Дървософски разсъждения

Все същите
Аватар
vyara

Re: Дървософски разсъждения

Мнение от vyara »

esti написа:
vyara написа: Не, не. Цялото по две. :lol:
Това вече е лакомия, но не знам как му е философската терминология. :rotfl24:
влакомотивация? :lol:
Изображение
Дядо Капинчо

Мнение от Дядо Капинчо »

vyara написа: Може. Защо приемаш, че са с равни дялове в цялото. :blum:
За какво изобщо говоря. :huhthink:
Не може. Не съм казал, че третинките са равни, а само, че са три части от едно цяло. Не може едно цяло да има три части, две от които сумарно да дават третата. Ако беше така, нямаше да се казва, че евдемонизмът, хедонизмът и утилитаризмът съставляват консеквенциализма, а щеше да се каже, че хедонизмът и утилитаризмът съберателно представляват евдемонизма, който от своя страна е издентичен с консеквенциализма, което иде да рече, че евдемонизма е една ранопоставена част от консеквенциализма наред с хедонизма и утилитаризма.

Ибах ли ви мамата сега?
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

Капинчо написа:
vyara написа: Може. Защо приемаш, че са с равни дялове в цялото. :blum:
За какво изобщо говоря. :huhthink:
Не може. Не съм казал, че третинките са равни, а само, че са три части от едно цяло. Не може едно цяло да има три части, две от които сумарно да дават третата. Ако беше така, нямаше да се казва, че евдемонизмът, хедонизмът и утилитаризмът съставляват консеквенциализма, а щеше да се каже, че хедонизмът и утилитаризмът съберателно представляват евдемонизма, който от своя страна е издентичен с консеквенциализма, което иде да рече, че евдемонизма е една ранопоставена част от консеквенциализма наред с хедонизма и утилитаризма.

Ибах ли ви мамата сега?
Сумарно! Ние сега за ябълки и круши ли говорим или за компоти и прочия ошави. Не мож да събираш компоти с круши, Ясно ли ти е? :lol::blum: Освен ако няма да правиш ракия. Баси! :blink::shocked::rotfl24:
Изображение
Дядо Капинчо

Мнение от Дядо Капинчо »

vyara написа:
Сумарно! Ние сега за ябълки и круши ли говорим или за компоти и прочия ошави. Не мож да събираш компоти с круши, Ясно ли ти е? :lol::blum: Освен ако няма да правиш ракия. Баси! :blink::shocked::rotfl24:
Еми именно де. Крушата, захарта и водата съставляват компота (не в равни количества). Не може крушата и захарта да съставляват водата, която тогава би се отъждествила с компота.:grin:
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

Капинчо написа:
vyara написа:
Еми именно де. Крушата, захарта и водата съставляват компота (не в равни количества). Не може крушата и захарта да съставляват водата, която тогава би се отъждествила с компота.:grin:
Виж сега. Кило захар и кило ягоди дават бурканче конфетюр. :lol: И още едно бурканче, стават две. Какво неясно има. :rotfl24: Двете са цялото. Априори*, така да се каже.
*-виж в гугъл :lol:
Изображение
esti

Мнение от esti »

Капинчо написа:
Ибах ли ви мамата сега?
:shocked: :bliak:
Дядо Капинчо

Мнение от Дядо Капинчо »

vyara написа: Виж сега. Кило захар и кило ягоди дават бурканче конфетюр. :lol: И още едно бурканче, стават две. Какво неясно има. :rotfl24: Двете са цялото. Априори*, така да се каже.
*-виж в гугъл :lol:
Априори две бурканчета конфитюр са си две бурканчета конфитюр, а не един компот.
Как да ти го обясня по като за теб?
Аха.

Едно протягане прави кеф за половин е.не. Но две протяганета не правят едно е.не.
Аватар
bead_
Обратна връзка:

Мнение от bead_ »

Stranniche написа:
Ето как японците се научават да говорят за "сериозните неща" от живота /превод в началото - да повикаме линейка/:
Разкалях терена
:rotfl24::rotfl24::rotfl24::rotfl24:
just perfect
Дядо Капинчо

Мнение от Дядо Капинчо »

esti написа:
Ти да не си с очила?
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

Капинчо написа: Как да ти го обясня по като за теб?
Аха.
Два пъти по 15 минути са един път по 30. Цялото е цял час сех. Така требеше да ми го обясниш и щях да те разбера. Пък сега стой си неразбран. Ха така! :rotfl24:
Изображение
Аватар
Stranniche
Обратна връзка:

Мнение от Stranniche »

Gaspode написа:
Stranniche написа: Ето как японците се научават да говорят за "сериозните неща" от живота:
Разкалях терена
Не са у ред японците :grin::grin::grin:
В коментара на CNN има още примери :winkw:.
Работата е там, че самите те не виждат нищо странно... :grin:
esti

Мнение от esti »

Капинчо написа:
Ти да не си с очила?
Не, защо?
Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мнение от Gaspode »

Stranniche написа: Работата е там, че самите те не виждат нищо странно... :grin:
Гледах и коментарите. Единствено ми харесаха ония трите, дето се размятат и викат "тейк енитинг ю уонт" :shocked: :grin::grin:

ПП. Културни различия... :grin:
Никой от нас не е толкова глупав колкото всички нас взети заедно.

А аз не съм това, което съм :)
Аватар
Амаранта

Мнение от Амаранта »

Капинчо написа: Не може. Не съм казал, че третинките са равни, а само, че са три части от едно цяло. Не може едно цяло да има три части, две от които сумарно да дават третата. Ако беше така, нямаше да се казва, че евдемонизмът, хедонизмът и утилитаризмът съставляват консеквенциализма, а щеше да се каже, че хедонизмът и утилитаризмът съберателно представляват евдемонизма, който от своя страна е издентичен с консеквенциализма, което иде да рече, че евдемонизма е една ранопоставена част от консеквенциализма наред с хедонизма и утилитаризма.

Ибах ли ви мамата сега?
Е, и? :huhthink: Нещо ми убягва основната идея...
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

Gaspode написа: ПП. Културни различия... :grin:
Никога не съм могъл да разбера защо едни физиологични нужди да "морални" за показване/коментиране, а други не са?
Защо е гадно да кажеш/напишеш "путка", а "вагина" не е?
Защо е неправилно да се каже "директорът ебе секретарката си", а правилно било "директорът прави секс със сексретарката си"...
Евфемизмът прави действието или обекта по-различен, или???

Просто японците, като последователи на дзен знаят, че нещата са такива, каквито са, колкото и да им търсим други имена...

:blum:
Ситият на гладния не вярва...
Bella Ciao
Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мнение от Gaspode »

Марвин написа: Никога не съм могъл да разбера защо едни физиологични нужди да "морални" за показване/коментиране, а други не са?
Защо е неправилно да се каже "директорът ебе секретарката си", а правилно било "директорът прави секс със сексретарката си"...

Просто японците, като последователи на дзен знаят, че нещата са такива, каквито са, колкото и да им търсим други имена...

Ти гледа ли клиповете?
Не е проблема в диарията, а в начина на поднасяне на материала... :grin:
Погледни ги и тогава ще коментиргаме :grin::grin:

esti

Мнение от esti »

Марвин написа:
Gaspode написа: ПП. Културни различия... :grin:
Никога не съм могъл да разбера защо едни физиологични нужди да "морални" за показване/коментиране, а други не са?

Защото едното е просто суха, информативна терминология, а другото си простащина и липса на вкус.
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

Gaspode написа: Ти гледа ли клиповете?
Не е проблема в диарията, а в начина на поднасяне на материала... :grin:
Погледни ги и тогава ще коментиргаме :grin::grin:
Гледах бре... веселяшка история! :blum:
Bella Ciao
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

esti написа:Защото едното е просто суха, информативна терминология, а другото си простащина и липса на вкус.
е, точно това искам да разбера - защо, аджеба, е "просташко и липса на вкус"???
защо е просташка българската дума, а не е просташка латинската?
с какво латините са по-велики от нас? (сигурно, щото са измрели много отдавна? :blum:)

ок, питам пак: едно нещо го наричаме с две имена. едното име е приемливо, а другото е просташко...
баси... ако някой ми го обясни този "морал"... и логиката... ще съм мнооого щастлив...

между другото... за мен е същото, дето седят разни бабки пред блока и обсъждат неморалността на някоя, дето била с минипола...
та... жените, които ходят с миниполи "просташки и липса на вкус" ли са? :huhthink:
Bella Ciao
Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мнение от Gaspode »

Марвин написа: Гледах бре... веселяшка история! :blum:
Е съгласи се, има разлика дали някой ти казва "Имам тежка форма на диарИя" с измъчено лице и полу-превит....
или ти се подмяткат там и ти напяват горното...

:grin:

Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

Gaspode написа:
Марвин написа: Гледах бре... веселяшка история! :blum:
Е съгласи се, има разлика дали някой ти казва "Имам тежка форма на диарИя" с измъчено лице и полу-превит....
или ти се подмяткат там и ти напяват горното...

:grin:

ми... то има разлика някой/я да ти пее за любов под звездите и някой/я полугол/а да ти пее "напипай гооооо..."
Bella Ciao
Аватар
Амаранта

Мнение от Амаранта »

Марвин написа:
esti написа:Защото едното е просто суха, информативна терминология, а другото си простащина и липса на вкус.
с какво латините са по-велики от нас? (сигурно, щото са измрели много отдавна? :blum:)

ок, питам пак: едно нещо го наричаме с две имена. едното име е приемливо, а другото е просташко...
баси... ако някой ми го обясни този "морал"... и логиката... ще съм мнооого щастлив...

между другото... за мен е същото, дето седят разни бабки пред блока и обсъждат неморалността на някоя, дето била с минипола...
та... жените, които ходят с миниполи "просташки и липса на вкус" ли са? :huhthink:
Това е подобно на въпроса със заключването на теми и модерирането въобще.
Няма точни стойности и граници - в определена среда нещо може да е приемливо, в друга - абсолютно недопустимо. Въпрос на интелигентност е да усетиш къде кое и как...:blum:
Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мнение от Gaspode »

Марвин написа: ми... то има разлика някой/я да ти пее за любов под звездите и някой/я полугол/а да ти пее "напипай гооооо..."
има, разбира се. но не виждам връзката

културни особености, както вече казах. зависят от куп неща - мястото, времето, средата и кво ли още не
различава ни от животните, уж...

esti

Мнение от esti »

Марвин написа:

Подценяваш силата на словото май.
Една дума може да каже и изрази много неща - лично отношение, емоция...
Затова терминологиите се наричат "сухи", защото имат само обозначителна функция за обектите. Докато разговорните думи са натоварени и с личното отношение на ползвателя им. Всеки сам си подбира думите от речника в зависимост от това, какво и как иска да изрази.
Докато термините нямат тази индивидуалност и не изразяват лично отношение - те само информират.
Затова и разликата в едните и другите.
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

Gaspode написа: има, разбира се. но не виждам връзката
е, няма да спорим тогава... няма смисъл...
Gaspode написа: културни особености, както вече казах. зависят от куп неща - мястото, времето, средата и кво ли още не
различава ни от животните, уж...
различава ни: унищожаването на природата, катастрофите по пътищата, насилието,...
Bella Ciao
Аватар
frisky lioness
Обратна връзка:

Мнение от frisky lioness »

Странниче, мило, ти си една нежна и чувствителна душа
:kiss:
Добре си го казала
Аз тези дни си спомних онази притча, която Рем е пускал няколко пъти. За учителят и обидните думи, ама ме мързи и нямам време да търся:shy::winkw:
И друго си мислех
От къде хората имат толкова енергия и време, да отделят на подобни......как да го нарека...случки
Аз от години съм се научила да подминавам
Може би нямам нерви или съм станала по-страхлива, а може би...по-слаба и неуверена
а защо не
и по-мъдра:grin::lol::lol::lol: (ще ми се:winkw:)
Мисля, че всичката тази енергия може да се насочва за по-градивни и ползотворни цели:-)
Изображение

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

esti написа: Подценяваш силата на словото май.
Една дума може да каже и изрази много неща - лично отношение, емоция...
Затова терминологиите се наричат "сухи", защото имат само обозначителна функция за обектите. Докато разговорните думи са натоварени и с личното отношение на ползвателя им. Всеки сам си подбира думите от речника в зависимост от това, какво и как иска да изрази.
Докато термините нямат тази индивидуалност и не изразяват лично отношение - те само информират.
Затова и разликата в едните и другите.
благодаря за лекцията, мадам... :-)
Bella Ciao
esti

Мнение от esti »

Марвин написа:
благодаря за лекцията, мадам... :-)
Не се заблуждавай, че ако беше лекция щях да ти я предложа безплатно.
Просто споделих посоката на моите мисли по въпроЗа.
Но не всички - има и такива, които спестих в името на мира и спокойствието. :lol:
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

esti написа:Не се заблуждавай, че ако беше лекция щях да ти я предложа безплатно.
Просто споделих посоката на моите мисли по въпроЗа.
Но не всички - има и такива, които спестих в името на мира и спокойствието. :lol:
хехе... добре, ще го имам предвид...

в името на мира и спокойствието са правени едни от най-големите престъпления :blum:

шегувам се...
можеш да ми кажеш/напишеш всичко, което мислиш... аз не се паля толкова много...

или се притесняваш, че някой друг ще "взриви мира и спокойствието"? :winkw:
Bella Ciao
Дядо Капинчо

Мнение от Дядо Капинчо »

vyara написа: Два пъти по 15 минути са един път по 30. Цялото е цял час сех. Така требеше да ми го обясниш и щях да те разбера. Пък сега стой си неразбран. Ха така! :rotfl24:
Ма не е така Верче. Два пъти по 15 минути недовършена не е равно на един път 30 минути довършена. Нъл тъй?
Дядо Капинчо

Мнение от Дядо Капинчо »

esti написа:
Капинчо написа:
Ти да не си с очила?
Не, защо?
Както казал Бай Ганьо, ще прощвате, ама то човещинка, можеш ли да го задържиш!:shy:
esti

Мнение от esti »

Марвин написа:
хехе... добре, ще го имам предвид...

в името на мира и спокойствието са правени едни от най-големите престъпления :blum:

шегувам се...
можеш да ми кажеш/напишеш всичко, което мислиш... аз не се паля толкова много...

или се притесняваш, че някой друг ще "взриви мира и спокойствието"? :winkw:
Имах предвид собствените си мир и спокойствие. :lol:
Така, както аз мога да си ги взривя - никой друг не може. :winkw:
Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мнение от Gaspode »

Марвин написа:[
различава ни: унищожаването на природата, катастрофите по пътищата, насилието,...
СпорТен върпос е това...
Животните унищожават природата също толкова, колкото и ние, като я ползват. Ама на тях не им дреме. Примера за кравите като най-голям замърсител няма сми да го давам, нали?
Катастрофите по пътищата са точно поради липсата на култура, т.е. поради животинското начало - да си пръв на всяка цена, да премажеш конкуренцията и т.н.
А лъвиците, убиващи току-що родена антилопа, всъщност не извършват акт на насилие, нали?

Спор(т)а за един мирен свят :grin::grin:

Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

esti написа:Така, както аз мога да си ги взривя - никой друг не може. :winkw:
налага се да ви обискирам, мадам. Тук е зона, в която взривовете са забранени...

махнете си дрехите за проверка, моля!
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

Gaspode написа:Катастрофите по пътищата са точно поради липсата на култура, т.е. поради животинското начало - да си пръв на всяка цена, да премажеш конкуренцията и т.н.
не малко от тези в живота - също!!!
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
esti

Мнение от esti »

ELBI написа:
Да бе, няма аз да ви върша работата....:blum:
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

плашиш куче със салам... :blum:
Bella Ciao
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

esti написа:
ELBI написа:
Да бе, няма аз да ви върша работата....:blum:
е - първо се пита за доброволно...:rotfl24:
esti

Мнение от esti »

Марвин написа:
плашиш куче със салам... :blum:
Ъ? :blink:
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

Gaspode написа: СпорТен върпос е това...
Животните унищожават природата също толкова, колкото и ние, като я ползват. Ама на тях не им дреме. Примера за кравите като най-голям замърсител няма сми да го давам, нали?
Катастрофите по пътищата са точно поради липсата на култура, т.е. поради животинското начало - да си пръв на всяка цена, да премажеш конкуренцията и т.н.
А лъвиците, убиващи току-що родена антилопа, всъщност не извършват акт на насилие, нали?

Спор(т)а за един мирен свят :grin::grin:
е, да де... ама нали всички са "цивилизовани"...

тъй че... не ми говори за цивилизация...
истински цивилизовани са едва 5% от населението, т.е. образованите... всички други са добре обучени животни...
Bella Ciao
Публикувай отговор