Свободна воля?
Свободна воля?
В едно изследване публикувано в неделя в Нейчър Неуросайънс изследователи могат да предскажат решението на човек с помощта на мозъчни скенери до 7 секунди преди лицата подложени на тестовете да осъзнаят, че са ги направили. Разбира се има и възражения, но въпросът със свободната воля остава открит. Експериментът може да не отразява менталната динамика на други, по-сложни решения. Също така предсказанията не са напълно точни. Може би свободната воля се проявява в последния момент, позволявайки на индивида да преодолее (неприятното) подсъзнателно решение.
http://www.wired.com/science/discoverie ... d_decision
http://www.wired.com/science/discoverie ... d_decision
Re: Свободна воля?
сега ще ти оспамя темата. щот имам чудесен пример за проява на свободна воля в последния момент.Remmivs написа: Може би свободната воля се проявява в последния момент, позволявайки на индивида да преодолее (неприятното) подсъзнателно решение.
подава водачката на мпс ляв мигач, цъка-цъка и след тва завива надясно:blum:
just perfect
хахахахаха, мен ли срещна на някое кръстовищеbead_ написа:сега ще ти оспамя темата. щот имам чудесен пример за проява на свободна воля в последния момент.Remmivs написа: Може би свободната воля се проявява в последния момент, позволявайки на индивида да преодолее (неприятното) подсъзнателно решение.
обаче би било интересно да ми кажат, че съм решила да завия надясно, независимо от това накъде всъщност ще продължа
Сър, днес сте пуснали сумати и интересни теми, искам да четаааа, някой да иска да ми свърши работата
Knowing others is intelligence; knowing yourself is true wisdom. Mastering others is strength; mastering yourself is true power.
свободната воля е измислено понятие с цел хората масово да не слагат край на живота си 
вървиш по улицата
и пада тухла четворка на главата ти
ква е са свободната воля на човек в случая?:-)
вървиш по улицата
Quasi Universal Intergalactic Denomination
„Не може нации, които се напиват с бира, да дават акъл на нации, които изтрезняват с бира!“
„Не може нации, които се напиват с бира, да дават акъл на нации, които изтрезняват с бира!“
Пък аз ще ти кажа, че днес завих нарочно пред един който минаваше на червено и спря на 5 сантиметра пред мен. Цункахме си броните. Ако не беше на натоварено кръстовище и не беше с жена до него щях да му покажа напълно неосъзнатата си сила на предварително взетите решения...bead_ написа:сега ще ти оспамя темата. щот имам чудесен пример за проява на свободна воля в последния момент.
по свободната си воля живееш в южна африка. плуваш и те гепва акула. пак се гътваш, но не е от тухла.Quid написа:свободната воля е измислено понятие с цел хората масово да не слагат край на живота си
вървиш по улицата
just perfect
Мен питаш ли ме? Нямам грам време. В момента крада безобразно от себе си. Но ви обичам и ми липсвате...latrevw написа:хахахахаха, мен ли срещна на някое кръстовище
обаче би било интересно да ми кажат, че съм решила да завия надясно, независимо от това накъде всъщност ще продължа
Сър, днес сте пуснали сумати и интересни теми, искам да четаааа, някой да иска да ми свърши работата
- Глас в пустиня
Хе-хе-е-е-е, ко стана бе друже! Нали насилието беше приоритет на слабите?Remmivs написа:Пък аз ще ти кажа, че днес завих нарочно пред един който минаваше на червено и спря на 5 сантиметра пред мен. Цункахме си броните. Ако не беше на натоварено кръстовище и не беше с жена до него щях да му покажа напълно неосъзнатата си сила на предварително взетите решения...bead_ написа:сега ще ти оспамя темата. щот имам чудесен пример за проява на свободна воля в последния момент.
Понякога няма смисъл да хвърляш бисери на свинете и един як мариз върши страотно повече работа.
Ми нищо не стана, друже, нали и аз това казах. И е приоритет - така е. Но понякога и силните не издържат. Всяко нещо има предел. Освен любовта. А може би дори и тя.БоЕВ написа:Хе-хе-е-е-е, ко стана бе друже! Нали насилието беше приоритет на слабите?
Понякога няма смисъл да хвърляш бисери на свинете и един як мариз върши страотно повече работа.
това е свободната воля на акулатаbead_ написа:по свободната си воля живееш в южна африка. плуваш и те гепва акула. пак се гътваш, но не е от тухла.Quid написа:свободната воля е измислено понятие с цел хората масово да не слагат край на живота си
вървиш по улицата
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
ELBI написа:това е свободната воля на акулатаbead_ написа:по свободната си воля живееш в южна африка. плуваш и те гепва акула. пак се гътваш, но не е от тухла.Quid написа:свободната воля е измислено понятие с цел хората масово да не слагат край на живота си
вървиш по улицата
хахахахах...
изкл точно ...