Предствете си
Предствете си
Тръгвате по работа около 21:30 и се натъквате на следното: 3 младежи-фенове на "моряците", 2 големи бирени бутилки, и хлапе на 13г., което е толкова безпаметно пияно, че е почти в безсъзнание, труп демек.
Интересно ми е как бихте реагирали в такава ситуация.
ПП. питането е провокирано от изречението на Боев, че "главите са ни завряни в задниците":-)
ПП. питането е провокирано от изречението на Боев, че "главите са ни завряни в задниците":-)
- сър Айвънхоу
Re: Предствете си
Незнам как... трябва първо да си извадя главата, за да се огледам и помисля...
Ситият на гладния не вярва...
Bella Ciao
Bella Ciao
Пипи, аз това съм го наблюдавала следобед, в градинката до у-щето на нашата улица... Мъртвопияно хлапе, в безсъзнание, повръщаше. Минаха полицаи, предложиха да го закарат в Пирогов, прятелчетата отказаха, щото техните после щели да го спукат от бой. Ченгетата можаха само да им дадат акъл, да внимават, че да не се удави в повръщаното. В това време децата трябваше да са на училище.
А аз обядвах на съседната пейка
Станах и си тръгнах плачеща, само това. Можех ли да направя друго? Нещо повече от полицаите???
Станах и си тръгнах плачеща, само това. Можех ли да направя друго? Нещо повече от полицаите???
- сър Айвънхоу
Ами... хлапето просто не е било паркирало непрвилно и нямало как да го дигнат с паяка! Мамицата им полицейска!4avdar4e написа:Пипи, аз това съм го наблюдавала следобед, в градинката до у-щето на нашата улица... Мъртвопияно хлапе, в безсъзнание, повръщаше. Минаха полицаи, предложиха да го закарат в Пирогов, прятелчетата отказаха, щото техните после щели да го спукат от бой. Ченгетата можаха само да им дадат акъл, да внимават, че да не се удави в повръщаното. В това време децата трябваше да са на училище.
Bella Ciao
Bella Ciao
ти кво искаш ченгетата да си цапат колата ли с тоя боклукМарвин написа:Ами... хлапето просто не е било паркирало непрвилно и нямало как да го дигнат с паяка! Мамицата им полицейска!4avdar4e написа:Пипи, аз това съм го наблюдавала следобед, в градинката до у-щето на нашата улица... Мъртвопияно хлапе, в безсъзнание, повръщаше. Минаха полицаи, предложиха да го закарат в Пирогов, прятелчетата отказаха, щото техните после щели да го спукат от бой. Ченгетата можаха само да им дадат акъл, да внимават, че да не се удави в повръщаното. В това време децата трябваше да са на училище.
то и линейка да дойде ще откаже да го качи
Quasi Universal Intergalactic Denomination
„Не може нации, които се напиват с бира, да дават акъл на нации, които изтрезняват с бира!“
„Не може нации, които се напиват с бира, да дават акъл на нации, които изтрезняват с бира!“
- сър Айвънхоу
Уместен въпрос. Според моето сркомно мнение действията а полицатите би трябвало да бъдат (необходимо е промяна в съответните закони):pocti_bezobidna написа:А родителите де са?Марвин написа:Мамицата им полицейска!
Що ченгетата да са виновни?
Или може би правителството е виновно, а?
Учителите, телевизията, прехода и кво ли не, само не този, дето пряко носи отговорност.
1. Вдигат детето и го водят в най-близката болница.
2. Привикват родителите и им налагат глоба в размер 2-3 пъти болничните разходи.
3. Ако за първи път хващат детето в такова състояние, се съставя предупредителен протокол на родителите.
3.1. Ако за втори път се случва тази случка на същото дете, на родителите се налага яка глоба (4-цифрена).
3.2. Ако (не дай си Боже) е за трети път - единият родител отива за 15 дни да бачка обществено полезен труд.
Такива работи, като "оставете ни, щото ще ни пребият вкъщи" не трябва да съществуват!
Сега достатъчно ясен ли съм?
П.П. Мисля, че и сега има някакъв механизъм за решаване на такива проблеми в законодателството ни, но никой (както обикновено) не го спазва... Най-малкото, пък полицаите, което е най-годното.
Ако полицаите наистина искаха да свършат НЯКАКВА работа, щяха да намерят начин. Просто няма "далавера" в такива случаи, затова и не са се намесили.
Отделен е въпроса, че повечето полицаи, освен, че са мързеливи, са и неграмотни.
Bella Ciao
Bella Ciao
- сър Айвънхоу
За огромно съжаление този човек е прав!Звеневия написа:НЕ съм съгласен с това:Но явно на някого му върши работа, щом си го е фъчнАл у подписа.Kogato vlastva strah i prestaplenie da si gluh i nqm e izbavlenie!
А до там са ни докарали, защото тия, дето трябва да гласуват правилните закони и тия, дето трябва да ги прилагат НЯМАТ никакъв интерес да се въведе ред.
Bella Ciao
Bella Ciao
Сигурен ли си, че искаш да отстояваш тези си точно изказвания?Марвин написа: Ако полицаите наистина искаха да свършат НЯКАКВА работа, щяха да намерят начин. Просто няма "далавера" в такива случаи, затова и не са се намесили.
Отделен е въпроса, че повечето полицаи, освен, че са мързеливи, са и неграмотни.
- сър Айвънхоу
Абсолютно съм сигурен!Звеневия написа:Сигурен ли си, че искаш да отстояваш тези си точно изказвания?Марвин написа: Ако полицаите наистина искаха да свършат НЯКАКВА работа, щяха да намерят начин. Просто няма "далавера" в такива случаи, затова и не са се намесили.
Bella Ciao
Bella Ciao
Ей ся стъпи в лай...ъъъъ... в батака - как, аджеба, ще определиш кой от двамата родители ще бачка? М? Или ще си караме по дифолт - мамата му е важна за душевното му здраве и не бива да се разделя от отрочето, начи баща му да оди да бачка... хем и повече ще избачка като го опнат да троши камъни в кариерата...Марвин написа: 3.2. Ако (не дай си Боже) е за трети път - единият родител отива за 15 дни да бачка обществено полезен труд.
Ялова работа е тая, да знайш
ПП. Темите нещо? Не че таковата, ама...
- сър Айвънхоу
Честно казано перефразирах логиката на законите и практиките в някои доста по-добре уредени държави... А как ще станат нещата... е, не съм чак толкова умен (както са забелязали някои видни клубари тук)...Gaspode написа:Ей ся стъпи в лай...ъъъъ... в батака - как, аджеба, ще определиш кой от двамата родители ще бачка? М? Или ще си караме по дифолт - мамата му е важна за душевното му здраве и не бива да се разделя от отрочето, начи баща му да оди да бачка... хем и повече ще избачка като го опнат да троши камъни в кариерата...Марвин написа: 3.2. Ако (не дай си Боже) е за трети път - единият родител отива за 15 дни да бачка обществено полезен труд.
Ялова работа е тая, да знайш
ПП. Темите нещо? Не че таковата, ама...
Bella Ciao
Bella Ciao
Прав е нанайци!!!Марвин написа:За огромно съжаление този човек е прав!Звеневия написа:НЕ съм съгласен с това:Но явно на някого му върши работа, щом си го е фъчнАл у подписа.Kogato vlastva strah i prestaplenie da si gluh i nqm e izbavlenie!
А до там са ни докарали, защото тия, дето трябва да гласуват правилните закони и тия, дето трябва да ги прилагат НЯМАТ никакъв интерес да се въведе ред.
Насаждането на старх, липса на доверие в държавни институции и органи на реда, призиви за саморазправа (щото, видиш ли нема кой да помогне), нарочването на определени групи от обществото за "варжески", елементарното и така харесвано "народно" говорене, използването на трагедии (например тази с влака) за политичеси цели е най-обикновен популизъм.
А зад популизма няма нищо друто освен желание за власт.
Тия дето са ни докарали на власт, са тия дето ние сме си избрали, Марвине.
Ти гласува ли?
прави се това
прави се онова
толкова кинти
закони спазване...........
пълни измислици
.......
нещата как са у реала
ни има докимент ни нищо
ни кинти може да му вземеш ни го па знаеш кои е тоя
тия ги няма изобщо никъде у списъците
и тия се увеличават
нито може да бъде глобен нито нищо
прави се онова
толкова кинти
закони спазване...........
пълни измислици
.......
нещата как са у реала
ни има докимент ни нищо
и тия се увеличават
- сър Айвънхоу
Абсолютно си права. Просто... и двамата разглеждаме един и същи проблем от двете страни...pocti_bezobidna написа:Прав е нанайци!!!
Насаждането на старх, липса на доверие в държавни институции и органи на реда, призиви за саморазправа (щото, видиш ли нема кой да помогне), нарочването на определени групи от обществото за "варжески", елементарното и така харесвано "народно" говорене, използването на трагедии (например тази с влака) за политичеси цели е най-обикновен популизъм.
А зад популизма няма нищо друто освен желание за власт.
Тия дето са ни докарали на власт, са тия дето ние сме си избрали, Марвине.
Ти гласува ли?
Получава се един омагьосан кръг. Разкъсването му трябва да започне от някъде. Ако не тръгне по "легалния" начин - от законодателя, ще се "скъса" по много по-лошия - "тълпата". Рано или късно ще се скъса...
Да, гласувах. Гласувам от 1990 г. Пропуснал съм само едно гласуване, защото бях болен... (надявам се, че поне малко ти се издигнах в очите
Bella Ciao
Bella Ciao
- сър Айвънхоу
Има ЕДНО нещо! Трудовата си сила! Да си отработи глобата!Quid написа:пни има докимент ни нищо
и тия се увеличават
Точно на теб ли трябва да ти ги разправям тия неща? Много добре ги съзнаваш как може да се вземе нещо от този, който няма нищо!
Bella Ciao
Bella Ciao
да бе, да, как ли пък неМарвин написа: Просто... и двамата разглеждаме един и същи проблем от двете страни...
не ща революции и тълпи, искам малко отговорност от всеки.Марвин написа:Получава се един омагьосан кръг. Разкъсването му трябва да започне от някъде. Ако не тръгне по "легалния" начин - от законодателя, ще се "скъса" по много по-лошия - "тълпата". Рано или късно ще се скъса...
аре стига - тоя ни е виновен, оня ни е виновен, географското положение, климата, византийския император и това, че не сме пирели католицизма, а православието, дрън-дрън!
ПС. Това, че не съм съгласна с теб, изобщо не значи че си ми "паднал" в очите или нещо подобно.
Просто съм на друга позиция
ти искаш да върнеш старите закони от които се отказахме щото не са демократчини и са антихуманниМарвин написа:Има ЕДНО нещо! Трудовата си сила! Да си отработи глобата!Quid написа:пни има докимент ни нищо
и тия се увеличават
Точно на теб ли трябва да ти ги разправям тия неща? Много добре ги съзнаваш как може да се вземе нещо от този, който няма нищо!
не можеш посмъртно да го накараш да бачка
особенно па наркозависимите
един такъв само виси като камък на шията на всички ни
то родителите им се отказват от тях ти искаш обществото да ги дундурка и да харчи пари залудо
- сър Айвънхоу
Аз също съм против това да се изкарва някой виновен. Ако си забелязала, отправям конкретни "обвинения".pocti_bezobidna написа:да бе, да, как ли пък неМарвин написа: Просто... и двамата разглеждаме един и същи проблем от двете страни...
не ща революции и тълпи, искам малко отговорност от всеки.Марвин написа:Получава се един омагьосан кръг. Разкъсването му трябва да започне от някъде. Ако не тръгне по "легалния" начин - от законодателя, ще се "скъса" по много по-лошия - "тълпата". Рано или късно ще се скъса...
аре стига - тоя ни е виновен, оня ни е виновен, географското положение, климата, византийския император и това, че не сме пирели католицизма, а православието, дрън-дрън!
ПС. Това, че не съм съгласна с теб, изобщо не значи че си ми "паднал" в очите или нещо подобно.
Просто съм на друга позиция
Това, че сме приели нещо в миналото може да е някакъв вид предпоставка за сегашните събития. (Например робстовото е формирално някои негативни и някои позитивни черти в "народностния характер)
Но аз съм изцяло на принципа - ако всеки си оправи своя проблем и си върши работата, както трябва, няма да има проблеми.
Така че... проблемът не е само "държавата" (като един "обобщаващ обект" на "псуване"). Проблемът е, че всеки един от нас не прави достатъчно, за да му е добре на него, а очаква някой месия да му оправи проблемите.
"Властимащите" не са извънземни, нито са от друга държава дошли. Те са си от нашия народ, едни от нас са и са ми "ясни" какво могат и какво искат.
Поне 99% от тези, които сега псуват "властта" ще постъпят по същия начин, както сегашните управници, ако те застанат на тяхното място. Най-лесно е да се псува и НИЩО да не се прави...
П.П. Това "падането" беше закачка!
Bella Ciao
Bella Ciao
- сър Айвънхоу
Аз не искам да връщам каквито и да е неща. искам да се приложат действащи в момента закони в ДЕМОКРАТИЧНИ страни. Да ти ги изреждам ли??? Айде стига си се правил на трепана лисица!Quid написа:ти искаш да върнеш старите закони от които се отказахме щото не са демократчини и са антихуманни
то родителите им се отказват от тях ти искаш обществото да ги дундурка и да харчи пари залудо
Bella Ciao
Bella Ciao
- Глас в пустиня
Аз такова...май съм засегнал доста хора с изказването си:shy:Пипи написа:Тръгвате по работа около 21:30 и се натъквате на следното: 3 младежи-фенове на "моряците", 2 големи бирени бутилки, и хлапе на 13г., което е толкова безпаметно пияно, че е почти в безсъзнание, труп демек.
Следващият път когато правя такива изказвания в скоби ще отблелязвам че това не се отнася за списващите в 3о4о:-)
Необходима ли е реакция изобщо? Тука става въпрос за личен избор, не вярвам "големите" да са го принудили да се напие на сила. Същото важи и за самоубийците на пътя дето не ебават ограничения и правилата за движение - да умиргат, по добре е, естествен подбор, нацията се пречиства от менталци.
Само дето май нямат право да го направят.Марвин написа: 1. Вдигат детето и го водят в най-близката болница.
Ако полицаи видят човек в безпомощно състояние, видимо нуждаещ се от лекарска помощ - викат линейка не го транспортират с полицейската кола, защото нито имат необходимите знания, нито животоспасяемо обурудване и ако човека умре в колата им ще носят отговорност.
не се правя на трепана лисица щото съм лисичар:rotfl24:Марвин написа:Аз не искам да връщам каквито и да е неща. искам да се приложат действащи в момента закони в ДЕМОКРАТИЧНИ страни. Да ти ги изреждам ли??? Айде стига си се правил на трепана лисица!Quid написа:ти искаш да върнеш старите закони от които се отказахме щото не са демократчини и са антихуманни
виж са
ако гепим у англия 500 лири/евро то англия ще изхарчи за мен 4-5 хилки у лири . попадаш у некви програми за тва за онова . обществото харчи кинти за теб ега се вразумиш и да не пречиш на другите и да създаваш проблемации.
са тук като ги няма тия 4-5 хилки кво да го правиш тоя и оня ми кажи?
не!
е кажи кво да го правиш?!
у тия демократични страни виж кви са грижите за животните и се сети кво правят за хората.
некви предложения ако имаш кажи кво да се прави?!
- сър Айвънхоу
Извинявай, ама на тази възраст не е нужно да бъде насилено едно дете, за да тръгне по "лошия път". Достатъчно е "добър пример" и някой, който да не го спре...БоЕВ написа: Тука става въпрос за личен избор, не вярвам "големите" да са го принудили да се напие на сила.
Bella Ciao
Bella Ciao
- сър Айвънхоу
Добре де, съгласен съм! Просто да реагират по някакъв начин!!!esti написа:Само дето май нямат право да го направят.Марвин написа: 1. Вдигат детето и го водят в най-близката болница.
Ако полицаи видят човек в безпомощно състояние, видимо нуждаещ се от лекарска помощ - викат линейка не го транспортират с полицейската кола, защото нито имат необходимите знания, нито животоспасяемо обурудване и ако човека умре в колата им ще носят отговорност.
А и това беше мнението ми как да се "поправят" някои закони...
Bella Ciao
Bella Ciao
- сър Айвънхоу
Имам бре! Да се използва "опита" на Великата Британия (много добре се сети коя държава ти цитирах) от предишни нейни периоди, когато е имала точно такива проблеми, както ние сега.Quid написа:некви предложения ако имаш кажи кво да се прави?!
Сега те се занимават с превенцията, преди са се занимавали с репресията на нарушителите. Но нормите им за репресия все още не са отменени. Просто са си "възпитали" гражданите да не стигат до репресията.
Е, аз по-горе предложих модел за репресия, който може да свърши работа, докато хората стигнат до положението да им се прилага превенцията.
Това е сбърканото при нас. Налагат ни закони за превенция, без да има закони за репресия. Това е все едно да те нападне някой бабит нощеска и ти да му разказваш колко лошо постъпва, вместо да му дадеш някакъв отпор, въпреки, че можеш да го "елиминираш"...
П.П. И не ми излизай с номера, че репресията не е демократично нещо. Много добре знаеш за какво говоря!
Bella Ciao
Bella Ciao
- сър Айвънхоу
Ами... работа има за целия китайски народ... и малко отгоре... Да ги подкарат и София ще светне, ще я изчистят отлично!Quid написа:медиите бяха писали скоро че в софия 10000 са на хероин абонати
кажи са конкретно кво да ги правят:-)
Bella Ciao
Bella Ciao
а след тях колко човека ще трябва да чистят а?:-)Марвин написа:Ами... работа има за целия китайски народ... и малко отгоре... Да ги подкарат и София ще светне, ще я изчистят отлично!Quid написа:медиите бяха писали скоро че в софия 10000 са на хероин абонати
За тази ли Англия говориш? Хулигани владеят улиците на ОстроваМарвин написа: Имам бре! Да се използва "опита" на Великата Британия (много добре се сети коя държава ти цитирах) от предишни нейни периоди, когато е имала точно такива проблеми, както ние сега.
- сър Айвънхоу
Ох... твоето вече заприличва на заяждане!Quid написа:а след тях колко човека ще трябва да чистят а?:-)Марвин написа:Ами... работа има за целия китайски народ... и малко отгоре... Да ги подкарат и София ще светне, ще я изчистят отлично!Quid написа:медиите бяха писали скоро че в софия 10000 са на хероин абонати
Bella Ciao
Bella Ciao
- сър Айвънхоу
Е, тук, пък, виждаме колко точно се е "справил" режима на превенции...Gaspode написа:За тази ли Англия говориш? Хулигани владеят улиците на ОстроваМарвин написа: Имам бре! Да се използва "опита" на Великата Британия (много добре се сети коя държава ти цитирах) от предишни нейни периоди, когато е имала точно такива проблеми, както ние сега.
Явно съм сбъркал, като казах, че все още им работи режима на репресии...
П.П. Ама тия не мога да ги мисля, те са си надделели на масрафа...
Bella Ciao
Bella Ciao
Как да не ги мислим бе? нали натам сме тръгнали и ние... Те са ни идеала, учителя и надеждата за "светло бъдеще" едва ли не...Марвин написа:
Е, тук, пък, виждаме колко точно се е "справил" режима на превенции...
Явно съм сбъркал, като казах, че все още им работи режима на репресии...
П.П. Ама тия не мога да ги мисля, те са си надделели на масрафа...
А се оказва, че там, закъдето сме тръгнали, е даже по-зле от тук и сега. Да не говорим за там, от където идваме. Щото в соца барабар с всичките му негативи имаше и добри неща.
Та къде, аджеба, отива тоя свят?
Мога само да повторя оня (не го помня кой беше) пич, дето казал: Спрете Земята, искам да сляза!
Стига си ревал бе.Gaspode написа:
Та къде, аджеба, отива тоя свят?
Мога само да повторя оня (не го помня кой беше) пич, дето казал: Спрете Земята, искам да сляза!
Оцеляването ни зависи от умението да се приспособяваме, не от това, дали този свят е добър или лош.
Който не може да се приспособи - слиза в движение.