Свободна воля?

Все същите
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Свободна воля?

Мнение от Remmivs »

В едно изследване публикувано в неделя в Нейчър Неуросайънс изследователи могат да предскажат решението на човек с помощта на мозъчни скенери до 7 секунди преди лицата подложени на тестовете да осъзнаят, че са ги направили. Разбира се има и възражения, но въпросът със свободната воля остава открит. Експериментът може да не отразява менталната динамика на други, по-сложни решения. Също така предсказанията не са напълно точни. Може би свободната воля се проявява в последния момент, позволявайки на индивида да преодолее (неприятното) подсъзнателно решение.

http://www.wired.com/science/discoverie ... d_decision
Аватар
bead_
Обратна връзка:

Re: Свободна воля?

Мнение от bead_ »

Remmivs написа: Може би свободната воля се проявява в последния момент, позволявайки на индивида да преодолее (неприятното) подсъзнателно решение.
сега ще ти оспамя темата. щот имам чудесен пример за проява на свободна воля в последния момент.
подава водачката на мпс ляв мигач, цъка-цъка и след тва завива надясно:blum:
just perfect
Аватар
latrevw

Мнение от latrevw »

bead_ написа:
Remmivs написа: Може би свободната воля се проявява в последния момент, позволявайки на индивида да преодолее (неприятното) подсъзнателно решение.
сега ще ти оспамя темата. щот имам чудесен пример за проява на свободна воля в последния момент.
хахахахаха, мен ли срещна на някое кръстовище :lol:

обаче би било интересно да ми кажат, че съм решила да завия надясно, независимо от това накъде всъщност ще продължа

Сър, днес сте пуснали сумати и интересни теми, искам да четаааа, някой да иска да ми свърши работата :lol:
Knowing others is intelligence; knowing yourself is true wisdom. Mastering others is strength; mastering yourself is true power.
Аватар
Quid

Мнение от Quid »

свободната воля е измислено понятие с цел хората масово да не слагат край на живота си :cool:

вървиш по улицата
и пада тухла четворка на главата ти
ква е са свободната воля на човек в случая?:-)
Quasi Universal Intergalactic Denomination

„Не може нации, които се напиват с бира, да дават акъл на нации, които изтрезняват с бира!“
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

bead_ написа:сега ще ти оспамя темата. щот имам чудесен пример за проява на свободна воля в последния момент.
Пък аз ще ти кажа, че днес завих нарочно пред един който минаваше на червено и спря на 5 сантиметра пред мен. Цункахме си броните. Ако не беше на натоварено кръстовище и не беше с жена до него щях да му покажа напълно неосъзнатата си сила на предварително взетите решения...
Аватар
Quid

Мнение от Quid »

готина ли беше жената до онзи шебек?:cool:
Quasi Universal Intergalactic Denomination

„Не може нации, които се напиват с бира, да дават акъл на нации, които изтрезняват с бира!“
Аватар
bead_
Обратна връзка:

Мнение от bead_ »

Quid написа:свободната воля е измислено понятие с цел хората масово да не слагат край на живота си :cool:

вървиш по улицата
по свободната си воля живееш в южна африка. плуваш и те гепва акула. пак се гътваш, но не е от тухла.
just perfect
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

Quid написа:готина ли беше жената до онзи шебек?:cool:
само силует мярнах
очите ми го изпепеляваха бавно идиотът с кретен
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

latrevw написа:хахахахаха, мен ли срещна на някое кръстовище :lol:

обаче би било интересно да ми кажат, че съм решила да завия надясно, независимо от това накъде всъщност ще продължа

Сър, днес сте пуснали сумати и интересни теми, искам да четаааа, някой да иска да ми свърши работата :lol:
Мен питаш ли ме? Нямам грам време. В момента крада безобразно от себе си. Но ви обичам и ми липсвате...
Аватар
Глас в пустиня

Мнение от Глас в пустиня »

Remmivs написа:
bead_ написа:сега ще ти оспамя темата. щот имам чудесен пример за проява на свободна воля в последния момент.
Пък аз ще ти кажа, че днес завих нарочно пред един който минаваше на червено и спря на 5 сантиметра пред мен. Цункахме си броните. Ако не беше на натоварено кръстовище и не беше с жена до него щях да му покажа напълно неосъзнатата си сила на предварително взетите решения...
Хе-хе-е-е-е, ко стана бе друже! Нали насилието беше приоритет на слабите? :lol:
Понякога няма смисъл да хвърляш бисери на свинете и един як мариз върши страотно повече работа.:grin:
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

БоЕВ написа:Хе-хе-е-е-е, ко стана бе друже! Нали насилието беше приоритет на слабите? :lol:
Понякога няма смисъл да хвърляш бисери на свинете и един як мариз върши страотно повече работа.:grin:
Ми нищо не стана, друже, нали и аз това казах. И е приоритет - така е. Но понякога и силните не издържат. Всяко нещо има предел. Освен любовта. А може би дори и тя. :grin:
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

bead_ написа:
Quid написа:свободната воля е измислено понятие с цел хората масово да не слагат край на живота си :cool:

вървиш по улицата
по свободната си воля живееш в южна африка. плуваш и те гепва акула. пак се гътваш, но не е от тухла.
това е свободната воля на акулата :rotfl24:
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
Аватар
doktorka

Мнение от doktorka »

ELBI написа:
bead_ написа:

вървиш по улицата
това е свободната воля на акулата :rotfl24:
:rotfl24::rotfl24::rotfl24:

хахахахах...
изкл точно ...
Публикувай отговор