Наглост или...!

Все същите
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

БоЕВ написа:
ELBI написа: Мисля, че разводнихме темата - не кой с какъв произход е и кой е бил откраднал коя книжка (свободата да четеш се води за ... нещо важно), с което да може да види за секунда и нещичко друго освен поднесената пропаганда в преса и учебници. Темата бе за скритите и още недостъпни и засекретени архиви (защо ли?) Темата бе, че за разлика от руснаците, немците си поеха историческата вина и узнаха истината...апропо и от тях е било това за конц. лагери и т.н....и не се правят на ощипани и изненадани от историята хора). "Малка" вероятно разлика, но ... такава, която е видна...
Точно!
В контекста на поемане на вината, мислех да повдигна въпроса с искането на Доган да бъде издигнат паметник на срама - в който целият български народ да се срамува за неправдите причинени на турското малцинство през възродителният процес. Интересно ми е за следващите избори какъв паметник ще издига и пак ли ще иска извинения...и защо по дяволите мълчи за арменския геноцид, за дължимото, но неизплатено от Турция на бежанците от беломорска тракия....

Разкаянието не е вечен и едностранен въпрос - безпроблемното бъдеще иска, уредено/осъзнато и простено минало.
Такива неща ми се мотата из главата, ама ако задълбаем и тук...направо се плаша. :lol:
Нищо де, ще си ги мисля и обсъждам тия неща тихичко...на ум.:grin:
БоЕВ, България в лицето на един неин политик се извини за възродителния процес и не виждам нито лошо в това, нито нередно. Даже бе достойно. Българският народ не искаше този процес и не бе негов инициатор или подръжник, та няма за какво да се срамува. Много интелектуалци се опълчиха срещу този процес, а ... не знам как е било на места - чувал съм, че е имало истинско съчуствие към съседите/съселяните турци, но нямам по-обширна или представителна информация. Та - за паметници и тинтири-минтири е глупаво и нелепо да се говори.

Ако повдигаш въпроса за бежанците от Тракия, трябва да включиш задължително и:
- беломорска Тракия
- южна Македония
- западна Македония
- северна Добруджа

Иначе не виждам защо повдигаш този въпрос. Или трябва да се каже за геноцида над българите в съседните православни страни, или да не се говори изобщо.

За останалото, мисля че бях достатъчно ясен. Както и ти :) Никой не може да има бъдеще без минало. Никой не може да гради бъдеще, единствено задръстен в миналото. Видях и че други клубари са на същото мнение. Е - затова си бъбрим за това-онова, дето е било "пропуснато" в учебниците ни. И в пресата ни.
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

БоЕВ написа:
Не друже, не съм ги чел! :-)
Нали знаеш, че действам първосигнално...като кучето на Павлов.:grin:
...
Впрочем, често забравяме, че експеримента на Павлов доказва обратното, кучето не действа първосигнално, а се учи и дества според условията. Съществува условен рефлекс. Избягва действия, за които се е научило, че предизвикват болка, прави неща, които е разбрало, че в последствие му носят наслада. Учи се.

По темата: Дразня се на руснаците, че се държат като освободители. Лужков такива ги дрънка се едно, той лично ни свети отгоре като слънце. А се дръпне, а сме на тъмно и студено. И приветсвията на наште към него в тоя дух "Няма друга страна в света, която да е оставила костите на 100 000 човека на българска земя! Няма земна сила, която да ни накара да забравим за подвига, за доблестта, за храбростта, за честността -е такива с все по- силен апломб до кресчендо- на братята ни руснаци" По дарик го слушах, не знам кой беше, някой от общината сигурно. Тъпак!
Аватар
Kent
Обратна връзка:

Мнение от Kent »

По темата: Дразня се на руснаците, че се държат като освободители. Лужков такива ги дрънка се едно, той лично ни свети отгоре като слънце. А се дръпне, а сме на тъмно и студено. И приветсвията на наште към него в тоя дух "Няма друга страна в света, която да е оставила костите на 100 000 човека на българска земя! Няма земна сила, която да ни накара да забравим за подвига, за доблестта, за храбростта, за честността -е такива с все по- силен апломб до кресчендо- на братята ни руснаци" По дарик го слушах, не знам кой беше, някой от общината сигурно. Тъпак!
остави го Лужков, конюктурата е такава и мангите са в тях
утре ше дойде някой Джон и ще каже
обичайте ни щото ви освободшхме от комунистическо иго
сещам се за една млада рускиня на Златните /пациентка, но и упорито се усукваше/
от Москва
не беше и чувала за Руско-Турската война
нито за това че Червената армия ни "освободила"
пита ме само...
-А, почему въ в Болгарии нас так не любите /русских/:shy:
аз естествено се шашнах и питах...
-Конкретно вас, или всех?:twisted:
тя каза...
-Всех принципиально...:grin:
/идваше ми да и отговоря, что на всех у нас потенции не хватит, ама си замълчах/
не намерих нищо по умно от това да я питам..
- А, вы русские, любите кого-нибудь? И зачем же вас любить..
Тогава пък тя млъкна и кънекшъна не се осъществи...:rotfl24:
Фактологически има сега много руснаци, дето си мислят че трява да им се ближат гъзовете, за тва което са правели техните прадеди...Ама не са много и са предимно от Москва.
Аз, не казвам разбира се че в Москва сички са такива..Ама и вие отличете кореняка софиянец от вчера дошлия пръдльо от някоя географска екзотика:grin:
77. Морските кончета винаги пътуват заедно - хванати опашка за опашка.
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Кент написа: Фактологически има сега много руснаци, дето си мислят че трява да им се ближат гъзовете, за тва което са правели техните прадеди...Ама не са много и са предимно от Москва.
Аз, не казвам разбира се че в Москва сички са такива.:
Да, бе и аз не казвам, че всички са такива. Политиците са. Може да им е стратегия, тва искам да кажа и това ми прави впечатление. Не се впрягам, чак като Боев, руснаци, поляци, се тая. Повече се нервирам на нашите си политици, за чуждите нямам тоя хъс.
Аватар
Глас в пустиня

Мнение от Глас в пустиня »

ELBI написа:
БоЕВ,...
Прав си, но мойта аналогия беше в малко по-микроскопичен план - защо е необходимо, ние да сме вечно разкайващите се, срамуващи се и извиняващи се, докато другата страна се изживява като мъченик, при положение, че и тя самата има за какво да се извини и от какво да се разграничи.
Аватар
Kent
Обратна връзка:

Мнение от Kent »

Green Light написа:
Кент написа: Фактологически има сега много руснаци, дето си мислят че трява да им се ближат гъзовете, за тва което са правели техните прадеди...Ама не са много и са предимно от Москва.
Да, бе и аз не казвам, че всички са такива. Политиците са. Може да им е стратегия, тва искам да кажа и това ми прави впечатление. Не се впрягам, чак като Боев, руснаци, поляци, се тая. Повече се нервирам на нашите си политици, за чуждите нямам тоя хъс.
ъхъ щото се вечно си искат големия профит
ей това като го изживееме -
да спрем да си подаваме гъза
и да спрем с оплакванията и сметките
тогава ще победим
или ще изчезнем, де:cool:
риска си струва
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

Кент написа:/идваше ми да и отговоря, что на всех у нас потенции не хватит, ама си замълчах/
не намерих нищо по умно от това да я питам.....
хехе... щеше да е шедьовър!!! Особено погледа и ... за отговор :)))

и аз на моменти се ядосвам, че чак след време ми идва някоя реплика-убиец :)))
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
Аватар
Глас в пустиня

Green Light написа:
Ами ето така друже, миналото се пренася в бъдещето и безпристрастното му познаване е като имунинет срещу евентуални грешки.
Защото това си е геостратегическа политика, старателно подхранвана и подържана столетия наред, като се почне от панславизма и се стигне до пренаписването на най-старата част от българската история в Москва - има податки и то съвсем основателни, че именникът на българските ханове е менте, познай защо!:winkw:
А що се отнася до паралелите с други народи, достатъчно е да погледнем Украйна и енергийната й, икономическа зависимост от Русия - лапата на кранчето и става това което ние решим. Не, мерсим, ако ще се обвързваме икономически, то по-добре е да имаме и алтернативи, защото по тоя начин ще гарантираме и политическата си независимост, защото една ядрена централа те прави енергийно независим, но доколко ще си независим ако реакторите са по Руски образец и работят само с руско гориво?!:winkw:
Аватар
Глас в пустиня

Кент написа:...
не беше и чувала за Руско-Турската война...
В цялата игра, дали тя е чувала не е важно, важно е ние постоянно да чуваме.:winkw:
Аватар
Kent
Обратна връзка:

Мнение от Kent »

ELBI написа:
Кент написа:/идваше ми да и отговоря, что на всех у нас потенции не хватит, ама си замълчах/

атмосферата предполагаше...
ама тя се беше понапила и
станала много чувствителна /национално/
що ли не си мълчах брей:rotfl24:
Аватар
Глас в пустиня

Кент написа:
Брилянтно отиграване на топката бих казал.
Са няма да споменавам как избягах, когато на един пазар леко пийнала рускиня ми се заши на врата.:shy:

Възможно е да съм изложил цялото българско мъжкарство в нейните очи.:rotfl24:
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

Green Light написа:...лично ни свети отгоре като слънце. А се дръпне, а сме на тъмно и студено. И приветсвията на наште към него в тоя дух "Няма друга страна в света, която да е оставила костите на 100 000 човека на българска земя! Няма земна сила, която да ни накара да забравим за подвига, за доблестта, за храбростта, за честността -е такива с все по- силен апломб до кресчендо- на братята ни руснаци" По дарик го слушах, не знам кой беше, някой от общината сигурно. Тъпак!
те за такива неща говоря - руската армия (включваща румънци и финландци) наброява (според различни източници - айде, русофили - помагайте) между 180 000 и 250 000. Румъниците бяха 30-40 хил, мисля, че финландците - по-малко... и какво излиза - повече от половината руска армия избита? О, историците признават, че огромен брой руснаци са загинали поради лошо оборудване (летни дрехи, не добро оръжие), а не само в боеве. По-точни числа не помня, а и за мен винаги е било по-важно не точно колко са участвали в кампанията за придобиване на достъп до протоците и основаване на задунайската губерния (ала Стамболов не позволява това да се случи), а каква е била политическата картина тогава, какви са били дипломатическите ходове на страните преди това и какво се е случило след това. А в това отношение картината е доста ясна.
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

Кент написа:
ELBI написа:

ама тя се беше понапила и
станала много чувствителна /национално/
що ли не си мълчах брей:rotfl24:
спор няма, че повечето рускини са доста готини!!! Верно, що ли не си мълча... :rotfl24:
Аватар
Kent
Обратна връзка:

Мнение от Kent »

спор няма, че повечето рускини са доста готини!!! Верно, що ли не си мълча... :rotfl24:
българките сащо
не са за изхвърляне
оУбаче:rotfl24:[/quote]
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

ELBI написа: спор няма, че повечето рускини са доста готини!!! Верно, що ли не си мълча... :rotfl24:
Най-красивите жени, които познавам, са деца от смесени българо-руски бракове.. За по света не знам, говоря за наште ширини :lol:
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Кент написа:
българките сащо
не са за изхвърляне
оУбаче:rotfl24:
Бе най- голяма ценност ще е ако има такива, дето ползваш и хвърляш, ама де са?
Аватар
Глас в пустиня

4avdar4e написа:
ELBI написа: спор няма, че повечето рускини са доста готини!!! Верно, що ли не си мълча... :rotfl24:
Най-красивите жени, които познавам, са деца от смесени българо-руски бракове.. За по света не знам, говоря за наште ширини :lol:
Абе аз ли съм единственият дето познава само красиви жени!:roll:
Аватар
Глас в пустиня

Green Light написа:
Кент написа:
българките сащо
не са за изхвърляне
Как къде бре - в сексшопа и са от латекс.:lol:
Аватар
Kent
Обратна връзка:

Мнение от Kent »

Green Light написа:
Кент написа:
българките сащо
не са за изхвърляне
нама такъв гаджет
ми няма
няма и да има
а может в этом сыремяжная правда и есть:-)
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

Green Light написа: Бе най- голяма ценност ще е ако има такива, дето ползваш и хвърляш, ама де са?
Ово е стАндарт, а?? :grin:
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

Кент написа:
българките сащо
не са за изхвърляне
спор за това няма!!!

И за да сме обективни, освен в нашенско, немско и руско, по улиците съм срещал много красиви жени единствено в Белград!!! Много са хубави сръбкините. А съм чувал подобни изказвания и за Киев (и им вярвам)!!!
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

4avdar4e написа:
очевидно не познаваш много българки от несмесени бракове :rotfl24: Но пък с удоволствие бих се запознал и с твоя опит :blum:
Дядо Капинчо

Мнение от Дядо Капинчо »

Кент написа: Ама и вие отличете кореняка софиянец от вчера дошлия пръдльо от някоя географска екзотика:grin:
Чакай да поспамя малко.

Що софиянеца да е кореняк, а дошлия да е пръдльо?

Нали в една друга тема май се разбрахме, че кореняци софиянци практически няма, щото 1878 в София е имало само около 6 000 българи и както и да са се съешавли, до днес не е останал софиянец, на който всички предци назад до 1878 да са все софиянци и да няма баре един пръдльо в корена си.
Аватар
frisky lioness
Обратна връзка:

Мнение от frisky lioness »

Защо пропускате туркините?
Изображение

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
Дядо Капинчо

Мнение от Дядо Капинчо »

frisky lioness написа:Защо пропускате туркините?
Не ги пропускат, просто ги оставят на заден план, ако ме разбираш:winkw:
Дядо Капинчо

Мнение от Дядо Капинчо »

4avdar4e написа:
Жена ми ще требе да е рускинята, щото аз не съм.:grin:
Аватар
Глас в пустиня

Капинчо написа:
Чакай да поспамя малко.
Ха добър ден - и ти се сети кога да "поспамиш".:grin:

Ский кво пише НГ през 1903 година за София.
Столицата София е град с 45 000 жители, разположен в полите на планината Битош [Витоша], красив връх с височина 7800 фута [ок. 2400 м, всъщност 2290 за Черни връх]. Градът покрива голяма площ и изглежда все едно строителният бум внезапно е спрял, което наистина е така. По време на управлението на княз Александър и Стефан Стамболов България постигна невероятен прогрес, но при сегашната власт са направени много малко подобрения. Финансовият квартал може да се сравни с всяко подобно по размер място във Франция, Германия или Австрия. Сградите са с модерна архитектура; улиците са широки и добре поддържани; има много жилищни сгради, които приличат на тези във Виена; магазините са пълни с добре подбрани европейски стоки - патентовани подочистачки и мебели от „Гранд Рапидс", земеделски сечива и машини от нашите фабрики и консервирани храни от „Армър"; но дори и малкото търговия, която имаме с балканските държави, минава през Австрия.
www.ngm.bg/?cid=55&NewsId=101

Бях пускал тема с тия статий, но са длъшки и скучновати, та така и никой не ги коментира.:lol:
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

Капинчо написа:
Кент написа: Ама и вие отличете кореняка софиянец от вчера дошлия пръдльо от някоя географска екзотика:grin:
Чакай да поспамя малко.

Що софиянеца да е кореняк, а дошлия да е пръдльо?

Нали в една друга тема май се разбрахме, че кореняци софиянци практически няма, щото 1878 в София е имало само около 6 000 българи и както и да са се съешавли, до днес не е останал софиянец, на който всички предци назад до 1878 да са все софиянци и да няма баре един пръдльо в корена си.
ами това е и хубаво, щото от загубена по онова време София няма известни и будни българи - огледай историята в края на 19 век и ще видиш, че всичко талантливо и "годно", станало известно в областта на изкуството, политиката и ... където щеш не се е родило в София!!! Т.е. цветът на нацията идва в София. Просто защото това е географският център на България (като се има предвид геогр. център на заселените с българи територии - не територията на княжеството!!!)
Аватар
Piqndurnik

Мнение от Piqndurnik »

Щото са мюсюлманки и ходят закачулени. Това нявява на мисълта, че са много грозни и ги е срам да си покажат мусурите :grin: Възможно е също така и мъжете им да ги карат да ходят закачулени, пак щото са грозни и да не си помислят хората, че са ги купили на някоя разпродажба :grin:
Наздраве :cool:
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

до чувала ли стигнахте
не ми се чете тази тема щото
но ако е до там ще с включа :grin:
Аватар
Глас в пустиня

Remmivs написа:до чувала ли стигнахте
не ми се чете тази тема щото
но ако е до там ще с включа :grin:
Работата на вино отива, а ти тепърва за чувала питаш.:grin:
Аватар
Глас в пустиня

Piqndurnik написа:
Щото са мюсюлманки и ходят закачулени. Това нявява на мисълта, че са много грозни и ги е срам да си покажат мусурите :grin: Възможно е също така и мъжете им да ги карат да ходят закачулени, пак щото са грозни и да не си помислят хората, че са ги купили на някоя разпродажба :grin:
Ам Есил - дет куйда непрестанно питаше за нея - гювендия та дрънка.:grin:
Аватар
frisky lioness
Обратна връзка:

Мнение от frisky lioness »

Piqndurnik написа:
Напротив, напротив. Туркините са много, много красиви жени

Ти за кой век и коя част от Турци я говориш?
защото на някои места са си ПО европейци от нас:blum::winkw:
Изображение

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
Аватар
bead_
Обратна връзка:

Мнение от bead_ »

frisky lioness написа:
Piqndurnik написа:
Напротив, напротив. Туркините са много, много красиви жени

Ти за кой век и коя част от Турци я говориш?
защото на някои места са си ПО европейци от нас:blum::winkw:
влизам. гледам. падам.
:shocked:къде е отишла темата....?!?!?
just perfect
Аватар
Dark Angel

Мнение от Dark Angel »

ма верно са красиви туркините :-)
Аватар
Kent
Обратна връзка:

Мнение от Kent »

Dark Angel написа:ма верно са красиви туркините :-)
с тая смесица малко е вероятно да се каже кой къв е
но примерно жените от делиорманско имена са ме впечатлявали
светли са и синеоки с с немногоизразителни лиза
и дълбок огън в очите:-)
Аватар
Глас в пустиня

bead_ написа:
влизам. гледам. падам.
:shocked:къде е отишла темата....?!?!?
Финт - типично по 3о4о-вски.:winkw::grin:
Аватар
Глас в пустиня

Кент написа:... жените от делиорманско...
Капанките-капанките. Ах, капанките-е-е-е-е-е-е....:grin:
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

капанки от капан ли идва
или от къпан(и) :grin:
Аватар
Глас в пустиня

Remmivs написа:капанки от капан ли идва