Мухъл

Все същите
Аватар
frisky lioness
Обратна връзка:

Мухъл

Мнение от frisky lioness »

Някой да се е борил с тази пораза?
Резултатно, бързо и ефтино по възможност?
Споделяйте, а аз ще си водя записки
Моля!
Изображение

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
Аватар
Амаранта

Мнение от Амаранта »

Има един препарат Savo, спрей.
Пръскаш и забравяш.

Само внимаваш да не ти попадне по дрехите, защото се получават интересни импресии.:winkw:
Звенения

Re: Мухъл

Мнение от Звенения »

frisky lioness написа:Някой да се е борил с тази пораза?
Моля!

прочети тук... :-)
Аватар
frisky lioness
Обратна връзка:

Амаранта написа:Има един препарат Savo, спрей.
Пръскаш и забравяш.

Само внимаваш да не ти попадне по дрехите, защото се получават интересни импресии.:winkw:
Само пръскам ли?
После обработва ли се напръсканото с нещо? Боя, измиване или някаква друга технология?

Колко държи след напръскването?

Преди време бях чела в един форум за някаква боя, която мила с миниатюрни порцеланови сферички, но не си спомянм името и била доста скъпа :huhthink: Перфектен изолатор
Изображение

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
Аватар
frisky lioness
Обратна връзка:

Звеневия написа:
frisky lioness написа:Някой да се е борил с тази пораза?
Моля!

прочети тук... :-)
Благодаря.
Влагоуловители?
Това добре, ама много кинти
Изображение

Звенения

Мнение от Звенения »

С какъв препарат да премахна мухъла?

На пазара има голямо разнообразие от химически средства за борба с плесени. Продават се фунгицидни средства, както и препарати за обработка на повърхности като например „Savo”. Обикновената белина на практика е също толкова ефективна. За особено тежки случаи, ако контаминираната повърхност го позволява, се използва перхидрол (кислородна вода).

Шири се убеждение, че появи ли се някъде мухъл, мястото е вече „заразено” и там винаги ще се появяват рецидиви. По тази причина и много хора търсят спасение в „дезинфекцията”. Това схващане е погрешно. Спорите на плесените са навсякъде около нас и не съществува никаква реална възможност да се избавим от тях. Винаги, когато създадем подходящи условия, ще наблюдаваме и бурното им развитие. По тази причина обединяващото качество на химическите средства е… нетрайния ефект.

Правилният подход към проблема е премахване на причината за поява на плесени. При нормална въздушна влажност плесените не могат да се развиват и затова е особено важно правилно да се проветрява и отоплява. Не забравяйте, че относителната влажност на въздуха е температурно зависима и топлинни мостове могат да създадат локални зони с висока влажност.
Аватар
frisky lioness
Обратна връзка:

Звеневия написа:
A, tanks:winkw::-)
Изображение

Аватар
Амаранта

Мнение от Амаранта »

frisky lioness написа:
Амаранта написа:Има един препарат Savo, ...

Само пръскам ли?
После обработва ли се напръсканото с нещо? Боя, измиване или някаква друга технология?

Колко държи след напръскването?

Преди време бях чела в един форум за някаква боя, която мила с миниатюрни порцеланови сферички, но не си спомянм името и била доста скъпа :huhthink: Перфектен изолатор
Само пръскаш, после не се мие. Един флакон струва към 6-7лв. Последния път (преди година) обработвах една стена боядисана в много тъмен латекс, не промени цвета си. Бях настоена да пребоядисвам, но не се наложи. При мен влагата (и съответно мухъла)се беше появила инцидентно, така че не знам колко би издържала защитата при постоянно влажно помещение.
Аватар
frisky lioness
Обратна връзка:

Амаранта написа: При мен влагата (и съответно мухъла)се беше появила инцидентно, така че не знам колко би издържала защитата при постоянно влажно помещение.
При мен също не става въпрос за влажни помещания, като изключа банята, но и там е само едно малко петънце
Благодаря ти:kiss:
Изображение

Аватар
Fairy of the Flowers
Обратна връзка:

Мнение от Fairy of the Flowers »

frisky lioness написа:
Амаранта написа: При мен влагата (и съответно мухъла)се беше появила инцидентно, така че не знам колко би издържала защитата при постоянно влажно помещение.
При мен също не става въпрос за влажни помещания, като изключа банята, но и там е само едно малко петънце
Благодаря ти:kiss:

Проблемът е не толкова във влагата, колкото в това - вътре топло и влажно, а стената студена. Сложете си изолация отвън.
Аватар
frisky lioness
Обратна връзка:

Fairy of the Flowers написа: Проблемът е не толкова във влагата, колкото в това - вътре топло и влажно, а стената студена. Сложете си изолация отвън.
Трябваше да сложим и отвътре също, но тогава кинтите свършиха, а сега на никой не му се занимава (не че сага са повече, де:lol::lol:)
Изображение

Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

frisky lioness написа:
Fairy of the Flowers написа: Проблемът е не толкова във влагата, колкото в това - вътре топло и влажно, а стената студена. Сложете си изолация отвън.
Трябваше да сложим и отвътре също, но тогава кинтите свършиха, а сега на никой не му се занимава (не че сага са повече, де:lol::lol:)
Само изолация. Не се помайвайте ами непременно го направете. От вън, от вътре, от всякъде. Упорита гад е и от него хвърчат разни хвърчащи неща, пък ние ги вдишаме и те си се кефят... От мухъла се получават изключително неприятни алергии. И за сметка на това, дето викаше Геврека от дира, са доживот!

Временно, за сега и белина става. Всички препарати за почистване на мухъл са на основата на хлора. Белина първо, после майстор. Разгонете му фамилията!
Аватар
frisky lioness
Обратна връзка:

Green Light написа:
Временно, за сега и белина става. Всички препарати за почистване на мухъл са на основата на хлора. Белина първо, после майстор. Разгонете му фамилията!
Петънцето е на един остъклен балкон, който не е присвоен към стаята:winkw:
Ша го трепем, м@мицата му:mad:
Изображение

Аватар
Piqndurnik

Мнение от Piqndurnik »

И вентилация.
Наздраве :cool:
Публикувай отговор