За освобождаването на еврото.

Все същите
Аватар
Quid

Мнение от Quid »

както се правиме на умни остроумни по темата
така и ще си платиме сметката всички без изключение
Quasi Universal Intergalactic Denomination

„Не може нации, които се напиват с бира, да дават акъл на нации, които изтрезняват с бира!“
Аватар
Semiramis

Re: За освобождаването на еврото.

Мнение от Semiramis »

Green Light написа:Може ли някой да ми обясни защо трябва да се освобождава лева, преди да влезем в еврозоната! Не може ли да влезем с борд?И защо трябва да се променя курса на лева спрямо еврото? Нали имаме толкова евро колкото(умножено по 1,95583) лева? Инфлацията не е ли друга бира?

Понеже икономическите науки ми куцат. А тая част която се занимава със фиска съвсем не я схващам.... Светнете ме, че вчера племенниците ме направиха на салата.
Личните ми очаквания бяха, че освобождаването на еврото ще стане от януари 2008. Слава Богу не се оказах права, но няма мърдане. Гаспод е оптимист леко, този път.
Поне 6 в 1 е номера с отвръзването.
Всички държави от еврозоната са преживяли крах, неминуемо е. Това е цената на влизането. Ние някак се скатавахме дотук. Под борда. Всеки си е поел неговата част от негативите и няма начин ние да минем тънко. Погледнато отвън. Понеже на нас ни се стъжняви не малко и продължава. Онези горе са наясно от началото и си копат градинките, чакайки точно този момент, когато ще "оберат" останалото. Щото още има какво да си вземат от Бг.
На всичкото отгоре няма начин да не издържим на едно разкачване и промяна на курса. Ние държим на всичко. Пък и който оцелее. Като паднем и залазим съвсем ще има един велик Евроосъюз, който с кеф ще ни подкрепи по начин, който му е одобен.
И т.н.
Аватар
Dark Angel

Мнение от Dark Angel »

БоЕВ написа:
Dark Angel написа:България е яко протекционизъм
толкова много бизнеси/фирми се отглеждат в оранжерии
Бъркаш двата щата, чадърчето няма нищо общо с протекционизма.
Боев, що се ядеш сега с мене :lol:

ти бъркаш, ама яко бъркаш
сигурно говориш за чадърчето на щерката, то е като калинка :-)

очаквам скоро поправки на правописните ми грешки :rotfl24:
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Доколкото схващам, повечето от вас са на мнение, че ще ни се стъжни, понеже така трябва. Така се е стъжнило на всички останали, значи от ясно по- ясно е, че и на нас няма да ни се размине. Сори, не ми върши работа! Това е антилогика.
Гасподе, мерсаж! В учебниците на племенника пишеше точно това, което цитираш. Започнахме да разсъждаваме и аз бях на позицията, че за да ни приемат в европейския пазар, трябва да покажем свободен пазар. Показахме - приеха ни. За да ни приемат в европейския валутен режим, трябва да покажем свободна валута.
- Или умряла - казаха малките.
Аз взех да ги приказвам тия вашите и те ме изкльопаха. С аргументи, и цитати(тия дето ги пусна Гаспода).
Колкото мене знаете. Имаме повече опит от малките, обаче нашия опит е предимно в получаване на шамари. Естествено, че така ще разсъждаваме.
Аватар
Semiramis

Мнение от Semiramis »

Green Light написа:Доколкото схващам, повечето от вас са на мнение, че ще ни се стъжни, понеже така трябва. Така се е стъжнило на всички останали, значи от ясно по- ясно е, че и на нас няма да ни се размине. Сори, не ми върши работа! Това е антилогика.
позволи да те коригирам -
понеже не ни е там мястото
Аватар
Амаранта

Мнение от Амаранта »

Semiramis написа:
А къде другаде?
Аватар
Semiramis

Мнение от Semiramis »

Амаранта написа:
Semiramis написа:
А къде другаде?
ок. да поспоря със себе си и доводите по-горе.
няма да освободят лева понеже ще се отрази на инфлацията и ще проличи истинското състояние в страната
ние сме политически необходими, което не значи, че присъединяването беше икономически обосновано
има ли въобще някой, който е на друго мнение?
така или иначе ЕС е преценил да плати цената
без значение дали Бг ще удържи сама или ще я измъкват от блатото после

имам предвид, че в случая икономическите теории и действия в тази посока не следват собствената си логика, а идват като необходимост след политически решения
Аватар
Dark Angel

Мнение от Dark Angel »

Green Light написа:Доколкото схващам, повечето от вас са на мнение, че ще ни се стъжни, понеже така трябва. Така се е стъжнило на всички останали, значи от ясно по- ясно е, че и на нас няма да ни се размине. Сори, не ми върши работа! Това е антилогика.
Гасподе, мерсаж! В учебниците на племенника пишеше точно това, което цитираш. Започнахме да разсъждаваме и аз бях на позицията, че за да ни приемат в европейския пазар, трябва да покажем свободен пазар. Показахме - приеха ни. За да ни приемат в европейския валутен режим, трябва да покажем свободна валута.
- Или умряла - казаха малките.
Аз взех да ги приказвам тия вашите и те ме изкльопаха. С аргументи, и цитати(тия дето ги пусна Гаспода).
Колкото мене знаете. Имаме повече опит от малките, обаче нашия опит е предимно в получаване на шамари. Естествено, че така ще разсъждаваме.
Не, аз не мисля че ще ни се стъжни щото така трябва.
И не мисля, че ще се стъжни на всички.

За мен, това присъединяване носи много промени. Един вид нова среда за бизнеса, за хората, за културата. За всичко.
И тук влиза в сила естествения подбор - оцеляват големите и мощните, или малките и бързите, и не на последно място тия с късмет.
Някои неща ще изчезнат, нови ще се появят. Нормално е.

Свободен пазар - чудесно е. Много повече възможности. Но и много повече опасности. Нормално е. Конкуренция във всичко. На първите им е по-лесно, знаят разни тарикатски номера. Ние се учим още.

Свободна валута - да се отвърже курса е леко неразумно точно в този момент. Ще се разклати икономиката. По мое мнение няма да се случи сега а след година - година и половина. Европейския съюз няма нужда от сътресения.

За момента и като цяло нещата се развиват стабилно, България ще продължи да има растеж.

От страни изглежда че цената която трябва да платим за да бъдем част от ЕС е висока, но всъщност не е точно така. Реално това е един двустранен процес "на ти - дай ми".

Основата на този съюз е икономическа и териториална. Не чак толкова политическа. Независимо, че вестници и интернет са пълни с противоположни твърдения.

Нещо което подбутва леко инфлацията са растящите цени на суровините плюс недостига на работна ръка.

По мои наблюдения Румъния ще има много по-сериозни проблеми с липсата на квалифицирани кадри. Мога да отида да работя там едва ли не от утре. Без даже да знам румънски

И пак да кажа, не възприемам нещата така, че трябва да изадем шамарите.
Моя скромен опит е в раздаване на шамари, а не в получаване. :lol:

По отношение на отделния човек - хората забогатяват. Стандарта на живот се покачва, бавно, постепенно, но определено средния човек има много повече от колкото преди 50 години.

Да не забравяме ( и да чукам на дърво) че Европа е в мир от повече от 50 години - мира е проспериртет
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

май съм съгласен с повечето неща, макар да ... имам леко несъгласие с тезата ти за Румъния. Даже фактът, че ще те приемат сега там веднага говори за една по-далновидна и по-малко корумпирана тяхна среда в момента. Те от доста време следват по-твърд курс към корупцията и сливането на държава и мафия. И ми се струва, че преди бяха по-назад от нас, а сега са по-напред.

Разбира се, това си е мое мнение. И то е дребен детайл към цялостната картина. Може би сега няколко процеса и наличните оставки ще положат основите на по-правова държава? Или аз винаги си имам надежди и идеали - може и това да е. (без да отричам проблемите - знаеш го)
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
Аватар
Глас в пустиня

Мнение от Глас в пустиня »

Dark Angel написа:
БоЕВ написа:
Dark Angel написа:България е яко протекционизъм
толкова много бизнеси/фирми се отглеждат в оранжерии
Бъркаш двата щата, чадърчето няма нищо общо с протекционизма.
Боев, що се ядеш сега с мене :lol:

ти бъркаш, ама яко бъркаш
сигурно говориш за чадърчето на щерката, то е като калинка :-)

очаквам скоро поправки на правописните ми грешки :rotfl24:
Хич и не се заяждам - съгласен съм с повечето неща.:lol:
Само правя лекички доуточнения. Ако смяташ че греша - поправи ме.:grin:
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Dark Angel написа:

Не, аз не мисля че ще ни се стъжни щото така трябва.
И не мисля, че ще се стъжни на всички.

За мен, това присъединяване носи много промени. Един вид нова среда за бизнеса, за хората, за културата. За всичко.
И тук влиза в сила естествения подбор - оцеляват големите и мощните, или малките и бързите, и не на последно място тия с късмет.
Някои неща ще изчезнат, нови ще се появят. Нормално е.

Свободен пазар - чудесно е. Много повече възможности. Но и много повече опасности. Нормално е. Конкуренция във всичко. На първите им е по-лесно, знаят разни тарикатски номера. Ние се учим още.
...........
И аз така смятам. Точно мойто мнение! В повечето случаи ми казват да си махна розовите очила. Махам, гледам - същото. Ми начи сме прави!
:grin:
І

Мнение от І »

Ей т`ва цялото не можах да го прочета...
Викам си неква "народоосвободителна" тема ще да е ...а то ..разхлабващо. :rotfl24: "английска сол" :lol: :rotfl24:
Нещо готино нема ли у новините?!
Публикувай отговор