И ако няма двама, какво?Gaspode написа:
За диалог трябват двама. Сам диалог не можеш спретна...
Правим си на инат или се чувстваме балъци, че спестяваме на детето разни простотии?
Ти кво предлагаш? Като няма двама да си говори сам ли? Като няма диалог вземаш решението сам. И вариантите май наистина се свеждат до посочените от теб 2 варианта. Друго предлагаш ли?esti написа: И ако няма двама, какво?
Правим си на инат или се чувстваме балъци, че спестяваме на детето разни простотии?
ПодкрепямGaspode написа:Ти си знаеш най-добре де... но пък щом си пуснал тема - ще я коментирам пък...Марвин написа:[
Мисля за сина си! За това да стане човек (ако има още възможност). Защото в момента го "обучават" как се рекетира, как се взимат неща без да се платят, как се краде, лъже и куп други неща...
Абе... карай! Вече съжащлявам, че ви ангажирах с проблемите си...
Дарки според мен предложи правилното решение - отказваш това, което те рекетират да дадеш. И даваш нещо по-добро по своя воля. С обясненията за поемане на отговорност и т.н. Според мен това е смислен урок...
Ти си знаеш ситуацията де...

И не мислиш ли, че на сгодната женица не и е минало през главата, че плащането може и Е редно да бъде споделено?vyara написа: Нека пък сега той открие диалога, като предложи да си поделят справедливо вноските.

Аз пък точно това не подкрепям. Така нарочно и злобно набутва майката на сина си. Набутва и себе си, само и само да се изхвърли и покаже колко е по-добър. Дава лош урок на сина си, според мен. Лично мое мнение.frisky lioness написа:ПодкрепямGaspode написа:Ти си знаеш най-добре де... но пък щом си пуснал тема - ще я коментирам пък...Марвин написа:[
Мисля за сина си! За това да стане човек (ако има още възможност). Защото в момента го "обучават" как се рекетира, как се взимат неща без да се платят, как се краде, лъже и куп други неща...
Абе... карай! Вече съжащлявам, че ви ангажирах с проблемите си...
Дарки според мен предложи правилното решение - отказваш това, което те рекетират да дадеш. И даваш нещо по-добро по своя воля. С обясненията за поемане на отговорност и т.н. Според мен това е смислен урок...
Ти си знаеш ситуацията де...
Ако аз бях на мястото на Марвин щях да плащам вноските без да занимавам детето с това кой дава повече.Gaspode написа:Ти кво предлагаш? Като няма двама да си говори сам ли? Като няма диалог вземаш решението сам. И вариантите май наистина се свеждат до посочените от теб 2 варианта. Друго предлагаш ли?esti написа: И ако няма двама, какво?
Нищо не мисля. Не им знам отношенията. Гледам само от тук нататък ситуацията. Може пък и да му е говорила за това, ти откъде знаеш?frisky lioness написа:И не мислиш ли, че на сгодната женица не и е минало през главата, че плащането може и Е редно да бъде споделено?vyara написа: Нека пък сега той открие диалога, като предложи да си поделят справедливо вноските.
Защо да е злобно.vyara написа:
Аз пък точно това не подкрепям. Така нарочно и злобно набутва майката на сина си. Набутва и себе си, само и само да се изхвърли и покаже колко е по-добър. Дава лош урок на сина си, според мен. Лично мое мнение.

Пак тургаш коня зад каруцата май... или пък аз не съм разбрал... ама темата не почна ли с това, как сгодната женица е поставила детето в "ситуация"? Предполагам, че ако се беше обадила мамата на Марвин директно и беше казала "глей кво ся, на дятето му требе компотер пък аз не мога да го плащам, затуй викам да го плащаш ти" щеше да се получи точно това, което ти искаш - той да си плаща без да занимава детето... и то нямаше да разбере дори кой колко какво кога...esti написа: Ако аз бях на мястото на Марвин щях да плащам вноските без да занимавам детето с това кой дава повече.
Децата не трябва да се чувстват, като стока за която се наддава на търг!
Що се отнася до курвенските номера те не трябва да се обсъждат пред детето - може и насаме, като зрели хора да се псуваме с другия.
Винаги съм била против децата да се използват, като средство за наказание на провинената страна.
Ще лиша аз детето си от нещо, за да натрия носа на бившата половинка - грозно е...
Абсолютно подкрепям! Детето е с нищо не е виновно, че някой е е...ал без да мисли. На първо място е детето, после всичко останало.esti написа:Ако аз бях на мястото на Марвин щях да плащам вноските без да занимавам детето с това кой дава повече.Gaspode написа:Ти кво предлагаш? Като няма двама да си говори сам ли? Като няма диалог вземаш решението сам. И вариантите май наистина се свеждат до посочените от теб 2 варианта. Друго предлагаш ли?esti написа: И ако няма двама, какво?
Що се отнася до курвенските номера те не трябва да се обсъждат пред детето - може и насаме, като зрели хора да се псуваме с другия.
Винаги съм била против децата да се използват, като средство за наказание на провинената страна.
Ще лиша аз детето си от нещо, за да натрия носа на бившата половинка - грозно е...
Ми щом детето е на първо място и бащата в случая няма право на мнение, ми направо да превеждат заплатата му на женицата пък той да рови по кофите бе... В името на детето всичко е оправдано... Или все пак има некви граници, м?Амаранта написа:Абсолютно подкрепям! Детето е с нищо не е виновно, че някой е е...ал без да мисли. На първо място е детето, после всичко останало.esti написа: Ако аз бях на мястото на Марвин щях да плащам вноските без да занимавам детето с това кой дава повече.
Ами не знам:shy:, но така ми изглежда от това, което прочетохvyara написа:Нищо не мисля. Не им знам отношенията. Гледам само от тук нататък ситуацията. Може пък и да му е говорила за това, ти откъде знаеш?frisky lioness написа:И не мислиш ли, че на сгодната женица не и е минало през главата, че плащането може и Е редно да бъде споделено?vyara написа: Нека пък сега той открие диалога, като предложи да си поделят справедливо вноските.

А кой е коня и кой каруцата?Gaspode написа:
Пак тургаш коня зад каруцата май... или пък аз не съм разбрал... ама темата не почна ли с това, как сгодната женица е поставила детето в "ситуация"? Предполагам, че ако се беше обадила мамата на Марвин директно и беше казала "глей кво ся, на дятето му требе компотер пък аз не мога да го плащам, затуй викам да го плащаш ти" щеше да се получи точно това, което ти искаш - той да си плаща без да занимава детето... и то нямаше да разбере дори кой колко какво кога...
Е те това беше и мойта мислаGaspode написа: ако се беше обадила мамата на Марвин директно и беше казала "глей кво ся, на дятето му требе компотер пък аз не мога да го плащам, затуй викам да го плащаш ти" щеше да се получи точно това, което ти искаш - той да си плаща без да занимава детето... и то нямаше да разбере дори кой колко какво кога...

Знам за какво говоря, защото съм била в подобно положение. Не казвам, че е приятно. Трябваше или, наказвайки виновните, да накажа и децата си, или да си затрая. Затраях си (макар ме ме гризяха съмнения), за малко страдах мълчаливо, после ми мина. Но сега, като гледам на случката от дистанцията на времето, чак си се радвам, че съм била достатъчно силна, да взема единственото правилно решение.Gaspode написа:
Ми щом детето е на първо място и бащата в случая няма право на мнение, ми направо да превеждат заплатата му на женицата пък той да рови по кофите бе... В името на детето всичко е оправдано... Или все пак има некви граници, м?
НИЩО не съм говорил с нея! Това нещо ми го заяви сина ми.frisky lioness написа:Марвине, говорихте ли за общо плащане?
Може и да не е моя работа, ама така и така си повдигнал въпроса, а ние всехме че се запалихме по разни коментари.....
Добреesti написа:А кой е коня и кой каруцата?
Сам човек не може да постави детето в "ситуация" - ситуацията ще стане точно ако след номерчето на мамката, таткото се хване на инат с цел натриване на носове.
АЗ се извинявам, мадам... наистина не дадох цялата информация.vyara написа:Не се сърди, Марвине. Не си прав като подхвърляш откъслечна информация и очакваш за всичко да се досетим.
Изобщо не ни вменявай вини, шта замола.
Не знам при теб каква е била ситуацията. Обаче дали си постъпил правилно или не може да се прецени само от дистанцията на времето. И няма гаранция, че ако нещо е било правилно в твоя случай ще е правилно и в други подобни случаи. Та така... в името на децата е една толкова изтъркана от употреба (или по-скоро ЗЛОупотреба) фраза, че само като я чуя и настръхвам. Да не говорим, че кое е било правилно за децата и кое не може да се оцени също само от дистанцията на доста изминали години... Не е лесно...Амаранта написа: Знам за какво говоря, защото съм била в подобно положение. Не казвам, че е приятно. Трябваше или, наказвайки виновните, да накажа и децата си, или да си затрая. Затраях си (макар ме ме гризяха съмнения), за малко страдах мълчаливо, после ми мина. Но сега, като гледам на случката от дистанцията на времето, чак си се радвам, че съм била достатъчно силна, да взема единственото правилно решение.
Няма оправдание, за това децата да се използват за разчистване на лични сметки между родителите.Gaspode написа:
Ми щом детето е на първо място и бащата в случая няма право на мнение, ми направо да превеждат заплатата му на женицата пък той да рови по кофите бе... В името на детето всичко е оправдано... Или все пак има некви граници, м?
Аз ТУКА ВИНАГИ съм се чувствал уютно!Звеневия написа: ТИ ТУКА уютно ли се чувстваш?
Интересен човек си ти.esti написа: Няма оправдание, за това децата да се използват за разчистване на лични сметки между родителите.
Който иска намира начин да ги предпази.
Малко или много ти сам си го правиш. Щом ти се струпват много неща негативни накуп... Най-вече се отърси от ролята си на жертва на обстоятелства, хора и прочие. Кой е този, който би се чувствал комфортно в такава кожа. Никой. Смени си гледната точка, като не можеш да промениш хората и обстоятелствата. По-лежерно, по-усмихнато, забравяй, отминавай... недей да трупаш лошо и да си го носиш, това е кофти багаж, не ти трябва. Повярвай ми, от личен опит го знам, помага.Марвин написа:Аз ТУКА ВИНАГИ съм се чувствал уютно!Звеневия написа: ТИ ТУКА уютно ли се чувстваш?
Проблемът е, че в момента не се чувствам уютно в собствената си кожа.
Осъбота, когато ми натресоха този проблем, последваха няколко още по-сериозни...
Този вече дори и не го мисля...
Но карай, ще оцелея... някакси...
Злоупотребата идва оттам, че разни възрастни хора, които не са в състояние да общуват помежду си, или пък да вземат някакви решения за собствения си живот, използват децата, за да си разменят "тупаници", или да оправдават някои двои действия/бездействия. Аз говоря за равилната употреба на словосъчетанието. Има и такава.Gaspode написа:
Не знам при теб каква е била ситуацията. Обаче дали си постъпил правилно или не може да се прецени само от дистанцията на времето. И няма гаранция, че ако нещо е било правилно в твоя случай ще е правилно и в други подобни случаи. Та така... в името на децата е една толкова изтъркана от употреба (или по-скоро ЗЛОупотреба) фраза, че само като я чуя и настръхвам. Да не говорим, че кое е било правилно за децата и кое не може да се оцени също само от дистанцията на доста изминали години... Не е лесно...