влакомотивация?esti написа:Това вече е лакомия, но не знам как му е философската терминология.vyara написа: Не, не. Цялото по две.
Дървософски разсъждения
Re: Дървософски разсъждения
-
Дядо Капинчо
Не може. Не съм казал, че третинките са равни, а само, че са три части от едно цяло. Не може едно цяло да има три части, две от които сумарно да дават третата. Ако беше така, нямаше да се казва, че евдемонизмът, хедонизмът и утилитаризмът съставляват консеквенциализма, а щеше да се каже, че хедонизмът и утилитаризмът съберателно представляват евдемонизма, който от своя страна е издентичен с консеквенциализма, което иде да рече, че евдемонизма е една ранопоставена част от консеквенциализма наред с хедонизма и утилитаризма.vyara написа: Може. Защо приемаш, че са с равни дялове в цялото.
За какво изобщо говоря.
Ибах ли ви мамата сега?
Сумарно! Ние сега за ябълки и круши ли говорим или за компоти и прочия ошави. Не мож да събираш компоти с круши, Ясно ли ти е?Капинчо написа:Не може. Не съм казал, че третинките са равни, а само, че са три части от едно цяло. Не може едно цяло да има три части, две от които сумарно да дават третата. Ако беше така, нямаше да се казва, че евдемонизмът, хедонизмът и утилитаризмът съставляват консеквенциализма, а щеше да се каже, че хедонизмът и утилитаризмът съберателно представляват евдемонизма, който от своя страна е издентичен с консеквенциализма, което иде да рече, че евдемонизма е една ранопоставена част от консеквенциализма наред с хедонизма и утилитаризма.vyara написа: Може. Защо приемаш, че са с равни дялове в цялото.
За какво изобщо говоря.
Ибах ли ви мамата сега?
-
Дядо Капинчо
Еми именно де. Крушата, захарта и водата съставляват компота (не в равни количества). Не може крушата и захарта да съставляват водата, която тогава би се отъждествила с компота.vyara написа:
Сумарно! Ние сега за ябълки и круши ли говорим или за компоти и прочия ошави. Не мож да събираш компоти с круши, Ясно ли ти е?:blum: Освен ако няма да правиш ракия. Баси!
:shocked::rotfl24:
Виж сега. Кило захар и кило ягоди дават бурканче конфетюр.Капинчо написа:Еми именно де. Крушата, захарта и водата съставляват компота (не в равни количества). Не може крушата и захарта да съставляват водата, която тогава би се отъждествила с компота.vyara написа:
Сумарно! Ние сега за ябълки и круши ли говорим или за компоти и прочия ошави. Не мож да събираш компоти с круши, Ясно ли ти е?:blum: Освен ако няма да правиш ракия. Баси!
:shocked::rotfl24:
*-виж в гугъл
Капинчо написа:
Ибах ли ви мамата сега?
-
Дядо Капинчо
Априори две бурканчета конфитюр са си две бурканчета конфитюр, а не един компот.vyara написа: Виж сега. Кило захар и кило ягоди дават бурканче конфетюр.И още едно бурканче, стават две. Какво неясно има.
Двете са цялото. Априори*, така да се каже.
*-виж в гугъл
Как да ти го обясня по като за теб?
Аха.
Едно протягане прави кеф за половин е.не. Но две протяганета не правят едно е.не.
Stranniche написа:
Ето как японците се научават да говорят за "сериозните неща" от живота /превод в началото - да повикаме линейка/:
Разкалях терена
just perfect
-
Дядо Капинчо
esti написа:
Ти да не си с очила?
Два пъти по 15 минути са един път по 30. Цялото е цял час сех. Така требеше да ми го обясниш и щях да те разбера. Пък сега стой си неразбран. Ха така!Капинчо написа: Как да ти го обясня по като за теб?
Аха.
- Stranniche
- Обратна връзка:
В коментара на CNN има още примериGaspode написа:Не са у ред японцитеStranniche написа: Ето как японците се научават да говорят за "сериозните неща" от живота:
Разкалях терена
Работата е там, че самите те не виждат нищо странно...
Не, защо?Капинчо написа:
Ти да не си с очила?
Гледах и коментарите. Единствено ми харесаха ония трите, дето се размятат и викат "тейк енитинг ю уонт"Stranniche написа: Работата е там, че самите те не виждат нищо странно...
ПП. Културни различия...
Е, и?Капинчо написа: Не може. Не съм казал, че третинките са равни, а само, че са три части от едно цяло. Не може едно цяло да има три части, две от които сумарно да дават третата. Ако беше така, нямаше да се казва, че евдемонизмът, хедонизмът и утилитаризмът съставляват консеквенциализма, а щеше да се каже, че хедонизмът и утилитаризмът съберателно представляват евдемонизма, който от своя страна е издентичен с консеквенциализма, което иде да рече, че евдемонизма е една ранопоставена част от консеквенциализма наред с хедонизма и утилитаризма.
Ибах ли ви мамата сега?
- сър Айвънхоу
Никога не съм могъл да разбера защо едни физиологични нужди да "морални" за показване/коментиране, а други не са?Gaspode написа: ПП. Културни различия...
Защо е гадно да кажеш/напишеш "путка", а "вагина" не е?
Защо е неправилно да се каже "директорът ебе секретарката си", а правилно било "директорът прави секс със сексретарката си"...
Евфемизмът прави действието или обекта по-различен, или???
Просто японците, като последователи на дзен знаят, че нещата са такива, каквито са, колкото и да им търсим други имена...
Ситият на гладния не вярва...
Bella Ciao
Bella Ciao
Ти гледа ли клиповете?Марвин написа: Никога не съм могъл да разбера защо едни физиологични нужди да "морални" за показване/коментиране, а други не са?
Защо е неправилно да се каже "директорът ебе секретарката си", а правилно било "директорът прави секс със сексретарката си"...
Просто японците, като последователи на дзен знаят, че нещата са такива, каквито са, колкото и да им търсим други имена...
Не е проблема в диарията, а в начина на поднасяне на материала...
Погледни ги и тогава ще коментиргаме
Защото едното е просто суха, информативна терминология, а другото си простащина и липса на вкус.Марвин написа:Никога не съм могъл да разбера защо едни физиологични нужди да "морални" за показване/коментиране, а други не са?Gaspode написа: ПП. Културни различия...
- сър Айвънхоу
Гледах бре... веселяшка история!Gaspode написа: Ти гледа ли клиповете?
Не е проблема в диарията, а в начина на поднасяне на материала...
Погледни ги и тогава ще коментиргаме
Bella Ciao
Bella Ciao
- сър Айвънхоу
е, точно това искам да разбера - защо, аджеба, е "просташко и липса на вкус"???esti написа:Защото едното е просто суха, информативна терминология, а другото си простащина и липса на вкус.
защо е просташка българската дума, а не е просташка латинската?
с какво латините са по-велики от нас? (сигурно, щото са измрели много отдавна?
ок, питам пак: едно нещо го наричаме с две имена. едното име е приемливо, а другото е просташко...
баси... ако някой ми го обясни този "морал"... и логиката... ще съм мнооого щастлив...
между другото... за мен е същото, дето седят разни бабки пред блока и обсъждат неморалността на някоя, дето била с минипола...
та... жените, които ходят с миниполи "просташки и липса на вкус" ли са?
Bella Ciao
Bella Ciao
Е съгласи се, има разлика дали някой ти казва "Имам тежка форма на диарИя" с измъчено лице и полу-превит....Марвин написа: Гледах бре... веселяшка история!
или ти се подмяткат там и ти напяват горното...
- сър Айвънхоу
Gaspode написа:Е съгласи се, има разлика дали някой ти казва "Имам тежка форма на диарИя" с измъчено лице и полу-превит....Марвин написа: Гледах бре... веселяшка история!
или ти се подмяткат там и ти напяват горното...
ми... то има разлика някой/я да ти пее за любов под звездите и някой/я полугол/а да ти пее "напипай гооооо..."
Bella Ciao
Bella Ciao
Това е подобно на въпроса със заключването на теми и модерирането въобще.Марвин написа:е, точно това искам да разбера - защо, аджеба, е "просташко и липса на вкус"???esti написа:Защото едното е просто суха, информативна терминология, а другото си простащина и липса на вкус.
с какво латините са по-велики от нас? (сигурно, щото са измрели много отдавна?)
ок, питам пак: едно нещо го наричаме с две имена. едното име е приемливо, а другото е просташко...
баси... ако някой ми го обясни този "морал"... и логиката... ще съм мнооого щастлив...
между другото... за мен е същото, дето седят разни бабки пред блока и обсъждат неморалността на някоя, дето била с минипола...
Няма точни стойности и граници - в определена среда нещо може да е приемливо, в друга - абсолютно недопустимо. Въпрос на интелигентност е да усетиш къде кое и как...
има, разбира се. но не виждам връзкатаМарвин написа: ми... то има разлика някой/я да ти пее за любов под звездите и някой/я полугол/а да ти пее "напипай гооооо..."
културни особености, както вече казах. зависят от куп неща - мястото, времето, средата и кво ли още не
различава ни от животните, уж...
Подценяваш силата на словото май.Марвин написа:
е, точно това искам да разбера - защо, аджеба, е "просташко и липса на вкус"???
с какво латините са по-велики от нас? (сигурно, щото са измрели много отдавна?)
Една дума може да каже и изрази много неща - лично отношение, емоция...
Затова терминологиите се наричат "сухи", защото имат само обозначителна функция за обектите. Докато разговорните думи са натоварени и с личното отношение на ползвателя им. Всеки сам си подбира думите от речника в зависимост от това, какво и как иска да изрази.
Докато термините нямат тази индивидуалност и не изразяват лично отношение - те само информират.
Затова и разликата в едните и другите.
- сър Айвънхоу
е, няма да спорим тогава... няма смисъл...Gaspode написа: има, разбира се. но не виждам връзката
различава ни: унищожаването на природата, катастрофите по пътищата, насилието,...Gaspode написа: културни особености, както вече казах. зависят от куп неща - мястото, времето, средата и кво ли още не
различава ни от животните, уж...
Bella Ciao
Bella Ciao
- frisky lioness
- Обратна връзка:
Странниче, мило, ти си една нежна и чувствителна душа

Добре си го казала
Аз тези дни си спомних онази притча, която Рем е пускал няколко пъти. За учителят и обидните думи, ама ме мързи и нямам време да търся:shy::winkw:
И друго си мислех
От къде хората имат толкова енергия и време, да отделят на подобни......как да го нарека...случки
Аз от години съм се научила да подминавам
Може би нямам нерви или съм станала по-страхлива, а може би...по-слаба и неуверена
а защо не
и по-мъдра
:lol::lol::lol: (ще ми се:winkw:)
Мисля, че всичката тази енергия може да се насочва за по-градивни и ползотворни цели:-)
Добре си го казала
Аз тези дни си спомних онази притча, която Рем е пускал няколко пъти. За учителят и обидните думи, ама ме мързи и нямам време да търся:shy::winkw:
И друго си мислех
От къде хората имат толкова енергия и време, да отделят на подобни......как да го нарека...случки
Аз от години съм се научила да подминавам
Може би нямам нерви или съм станала по-страхлива, а може би...по-слаба и неуверена
а защо не
и по-мъдра
Мисля, че всичката тази енергия може да се насочва за по-градивни и ползотворни цели:-)

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
- сър Айвънхоу
благодаря за лекцията, мадам...esti написа: Подценяваш силата на словото май.
Една дума може да каже и изрази много неща - лично отношение, емоция...
Затова терминологиите се наричат "сухи", защото имат само обозначителна функция за обектите. Докато разговорните думи са натоварени и с личното отношение на ползвателя им. Всеки сам си подбира думите от речника в зависимост от това, какво и как иска да изрази.
Докато термините нямат тази индивидуалност и не изразяват лично отношение - те само информират.
Затова и разликата в едните и другите.
Bella Ciao
Bella Ciao
Не се заблуждавай, че ако беше лекция щях да ти я предложа безплатно.Марвин написа:
благодаря за лекцията, мадам...
Просто споделих посоката на моите мисли по въпроЗа.
Но не всички - има и такива, които спестих в името на мира и спокойствието.
- сър Айвънхоу
хехе... добре, ще го имам предвид...esti написа:Не се заблуждавай, че ако беше лекция щях да ти я предложа безплатно.
Просто споделих посоката на моите мисли по въпроЗа.
Но не всички - има и такива, които спестих в името на мира и спокойствието.
в името на мира и спокойствието са правени едни от най-големите престъпления
шегувам се...
можеш да ми кажеш/напишеш всичко, което мислиш... аз не се паля толкова много...
или се притесняваш, че някой друг ще "взриви мира и спокойствието"?
Bella Ciao
Bella Ciao
-
Дядо Капинчо
Ма не е така Верче. Два пъти по 15 минути недовършена не е равно на един път 30 минути довършена. Нъл тъй?vyara написа: Два пъти по 15 минути са един път по 30. Цялото е цял час сех. Така требеше да ми го обясниш и щях да те разбера. Пък сега стой си неразбран. Ха така!
-
Дядо Капинчо
Както казал Бай Ганьо, ще прощвате, ама то човещинка, можеш ли да го задържиш!:shy:esti написа:Не, защо?Капинчо написа:
Ти да не си с очила?
Имах предвид собствените си мир и спокойствие.Марвин написа:
хехе... добре, ще го имам предвид...
в името на мира и спокойствието са правени едни от най-големите престъпления
шегувам се...
можеш да ми кажеш/напишеш всичко, което мислиш... аз не се паля толкова много...
или се притесняваш, че някой друг ще "взриви мира и спокойствието"?
Така, както аз мога да си ги взривя - никой друг не може.
СпорТен върпос е това...Марвин написа:[
различава ни: унищожаването на природата, катастрофите по пътищата, насилието,...
Животните унищожават природата също толкова, колкото и ние, като я ползват. Ама на тях не им дреме. Примера за кравите като най-голям замърсител няма сми да го давам, нали?
Катастрофите по пътищата са точно поради липсата на култура, т.е. поради животинското начало - да си пръв на всяка цена, да премажеш конкуренцията и т.н.
А лъвиците, убиващи току-що родена антилопа, всъщност не извършват акт на насилие, нали?
Спор(т)а за един мирен свят
налага се да ви обискирам, мадам. Тук е зона, в която взривовете са забранени...esti написа:Така, както аз мога да си ги взривя - никой друг не може.
махнете си дрехите за проверка, моля!
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
не малко от тези в живота - също!!!Gaspode написа:Катастрофите по пътищата са точно поради липсата на култура, т.е. поради животинското начало - да си пръв на всяка цена, да премажеш конкуренцията и т.н.
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
Да бе, няма аз да ви върша работата....ELBI написа:
- сър Айвънхоу
плашиш куче със салам...esti написа:Така, както аз мога да си ги взривя - никой друг не може.
Bella Ciao
Bella Ciao
е - първо се пита за доброволно...esti написа:Да бе, няма аз да ви върша работата....ELBI написа:
Ъ?Марвин написа:плашиш куче със салам...esti написа:Така, както аз мога да си ги взривя - никой друг не може.
- сър Айвънхоу
е, да де... ама нали всички са "цивилизовани"...Gaspode написа: СпорТен върпос е това...
Животните унищожават природата също толкова, колкото и ние, като я ползват. Ама на тях не им дреме. Примера за кравите като най-голям замърсител няма сми да го давам, нали?
Катастрофите по пътищата са точно поради липсата на култура, т.е. поради животинското начало - да си пръв на всяка цена, да премажеш конкуренцията и т.н.
А лъвиците, убиващи току-що родена антилопа, всъщност не извършват акт на насилие, нали?
Спор(т)а за един мирен свят
тъй че... не ми говори за цивилизация...
истински цивилизовани са едва 5% от населението, т.е. образованите... всички други са добре обучени животни...
Bella Ciao
Bella Ciao