Мухъл
- frisky lioness
- Обратна връзка:
Мухъл
Някой да се е борил с тази пораза?
Резултатно, бързо и ефтино по възможност?
Споделяйте, а аз ще си водя записки
Моля!
Моля!

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
Re: Мухъл
frisky lioness написа:Някой да се е борил с тази пораза?
Моля!
прочети тук...
- frisky lioness
- Обратна връзка:
Само пръскам ли?Амаранта написа:Има един препарат Savo, спрей.
Пръскаш и забравяш.
Само внимаваш да не ти попадне по дрехите, защото се получават интересни импресии.
После обработва ли се напръсканото с нещо? Боя, измиване или някаква друга технология?
Колко държи след напръскването?
Преди време бях чела в един форум за някаква боя, която мила с миниатюрни порцеланови сферички, но не си спомянм името и била доста скъпа

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
- frisky lioness
- Обратна връзка:
Благодаря.Звеневия написа:frisky lioness написа:Някой да се е борил с тази пораза?
Моля!
прочети тук...
Влагоуловители?
Това добре, ама много кинти

С какъв препарат да премахна мухъла?
На пазара има голямо разнообразие от химически средства за борба с плесени. Продават се фунгицидни средства, както и препарати за обработка на повърхности като например „Savo”. Обикновената белина на практика е също толкова ефективна. За особено тежки случаи, ако контаминираната повърхност го позволява, се използва перхидрол (кислородна вода).
Шири се убеждение, че появи ли се някъде мухъл, мястото е вече „заразено” и там винаги ще се появяват рецидиви. По тази причина и много хора търсят спасение в „дезинфекцията”. Това схващане е погрешно. Спорите на плесените са навсякъде около нас и не съществува никаква реална възможност да се избавим от тях. Винаги, когато създадем подходящи условия, ще наблюдаваме и бурното им развитие. По тази причина обединяващото качество на химическите средства е… нетрайния ефект.
Правилният подход към проблема е премахване на причината за поява на плесени. При нормална въздушна влажност плесените не могат да се развиват и затова е особено важно правилно да се проветрява и отоплява. Не забравяйте, че относителната влажност на въздуха е температурно зависима и топлинни мостове могат да създадат локални зони с висока влажност.
- frisky lioness
- Обратна връзка:
A, tanks:winkw::-)Звеневия написа:

frisky lioness написа:Само пръскаш, после не се мие. Един флакон струва към 6-7лв. Последния път (преди година) обработвах една стена боядисана в много тъмен латекс, не промени цвета си. Бях настоена да пребоядисвам, но не се наложи. При мен влагата (и съответно мухъла)се беше появила инцидентно, така че не знам колко би издържала защитата при постоянно влажно помещение.Амаранта написа:Има един препарат Savo, ...
Само пръскам ли?
После обработва ли се напръсканото с нещо? Боя, измиване или някаква друга технология?
Колко държи след напръскването?
Преди време бях чела в един форум за някаква боя, която мила с миниатюрни порцеланови сферички, но не си спомянм името и била доста скъпаПерфектен изолатор
- frisky lioness
- Обратна връзка:
При мен също не става въпрос за влажни помещания, като изключа банята, но и там е само едно малко петънцеАмаранта написа: При мен влагата (и съответно мухъла)се беше появила инцидентно, така че не знам колко би издържала защитата при постоянно влажно помещение.
Благодаря ти

- Fairy of the Flowers
- Обратна връзка:
frisky lioness написа:При мен също не става въпрос за влажни помещания, като изключа банята, но и там е само едно малко петънцеАмаранта написа: При мен влагата (и съответно мухъла)се беше появила инцидентно, така че не знам колко би издържала защитата при постоянно влажно помещение.
Благодаря ти
Проблемът е не толкова във влагата, колкото в това - вътре топло и влажно, а стената студена. Сложете си изолация отвън.
- frisky lioness
- Обратна връзка:
Трябваше да сложим и отвътре също, но тогава кинтите свършиха, а сега на никой не му се занимава (не че сага са повече, де:lol::lol:)Fairy of the Flowers написа: Проблемът е не толкова във влагата, колкото в това - вътре топло и влажно, а стената студена. Сложете си изолация отвън.

- Green Light
Само изолация. Не се помайвайте ами непременно го направете. От вън, от вътре, от всякъде. Упорита гад е и от него хвърчат разни хвърчащи неща, пък ние ги вдишаме и те си се кефят... От мухъла се получават изключително неприятни алергии. И за сметка на това, дето викаше Геврека от дира, са доживот!frisky lioness написа:Трябваше да сложим и отвътре също, но тогава кинтите свършиха, а сега на никой не му се занимава (не че сага са повече, де:lol::lol:)Fairy of the Flowers написа: Проблемът е не толкова във влагата, колкото в това - вътре топло и влажно, а стената студена. Сложете си изолация отвън.
Временно, за сега и белина става. Всички препарати за почистване на мухъл са на основата на хлора. Белина първо, после майстор. Разгонете му фамилията!
- frisky lioness
- Обратна връзка:
Петънцето е на един остъклен балкон, който не е присвоен към стаята:winkw:Green Light написа:
Временно, за сега и белина става. Всички препарати за почистване на мухъл са на основата на хлора. Белина първо, после майстор. Разгонете му фамилията!
Ша го трепем, м@мицата му:mad:

- Piqndurnik