни гу ръзбрах...
:eek::D
Аватар
frisky lioness
Обратна връзка:

Мнение от frisky lioness »

Green Light написа:
Remmivs написа:
Загубил си.
Наистина страхотен филм. Един от любимите ми наред с "Пилето", "Полет над кукувиче гнездо" и "Параграф 22".....

Като се замисля.... :think: във всички става дума за ....свободата
Изображение

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

почти безобидна написа:
Remmivs написа: И, за да се покажа отново учен и т.н. и за да блесна, както ми прилича на фукня, която дразни повече, отколкото разсмива...
Ъъъ... тва ни гу ръзбрах...
:eek::D
Бе, не му обръщай внимание. Фукня! Аха да ме разсмее и ме издразни, риъш.
Гост

Мнение от Гост »

frisky lioness написа: "Полет над кукувиче гнездо"
Аз след него една седмица като замаяна се носех...
"Параграфа" не съм го гледала, много ми е любопитно как се филмира подобна кинга.
Ама и от други места съм чувала добри думи за него, трябва да се поразтърся...
почти безобидна

Anonymous написа:
frisky lioness написа: "Полет над кукувиче гнездо"
Аз след него една седмица като замаяна се носех...
"Параграфа" не съм го гледала, много ми е любопитно как се филмира подобна кинга.
Е аз, де. Мързи ме да влизам, ама забравям да сЪ подпиша,
горката аз, с една глава закъде съм :cry:
Аватар
frisky lioness
Обратна връзка:

Anonymous написа: "Параграфа" не съм го гледала, много ми е любопитно как се филмира подобна кинга.
Тва със филмите и книгите сме го дискутирали много пъти надълго и нашироко. Не мога и не желая да сравнявам филма с книгата. На мен ми хареса:)

Порастърсвай се:wink:
Изображение

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

почти безобидна написа:Земи го дръпни отнейде, ако искаш и ако ти се намира време - любопитно ми е дали ще ти хареса.
Runaway train e английското заглавие, доколкото си спомням. Сравнително старичък се -
нейде от края на 80те.
ОК. Ето, Грийна ще ми го драсне. Ще споделя дали ми е харесал.

почти безобидна написа: Не знам, бате. Аз още не съм и намерила моето определение.
Имах предвид следното:
Когато човек е нахранен, с покрив над главата и горе-долу знае какво го чака утре,
може да си позволи да мисли и върху по-отвлечени въпроси. Щото така ти се подреждат приоритетите по подразбиране - да се нахраня, да не умра от студ, да со осигуря бъдещето. А като свърша това, може да помисля и за духовното израстване. Пирамида на портебностите му викат, много се използва в рекламата за създаване на посланията. Инстинктите са основата, всичко друго - надграждане.

Явно не съм те разбрал. Така е, вярно. Класическата философията, както я наричаме, се е зародила в Гърция. Не е чудно защо. Робите са огъвали гръб и напъвали мишци, гражданите (свободните забележи) са напъвали мозъчните си клетки. Може би дори и на подходящите за целта места, пряко свързани с пълните тумбаци. Но аз говорех за днешното - консуматорско общество. Щото ние също ходим там, дори и по често, но май това ни е единствената дейност кажи-речи - да участваме в кръговрата на веществата.
почти безобидна написа: Ъъъ... тва ни гу ръзбрах...
:eek::D[/quote]

Ами просто ако си все доволен не си мъж. Както и ако не си почти винаги уморен. Другото е за украса. Знаеш го Чърчил.

А аз що го казах ли... Не знам вече. Сигурно щото съм уморен достатъчно...

8)
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

Anonymous написа:Аз след него една седмица като замаяна се носех...
Да. Полетът е невероятен. Параграфът също. Но едното съм го гледал пък другото само чел и аз.
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

Green Light написа:Бе, не му обръщай внимание. Фукня! Аха да ме разсмее и ме издразни, риъш.
: }PPPPPPPPPPPPPPPPPPP
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

Remmivs написа:
Anonymous написа:Аз след него една седмица като замаяна се носех...
Да. Полетът е невероятен. Параграфът също. Но едното съм го гледал пък другото само чел и аз.
Пък на мен Параграфа ми е, как да кажа, много мъжка книга. Насилих се да я прочета, както и "Швейк" (който на сичкото отгоре беше абсолютно задължителен за мен), но не останах с хубави спомени.:( А филм даже и не знаех, че съществува :shock:
почти безобидна

4avdar4e написа: Пък на мен Параграфа ми е, как да кажа, много мъжка книга. Насилих се да я прочета, както и "Швейк" (който на сичкото отгоре беше абсолютно задължителен за мен), но не останах с хубави спомени.:( А филм даже и не знаех, че съществува :shock:
"Швейк" и аз не можах да го прочета.
Някой ден ще опитам пак
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

Ставаме трима с Швейк.
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

Remmivs написа:Ставаме трима с Швейк.
Ама ти представяш ли съ пък каква мъка е да се чете и на чешки и да те изпитват после :hang:
Аватар
frisky lioness
Обратна връзка:

почти безобидна написа:
4avdar4e написа: Пък на мен Параграфа ми е, как да кажа, много мъжка книга. Насилих се да я прочета, както и "Швейк" (който на сичкото отгоре беше абсолютно задължителен за мен), но не останах с хубави спомени.:( А филм даже и не знаех, че съществува :shock:
Някой ден ще опитам пак

На мен пък ми хареса:shock:

Нали на времето трябваше да я четем задължително в гимназията....
Изображение

Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

4avdar4e написа:
Remmivs написа:Ставаме трима с Швейк.
Ама ти представяш ли съ пък каква мъка е да се чете и на чешки и да те изпитват после :hang:
Не. И не искам да ти кажа. :D Предполагам и те не искаш да си представяш решение на неутронния баланс на "печката" в четиригрупово приближение нито пък топлофизиката му. И да те изпитват на тях после. :P
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

frisky lioness написа:
почти безобидна написа:
Някой ден ще опитам пак

На мен пък ми хареса:shock:

Нали на времето трябваше да я четем задължително в гимназията....
Ха! Днес ми е ден за признания! Не съм чел и "Война и Мир". Нито навремето за гимназията. Нито все още.
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

Remmivs написа: Не. И не искам да ти кажа. :D Предполагам и те не искаш да си представяш решение на неутронния баланс на "печката" в четиригрупово приближение нито пък топлофизиката му. И да те изпитват на тях после. :P
:rotfl24: :rotfl24: Тва ми напомни един разговор от студентските години с едни пичове от МЕИ. Те се чудеха, как мога да прочета 72 автора с по няколко книги за изпит, аз пък им се чудех, как изобщо си запомнят имената на изпитите и на преподавателите (щото мнооого, не за друго, да си не помислиш нещо):lol:
Аватар
frisky lioness
Обратна връзка:

Remmivs написа:
Ха! Днес ми е ден за признания! Не съм чел и "Война и Мир". Нито навремето за гимназията. Нито все още.
Ставаме двама:wink: И най-вероятно няма и да я прочета....Освен може би като се пенсионирам, ама тогава..... :think: какво по-напред. Книги бол. Чакат в един дъъъъълъг списък. Времето ще ме притиска повече и от сега, като спомена и това, че ще съм богата бабичка и ще ще се шляя (абе, това така ли се пише:shock:) околосветски, програмата както се вижда става много, много тежка:)8)
Изображение

Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

Remmivs написа: Ха! Днес ми е ден за признания! Не съм чел и "Война и Мир". Нито навремето за гимназията. Нито все още.
Да си призная, аз съм чела само Мира:lol: Щото военните сцени ги пропусках. И това лятото на морето. Б@си стоика съм била:shock:

П.П. Мен ако питаш, не ти и трябва. Има къде-къде по-интересни неща..
почти безобидна

frisky lioness написа: Ставаме двама:wink: И най-вероятно няма и да я прочета....
И аз не съм... И едва ли ще я прочета. "Ана Каренина" - също. Не да не съм опитвала - опитах,
ама като не върви, нема да се мъчим я!
frisky lioness написа: ще съм богата бабичка и ще ще се шляя (абе, това така ли се пише:shock:) околосветски, програмата както се вижда става много, много тежка:)8)
Дай боже весикму такваз програма!
Аватар
Set
BOFH
Обратна връзка:

Re: Иван - кастрата

Мнение от Set »

frisky lioness написа:
Тва не си го писал сериозно:shock:, нали?!
Сериозно като въпроса за отговорността да отнемеш живот на животинка, която харесваш и мислиш че страда и разбира се несериозно за дадената ситуация. Как ме виждаш с оръжие посред бял ден в столицата? Да не би като муджахидин.
Memento mori.
Аватар
frisky lioness
Обратна връзка:

Set написа: и разбира се несериозно за дадената ситуация. Как ме виждаш с оръжие посред бял ден в столицата? Да не би като муджахидин.
Така си и мислех:):wink:

Не сме ние тези, които да решават...
Изображение

Ржевски

Мнение от Ржевски »

Швейка, параграфа и прочие трябва да се четат сега, демек 30+.
В гимназията файда никаква.
И да се препрочитат редовно.
Ще видите, че са 100% актуални и до днес тия неща, които са писани преди бая време. И ще се чудите как аджеба може да са толкова актуални, и наисътина ли мътните го взели нищо не се променя.
42 дами и господа. (Среща се за първи път в "Швейк" това чисълце, а не при Адамс):)
Ржевски

Мнение от Ржевски »

4avdar4e написа:
Remmivs написа: Не. И не искам да ти кажа. :D Предполагам и те не искаш да си представяш решение на неутронния баланс на "печката" в четиригрупово приближение нито пък топлофизиката му. И да те изпитват на тях после. :P
:rotfl24: :rotfl24: Тва ми напомни един разговор от студентските години с едни пичове от МЕИ. Те се чудеха, как мога да прочета 72 автора с по няколко книги за изпит, аз пък им се чудех, как изобщо си запомнят имената на изпитите и на преподавателите (щото мнооого, не за друго, да си не помислиш нещо):lol:

Ами много - по 4 изпита на семестър :)
Аватар
Амаранта

Re: Primum

Мнение от Амаранта »

Set написа:

Цялата тема беше по принцип за това как обществото гледа на това.

Исках да ви питам кое според вас е решение на този "проблем".

Бездомните животини.

Кастрацията ме ужасява.

П.с. Не мога да го гледам в нас.
Едва ли има такова решение, което да не е в конфликт с някаква част от ценностите ни.
Аватар
Глас в пустиня

Мнение от Глас в пустиня »

Set написа:

Абе незнам дали съм част от "обществото", но определено не гледам с добро око.8)
Решил си да го храниш - ОК! Да ама тия животинки живеят на групи и е въпрос на време да ви се пришие още някой. "А когато сняг забръска - що ще чиниш ти зимъска?" - ще го пуснеш във входа, ще му сложиш кашон под стълбището...късокосместите породи просто не могат да се справят със студа, готов ли си да го гледаш как агонизира...както и да е, решил си и решението си е твое. Не одобрявам кастрацията, за мен това са пари хвърлени на вятъра и за какво обезпаразитяване ми говорят?!? - при положение, че ще продължава да бъде в контакт с не обезпаразитени индивиди!!! Казвал съм го и друг път - приют - нови стопани или приспиване - здрав контрол над собствениците на домашни любимци. Останалото е компромис със здравето на децата ни, бълхи, кърлежи, глисти, тени...всички тия гадости са спътници на уличните кучета, а най-гадното е ,че те(гадостите) остават след тях(кучетата) по пътеки, градинки, пясъчници и тям подобни места където си играят децата ни. Преди две годин, бивш мой колега се видя в чудо, първо оперираха майка му, от черния й дроб махнаха теня като каиш, няколко месеца след това срязаха и синът му пак на същото място - дробчето, дете изкара след това и задължитерната жълтеница, накрая под ножа мина и жена му...две години ходене по мъките, а парадоксът тук е, че те никога не са имали куче, дори и съседите им нямат.
Аватар
doktorka

Мнение от doktorka »

Green Light написа:
Remmivs написа:
Загубил си.
Акира Куросава...
и андрей кончаловски...

класика...
да се гледа задължително

как стоеше отгоре на влака...ауууу
страхотен филм
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

doktorka написа:
Green Light написа:
Remmivs написа:
Загубил си.
Акира Куросава...
и андрей кончаловски...

класика...
да се гледа задължително

страхотен филм
Добре де! Трима вече ме наритахте по задника. ОК. Ще го гледам.
Аватар
doktorka

Мнение от doktorka »

Remmivs написа:
doktorka написа:
Green Light написа:
Remmivs написа:
Загубил си.
Акира Куросава...
и андрей кончаловски...

класика...
да се гледа задължително

страхотен филм
Добре де! Трима вече ме наритахте по задника. ОК. Ще го гледам.
ми кво се бавиш още?
БоЕВ-ски

Мнение от БоЕВ-ски »

Аре да вкарам и малко драматизъм!

Изображение

Кое му е хуманното, кое му е човешкото?
Това пале е снимано есента на миналата година...повече не го видях. По същата логика не би трябвало да прибираме безпризорните деца от улицата в приюти - те също не знаят какво е дом и така растящти на "свобода" сигурно им е много по-добре, сигурно са щастливи в незнанието си...Те са свободни и щастливи, пък ние сме с чиста съвест, че по никакъв начин не им нарушаваме свободата и правата...
esti

Мнение от esti »

БоЕВ-ски написа:Аре да вкарам и малко драматизъм!

Това пале е снимано есента на миналата година...повече не го видях. По същата логика не би трябвало да прибираме безпризорните деца от улицата в приюти - те също не знаят какво е дом и така растящти на "свобода" сигурно им е много по-добре, сигурно са щастливи в незнанието си...Те са свободни и щастливи, пък ние сме с чиста съвест, че по никакъв начин не им нарушаваме свободата и правата...
Боев, това пале може би е по-щастливо от агне по Великден или прасе по Коледа.
Агнето и прасето са били на топло, нахранени, обгрижвани и......хуманно изядени.
Аз продължавам да твърдя, че не знам със сигурност какво е Щастие за животните - само предполагам.
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

Set написа:
vyara написа:
Set написа:
А аз го гледам и се чудя. Кое е по-добре. Да го храня или да го застрелям.

Не знам отговора.
Що не вземеш да гръмнеш и всички старци, инвалиди и всички бездомници.
Извинявай, но не се сдържах.:evil:
Плашиш ме Вяра...

С еднопосочността си.
Не вярвам да те плаша, нито пък да ти пука особено какво мисля. Предполагам от тактичност си заменил "ограниченост" с "еднопосочност". Благодаря, но нямаше нужда:D Няма да се обидя, ако ме наречеш ограничена, защото съм си ограничена.
Съзнателно не бих навредила никому и не бих се правила на господ, защото аз съм ограничена и го съзнавам.
Има едни монаси в Индия, които са дотам фанатизирани да не вредят, че ходят с маски на устата, за да не убиват микробите с дъха си, докато дишат:D Не съм изпаднала до подобна крайност. Казвам ти това, което чувствам.
Проблема за бездомните кучета е наистина сложен. Ако не беше, нямаше да го обсъждаме.
Приятен ден!8)
Изображение
Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мнение от Gaspode »

Приказваме си ние тук за кучета...
А в момента по БТв върви некво предаване за "майка", чието 2-годишно дете е в пирогов със счупен крак. Тя го е счупила. След побой. Преди няколко месеца е било пак там със счупена ръка. Недохранено. Рана на главата. Със сигурност съм пропуснал нещо...
А да - и бебе на 7 месеца с вътрешни травми. Пак на същата "майка".
И две по-големи деца, които поне в момента изглеждат здрави. Но живеят в... не знам подходяща дума...
Всичките тез деца си имат и "баща", разбира се. Живее с тях.
И социални служби, на които 2-годишното хлапе е познато от както е било на 2 месеца... Взели го, но го върнали за "реинтегриране в семейството", разб`иш ли.
Та така
Не коментирам... само излагам фактите...
Няма да решим всички проблеми, за съжаление...

:twisted:
Никой от нас не е толкова глупав колкото всички нас взети заедно.

А аз не съм това, което съм :)
esti

Мнение от esti »

Gaspode написа:Приказваме си ние тук за кучета...
А в момента по БТв върви некво предаване за "майка", чието 2-годишно дете е в пирогов със счупен крак. Тя го е счупила. След побой. Преди няколко месеца е било пак там със счупена ръка. Недохранено. Рана на главата. Със сигурност съм пропуснал нещо...
А да - и бебе на 7 месеца с вътрешни травми. Пак на същата "майка".
И две по-големи деца, които поне в момента изглеждат здрави. Но живеят в... не знам подходяща дума...
Всичките тез деца си имат и "баща", разбира се. Живее с тях.
И социални служби, на които 2-годишното хлапе е познато от както е било на 2 месеца... Взели го, но го върнали за "реинтегриране в семейството", разб`иш ли.
Та така
Не коментирам... само излагам фактите...
Няма да решим всички проблеми, за съжаление...

:twisted:
Преди малко по същия този повод си мислех, колко е вярно това, че насилието поражда насилие.
Тая брутално и системно си е пребивала децата, а на мен ми идва собственоръчно да и извия врата.
Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мнение от Gaspode »

esti написа: Преди малко по същия този повод си мислех, колко е вярно това, че насилието поражда насилие.
Тая брутално и системно си е пребивала децата, а на мен ми идва собственоръчно да и извия врата.
Не е само тя, ести, не мож ги изтрепа сичките...

Преди време някъде бях чел или чул, не помня, едно такова въпросченце - Защо бе, аджеба, за да караш кола се иска да поучиш малко па да вземеш изпит и да ти дадат тапия... а за да станеш родител нищо се не иска?
Безсмислен въпрос... не можеш да забраниш не хората да раждат деца... но замислящ въпрос, все пак...
Никой от нас не е толкова глупав колкото всички нас взети заедно.

А аз не съм това, което съм :)
esti

Мнение от esti »

Gaspode написа:
esti написа: Преди малко по същия този повод си мислех, колко е вярно това, че насилието поражда насилие.
Не е само тя, ести, не мож ги изтрепа сичките...

Преди време някъде бях чел или чул, не помня, едно такова въпросченце - Защо бе, аджеба, за да караш кола се иска да поучиш малко па да вземеш изпит и да ти дадат тапия... а за да станеш родител нищо се не иска?
Безсмислен въпрос... не можеш да забраниш не хората да раждат деца... но замислящ въпрос, все пак...
Ако имаше изпит за родител, колко ли от нас щяха да го вземат...
Аватар
Амаранта

Мнение от Амаранта »

БоЕВ-ски написа:Аре да вкарам и малко драматизъм!

Изображение

Аз пък в първия момент си помислих, че имаш предвид пилето.

Б@си, това направо си е гавра с труп - заклано, оскубано, аранжирано подходящо и дори се предлага на промоция. А този забит в него нож вече е направо зловещ.

п.п. Само да поясня, че не съм вегетарианка.
esti

Мнение от esti »

Mila написа:Аз пък в първия момент си помислих, че имаш предвид пилето.

Б@си, това направо си е гавра с труп - заклано, оскубано, аранжирано подходящо и дори се предлага на промоция. А този забит в него нож вече е направо зловещ.

п.п. Само да поясня, че не съм вегетарианка.
Ядеш и плачеш, а?:wink:
Аватар
Set
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Set »

БоЕВ написа:
Set написа:

Абе незнам дали съм част от "обществото", но определено не гледам с добро око.8)
Решил си да го храниш - ОК! Да ама тия животинки живеят на групи и е въпрос на време да ви се пришие още някой. "А когато сняг забръска - що ще чиниш ти зимъска?" - ще го пуснеш във входа, ще му сложиш кашон под стълбището...късокосместите породи просто не могат да се справят със студа, готов ли си да го гледаш как агонизира...както и да е, решил си и решението си е твое. Не одобрявам кастрацията, за мен това са пари хвърлени на вятъра и за какво обезпаразитяване ми говорят?!? - при положение, че ще продължава да бъде в контакт с не обезпаразитени индивиди!!! Казвал съм го и друг път - приют - нови стопани или приспиване - здрав контрол над собствениците на домашни любимци. Останалото е компромис със здравето на децата ни, бълхи, кърлежи, глисти, тени...всички тия гадости са спътници на уличните кучета, а най-гадното е ,че те(гадостите) остават след тях(кучетата) по пътеки, градинки, пясъчници и тям подобни места където си играят децата ни. Преди две годин, бивш мой колега се видя в чудо, първо оперираха майка му, от черния й дроб махнаха теня като каиш, няколко месеца след това срязаха и синът му пак на същото място - дробчето, дете изкара след това и задължитерната жълтеница, накрая под ножа мина и жена му...две години ходене по мъките, а парадоксът тук е, че те никога не са имали куче, дори и съседите им нямат.
Мислех да пусна нов отговор със заглавие "Продължението"

Ти си го направил.

Днес имаше още две.

Едното по-силно и яде храната на нашия.

Е сега на къде?
Memento mori.
Публикувай отговор