Писна ми!

Все същите
esti

Мнение от esti »

Gaspode написа:
За диалог трябват двама. Сам диалог не можеш спретна...
И ако няма двама, какво?
Правим си на инат или се чувстваме балъци, че спестяваме на детето разни простотии?
Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мнение от Gaspode »

esti написа: И ако няма двама, какво?
Правим си на инат или се чувстваме балъци, че спестяваме на детето разни простотии?
Ти кво предлагаш? Като няма двама да си говори сам ли? Като няма диалог вземаш решението сам. И вариантите май наистина се свеждат до посочените от теб 2 варианта. Друго предлагаш ли?
Никой от нас не е толкова глупав колкото всички нас взети заедно.

А аз не съм това, което съм :)
esti

Мнение от esti »

Звеневия написа:
ЕСТЕНЦЕ от днес си мой официално назначен консилиери!
Заплата няма да получаваш, но пък за мен ще е чест да пишеш вместо мен - от спестените от клавиатури парички шта водя на сЪдкарница летъска! :kiss:
:glory:
Аватар
frisky lioness
Обратна връзка:

Мнение от frisky lioness »

Gaspode написа:
Марвин написа:[
Мисля за сина си! За това да стане човек (ако има още възможност). Защото в момента го "обучават" как се рекетира, как се взимат неща без да се платят, как се краде, лъже и куп други неща...

Абе... карай! Вече съжащлявам, че ви ангажирах с проблемите си...
Ти си знаеш най-добре де... но пък щом си пуснал тема - ще я коментирам пък...
Дарки според мен предложи правилното решение - отказваш това, което те рекетират да дадеш. И даваш нещо по-добро по своя воля. С обясненията за поемане на отговорност и т.н. Според мен това е смислен урок...

Ти си знаеш ситуацията де...
Подкрепям

:good:
Изображение

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
Аватар
frisky lioness
Обратна връзка:

vyara написа: Нека пък сега той открие диалога, като предложи да си поделят справедливо вноските.
И не мислиш ли, че на сгодната женица не и е минало през главата, че плащането може и Е редно да бъде споделено?
Изображение

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

frisky lioness написа:
Gaspode написа:
Марвин написа:[
Мисля за сина си! За това да стане човек (ако има още възможност). Защото в момента го "обучават" как се рекетира, как се взимат неща без да се платят, как се краде, лъже и куп други неща...

Абе... карай! Вече съжащлявам, че ви ангажирах с проблемите си...
Ти си знаеш най-добре де... но пък щом си пуснал тема - ще я коментирам пък...
Дарки според мен предложи правилното решение - отказваш това, което те рекетират да дадеш. И даваш нещо по-добро по своя воля. С обясненията за поемане на отговорност и т.н. Според мен това е смислен урок...

Ти си знаеш ситуацията де...
Подкрепям

:good:
Аз пък точно това не подкрепям. Така нарочно и злобно набутва майката на сина си. Набутва и себе си, само и само да се изхвърли и покаже колко е по-добър. Дава лош урок на сина си, според мен. Лично мое мнение.
Изображение
esti

Мнение от esti »

Gaspode написа:
Ти кво предлагаш? Като няма двама да си говори сам ли? Като няма диалог вземаш решението сам. И вариантите май наистина се свеждат до посочените от теб 2 варианта. Друго предлагаш ли?
Ако аз бях на мястото на Марвин щях да плащам вноските без да занимавам детето с това кой дава повече.
Децата не трябва да се чувстват, като стока за която се наддава на търг!
Що се отнася до курвенските номера те не трябва да се обсъждат пред детето - може и насаме, като зрели хора да се псуваме с другия.
Винаги съм била против децата да се използват, като средство за наказание на провинената страна.
Ще лиша аз детето си от нещо, за да натрия носа на бившата половинка - грозно е...
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

frisky lioness написа:
vyara написа: Нека пък сега той открие диалога, като предложи да си поделят справедливо вноските.
И не мислиш ли, че на сгодната женица не и е минало през главата, че плащането може и Е редно да бъде споделено?
Нищо не мисля. Не им знам отношенията. Гледам само от тук нататък ситуацията. Може пък и да му е говорила за това, ти откъде знаеш?
Изображение
Аватар
frisky lioness
Обратна връзка:

vyara написа:
Аз пък точно това не подкрепям. Така нарочно и злобно набутва майката на сина си. Набутва и себе си, само и само да се изхвърли и покаже колко е по-добър. Дава лош урок на сина си, според мен. Лично мое мнение.
Защо да е злобно.
И редно ли е било някой да купува нещо и не са мо, че не се съветва с него за това дали може и желае да плаща, ами и не си е направил труда да го уведоми за вече съществуващият факт. В крайна сметка плащачът е човек, а не банкомат.
Не мисля, че това би било лош пример за детето. Всичко зависи от начина, по който ще му бъде поднесена информацията, думите и интонацията, които ще бъдат използвани.
Има случаи, в които след развод децата остават при майката и биват постоянно нахъсвани и насъсквани от нея самата или от нейни родители против бащата, а това е гадно и тъжно
Изображение

Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мнение от Gaspode »

esti написа: Ако аз бях на мястото на Марвин щях да плащам вноските без да занимавам детето с това кой дава повече.
Що се отнася до курвенските номера те не трябва да се обсъждат пред детето - може и насаме, като зрели хора да се псуваме с другия.
Винаги съм била против децата да се използват, като средство за наказание на провинената страна.
Ще лиша аз детето си от нещо, за да натрия носа на бившата половинка - грозно е...
Пак тургаш коня зад каруцата май... или пък аз не съм разбрал... ама темата не почна ли с това, как сгодната женица е поставила детето в "ситуация"? Предполагам, че ако се беше обадила мамата на Марвин директно и беше казала "глей кво ся, на дятето му требе компотер пък аз не мога да го плащам, затуй викам да го плащаш ти" щеше да се получи точно това, което ти искаш - той да си плаща без да занимава детето... и то нямаше да разбере дори кой колко какво кога...

Аватар
Амаранта

Мнение от Амаранта »

esti написа:
Gaspode написа:
Ако аз бях на мястото на Марвин щях да плащам вноските без да занимавам детето с това кой дава повече.
Абсолютно подкрепям! Детето е с нищо не е виновно, че някой е е...ал без да мисли. На първо място е детето, после всичко останало.
Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мнение от Gaspode »

Амаранта написа:
esti написа: Ако аз бях на мястото на Марвин щях да плащам вноските без да занимавам детето с това кой дава повече.
Абсолютно подкрепям! Детето е с нищо не е виновно, че някой е е...ал без да мисли. На първо място е детето, после всичко останало.
Ми щом детето е на първо място и бащата в случая няма право на мнение, ми направо да превеждат заплатата му на женицата пък той да рови по кофите бе... В името на детето всичко е оправдано... Или все пак има некви граници, м?

Звенения

Мнение от Звенения »

Амаранта написа:...,че някой е е...ал без да мисли.
Това е грубо.
И за детето.
Аватар
frisky lioness
Обратна връзка:

vyara написа:
frisky lioness написа:
Нищо не мисля. Не им знам отношенията. Гледам само от тук нататък ситуацията. Може пък и да му е говорила за това, ти откъде знаеш?
Ами не знам:shy:, но така ми изглежда от това, което прочетох
Марвине, говорихте ли за общо плащане?
Може и да не е моя работа, ама така и така си повдигнал въпроса, а ние всехме че се запалихме по разни коментари.....:shy:
Изображение

esti

Мнение от esti »

Gaspode написа:
Пак тургаш коня зад каруцата май... или пък аз не съм разбрал... ама темата не почна ли с това, как сгодната женица е поставила детето в "ситуация"? Предполагам, че ако се беше обадила мамата на Марвин директно и беше казала "глей кво ся, на дятето му требе компотер пък аз не мога да го плащам, затуй викам да го плащаш ти" щеше да се получи точно това, което ти искаш - той да си плаща без да занимава детето... и то нямаше да разбере дори кой колко какво кога...
А кой е коня и кой каруцата?
Сам човек не може да постави детето в "ситуация" - ситуацията ще стане точно ако след номерчето на мамката, таткото се хване на инат с цел натриване на носове.
Аватар
frisky lioness
Обратна връзка:

Gaspode написа: ако се беше обадила мамата на Марвин директно и беше казала "глей кво ся, на дятето му требе компотер пък аз не мога да го плащам, затуй викам да го плащаш ти" щеше да се получи точно това, което ти искаш - той да си плаща без да занимава детето... и то нямаше да разбере дори кой колко какво кога...
Е те това беше и мойта мисла
Изображение

Аватар
Амаранта

Мнение от Амаранта »

Gaspode написа:

Ми щом детето е на първо място и бащата в случая няма право на мнение, ми направо да превеждат заплатата му на женицата пък той да рови по кофите бе... В името на детето всичко е оправдано... Или все пак има некви граници, м?
Знам за какво говоря, защото съм била в подобно положение. Не казвам, че е приятно. Трябваше или, наказвайки виновните, да накажа и децата си, или да си затрая. Затраях си (макар ме ме гризяха съмнения), за малко страдах мълчаливо, после ми мина. Но сега, като гледам на случката от дистанцията на времето, чак си се радвам, че съм била достатъчно силна, да взема единственото правилно решение.
Аватар
Positum

Мнение от Positum »

не рабрах дали Марвин иска да си поделят парите или не:).
Аз още си чакам подялбата за 15 септември, и вервайте квото и да си говориш с експоловинката, както и да се декларира желание за делене на разходите, човекот кат е решил, че ще му намалеят средствата нема да даде :metal:
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

frisky lioness написа:Марвине, говорихте ли за общо плащане?
Може и да не е моя работа, ама така и така си повдигнал въпроса, а ние всехме че се запалихме по разни коментари.....:shy:
НИЩО не съм говорил с нея! Това нещо ми го заяви сина ми.
По коледа поиска монитор. Купих му! 17 инчов кинескопен. Дел. Не му хареса. Искал бил тфт монитор, защото го болели очите от нормалния. Е първо поиска плазмен... Обясних му, че нямам пари в момента за такива екстри. А щом го болят очите от такъв монитор, значи има проблеми и трябва да отиде на лекар. От опит знам, защото аз не мога да работя на такива монитори без очила.
Уговорката беше да му купя монитор, а майка му щяла да сглоби компютър. После се оказа, че майка му не могла да сглоби компютър, защото нямала памети. Купих ги... Сега се оказва, че не е сглобен компютъра, а направо е купила лаптоп... Без да мисли дали може да го изплаща...
Сега по-ясно ли е?

П.П. Само добавям, че този "стил" на комуникация с мен е отдавна. ВИНАГИ ме поставя пред свършен факт. Затова ми писна.

П.П.П. Спирам да коментирам темата. Наистина съжалявм, че я повдигнах...
Звеневи, отивам в другото сепаре. :mad:
Ситият на гладния не вярва...
Bella Ciao
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

Не се сърди, Марвине. Не си прав като подхвърляш откъслечна информация и очакваш за всичко да се досетим.
Изобщо не ни вменявай вини, шта замола. :cool:
Изображение
Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мнение от Gaspode »

esti написа:А кой е коня и кой каруцата?
Сам човек не може да постави детето в "ситуация" - ситуацията ще стане точно ако след номерчето на мамката, таткото се хване на инат с цел натриване на носове.
Добре
Да предположим, че Марвин си замълчи и плаща.
Какво научава детето? "Значи мама ми купи компотер, ама прецака оня балък да плаща... значи утре като му кажа, че мама ми е купила ония готини маратонки, ама той трябва да ги плати, номера трябва да мине" ... и се пробва... и минава, щото, нали, детето преди всичко... и пак така, и отново... как ще се научи туй дяте, че човек трябва да си плаща за гяволиите и за масрафите и т.н. Как въобще ще разбере, че за да си купи нещо трябва да може да си го плати сам.
Да не говорим, че човека може просто да няма възможност в момента. Ти от къде му знаеш хала? Или щом е за детето ако трябва ще краде, но ще намери начин? Той мъж ли е или кво?

Според мен каквото и да е развитието просто трябва да започне с отказ. Не отказ да купи, а отказ да купи при тези условия
След това може да се търсят варианти, диалози и прочее

Звенения

Мнение от Звенения »

Марвин написа:Звеневи, отивам в другото сепаре. :mad:
И азЪ ша дода, амаха! :-)
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

vyara написа:Не се сърди, Марвине. Не си прав като подхвърляш откъслечна информация и очакваш за всичко да се досетим.
Изобщо не ни вменявай вини, шта замола. :cool:
АЗ се извинявам, мадам... наистина не дадох цялата информация.
Бах бесен, ако това може да е някакво оправдание...
Извинявам се на всички... :crying:
Bella Ciao
Аватар
frisky lioness
Обратна връзка:

:?:roll:
Изображение

Звенения

Мнение от Звенения »

Марвин написа:Извинявам се на всички... :crying:
За кво!?
:-)

Нима не ти олеква, поне от факта, че минимум ~10-на человека мислят за твоя (вашия) проблем.
Дай малко по-ведро.
Ако е проблем с парите - шЪ съберем (всички заедно) няква сума за подкрепа.

ТИ ТУКА уютно ли се чувстваш?
Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мнение от Gaspode »

Амаранта написа: Знам за какво говоря, защото съм била в подобно положение. Не казвам, че е приятно. Трябваше или, наказвайки виновните, да накажа и децата си, или да си затрая. Затраях си (макар ме ме гризяха съмнения), за малко страдах мълчаливо, после ми мина. Но сега, като гледам на случката от дистанцията на времето, чак си се радвам, че съм била достатъчно силна, да взема единственото правилно решение.
Не знам при теб каква е била ситуацията. Обаче дали си постъпил правилно или не може да се прецени само от дистанцията на времето. И няма гаранция, че ако нещо е било правилно в твоя случай ще е правилно и в други подобни случаи. Та така... в името на децата е една толкова изтъркана от употреба (или по-скоро ЗЛОупотреба) фраза, че само като я чуя и настръхвам. Да не говорим, че кое е било правилно за децата и кое не може да се оцени също само от дистанцията на доста изминали години... Не е лесно...

Звенения

Мнение от Звенения »

frisky lioness написа:
НЕ му СЕ връзвай! :kiss:
esti

Мнение от esti »

Gaspode написа:
Няма оправдание, за това децата да се използват за разчистване на лични сметки между родителите.
Който иска намира начин да ги предпази.
Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мнение от Gaspode »

Звеневия написа:
И азЪ ша дода, амаха! :-)
Абе я дръпнете сепарето по-наблизо, че да не си разваляме седянката. Ама ха де :grin::grin:

Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

Звеневия написа: ТИ ТУКА уютно ли се чувстваш?
Аз ТУКА ВИНАГИ съм се чувствал уютно!

Проблемът е, че в момента не се чувствам уютно в собствената си кожа.
Осъбота, когато ми натресоха този проблем, последваха няколко още по-сериозни...
Този вече дори и не го мисля...

Но карай, ще оцелея... някакси...
Bella Ciao
Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мнение от Gaspode »

esti написа: Няма оправдание, за това децата да се използват за разчистване на лични сметки между родителите.
Който иска намира начин да ги предпази.
Интересен човек си ти. :grin:
В ситуацията: ТЯ използва детето като лост за изнудване. Как може ТОЙ да го предпази? Като се съгласи веднъж, това означава, че ТЯ винаги ще ползва детето като лост. Кой трябва да пази в случая и как? Дай конкретно предложение, плс...

Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

Марвине, ти си мъж.

Знаеш какво да направиш. Не съм чел темата, пусто нямам ресурси напоследък мамка му, само прелитам, но едно ще ти кажа - не лишавай детето от ласките си (да това също е вид ласка) само заради липсата на култура у някога. Ако имаш възможност дари това на детето си, а то само ще разбере някой ден. И без да му го казваш или показваш. Просто направи каквото ти казва сърцето, това е най-доброто решение.
Последно промяна от Remmivs на 15.04.08, 09:18, променено общо 1 път.
Звенения

Мнение от Звенения »

Марвин написа: в момента не се чувствам уютно в собствената си кожа.
Дай я на химическо чистене!
С водка и бира ...
знайш ли...
как се изпира!

(С И Р О М А Х О В !) :grin:
Аватар
frisky lioness
Обратна връзка:

Звеневия написа:
frisky lioness написа:
НЕ му СЕ връзвай! :kiss:
Не му се
не знаех просто какво да кажа:winkw::kiss:
Изображение

esti

Мнение от esti »

Gaspode написа:
Според мен каквото и да е развитието просто трябва да започне с отказ. Не отказ да купи, а отказ да купи при тези условия
След това може да се търсят варианти, диалози и прочее
Условията не трябва да се коментират с детето - това ми беше идеята.
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

Марвин написа:
Звеневия написа: ТИ ТУКА уютно ли се чувстваш?
Аз ТУКА ВИНАГИ съм се чувствал уютно!

Проблемът е, че в момента не се чувствам уютно в собствената си кожа.
Осъбота, когато ми натресоха този проблем, последваха няколко още по-сериозни...
Този вече дори и не го мисля...

Но карай, ще оцелея... някакси...
Малко или много ти сам си го правиш. Щом ти се струпват много неща негативни накуп... Най-вече се отърси от ролята си на жертва на обстоятелства, хора и прочие. Кой е този, който би се чувствал комфортно в такава кожа. Никой. Смени си гледната точка, като не можеш да промениш хората и обстоятелствата. По-лежерно, по-усмихнато, забравяй, отминавай... недей да трупаш лошо и да си го носиш, това е кофти багаж, не ти трябва. Повярвай ми, от личен опит го знам, помага. :cool:
Изображение
Аватар
Амаранта

Мнение от Амаранта »

Gaspode написа:

Не знам при теб каква е била ситуацията. Обаче дали си постъпил правилно или не може да се прецени само от дистанцията на времето. И няма гаранция, че ако нещо е било правилно в твоя случай ще е правилно и в други подобни случаи. Та така... в името на децата е една толкова изтъркана от употреба (или по-скоро ЗЛОупотреба) фраза, че само като я чуя и настръхвам. Да не говорим, че кое е било правилно за децата и кое не може да се оцени също само от дистанцията на доста изминали години... Не е лесно...
Злоупотребата идва оттам, че разни възрастни хора, които не са в състояние да общуват помежду си, или пък да вземат някакви решения за собствения си живот, използват децата, за да си разменят "тупаници", или да оправдават някои двои действия/бездействия. Аз говоря за равилната употреба на словосъчетанието. Има и такава.:winkw:
Аватар
Амаранта

Мнение от Амаранта »

Gaspode написа:

Интересен човек си ти. :grin:
В ситуацията: ТЯ използва детето като лост за изнудване. Как може ТОЙ да го предпази? Като се съгласи веднъж, това означава, че ТЯ винаги ще ползва детето като лост. Кой трябва да пази в случая и как? Дай конкретно предложение, плс...
Страхът е лош съветник.:-)
Звенения

Мнение от Звенения »

Амаранта написа:Страхът е лош съветник.:-)
Но пък благодарение на това,
че е вроден у всеки ...
рязно намалява нуждата от производство на кевлар. :cool:
Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мнение от Gaspode »

Амаранта написа: Страхът е лош съветник.:-)
А утрото е по-мъдро от вечерта...

Публикувай отговор