хм
- Green Light
- Green Light
http://www.youtube.com/watch?v=rkRIbUT6u7Qzmeu написа:а какво е обезпечено
-
Дядо Капинчо
Всеки луд с номера си. Един се прави на герой като се катери по Еверест докато местните му носят багажа, друг си чеше крастата в Америка или Африка и се изживява като спасител.
Не ги осъждам. Това е техния избор. Но не е моя. И не е въпрос на стискане.
Последно промяна от Дядо Капинчо на 19.05.08, 12:01, променено общо 1 път.
- Dark Angel
Re: хм
77. Морските кончета винаги пътуват заедно - хванати опашка за опашка.
еее, не си прав, толкова сме се вживяли в битовизма и материалното, и наистина отскачаме през отпуската до някое екзотично място и това е...Капинчо написа:Всеки луд с номера си. Един се прави на герой като се катери по Еверест докато местните му носят багажа, друг си чеше крастата в Америка или Африка и се изживява като спасител.
Не ги осъждам. Това е техния избор. Но е е моя. И не е въпрос на стискане.
точно до стискане е, ама и на мен не ми стиска или пък не знам, трябва да съм млада и без деца... иначе мнооого трудно.
ако почнем да гледаме малко по-спокойно на света, може и да се окаже, че тази лудница наистина е за нищо...
Knowing others is intelligence; knowing yourself is true wisdom. Mastering others is strength; mastering yourself is true power.
- Dark Angel
те не са лудиКапинчо написа:Всеки луд с номера си. Един се прави на герой като се катери по Еверест докато местните му носят багажа, друг си чеше крастата в Америка или Африка и се изживява като спасител.
те правят неща които искат/харесват
не се изживяват като спасители, те са спасители
А аз виждам някакво противоречие във всичко това.Dark Angel написа: не се изживяват като спасители, те са спасители
Уж се борят с порочната и гнила цивилизация, а тръгнали да ги изучават, да им правят пицарии в които да работят...
Това не са ли условия за създаване именно на тази "безсмислена" материална цивилизация срещу която се борят?
на кой квото му е писаноzmeu написа:стиска ли ви
нямам никво желание да ходя при латиносите за квото и да е
Quasi Universal Intergalactic Denomination
„Не може нации, които се напиват с бира, да дават акъл на нации, които изтрезняват с бира!“
„Не може нации, които се напиват с бира, да дават акъл на нации, които изтрезняват с бира!“
-
Дядо Капинчо
Написах ти дълъг оговор ама експлоръра ми се бъгна и го изтри. Сега не ми се пише пак. С две думи. Не казвам, че са луди. Просто ползвам израза. Според мен, когато някой върши нещо изключително по свое желание, колкото и трудно или опасно да е то, не е коректно да се питат останалите "А на вас стиска ли ви". Може би на тях им стискат други неща, не толкова фрапиращи, като например да се ожениш за едно момиче, за което знваеш, че ще умре след седмица-две и да пръснеш няколко десетки хиляди евро за да продължиш живота му с тези две седмици, при това виждайко каква агония и мъка са те за него.Dark Angel написа:те не са лудиКапинчо написа:Всеки луд с номера си. Един се прави на герой като се катери по Еверест докато местните му носят багажа, друг си чеше крастата в Америка или Африка и се изживява като спасител.
те правят неща които искат/харесват
не се изживяват като спасители, те са спасители
Ако толкова ви интересува моя отговор - Не го искам ии не ми стиска. Ако го исках, сигурно щеше и да ми стиска.
-
Дядо Капинчо
latrevw написа:еее, не си прав, толкова сме се вживяли в битовизма и материалното, и наистина отскачаме през отпуската до някое екзотично място и това е...Капинчо написа:Всеки луд с номера си. Един се прави на герой като се катери по Еверест докато местните му носят багажа, друг си чеше крастата в Америка или Африка и се изживява като спасител.
Не ги осъждам. Това е техния избор. Но е е моя. И не е въпрос на стискане.
точно до стискане е, ама и на мен не ми стиска или пък не знам, трябва да съм млада и без деца... иначе мнооого трудно.
ако почнем да гледаме малко по-спокойно на света, може и да се окаже, че тази лудница наистина е за нищо...
Еееее, ма и ти не си права. Решил някой да преплува Ламанша. Ми плува му се, нека си плува. Що да е герой и аз да се сравнявам с него. Ако искаш, вземи футболистите. Ми те като играят (от дъжд на вятър) на световно, аз требе по пет пъти да се кланям на аллаха, че съм жив и известен, благодарение на тях. Имам една позната. Като бяхме в гимназията най-голямата й мечта беше да се грижи з нещастните африканчета. Е, ходи в Либия, ма не беше същото. Сега се бори за живота (или по скоро се опитва да облекчи дните) на раково болните. Демек обикновен медицински работник с битово досадна биография. Ми на мен не ми стиска да гледам толкова смърт, колкото тя гледа всеки ден. А, що тя не е героиня и никой не пита спрямо нея "Стиска ли ви". Забелязваме само екзотиката, а тези дето всеки божи ден ринат л...та ...?
- Green Light
-
Дядо Капинчо
Мен, например, "не ми стиска" да ида да пия бира, щото не пия бира. Дори ако трябва да се насиля, пак не бих пил, щото се напивам и не се чувствам добре.zmeu написа:"стискането" беше идея да напрваиш нещо което ти се иска
не от сорта да отидеш да пиеш бира
както и да е
За мен моментът на стискането идва, както поясняваш, когато има желание. Например, искам да скоча с бънджи, искам , ама ме е шубе - не ми стиска. Ама да гледам циганета по света не съм се и сетил и следоватилно този въпрос за мен не е въпрос на стискане.
теб те разбрах както обикновеноGreen Light написа: Да, да. Аз така ти отговорих. Не ми стиска.
къде се губи нишката в преследването на нещо
което за тебе означава всичко а за други няма никакво значение
и как намаляват нещата които правим импулсивно
с извинения - заради децата, годините и тинтири минтири
не виждам защо разграничаваш така нещата, същото важи и за тази жена, която се грижи за раково болните, даже нейната работа вероятно е и по-трудна, но общо взето и двете са един вид спасителкиКапинчо написа:
Еееее, ма и ти не си права. Решил някой да преплува Ламанша. Ми плува му се, нека си плува. Що да е герой и аз да се сравнявам с него. Ако искаш, вземи футболистите. Ми те като играят (от дъжд на вятър) на световно, аз требе по пет пъти да се кланям на аллаха, че съм жив и известен, благодарение на тях. Имам една позната. Като бяхме в гимназията най-голямата й мечта беше да се грижи з нещастните африканчета. Е, ходи в Либия, ма не беше същото. Сега се бори за живота (или по скоро се опитва да облекчи дните) на раково болните. Демек обикновен медицински работник с битово досадна биография. Ми на мен не ми стиска да гледам толкова смърт, колкото тя гледа всеки ден. А, що тя не е героиня и никой не пита спрямо нея "Стиска ли ви". Забелязваме само екзотиката, а тези дето всеки божи ден ринат л...та ...?
а за Ламанша и за футболистите тук място няма въобще, не разбрах къде е връзката, те не са герои за мен
Knowing others is intelligence; knowing yourself is true wisdom. Mastering others is strength; mastering yourself is true power.
-
Дядо Капинчо
Преди месец направих една огромна глупост, без да се замислям за последиците. След това ми се наложи доста да мисля и още не съм изчистил последиците.zmeu написа:прекалено много анализирашКапинчо написа:За мен моментът на стискането идва, както поясняваш, когато има желание.
кога за последен път си правил нешо без да се замисляш за последиците
кое те кара да се чустваш жив
А иначе, аз см Риба (колкото и да не вярвам в зодии) и винги дълго мисля за последиците.
- Green Light
Може би в годините си правим вид автотренинг. Постоянно и упорито се научаваме на намираме тръпка в успеха, парите, кариера в обществото. Вместо например в пътуване с подводница, изследване на южния полюс, летене. На който му липсва качеството автотрениг, той заминава за Африка. Другите - пишат и се чешат по главите.zmeu написа:теб те разбрах както обикновеноGreen Light написа: Да, да. Аз така ти отговорих. Не ми стиска.
къде се губи нишката в преследването на нещо
Обидно е, мамка му. Бях такова интересно лапе.
-
Дядо Капинчо
- Пенчо Заека
- Обратна връзка:
- Пенчо Заека
- Обратна връзка:
-
Дядо Капинчо
Връзката е, че не са герои за теб и мен, но чуй мнозинството, за което са. С риск пак да ме наплюят, зе мен Христо Проданов си беше един най обикновен безотговорен авантюрист (лек му сняг), ама колко хора се оптиваха да ме накарат да се почувствам горд, че той е българин и едва ли не здаради мен е загинал.latrevw написа:не виждам защо разграничаваш така нещата, същото важи и за тази жена, която се грижи за раково болните, даже нейната работа вероятно е и по-трудна, но общо взето и двете са един вид спасителкиКапинчо написа:
а за Ламанша и за футболистите тук място няма въобще, не разбрах къде е връзката, те не са герои за мен
- Пенчо Заека
- Обратна връзка:
А така, браво. И аз така мисля. Уважавам смелите, но не и безразсъдните. И не се чувствам горда, защото на някой си лудо амбициран храбрец - сънародник си е оставил костите около най-високия връх на планетата.Капинчо написа:
Връзката е, че не са герои за теб и мен, но чуй мнозинството, за което са. С риск пак да ме наплюят, зе мен Христо Проданов си беше един най обикновен безотговорен авантюрист (лек му сняг), ама колко хора се оптиваха да ме накарат да се почувствам горд, че той е българин и едва ли не здаради мен е загинал.
Ако се разболееш и до два месеца не умреш, значи ще живееш.
- Dark Angel
начи требе да се седи далече от тая зодияzmeu написа:ние сме били една зодияКапинчо написа: А иначе, аз см Риба (колкото и да не вярвам в зодии) и винги дълго мисля за последиците.
да не повярва човек
това с дългото мислене за последиците.... абе оня лаф за патката
дето мислилА, мислилА, .... мислила и накрая се удавилА
и да си кажа, че нямам нищо против зодиите - само дето не вярвам в тях
- Dark Angel
може би като хората се вземат много на сериозноzmeu написа: къде се губи нишката в преследването на нещо
като "порастнат"
като почнат да казват с назидателен тон "а ние едно време...."
като почнат често да казват "а на времето еди какво си..
като престанат да се учудват
като почнат да гледат само себе си
импулсивните действия - това е да си жив
всичко друго е тинитри-минтири
-
Дядо Капинчо
Аз затова казвам, че не вярвам в зодии, щото не може хората да са само 12 вида, пък и с шурея и тъщата сме една зодия, но и тримата сме различни. Все пак колебанието ми е една от основните черти приписвани на Рибите.zmeu написа:ние сме били една зодияКапинчо написа: А иначе, аз см Риба (колкото и да не вярвам в зодии) и винги дълго мисля за последиците.
да не повярва човек
сладък хороскопКапинчо написа: Аз затова казвам, че не вярвам в зодии, щото не може хората да са само 12 вида, пък и с шурея и тъщата сме една зодия, но и тримата сме различни. Все пак колебанието ми е една от основните черти приписвани на Рибите.
Имам един приятел, с когото сме родени на една и съща дата, толкова сходни неща имаме, че чак се ужасявам понякога
-
Дядо Капинчо
Преди да родя децата си може би бих го направила.zmeu написа:стиска ли ви
А сега си мисля, че това е по-лесното.
Не знам.
Panta rhei...