Хъм...

Все същите
Публикувай отговор
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

Мнемозина написа:
Quid написа:
аз до сега не съм видял някой да си е изяснил нещо в спор
всеки си тананика неговата си мелодия:cool:
Ето, виж ме тогава.
Само не ме питай какво съм си изяснила, нека си остане само за мен. :lol:
завиждам ти благородно.

Аз нищо не успях да си изясня. Макар и да имах очаквания и желание за това.

:cool:
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

Мнемозина написа: Ето, виж ме тогава.
Хич даже не мога да си представя какво ти си изяснила, обаче... бързичко да разкажа :winkw: Тия деньове по съвсеееем друг повод (ето така се пресичат житейските пътечки :rotfl24:) попаднах на следната фраза: "Изкуството е част от културата, нейно частно". И сега ми свети една павловска лампичка в главата, ама покрай едни сперматограми и одиторски отчети нямам време да я сдъвча.

Дет се вика, те ти булка Спасов ден :grin:
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

ELBI написа:
Мнемозина написа:
Quid написа:
Ето, виж ме тогава.
завиждам ти благородно.

Не знам какво си искал да си изясниш.
Аз общо взето се опитах да ти покажа следното:

И изкуството (в най-широк смисъл), и парите, са символни системи (ей тук семиотиците ме изядоха сега, но примерно). И двете нямат никакъв смисъл извън човешкото възприемане за тях.
Но те просто са различни символни системи в рамките на цялостната символна система на дадено общество (която всъщност е културата му, Чаве) и не съвпадат изцяло. Тоест, някъде се засичат, но само някъде. Това се опитах да ти покажа.
Така ясно ли е или да рисувам? :lol:
Panta rhei...
Аватар
Quid

Мнение от Quid »

извън човешкото въприятие от къде се знае кво има смисъл и кое няма смисъл
кой ги определя тези неща със смисъла ако може да кажеш
щото и в човешкото възприятие пак мобе да няма всичко или нещо никакъв смисъл
Quasi Universal Intergalactic Denomination

„Не може нации, които се напиват с бира, да дават акъл на нации, които изтрезняват с бира!“
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

Мнемозина написа:
ELBI написа:
Мнемозина написа:
Quid написа:
Ето, виж ме тогава.
завиждам ти благородно.

И изкуството (в най-широк смисъл), и парите, са символни системи (ей тук семиотиците ме изядоха сега, но примерно). И двете нямат никакъв смисъл извън човешкото възприемане за тях.
Но те просто са различни символни системи в рамките на цялостната символна система на дадено общество (която всъщност е културата му, Чаве) и не съвпадат изцяло. Тоест, някъде се засичат, но само някъде. Това се опитах да ти покажа.
Това е съвсем ясно и в този вид нямам никакви претенции ... даже мога да кажа, че съм (напълно или почти напълно, щото ти си по-вътре в тази материя, та аз като по-малко навътре...) съгласен с тебе!

Не ми рисувай. Ала винаги говори/дефинирай така :cool:

както е в любимото ми стихотворение:

говори, говори, говори...
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

Quid написа:извън човешкото въприятие от къде се знае кво има смисъл и кое няма смисъл
ходи изкарай един курс по философия и един по семиотика...

:rotfl24::rotfl24::rotfl24:
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

Мнемозина написа:(ей тук семиотиците ме изядоха сега, но примерно).
Малей, техното ква мъка е... четеш им, четеш им и дали ще ти кажат... щото кат кажат, то дали е това всъщност... :rotfl24:

Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

Мнемозина написа: Така ясно ли е или да рисувам? :lol:
всъщност, се сетих, че ако опиташ да нарисуваш с припокриващи се множества ще е забавно. Ала го описа точно и ясно и ме изкефи :cool:Мерсаж.

Както в такива случаи казва Вуте "Нане, оти лапааме жабетата?"

Аватар
Quid

Мнение от Quid »

ELBI написа:
Quid написа:извън човешкото въприятие от къде се знае кво има смисъл и кое няма смисъл
ходи изкарай един курс по философия и един по семиотика...

:rotfl24::rotfl24::rotfl24:
ти са що ме пращаш у царавичака ми кажи:rotfl24::cool:

„Не може нации, които се напиват с бира, да дават акъл на нации, които изтрезняват с бира!“
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

ти що питаш такива въпроси? :rotfl24:
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

ELBI написа:
Мнемозина написа:

Това е съвсем ясно и в този вид нямам никакви претенции ... даже мога да кажа, че съм (напълно или почти напълно, щото ти си по-вътре в тази материя, та аз като по-малко навътре...) съгласен с тебе!

Не ми рисувай. Ала винаги говори/дефинирай така :cool:

както е в любимото ми стихотворение:

говори, говори, говори...
Виж сега (това и към Куид като пример как нещата понякога в спора все пак се изясняват), беше ми необходимо време/постинги, за да разбера какво искаш да прочетеш от мен. И по какъв начин трябва да е представено.
Между другото, семиотиката е кошмарно близка до математиката. :blum:
Panta rhei...
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

ELBI написа:
всъщност, се сетих, че ако опиташ да нарисуваш с припокриващи се множества ще е забавно. Ала го описа точно и ясно и ме изкефи :cool:Мерсаж.

Заради удоволствието да се разберем накрая. Малко ли е? :blum:
:lol:
Panta rhei...
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Да, за това можем само да предполагаме всъщност.

А в човешкото възприятие поне съм сигурна, че нямането на смисъл също е някакъв смисъл. Нулата също е число.
Panta rhei...
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

Мнемозина написа:
ELBI написа:

Заради удоволствието да се разберем накрая. Малко ли е? :blum:
:lol:
аз си те попитах за подобна формулировка много по-рано... ама наистина бе любопитно... понякога е любопитно как някой води спор и представя тези. Иначе както си го дефинирала - даже не виждам, че за нещо от основните неща спорим - просто сме си мислели за различни множества, щото и виждам най-голямата/общата тема така...
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

Мнемозина написа:А в човешкото възприятие поне съм сигурна, че нямането на смисъл също е някакъв смисъл. Нулата също е число.
Математиците третират нулата доста особено... Та - внимавай в твоите дефиниции...:rotfl24:

Аз предпочитам (ама щот и такава ми професията и образованието) да кажа в подобен случай, че отрицателният резултат е също резултат :cool:
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

ELBI написа:
аз си те попитах за подобна формулировка много по-рано... ама наистина бе любопитно... понякога е любопитно как някой води спор и представя тези. Иначе както си го дефинирала - даже не виждам, че за нещо от основните неща спорим - просто сме си мислели за различни множества, щото и виждам най-голямата/общата тема така...
Сигурно е така.
Но все пак ми се струва, че последната ми формулировка не би имала същата убедителност, ако преди това не бях писала всичките други неща. А и по този начин чак накрая се усетих, че мога да ти покажа нещата.
Аз съм обикновен хуманитарист все пак. :lol:
Panta rhei...
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

ELBI написа:
Мнемозина написа:А в човешкото възприятие поне съм сигурна, че нямането на смисъл също е някакъв смисъл. Нулата също е число.
Математиците третират нулата доста особено... Та - внимавай в твоите дефиниции...:rotfl24:

Аз предпочитам (ама щот и такава ми професията и образованието) да кажа в подобен случай, че отрицателният резултат е също резултат :cool:
Еее, стига де!
Поне обясни как я третират, за да се ограмотим.
Ставаше въпрос, че нещо означава и тя, горката.
Нищо ли не значи за вас математиците?
Чак толкова безсърдечни не може да сте. :blum:
Panta rhei...
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

аз съм по точните науки.

За мен детайлите са интересни, само когато знам за какво се говори и каква е голямата картина.

Иначе да слушам за детайли и дреболии (коити не знам защо някой ми представя и къде точно стоят в даден диалог) ми писва бързо и напускам с поклон... Вярно - понякога и там има забавни нещица - спор няма, ала рискът всеки да си дудне за различни нещица е огромен.

Такива ми ти работи с науките :rotfl24: Не случайно статии/дисертации имат заглавие, абстракт, въведение и заключение... Е - и основна част, но до нея стигаш само ако си разбрал абстракта и те е заинтересувал.

с 1 дума - наздраве!
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

ELBI написа:аз съм по точните науки.

За мен детайлите са интересни, само когато знам за какво се говори и каква е голямата картина.

Иначе да слушам за детайли и дреболии (коити не знам защо някой ми представя и къде точно стоят в даден диалог) ми писва бързо и напускам с поклон... Вярно - понякога и там има забавни нещица - спор няма, ала рискът всеки да си дудне за различни нещица е огромен.

Такива ми ти работи с науките :rotfl24: Не случайно статии/дисертации имат заглавие, абстракт, въведение и заключение... Е - и основна част, но до нея стигаш само ако си разбрал абстракта и те е заинтересувал.

с 1 дума - наздраве!
Абе човеко! :twisted:
Аз ако подозирах в началото, че ще се наложи да пиша тук цяла статия... :rotfl24:

Наздраве! :lol:
Panta rhei...
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

Мнемозина написа:Ставаше въпрос, че нещо означава и тя, горката.
Сори, не съм математик, но често си контактувам с такива....:rotfl24:
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

ELBI написа:
Мнемозина написа:Ставаше въпрос, че нещо означава и тя, горката.
Сори, не съм математик, но често си контактувам с такива....:rotfl24:
За другия път да станеш.
За благото на клуба.
Айде. :grin:
Panta rhei...
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

Мнемозина написа:Абе човеко! :twisted:
Аз ако подозирах в началото, че ще се наложи да пиша тук цяла статия... :rotfl24:

Само абстракта, мнемо, само абстракта...

чудесно го написа, между другото...

Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

ELBI написа:
Мнемозина написа:Абе човеко! :twisted:

Само абстракта, мнемо, само абстракта...

чудесно го написа, между другото...

Благодаря. :lovekiss:
А за абстрактите и мястото им в нашия живот - друг път. Или по-скоро на друго място, тук не ми се коментира това.
Panta rhei...
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

Мнемозина написа: За другия път да станеш.
За благото на клуба.
Айде. :grin:
Сори - учил съм математика, но няма да стана математик. Пък и винаги съм гледал приложенията ... на науката и историята. От тази гл. точка професията ми е сравнително подходяща (макар и да мисля, че има и по-подходящи).

Благото на клуба е в неговите собствени ръце. Клубът е такъв, каквато е интересната и динамичната част от него.

Айде... че скоро отивам на изкуство (или по-конкретно танци, ама там хич не говорим дали и как е в исторически план...:rotfl24:)
Аватар
doktorka

Мнение от doktorka »

Иронията към някаква позиция не е удачен начин за оборването й. Тя е по-скоро безсилие.

В самото име на изкуството е включено това, че то е различно от природата. Нищо, че непрекъснато черпи от нея - от живата и неживата и т.н.[/quote]

Мнемо,
много насериозно се вземаш.
:lol::lol:
отново казвам ,разговор се води или НЕ се води лице в лице.
тук някои от нас пишат колкото да им минава времето-при това приятно и весело...а не да се оборваме...:winkw:

"искаш ли да се преборим или със саби да се колим?"
М.К.

:lol::lol::lol::lol:
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

Мнемозина написа: Абе човеко! :twisted:

Ми че то ти си я написа, бе, човеко :blum:

П.П. Ако имам малко време да ти събера постингите в тая тема, да ги натаманя като цялостен текст (ще вкараме и малко цитатчета от тук - от там), ей ти една готова дипломна работа за СУ. Поне :grin:

П.П. Тъй като и това съм правила - писане на дипломни работи - вЕрвай ми :rotfl24:
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

doktorka написа: Мнемо,
много насериозно се вземаш.
:lol::lol:
отново казвам ,разговор се води или НЕ се води лице в лице.
тук някои от нас пишат колкото да им минава времето-при това приятно и весело...а не да се оборваме...:winkw:

"искаш ли да се преборим или със саби да се колим?"
М.К.

:lol::lol::lol::lol:
Не.
Не себе си, а нещата, за които говоря.
Нещата, с които хората се занимават.
Нещата, които хората ценят.
Изобщо хората.
Ако не си забелязала, да ти обърна внимание, че никога не говоря за неща, които не ме интересуват. Което не значи, че говоря за всичко, което ме интересува.

Ако за теб иронизирането на това е приятно прекарване, то за мен не е. Това би ми било скучно и неуважително към отсрещния, сигурно за стотен път го казвам.
Аз разговори мога да водя всякак, дори и висяща с главата надолу. И за мен няма никакво значение дали ще чета или ще слушам.
Ако това тук за теб не е разговор, защо участваш всъщност? Какво удоволствие ти достави участието в него?
Panta rhei...
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

4avdar4e написа:
Мнемозина написа: Абе човеко! :twisted:

Ми че то ти си я написа, бе, човеко :blum:

П.П. Ако имам малко време да ти събера постингите в тая тема, да ги натаманя като цялостен текст (ще вкараме и малко цитатчета от тук - от там), ей ти една готова дипломна работа за СУ. Поне :grin:

П.П. Тъй като и това съм правила - писане на дипломни работи - вЕрвай ми :rotfl24:
Остави, остави. :grin:
Голям смях... :shy:
Panta rhei...
Аватар
doktorka

Мнение от doktorka »

Не.
Не себе си, а нещата, за които говоря.
Нещата, с които хората се занимават.
Нещата, които хората ценят.
Изобщо хората.
Ако не си забелязала, да ти обърна внимание, че никога не говоря за неща, които не ме интересуват. Което не значи, че говоря за всичко, което ме интересува.

Ако за теб иронизирането на това е приятно прекарване, то за мен не е. Това би ми било скучно и неуважително към отсрещния, сигурно за стотен път го казвам.
Аз разговори мога да водя всякак, дори и висяща с главата надолу. И за мен няма никакво значение дали ще чета или ще слушам.
Ако това тук за теб не е разговор, защо участваш всъщност? Какво удоволствие ти достави участието в него?[/quote]

нали не си представяш как започвам да стъпвам на пръсти само защото ти си решила да си засегната от несериозното ми отношение ,към една съвсем сеиозна тема?
:winkw:
1.иронията започна когато се опита да ми дадеш пример с Хипократовата клетва и нагази във води ,които са ти непознати.
едно е да си философсваме,друго е да ти е живота през повече от 70% от времето.
:-)
2.самоирония е думата,която бих използвала.Удоволствието идва от там.
3.това в никакъв случай не е стъпване на пръсти-само изясняване на позиция.
4.пак силягам-да наваксвам на сън.Лека нощ.:kiss:
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

doktorka написа: нали не си представяш как започвам да стъпвам на пръсти само защото ти си решила да си засегната от несериозното ми отношение ,към една съвсем сеиозна тема?
:winkw:
1.иронията започна когато се опита да ми дадеш пример с Хипократовата клетва и нагази във води ,които са ти непознати.
едно е да си философсваме,друго е да ти е живота през повече от 70% от времето.
:-)
2.самоирония е думата,която бих използвала.Удоволствието идва от там.
3.това в никакъв случай не е стъпване на пръсти-само изясняване на позиция.
4.пак силягам-да наваксвам на сън.Лека нощ.:kiss:
Не съм засегната, не.
И не говорех за несериозно отношение към тема, а за иронично отношение към възглед.
Именно защото ставаше въпрос за 70 %, че и повече, от нечии животи. Винаги може да става въпрос за нещо такова.

Щом сега си започнала да възприемаш това, което писа, като самоирония - добре. Ще опитам и аз да го приема така и толкоз.
Но можеш да имаш предвид - ако пожелаеш, разбира се - че в хода на разговора ми е звучало по друг начин. С което не ти казвам да стъпваш на пръсти, а само че си останала неразбрана от мен.
Това - само ако те интересува как те разбирам. :lol:
Лека нощ. :kiss:
Panta rhei...
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

Мнемозина написа:Не беше, да, но после я забрави. :blum:
Ами такова, понеже стана дума за жени и затова, някак си, остана назад...:blum:
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Remmivs написа:
Мнемозина написа:Не беше, да, но после я забрави. :blum:
Ами такова, понеже стана дума за жени и затова, някак си, остана назад...:blum:
Като отговаряш на мнение от преди пет страници на темата, поне пусни малко повече цитати.
Добре че съм си паметлива. :grin:
Та значи:
Доколкото съм чувала боговете са вид, в който също има женски екземпляри. :blum:
Panta rhei...
Аватар
Quid

Мнение от Quid »

хипократова клетва:rotfl24:

ква е тая измишльотина:rotfl24::cool:

Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

Мнемозина написа:Като отговаряш на мнение от преди пет страници на темата, поне пусни малко повече цитати.
Та значи:
Доколкото съм чувала боговете са вид, в който също има женски екземпляри. :blum:
Бе като я знам Хера, че и Атина, че да не извръщам поглед на изток към Кали, направо ми стигат жените човешки, да ти кажа...:blum:

PS
Сори за флешбека.:grin:
Аватар
Quid

Мнение от Quid »

Remmivs написа:
Мнемозина написа:Като отговаряш на мнение от преди пет страници на темата, поне пусни малко повече цитати.
Та значи:
Бе като я знам Хера, че и Атина, че да не извръщам поглед на изток към Кали, направо ми стигат жените човешки, да ти кажа...:blum:

PS
Сори за флешбека.:grin:
жените са като пиенето
никога не е достъчно
няма такова нещо да стигат:blum:

Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

Quid написа:жените са като пиенето
никога не е достъчно
Хубу, харизвам ти ги на теб богините, халал да са ти!
За мен остават жените. :blum:
Аватар
Quid

Мнение от Quid »

Remmivs написа:
Quid написа:жените са като пиенето
никога не е достъчно
Хубу, харизвам ти ги на теб богините, халал да са ти!
За мен остават жените. :blum:
всичките са богини:-)

Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

Quid написа:всичките са богини:-)
Точка за теб! Предавам се! :grin:
Аватар
Quid

Мнение от Quid »

защо не каза че ще има точки:-)

Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

Quid написа:защо не каза че ще има точки:-)
щото щеше да питаш дали ще бъдат G точки, затова :blum:
Публикувай отговор