Предствете си

Все същите
Аватар
Positum

Предствете си

Мнение от Positum »

Тръгвате по работа около 21:30 и се натъквате на следното: 3 младежи-фенове на "моряците", 2 големи бирени бутилки, и хлапе на 13г., което е толкова безпаметно пияно, че е почти в безсъзнание, труп демек.

Интересно ми е как бихте реагирали в такава ситуация.

ПП. питането е провокирано от изречението на Боев, че "главите са ни завряни в задниците":-)
Аватар
сър Айвънхоу

Re: Предствете си

Мнение от сър Айвънхоу »

Незнам как... трябва първо да си извадя главата, за да се огледам и помисля...
Ситият на гладния не вярва...
Bella Ciao
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

Пипи, аз това съм го наблюдавала следобед, в градинката до у-щето на нашата улица... Мъртвопияно хлапе, в безсъзнание, повръщаше. Минаха полицаи, предложиха да го закарат в Пирогов, прятелчетата отказаха, щото техните после щели да го спукат от бой. Ченгетата можаха само да им дадат акъл, да внимават, че да не се удави в повръщаното. В това време децата трябваше да са на училище.

А аз обядвах на съседната пейка :(

Станах и си тръгнах плачеща, само това. Можех ли да направя друго? Нещо повече от полицаите???
Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мнение от Gaspode »

Когато (ако) ми се случи ще разбера как бих действал
Другото си е дървенофилософстване :grin:
Никой от нас не е толкова глупав колкото всички нас взети заедно.

А аз не съм това, което съм :)
Аватар
Quid

Мнение от Quid »

ми на тия на които главите не са им в задниците да оправят нещата
Quasi Universal Intergalactic Denomination

„Не може нации, които се напиват с бира, да дават акъл на нации, които изтрезняват с бира!“
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

4avdar4e написа:Пипи, аз това съм го наблюдавала следобед, в градинката до у-щето на нашата улица... Мъртвопияно хлапе, в безсъзнание, повръщаше. Минаха полицаи, предложиха да го закарат в Пирогов, прятелчетата отказаха, щото техните после щели да го спукат от бой. Ченгетата можаха само да им дадат акъл, да внимават, че да не се удави в повръщаното. В това време децата трябваше да са на училище.

Станах и си тръгнах плачеща, само това. Можех ли да направя друго? Нещо повече от полицаите???
Ами... хлапето просто не е било паркирало непрвилно и нямало как да го дигнат с паяка! Мамицата им полицейска! :twisted:
Bella Ciao
annonymus

Мнение от annonymus »

Марвин написа:Мамицата им полицейска! :twisted:
А родителите де са?
Що ченгетата да са виновни?
Или може би правителството е виновно, а?
Учителите, телевизията, прехода и кво ли не, само не този, дето пряко носи отговорност.:twisted:
Аватар
Quid

Мнение от Quid »

различавате ли мъртво пияно хлапе и друсано хлапе?
щото тия са не пият много а се друсат и бирата е за капак
наркомани .....
то и лудите бягат от тях

„Не може нации, които се напиват с бира, да дават акъл на нации, които изтрезняват с бира!“
Аватар
Quid

Мнение от Quid »

Марвин написа:
4avdar4e написа:Пипи, аз това съм го наблюдавала следобед, в градинката до у-щето на нашата улица... Мъртвопияно хлапе, в безсъзнание, повръщаше. Минаха полицаи, предложиха да го закарат в Пирогов, прятелчетата отказаха, щото техните после щели да го спукат от бой. Ченгетата можаха само да им дадат акъл, да внимават, че да не се удави в повръщаното. В това време децата трябваше да са на училище.

Ами... хлапето просто не е било паркирало непрвилно и нямало как да го дигнат с паяка! Мамицата им полицейска! :twisted:
ти кво искаш ченгетата да си цапат колата ли с тоя боклук
то и линейка да дойде ще откаже да го качи

Звенения

Мнение от Звенения »

НЕ съм съгласен с това:
Kogato vlastva strah i prestaplenie da si gluh i nqm e izbavlenie!
Но явно на някого му върши работа, щом си го е фъчнАл у подписа. :cool:
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

pocti_bezobidna написа:
Марвин написа:Мамицата им полицейска! :twisted:
А родителите де са?
Що ченгетата да са виновни?
Или може би правителството е виновно, а?
Учителите, телевизията, прехода и кво ли не, само не този, дето пряко носи отговорност.:twisted:
Уместен въпрос. Според моето сркомно мнение действията а полицатите би трябвало да бъдат (необходимо е промяна в съответните закони):
1. Вдигат детето и го водят в най-близката болница.
2. Привикват родителите и им налагат глоба в размер 2-3 пъти болничните разходи.
3. Ако за първи път хващат детето в такова състояние, се съставя предупредителен протокол на родителите.
3.1. Ако за втори път се случва тази случка на същото дете, на родителите се налага яка глоба (4-цифрена).
3.2. Ако (не дай си Боже) е за трети път - единият родител отива за 15 дни да бачка обществено полезен труд.

Такива работи, като "оставете ни, щото ще ни пребият вкъщи" не трябва да съществуват!

Сега достатъчно ясен ли съм?

П.П. Мисля, че и сега има някакъв механизъм за решаване на такива проблеми в законодателството ни, но никой (както обикновено) не го спазва... Най-малкото, пък полицаите, което е най-годното.
Ако полицаите наистина искаха да свършат НЯКАКВА работа, щяха да намерят начин. Просто няма "далавера" в такива случаи, затова и не са се намесили.
Отделен е въпроса, че повечето полицаи, освен, че са мързеливи, са и неграмотни.
Bella Ciao
Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мнение от Gaspode »

Звеневия написа:НЕ съм съгласен с това:
Кой тва бе? Нещо не го виждам... поне в тази тема...

Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

За огромно съжаление този човек е прав!
А до там са ни докарали, защото тия, дето трябва да гласуват правилните закони и тия, дето трябва да ги прилагат НЯМАТ никакъв интерес да се въведе ред.
Bella Ciao
Звенения

Мнение от Звенения »

Марвин написа: Ако полицаите наистина искаха да свършат НЯКАКВА работа, щяха да намерят начин. Просто няма "далавера" в такива случаи, затова и не са се намесили.
Отделен е въпроса, че повечето полицаи, освен, че са мързеливи, са и неграмотни.
Сигурен ли си, че искаш да отстояваш тези си точно изказвания? :cool:
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

Звеневия написа:
Марвин написа: Ако полицаите наистина искаха да свършат НЯКАКВА работа, щяха да намерят начин. Просто няма "далавера" в такива случаи, затова и не са се намесили.
Сигурен ли си, че искаш да отстояваш тези си точно изказвания? :cool:
Абсолютно съм сигурен!
Bella Ciao
Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мнение от Gaspode »

Марвин написа: 3.2. Ако (не дай си Боже) е за трети път - единият родител отива за 15 дни да бачка обществено полезен труд.
Ей ся стъпи в лай...ъъъъ... в батака - как, аджеба, ще определиш кой от двамата родители ще бачка? М? Или ще си караме по дифолт - мамата му е важна за душевното му здраве и не бива да се разделя от отрочето, начи баща му да оди да бачка... хем и повече ще избачка като го опнат да троши камъни в кариерата...
Ялова работа е тая, да знайш :grin:

ПП. Темите нещо? Не че таковата, ама... :shy:

Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

Gaspode написа:
Марвин написа: 3.2. Ако (не дай си Боже) е за трети път - единият родител отива за 15 дни да бачка обществено полезен труд.
Ей ся стъпи в лай...ъъъъ... в батака - как, аджеба, ще определиш кой от двамата родители ще бачка? М? Или ще си караме по дифолт - мамата му е важна за душевното му здраве и не бива да се разделя от отрочето, начи баща му да оди да бачка... хем и повече ще избачка като го опнат да троши камъни в кариерата...
Ялова работа е тая, да знайш :grin:

ПП. Темите нещо? Не че таковата, ама... :shy:
Честно казано перефразирах логиката на законите и практиките в някои доста по-добре уредени държави... А как ще станат нещата... е, не съм чак толкова умен (както са забелязали някои видни клубари тук)...
Bella Ciao
annonymus

Мнение от annonymus »

Марвин написа:
За огромно съжаление този човек е прав!
А до там са ни докарали, защото тия, дето трябва да гласуват правилните закони и тия, дето трябва да ги прилагат НЯМАТ никакъв интерес да се въведе ред.
Прав е нанайци!!! :twisted:
Насаждането на старх, липса на доверие в държавни институции и органи на реда, призиви за саморазправа (щото, видиш ли нема кой да помогне), нарочването на определени групи от обществото за "варжески", елементарното и така харесвано "народно" говорене, използването на трагедии (например тази с влака) за политичеси цели е най-обикновен популизъм.
А зад популизма няма нищо друто освен желание за власт.

Тия дето са ни докарали на власт, са тия дето ние сме си избрали, Марвине.
Ти гласува ли?
Аватар
Quid

Мнение от Quid »

прави се това
прави се онова
толкова кинти
закони спазване...........
пълни измислици

.......
нещата как са у реала

ни има докимент ни нищо
ни кинти може да му вземеш ни го па знаеш кои е тоя
тия ги няма изобщо никъде у списъците
и тия се увеличават
нито може да бъде глобен нито нищо

Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

pocti_bezobidna написа:Прав е нанайци!!! :twisted:
Насаждането на старх, липса на доверие в държавни институции и органи на реда, призиви за саморазправа (щото, видиш ли нема кой да помогне), нарочването на определени групи от обществото за "варжески", елементарното и така харесвано "народно" говорене, използването на трагедии (например тази с влака) за политичеси цели е най-обикновен популизъм.
А зад популизма няма нищо друто освен желание за власт.

Тия дето са ни докарали на власт, са тия дето ние сме си избрали, Марвине.
Ти гласува ли?
Абсолютно си права. Просто... и двамата разглеждаме един и същи проблем от двете страни...
Получава се един омагьосан кръг. Разкъсването му трябва да започне от някъде. Ако не тръгне по "легалния" начин - от законодателя, ще се "скъса" по много по-лошия - "тълпата". Рано или късно ще се скъса...
Да, гласувах. Гласувам от 1990 г. Пропуснал съм само едно гласуване, защото бях болен... (надявам се, че поне малко ти се издигнах в очите :blum:)
Bella Ciao
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

Quid написа:пни има докимент ни нищо
и тия се увеличават
Има ЕДНО нещо! Трудовата си сила! Да си отработи глобата!
Точно на теб ли трябва да ти ги разправям тия неща? Много добре ги съзнаваш как може да се вземе нещо от този, който няма нищо!
Bella Ciao
annonymus

Мнение от annonymus »

Марвин написа: Просто... и двамата разглеждаме един и същи проблем от двете страни...
да бе, да, как ли пък не :winkw:
Марвин написа:Получава се един омагьосан кръг. Разкъсването му трябва да започне от някъде. Ако не тръгне по "легалния" начин - от законодателя, ще се "скъса" по много по-лошия - "тълпата". Рано или късно ще се скъса...
не ща революции и тълпи, искам малко отговорност от всеки.
аре стига - тоя ни е виновен, оня ни е виновен, географското положение, климата, византийския император и това, че не сме пирели католицизма, а православието, дрън-дрън!

ПС. Това, че не съм съгласна с теб, изобщо не значи че си ми "паднал" в очите или нещо подобно.
Просто съм на друга позиция
Аватар
Quid

Мнение от Quid »

Марвин написа:
Quid написа:пни има докимент ни нищо
и тия се увеличават
Има ЕДНО нещо! Трудовата си сила! Да си отработи глобата!
Точно на теб ли трябва да ти ги разправям тия неща? Много добре ги съзнаваш как може да се вземе нещо от този, който няма нищо!
ти искаш да върнеш старите закони от които се отказахме щото не са демократчини и са антихуманни
не можеш посмъртно да го накараш да бачка
особенно па наркозависимите
един такъв само виси като камък на шията на всички ни
то родителите им се отказват от тях ти искаш обществото да ги дундурка и да харчи пари залудо

Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

pocti_bezobidna написа:
Марвин написа: Просто... и двамата разглеждаме един и същи проблем от двете страни...
да бе, да, как ли пък не :winkw:
Марвин написа:Получава се един омагьосан кръг. Разкъсването му трябва да започне от някъде. Ако не тръгне по "легалния" начин - от законодателя, ще се "скъса" по много по-лошия - "тълпата". Рано или късно ще се скъса...
не ща революции и тълпи, искам малко отговорност от всеки.
аре стига - тоя ни е виновен, оня ни е виновен, географското положение, климата, византийския император и това, че не сме пирели католицизма, а православието, дрън-дрън!

ПС. Това, че не съм съгласна с теб, изобщо не значи че си ми "паднал" в очите или нещо подобно.
Просто съм на друга позиция
Аз също съм против това да се изкарва някой виновен. Ако си забелязала, отправям конкретни "обвинения".
Това, че сме приели нещо в миналото може да е някакъв вид предпоставка за сегашните събития. (Например робстовото е формирално някои негативни и някои позитивни черти в "народностния характер)
Но аз съм изцяло на принципа - ако всеки си оправи своя проблем и си върши работата, както трябва, няма да има проблеми.
Така че... проблемът не е само "държавата" (като един "обобщаващ обект" на "псуване"). Проблемът е, че всеки един от нас не прави достатъчно, за да му е добре на него, а очаква някой месия да му оправи проблемите.
"Властимащите" не са извънземни, нито са от друга държава дошли. Те са си от нашия народ, едни от нас са и са ми "ясни" какво могат и какво искат. :winkw:
Поне 99% от тези, които сега псуват "властта" ще постъпят по същия начин, както сегашните управници, ако те застанат на тяхното място. Най-лесно е да се псува и НИЩО да не се прави...

П.П. Това "падането" беше закачка! :blum:
Bella Ciao
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

Quid написа:ти искаш да върнеш старите закони от които се отказахме щото не са демократчини и са антихуманни
то родителите им се отказват от тях ти искаш обществото да ги дундурка и да харчи пари залудо
Аз не искам да връщам каквито и да е неща. искам да се приложат действащи в момента закони в ДЕМОКРАТИЧНИ страни. Да ти ги изреждам ли??? Айде стига си се правил на трепана лисица! :winkw:
Bella Ciao
Аватар
Глас в пустиня

Мнение от Глас в пустиня »

Пипи написа:Тръгвате по работа около 21:30 и се натъквате на следното: 3 младежи-фенове на "моряците", 2 големи бирени бутилки, и хлапе на 13г., което е толкова безпаметно пияно, че е почти в безсъзнание, труп демек.

Интересно ми е как бихте реагирали в такава ситуация.

ПП. питането е провокирано от изречението на Боев, че "главите са ни завряни в задниците":-)
Аз такова...май съм засегнал доста хора с изказването си:shy:
Следващият път когато правя такива изказвания в скоби ще отблелязвам че това не се отнася за списващите в 3о4о:-)

Необходима ли е реакция изобщо? Тука става въпрос за личен избор, не вярвам "големите" да са го принудили да се напие на сила. Същото важи и за самоубийците на пътя дето не ебават ограничения и правилата за движение - да умиргат, по добре е, естествен подбор, нацията се пречиства от менталци.
esti

Мнение от esti »

Марвин написа: 1. Вдигат детето и го водят в най-близката болница.
Само дето май нямат право да го направят.
Ако полицаи видят човек в безпомощно състояние, видимо нуждаещ се от лекарска помощ - викат линейка не го транспортират с полицейската кола, защото нито имат необходимите знания, нито животоспасяемо обурудване и ако човека умре в колата им ще носят отговорност.
Аватар
Quid

Мнение от Quid »

Марвин написа:
Quid написа:ти искаш да върнеш старите закони от които се отказахме щото не са демократчини и са антихуманни
Аз не искам да връщам каквито и да е неща. искам да се приложат действащи в момента закони в ДЕМОКРАТИЧНИ страни. Да ти ги изреждам ли??? Айде стига си се правил на трепана лисица! :winkw:
не се правя на трепана лисица щото съм лисичар:rotfl24:

виж са
ако гепим у англия 500 лири/евро то англия ще изхарчи за мен 4-5 хилки у лири . попадаш у некви програми за тва за онова . обществото харчи кинти за теб ега се вразумиш и да не пречиш на другите и да създаваш проблемации.
са тук като ги няма тия 4-5 хилки кво да го правиш тоя и оня ми кажи?
не!
е кажи кво да го правиш?!
у тия демократични страни виж кви са грижите за животните и се сети кво правят за хората.
некви предложения ако имаш кажи кво да се прави?!

Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

БоЕВ написа: Тука става въпрос за личен избор, не вярвам "големите" да са го принудили да се напие на сила.
Извинявай, ама на тази възраст не е нужно да бъде насилено едно дете, за да тръгне по "лошия път". Достатъчно е "добър пример" и някой, който да не го спре...
Bella Ciao
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

esti написа:
Марвин написа: 1. Вдигат детето и го водят в най-близката болница.
Само дето май нямат право да го направят.
Ако полицаи видят човек в безпомощно състояние, видимо нуждаещ се от лекарска помощ - викат линейка не го транспортират с полицейската кола, защото нито имат необходимите знания, нито животоспасяемо обурудване и ако човека умре в колата им ще носят отговорност.
Добре де, съгласен съм! Просто да реагират по някакъв начин!!!
А и това беше мнението ми как да се "поправят" някои закони...
Bella Ciao
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

Quid написа:некви предложения ако имаш кажи кво да се прави?!
Имам бре! Да се използва "опита" на Великата Британия (много добре се сети коя държава ти цитирах) от предишни нейни периоди, когато е имала точно такива проблеми, както ние сега.
Сега те се занимават с превенцията, преди са се занимавали с репресията на нарушителите. Но нормите им за репресия все още не са отменени. Просто са си "възпитали" гражданите да не стигат до репресията.
Е, аз по-горе предложих модел за репресия, който може да свърши работа, докато хората стигнат до положението да им се прилага превенцията.
Това е сбърканото при нас. Налагат ни закони за превенция, без да има закони за репресия. Това е все едно да те нападне някой бабит нощеска и ти да му разказваш колко лошо постъпва, вместо да му дадеш някакъв отпор, въпреки, че можеш да го "елиминираш"...

П.П. И не ми излизай с номера, че репресията не е демократично нещо. Много добре знаеш за какво говоря! :blum:
Bella Ciao
esti

Мнение от esti »

Марвин написа:
Добре де, съгласен съм! Просто да реагират по някакъв начин!!!
А и това беше мнението ми как да се "поправят" някои закони...
Просто вметнах за уточнение...:lol:
Аватар
Quid

Мнение от Quid »

медиите бяха писали скоро че в софия 10000 са на хероин абонати
кажи са конкретно кво да ги правят:-)

Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

Quid написа:медиите бяха писали скоро че в софия 10000 са на хероин абонати
Ами... работа има за целия китайски народ... и малко отгоре... Да ги подкарат и София ще светне, ще я изчистят отлично! :blum:
Bella Ciao
Аватар
Quid

Мнение от Quid »

Марвин написа:
Ами... работа има за целия китайски народ... и малко отгоре... Да ги подкарат и София ще светне, ще я изчистят отлично! :blum:
а след тях колко човека ще трябва да чистят а?:-)

Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мнение от Gaspode »

Марвин написа: Имам бре! Да се използва "опита" на Великата Британия (много добре се сети коя държава ти цитирах) от предишни нейни периоди, когато е имала точно такива проблеми, както ние сега.
За тази ли Англия говориш? Хулигани владеят улиците на Острова

Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

Quid написа:
Марвин написа:
а след тях колко човека ще трябва да чистят а?:-)
Ох... твоето вече заприличва на заяждане! :blum:
Bella Ciao
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

Gaspode написа:
Марвин написа: Имам бре! Да се използва "опита" на Великата Британия (много добре се сети коя държава ти цитирах) от предишни нейни периоди, когато е имала точно такива проблеми, както ние сега.
За тази ли Англия говориш? Хулигани владеят улиците на Острова
Е, тук, пък, виждаме колко точно се е "справил" режима на превенции...
Явно съм сбъркал, като казах, че все още им работи режима на репресии...

П.П. Ама тия не мога да ги мисля, те са си надделели на масрафа... :blum:
Bella Ciao
Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мнение от Gaspode »

Марвин написа:
Е, тук, пък, виждаме колко точно се е "справил" режима на превенции...
Явно съм сбъркал, като казах, че все още им работи режима на репресии...

П.П. Ама тия не мога да ги мисля, те са си надделели на масрафа... :blum:
Как да не ги мислим бе? нали натам сме тръгнали и ние... Те са ни идеала, учителя и надеждата за "светло бъдеще" едва ли не...
А се оказва, че там, закъдето сме тръгнали, е даже по-зле от тук и сега. Да не говорим за там, от където идваме. Щото в соца барабар с всичките му негативи имаше и добри неща.

Та къде, аджеба, отива тоя свят?
Мога само да повторя оня (не го помня кой беше) пич, дето казал: Спрете Земята, искам да сляза!

esti

Мнение от esti »

Gaspode написа:
Та къде, аджеба, отива тоя свят?
Мога само да повторя оня (не го помня кой беше) пич, дето казал: Спрете Земята, искам да сляза!
Стига си ревал бе. :lol:
Оцеляването ни зависи от умението да се приспособяваме, не от това, дали този свят е добър или лош.
Който не може да се приспособи - слиза в движение. :lol:
Публикувай отговор