Аз, като гледам ти си по-мераклия да те почне, ама сега се опитваш заобиколно да го кажеш...ELBI написа:почни с Марвин, примерно ... или той с тебе...Quid написа:да бе даzmeu написа:ако няма любов
поне да има кого
като няма кого
се почваме едни други:rotfl24:
Преводачи, помощ!
- сър Айвънхоу
Ситият на гладния не вярва...
Bella Ciao
Bella Ciao
е отвратително е да ползваш приятели, за да се увериш, че още ставаш 

Последно промяна от Semiramis на 17.04.08, 14:29, променено общо 1 път.
най-мразя някой да ми казва какво искам да кажа...или какъв мерак имам...Марвин написа:Аз, като гледам ти си по-мераклия да те почне, ама сега се опитваш заобиколно да го кажеш...ELBI написа:почни с Марвин, примерно ... или той с тебе...Quid написа:да бе даzmeu написа:ако няма любов
поне да има кого
като няма кого
се почваме едни други:rotfl24:
кат си назнача адвокат - само той може би ще може да казва...
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
- сър Айвънхоу
Аз, пък много мразя някой да ме предлага, като месо на пазара!ELBI написа: най-мразя някой да ми казва какво искам да кажа...или какъв мерак имам...
кат си назнача адвокат - само той може би ще може да казва...
Като реша да се продавам/предлагам, сам ще си свърша работата...
Ситият на гладния не вярва...
Bella Ciao
Bella Ciao
- Житената Питка
- BOFH
Б@си колко страници изписАхте за един превод... Б@@@@@@@@ХМУ! 
Не сте истина направо!
После - женските били бъбриви - аре, молимвися!
Не сте истина направо!
После - женските били бъбриви - аре, молимвися!
Има хора, в които живее Бог. Има хора, в които живее дяволът. А има и хора, в които живеят само глисти.
--------------------------------------------------------
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
--------------------------------------------------------
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
Re: Преводачи, помощ!
възлагане на външни изпълнителиЖитената Питка написа:Може ли някой да ми даде адекватна дума за аутсорсинг (Outsourcing)?
Не искам да се използва такава зверска чуждица.
Трудните неща ги правя с лекота, невъзможните малко ме забавят.
не е тваАВе написа:възлагане на външни изпълнителиЖитената Питка написа:Може ли някой да ми даде адекватна дума за аутсорсинг (Outsourcing)?
Quasi Universal Intergalactic Denomination
„Не може нации, които се напиват с бира, да дават акъл на нации, които изтрезняват с бира!“
„Не може нации, които се напиват с бира, да дават акъл на нации, които изтрезняват с бира!“
абе баш тази комбинация е най-близкия превод. По принцип има много непреводими неща - не винаги има съответствие 1:1Quid написа:не е тваАВе написа:възлагане на външни изпълнителиЖитената Питка написа:Може ли някой да ми даде адекватна дума за аутсорсинг (Outsourcing)?
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
изнасяне на дейността?Quid написа:не е тваАВе написа:възлагане на външни изпълнителиЖитената Питка написа:Може ли някой да ми даде адекватна дума за аутсорсинг (Outsourcing)?
just perfect
- Green Light
Външните изпълнители са следствие, така да се каже. Термина касае дейности, които товарят фирмата, без да носят преки приходи. Иначе можем да работим с външни изпълнители по много причини.Quid написа:не е тваАВе написа:възлагане на външни изпълнителиЖитената Питка написа:Може ли някой да ми даде адекватна дума за аутсорсинг (Outsourcing)?
И аз съм за премахване на чуждиците. Много е кофти. Вчера съм написал бележка на Бейби за един мейл, че съм го изпртил на "реципиента" баси! Та взе да ми се подиграва тая сутрин. Имам цели изречения с чуждици. Все се заричам да престана. Голяма тъпня са. Нито български, нито английски, ничии думи.
неясно и двузначно в някои случаиbead_ написа:изнасяне на дейността?Quid написа:не е тваАВе написа:възлагане на външни изпълнителиЖитената Питка написа:Може ли някой да ми даде адекватна дума за аутсорсинг (Outsourcing)?
- Green Light
Ми аз гласувам за изнасяне на дейността. Не е двузначно, защото винаги се казва за коя дейност става въпрос. Аутсорсвам счетоводство/ мрежова администрация = Изнасям дейността счетоводство/ мрежова администрацияELBI написа:неясно и двузначно в някои случаиbead_ написа:изнасяне на дейността?Quid написа:не е тваАВе написа:възлагане на външни изпълнителиЖитената Питка написа:Може ли някой да ми даде адекватна дума за аутсорсинг (Outsourcing)?
- Green Light
Ми не може да е съвсем точно, то по- добре от мене знаеш, че термини не могат да се преведат. Трябва да си стиснеме ръцете на някоя мъгла
http://www.dnevnik.bg/lib/showimg.php?f ... 480715.jpg
един софт е в компилиран вид
за юзерите
и в изходен код за програмистите
и така
външна разработка на изходен код
тва е превода
у петък има промоция
днес
де
кинти няма да взимам:blum:
за юзерите
и така
тва е превода
у петък има промоция
днес
де
кво общо ма имат некви счетита с високите технологиииELBI написа:изнасяш я от сградата, изнасяш я в чужбина, безмитен износ...
само се замисли над израза "изнасям счетоводството", колцина ще разберат, че е аутсорсинг...
уеееееееееееееееее
външна разработка на изходен код може... (макар "изходен" да не ме кефи много тук)...Quid написа:един софт е в компилиран вид
за юзерите
и така
тва е превода
у петък има промоция
днес
де
аз ще ги събирам...
хехе...Green Light написа:Ми не може да е съвсем точно, то по- добре от мене знаеш, че термини не могат да се преведат. Трябва да си стиснеме ръцете на някоя мъгла
абе не мисли, че не си прав, че е износ на дейност, но просто комбинацията в превод според мен не върви и е двузначна. АВе и Куида дадоха хубави (според мен) преводи - аз още в началото казах, че не може да се преведе с 1 дума, дето да не е чуждица...
за мен много, за да не кажа всичкоELBI написа:кво общо има лесбийството с това някой да те опъне... без значение в кой живот
но аз съм известен с менталните си кривини придобити през ранните етапи на този ми живот, а може би и на някои други, кой знае
просто съм едно бъзливо копеле и скачам до небето при всяка капка съмнение в моята хетеросексуалност
защото чавето май беше веднъж ме уплаши до смърт с някакви идеи за латентните хомосексуалисти
а всъщност
просто обичам жените
много, много, много, много повече от мъжете
прощавай, пич, и теб те обичам, но не е същото