Red Light за строителството

Все същите
Аватар
Quid

Мнение от Quid »

масивно строителство или некво бързо стрителство ?
кво мислиш за тва ?
Quasi Universal Intergalactic Denomination

„Не може нации, които се напиват с бира, да дават акъл на нации, които изтрезняват с бира!“
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

Quid написа:тва е добре което казваш
капка в морето
бъди сигурен че до няколко годинки тези островчета ще изчезнат:-)
така е. Готините места у нас се презастроиха и станаха от готини - грозни. Да видим кога ще почнат да бутат да станат що-годе готини. А неразвитите области са с такава трагична инфраструктура, че няма какво да говорим.

Дано да се разпределят пари, да поотпадне корупция и т.н., за да почне да се развива наистина един по-нормален бизнес. Както е в момента няма големи шансове за развитие, макар в България да има все още хубави места (островчета) като природа. Но те няма да просперират с тези калпави пътища, водопровод и комуникации.
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
Аватар
Quid

Мнение от Quid »

някой ходили на тва изложение в експо центъра за строителство?
щото не знам до къде е стигнало бързото строителство и за тва питам

„Не може нации, които се напиват с бира, да дават акъл на нации, които изтрезняват с бира!“
Аватар
frisky lioness
Обратна връзка:

Мнение от frisky lioness »

Марвин написа:
П.П. Дори обмислях и аз да се възползвам от тези програми и да си спретна едно такова нещичко... Ако не успея да го ползвам като "хотелче", поне ще ми финансират една виличка (дават до 70% от разходите) :grin:

П.П.П. Ама си представете аккви купони ще заформяме там, ако стане... :bdance:
Какви програми?
Моля по-подробно инфо, ако обичате:-)
Предполагам, че кофтито е в това, че тези до 70 ги дават в последствие, което ще рече, че първом требе да ги инвестираш
Вчера си намерих страхотни немски къщи за 100 евро/кв.м
Ама и за толкова кинти нема.....:( Не му е баш сега времето на това.....
Изображение

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
Аватар
Quid

Мнение от Quid »

ELBI написа:
капка в морето
така е. Готините места у нас се презастроиха и станаха от готини - грозни. Да видим кога ще почнат да бутат да станат що-годе готини. А неразвитите области са с такава трагична инфраструктура, че няма какво да говорим.

Дано да се разпределят пари, да поотпадне корупция и т.н., за да почне да се развива наистина един по-нормален бизнес. Както е в момента няма големи шансове за развитие, макар в България да има все още хубави места (островчета) като природа. Но те няма да просперират с тези калпави пътища, водопровод и комуникации.
кво да бутат?
те още строят
тази година започват да застрояват м/у черноморец и созопол!!!
тия са луди за връзване

Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

Quid написа:масивно строителство или некво бързо стрителство ?
кво мислиш за тва ?
Естествено, че не ми харесва. Но все пак това с процеси, които текат винаги по един и същи начин - отваря се някаква пазарни ниша и куцо, кьораво и сакато, дето е краднАло некви мангизи, се хвърля като изоглавено да "инвестира" там.
Но пазарът е "великият уравнител" и след време изчезват случайно попадналите на него.
За съжаление след тях остава доста "смет" за изхвърляне, разсипана природа и т.н. И истинските играчи ще трябва да го разчистват... за съжаление...
Ситият на гладния не вярва...
Bella Ciao
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

Quid написа:
ELBI написа:
капка в морето

кво да бутат?
те още строят
тази година започват да застрояват м/у черноморец и созопол!!!
тия са луди за връзване
ми с мутренско мислене друго не могат да правят.

Осраха хубавото черноморие. Осраха Банско. Сега ще осерат Боровец и Пампорово.

Баси къф кеф беше навремето на Арапя... леле... а сега е ...:evil:
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

frisky lioness написа:Какви програми?
Моля по-подробно инфо, ако обичате:-)
Предполагам, че кофтито е в това, че тези до 70 ги дават в последствие, което ще рече, че първом требе да ги инвестираш
Програмите са публикувани на сайта на Министерството на земеделието и водите (май така се казваше, мамка му).
За сега излезнаха само наредбите. Очаква се да се отворят и самите програми, т.е. очакваме да излезнат насоките и документите за кандидатстване.
Когато това се получи, ще информирам... Може, пък, да ми станете клиенти да ви пиша проектите! :winkw:
Bella Ciao
Аватар
frisky lioness
Обратна връзка:

Re: Red Light за строителството

Марвин написа:
Quid написа:е а ми ги покажи тия места
и а погледни у девин кви са цените на тия сгодни места и а виж у турция за същите кинти кво предлагат
разликата е осезаема:-)
Девин не е цяла България!
Тази година за втори път ще ходим на едно погребение на едно агънце в белоградчишко... Точно, каквото ти разправям е - две-рти сглобяеми къщички с достатъчно удобства, ливадка с басейче по средата, няколко плодни дръвчета... И това за 150-200 лева на вечер... за цялото "комплексче" (около 12-15 места).

П.П. И собственикът е българче... от Белоградчик.

П.П.П. И се виждат белоградчишките скали... в прекрасен изглед...
Подкрепям куида.
Тия са малцинство и все ПО малцинствени стават
Миналата година и то към края на годината си бях аресАла една такава къщичка, която е супер спретната и е съвсем близо до Пловдив-да ходим с приятели или за НГ (ама тя отдавна беше заета когато се свързах с тях) или по други поводи. Тази година се сещам, че има доста почивни дни покрай Гергьовден и правя проверка за къщето.
Е, цаната вече не беше такава. Така и не се обадих. Ядосах се
Изображение

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

frisky lioness написа:...Вчера си намерих страхотни немски къщи за 100 евро/кв.м
я подай малко инфо? интересна цена е това 100 евро/м2
Аватар
Глас в пустиня

Мнение от Глас в пустиня »

Quid написа:
Марвин написа:
Quid написа: 300 евро на вечер само за спане
баси и туризма
тва ли ти харесва у тоя туризъм
дали ще давам пари на турците тук или на турците у турция ква е разликата ми обясни:-)
Аз не говоря за ТОЗИ точно "туризъм"... Говоря за истинския "селски" туризъм - некоя малко къще, или сглобяеми къщички, чисти и спретнати, с добре поддържано дворче. И цените да са поносими... Има и такива неща... все още...
Инак си прав, че е безсмислено да се дават тия луди пари на... хм... тъй де...
е а ми ги покажи тия места
и а погледни у девин кви са цените на тия сгодни места и а виж у турция за същите кинти кво предлагат
разликата е осезаема:-)
Това го има от години и май се развива добре.

www.bistrilitza.com/bulgarian/

Цяла къща с 10 легла срущу 130лв на вечер не ми се вижда скъпо.
Аватар
Глас в пустиня

Марвин написа:
БоЕВ написа: Нещо против "селския" туризъм ли имаш?:lol:
Напротив, точно "селския" ми харесва... Ама все пак ЕС ни дават тези пари за развитие на селското стопанство, а не на селския туризъм...
ОК - така съм съгласен! Коя беше програмата за развитие на планински, полупланински и изостанали селски райони?
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

БоЕВ написа: ОК - така съм съгласен! Коя беше програмата за развитие на планински, полупланински и изостанали селски райони?
Не е точно така формулирана програмата. Виж на сайта на Министерството на земеделието и водите...

П.П. Много готин аватар... Кефи ме... Ама оня, бягащия, повече ти подхождаше... :-)
Bella Ciao
Аватар
Глас в пустиня

Марвин написа: П.П. Много готин аватар... Кефи ме... Ама оня, бягащия, повече ти подхождаше... :-)
Уморих се да бягам и вече гльодам на разкрак!:lol:

Криво им е инфото в сайта, трябва шепнене на уше от човек в нещата.:cool:
Аватар
Глас в пустиня

ELBI написа:
frisky lioness написа:...Вчера си намерих страхотни немски къщи за 100 евро/кв.м
я подай малко инфо? интересна цена е това 100 евро/м2
Верно Фрискиту, дай малко инфо.:-)
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

БоЕВ написа: Криво им е инфото в сайта, трябва шепнене на уше от човек в нещата.:cool:
Е, нали все пак и ние, пиратите, трябва да изкараме някой и друг лев... законно... :blum:
Bella Ciao
Звенения

Мнение от Звенения »

малко инфо.:-)
здесь
Аватар
Амаранта

Мнение от Амаранта »

frisky lioness написа:
.....
Де ги тия къщи? Аз знам за към 350евра/м2.
Аватар
Амаранта

Мнение от Амаранта »

Марвин написа:
Амаранта написа:
Марвин написа:
Обаче, интересното в цялата история е, че Разплащателна агенция (заместника на САПАРД) ще раздава пари предимно за "селски туризъм"... :shocked:
:rotfl24::rotfl24::rotfl24::rotfl24:
И кое те шокира и разсмя? На мен ми звучи разумно.
Щом ти звучи разумно, тогава си яж иранските ябълки, македонските марули и турските домати!
Да си ги ям?!!!! Ох, колко се засрамих, сега осъзнах колко съм тъпа и недостойна да разговарям с вас, сър. Отивам да хапна една ябълка, пък дано ми мине.:rotfl24:

ПП Не знам точно кое как се финансира, но и сега за селското стопанство се отпускат доста пари от ЕС. Погледни само какви трактори, редосеялки и комбайни има по нивите. Проблема в Бг е, че тия пари не могат да отидат сами да бачкат на полето...:lol:
Звенения

Мнение от Звенения »

Амаранта написа: Проблема в Бг е, че тия пари не могат да отидат сами да бачкат на полето...:lol:
Я...
Дай примерна цена, която би те накарала да одиш на полето!
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

Амаранта написа:Да си ги ям?!!!! Ох, колко се засрамих, сега осъзнах колко съм тъпа и недостойна да разговарям с вас, сър. Отивам да хапна една ябълка, пък дано ми мине.:rotfl24:

ПП Не знам точно кое как се финансира, но и сега за селското стопанство се отпускат доста пари от ЕС. Погледни само какви трактори, редосеялки и комбайни има по нивите. Проблема в Бг е, че тия пари не могат да отидат сами да бачкат на полето...:lol:
Срамежливка! :blum:

П.П. Финансира се то... много неща се финансират, ама... това, дето го гледаш акто машинарии, не е чак толкова в количество финансирано от ЕС...
Ама, карай...
Bella Ciao
Аватар
Амаранта

Мнение от Амаранта »

Звеневия написа:
Амаранта написа: Проблема в Бг е, че тия пари не могат да отидат сами да бачкат на полето...:lol:
Я...
Дай примерна цена, която би те накарала да одиш на полето!
Ъ! Ъмъ кЪк шмъ пращаш ти на селу, аз ут селу идвам, искам у София, у центрото сига вечи.
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

Амаранта написа:
frisky lioness написа:
.....
тъдявата са готовите, сглобяеми...

ама без фундамента
Аватар
Амаранта

Мнение от Амаранта »

ELBI написа:
Амаранта написа:
frisky lioness написа:
.....

ама без фундамента
Да, и има смисъл само, при положение, че искаш да си вдигнеш къща за 1-2 месеца.
Защото това е приблизително цената и за монолитно строителство, но става доста по-бавно.
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

всъщност не е много по-бавно, щото да направиш основите/фундамента отнема най-много време и пари.

А етажите вече се вдигат вече сравнително бързо - разликата между сглобяеми и монолитно строителство относно време може да се окаже 1-3 месеца (разбира се зависи кой строи -да не те мотае как нямало тухли, не знам какво си...).

Ако човек сам си го прави (тича за майстори, материали и т.н.) може наистина да му излезе и по 100 евро/м2, но това значи да си посветиш 3-8 месеца на строеж, като междувременно имаш сигурни майстори и връзки за разни доставки.
Аватар
frisky lioness
Обратна връзка:

Марвин написа:Може, пък, да ми станете клиенти да ви пиша проектите! :winkw:
Що пък не:-)
Ако и гарантираш, че ще бъдат одобрени-смятай, че сме си стиснали ръцете:cool::winkw:
Изображение

Аватар
frisky lioness
Обратна връзка:

ELBI написа:
Амаранта написа:
frisky lioness написа:
.....

ама без фундамента
Без де, без. Те и тези от 350 са без

http://kupuvam-prodavam.info/ad6063.htm
Изображение

Аватар
frisky lioness
Обратна връзка:

ELBI написа:
Ако човек сам си го прави (тича за майстори, материали и т.н.) може наистина да му излезе и по 100 евро/м2, но това значи да си посветиш 3-8 месеца на строеж, като междувременно имаш сигурни майстори и връзки за разни доставки.
Нама такива цени
Изображение

Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

frisky lioness написа:
ELBI написа:
Нама такива цени
има, има... хубу де - може да е станало 130 или 150, но това е цената, която ще постигнеш ако си тичаш за материали и взимаш директно майстори за различните дейности (зидар, плочкаджия, водопроводчик...),а не разчиташ на бригадата на Пешо или на някоя голяма фирма (там просто плащаш за телефоните, колите, екстрите на предприемачите и ... това си е нормално).
Аватар
frisky lioness
Обратна връзка:

ELBI написа:
frisky lioness написа:
ELBI написа:
Нама такива цени
има, има... хубу де - може да е станало 130 или 150, но това е цената, която ще постигнеш ако си тичаш за материали и взимаш директно майстори за различните дейности (зидар, плочкаджия, водопроводчик...),а не разчиташ на бригадата на Пешо или на някоя голяма фирма (там просто плащаш за телефоните, колите, екстрите на предприемачите и ... това си е нормално).
Да не спорим:grin:
Изображение

Звенения

Мнение от Звенения »

frisky lioness написа:Да не спорим:grin:
ТЕтава, сглобяемото има ли къде да го боцнете? :-)
Аватар
frisky lioness
Обратна връзка:

Звеневия написа:
Проблемата са ни кинтите
Аз съм казувала, че има къде, то и проект има и строителна виза (която май изтече вече :huhthink:

Чуденката е за това, какво точно се прави с проектът? Мислята ми е за тези втората употреба, защото те най-вероятно си идват с някакъв проект, който се съмнявам да е универсално приложим за всяко едно място
Нещо сигурно требе да се пренапише, преизчисли и коло ли струва.... :huhthink:
Щот проектът за нашата къща е еди си как-вход оттук, изход оттам, ама немските ще са инак
Изображение

Аватар
Quid

Мнение от Quid »

на мен тези втората употреба не ми харесаха
не знам защо
би трябвало да са по 5-6 кинта
тия баси и цените са им нашибали
гадни извртатеняци долни:cool:

Аватар
frisky lioness
Обратна връзка:

Quid написа:на мен тези втората употреба не ми харесаха
не знам защо
Вече получавам силни притеснения и опасения
За втори път в рамките на няколко минути все едно чета либето:blink::shocked:
Изображение

Аватар
Quid

Мнение от Quid »

frisky lioness написа:
не знам защо
е вземи ме объркай и после глей кво стааа:rotfl24:
кво са
че той е аз или аз съм той
:rotfl24:

Аватар
Амаранта

Мнение от Амаранта »

frisky lioness написа:
Звеневия написа:
Проблемата са ни кинтите
Аз съм казувала, че има къде, то и проект има и строителна виза (която май изтече вече :huhthink:

Чуденката е за това, какво точно се прави с проектът? Мислята ми е за тези втората употреба, защото те най-вероятно си идват с някакъв проект, който се съмнявам да е универсално приложим за всяко едно място
Нещо сигурно требе да се пренапише, преизчисли и коло ли струва.... :huhthink:
Щот проектът за нашата къща е еди си как-вход оттук, изход оттам, ама немските ще са инак
Визата за строителство важи 6 месеца, след това трябва да искаш нова, може и със същия проект, ако все още ти харесва.:winkw:
Немските къщи, освен че ми се видяха гадни, са и много големи и дори да имат придружаваща документация (която пак ще трябва да се завери от бг архитект, и пак виза и т.н.), вероятно няма да се вмести в петното, което ви е дадено, така че щи ви се наложи да искате нова виза за проектиране, после за строителство и нито ще ви е по-лесно, нито по-приятно, като се има предвид, че това не е точно къща, а общежитие - била съм в такова точно в Германия през 80-те. Мда, с две думи - няма за какво да съжаляваш, карай нататък.:-)
Аватар
frisky lioness
Обратна връзка:

Амаранта написа: карай нататък.:-)
:grin: :good:
Изображение

Аватар
frisky lioness
Обратна връзка:

Quid написа:
кво са
Желателно е да не стават грешки:lol::lol::lol:
Изображение

Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

Quid написа:
frisky lioness написа:
не знам защо
кво са
може да продължите на биляжки, че инак взимам текстовете за сапунка...:rotfl24:
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

frisky lioness написа:
Quid написа:
кво са
Желателно е да не стават грешки:lol::lol::lol:
желателно - да, но "грешки" - винаги стават...:rotfl24:
Публикувай отговор