ситуация

Все същите
Аватар
Set
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Set »

frisky lioness написа:
Set написа:

Аде и да черпиш после.
В резюме можеше да кажеш, че боят не помага само на грънците

б@си:blink::shocked:
И на циганите. Там никога не стига.:lol:
Memento mori.
Аватар
Глас в пустиня

Мнение от Глас в пустиня »

bead_ написа:
БоЕВ написа:Чукате си среща с бащата на неутрален терен и ако трябва до бой да се стигне - нека, само да сте готови, ако не с напълно променена позиция, то поне с постигнат компромис за пред децата.
човече, позициите са непримирими. компромисът - невъзможен. или трябва да се изрепча /с всички произтичащи от това последствия/, или да свия перки /като се отърва от чувството за вина, но си плюя на сурата/
Вие сте от едната страна на барикадата.
Пощадете децата!
Щом компромисът е невъзможен - По-добре е довечера да се прибереш и да кажеш - деца, татко се изнесе за известно време, има нужда да размишлява по екзистенциални житейски въпроси. Отколкото след бурен"спор" и дебати, татко да се изнесе и децата да живеят с мисълта, че тъкмо те са виновни за това негово решение...и връщането ще е много трудно, ако не и невъзможно.

Акъл и съвети се дават най-лесно. Ти си знаеш ситуацията. До момента ние(аз и съпругата ми) винаги сме постъпвали по тоя начин(дебатираме, спорим, кара ме се, сърдим се, но винаги излизаме с единно мнение). А, имам 19 годи брак зад гърба си и 18 годишна дъщеря.
Аватар
Set
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Set »

БоЕВ написа:
bead_ написа:
БоЕВ написа:Чукате си среща с бащата на неутрален терен и ако трябва до бой да се стигне - нека, само да сте готови, ако не с напълно променена позиция, то поне с постигнат компромис за пред децата.
човече, позициите са непримирими. компромисът - невъзможен. или трябва да се изрепча /с всички произтичащи от това последствия/, или да свия перки /като се отърва от чувството за вина, но си плюя на сурата/
Пощадете децата!
Щом компромисът е невъзможен - По-добре е довечера да се прибереш и да кажеш - деца, татко се изнесе за известно време, има нужда да размишлява по екзистенциални житейски въпроси. Отколкото след бурен"спор" и дебати, татко да се изнесе и децата да живеят с мисълта, че тъкмо те са виновни за това негово решение...и връщането ще е много трудно, ако не и невъзможно.

Акъл и съвети се дават най-лесно. Ти си знаеш ситуацията. До момента ние(аз и съпругата ми) винаги сме постъпвали по тоя начин(дебатираме, спорим, кара ме се, сърдим се, но винаги излизаме с единно мнение). А, имам 19 годи брак зад гърба си и 18 годишна дъщеря.
Боев, братче...

Твоята е много по трудна. Аз моми не бих могъл да възпитавам.
Memento mori.
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

БоЕВ написа:
Само че в нейната ситуация няма възможност за това.
Решението на бащата вече е обявено пред децата и тя няма възможност за предварителни дебати.
Дори и да го убеди насаме, за децата ще е ясно какво е положението.

Аз поне така разбрах.
Panta rhei...
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Мнение от Ън »

bead_ написа:
[unknown] написа:
bead_ написа:
няма място за компромис... в тази конкретна ситуация.
Е, каква е конкретната ситуация?
шибана.
Ами, едва ли някой ще може да ти каже нещо конкретно, ако не споделиш шибаната ситуация.
А принципно- аз съм сигурен, че съм прав.
Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда!

Изображение
Аватар
Глас в пустиня

Мнение от Глас в пустиня »

Set написа:
Боев, братче...

Трудна е я - с кадифена ръкавица трябва да се пипа.:lol:
Аватар
Set
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Set »

БоЕВ написа:
Set написа:
Боев, братче...

Трудна е я - с кадифена ръкавица трябва да се пипа.:lol:
При нас мъжете е много просто. Двоична бройна система.

Пръчката или моркова:lol:
Memento mori.
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Мнение от Ън »

Set написа:

Предполагам, че най- трудно се възпитават брат и сестра

Единият с пръчка и морков, другият с кадифена ръкавица... :crazy: :crazy: :crazy:

Изображение
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

[unknown] написа:
Set написа:

Единият с пръчка и морков, другият с кадифена ръкавица... :crazy: :crazy: :crazy:
Да, ставаш малко разноглед. :grin:
Panta rhei...
Аватар
bead_
Обратна връзка:

Мнение от bead_ »

Set написа: Бащата когато е несправедлив го усеща със сърцето си.

.
дали?
Последно промяна от bead_ на 10.06.08, 10:50, променено общо 1 път.
just perfect
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

[unknown] написа:
Set написа:

Ами! Методите трябва да са еднакви. Иначе не е честно.
Изображение
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Мнение от Ън »

Мнемозина написа:
Да, ставаш малко разноглед. :grin:
То, затова ние сме майстори и ги правим само мъжки:blum:

Изображение
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Мнемозина написа: Само че в нейната ситуация няма възможност за това.
Решението на бащата вече е обявено пред децата и тя няма възможност за предварителни дебати.
Дори и да го убеди насаме, за децата ще е ясно какво е положението.

Аз поне така разбрах.
И аз така разбрах. То тя така си и каза.
Бийд, искрените ми съчувствия. Каквото и да направиш, ще си виновна, понеже нарушаваш канон, а това направо вбесява или мъжа ти или теб, самата. Много кофти карти.
Аватар
bead_
Обратна връзка:

Мнение от bead_ »

БоЕВ написа:
Пощадете децата!

.
ми то.... :shy: ... нали заради Децата е цялата патаклама
just perfect
Аватар
bead_
Обратна връзка:

Мнение от bead_ »

Green Light написа: Много кофти карти.
дааа... да беше бридж, да сваля и да ходя да забъркам по един коктейл, а то - на живо ми се случва!!
тенкс за съчувствието.
just perfect
Аватар
bead_
Обратна връзка:

Мнение от bead_ »

[unknown] написа:Ами, едва ли някой ще може да ти каже нещо конкретно, ако не споделиш шибаната ситуация.
ще я кажа, що да не я кажа.
братът на Бащата има две деца от първия си брак и едно от втория. Бащата забранява да личен празник на Децата да се канят братовчедите от първия брак. Майката знае каква е връзката на Децата с точно тези братовчеди /детето от втория брак е само на 8м. не може да се говори за някаква близост/ и не може да разбере защо те трябва да се дискриминират само защото на втората съпруга няма да й е приятно да ги види /те се държат ужасно с нея, ама това си е друга бира/. Чувството за справедливост на Майката е настъпено по опашката. Децата се тръшкат щот са деца и щот не могат да разберат на собствения им празник каква е причината да не могат да поканят който си искат /години наред са празнували заедно с братовчедите и т.н./. Бащата е помолен лично от брат си да не кани братовчедите и е поел този ангажимент и няма да отстъпи.
just perfect
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

bead_ написа:
дааа... да беше бридж, да сваля и да ходя да забъркам по един коктейл, а то - на живо ми се случва!!
тенкс за съчувствието.
Виж сега, нищо от случващото се не пречи на коктейлите.
Не се коси толкова, обикновено нещата не са толкова страшни, колкото изглеждат. :lol:
Panta rhei...
Аватар
bead_
Обратна връзка:

Мнение от bead_ »

Мнемозина написа:
bead_ написа:
тенкс за съчувствието.
Виж сега, нищо от случващото се не пречи на коктейлите.
Не се коси толкова, обикновено нещата не са толкова страшни, колкото изглеждат. :lol:
права си. за вас - шега работа. ама аз се чувствам като героиня от латиносериал... сюрреалистично ми е днес...
just perfect
Аватар
Dark Angel

Мнение от Dark Angel »

bead_ написа: ще я кажа, що да не я кажа.
братът на Бащата има две деца от първия си брак и едно от втория. Бащата забранява да личен празник на Децата да се канят братовчедите от първия брак. Майката знае каква е връзката на Децата с точно тези братовчеди /детето от втория брак е само на 8м. не може да се говори за някаква близост/ и не може да разбере защо те трябва да се дискриминират само защото на втората съпруга няма да й е приятно да ги види /те се държат ужасно с нея, ама това си е друга бира/. Чувството за справедливост на Майката е настъпено по опашката. Децата се тръшкат щот са деца и щот не могат да разберат на собствения им празник каква е причината да не могат да поканят който си искат /години наред са празнували заедно с братовчедите и т.н./. Бащата е помолен лично от брат си да не кани братовчедите и е поел този ангажимент и няма да отстъпи.
таз ситуация аз отивам да ги взема лично с колата си братовчедите

майната им на възрастните които са слепи като къртици и пазят опашката на някаква си чувствителна 2-ра съпруга

ПП/ и да допълня, брата трябва да бъде ударен с нещо тежко по главата (вероятно повече от веднъж) та това са неговите деца да му се не види
ох как не харесвам такива плъзгащи се мъже :bliak:
Последно промяна от Dark Angel на 10.06.08, 11:15, променено общо 1 път.
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

bead_ написа:
[unknown] написа:Ами, едва ли някой ще може да ти каже нещо конкретно, ако не споделиш шибаната ситуация.
Уф, наистина е сложно.
Тук не става въпрос само за бащата вече.
Не може ли да разделите празника и да поканите любимите братовчеди отделно?

Мисълта ми е, че ще трябва да си намерите формула за дълго време май...
Как ли пък няма да ти е сюрреалистично днес.
Panta rhei...
Аватар
bead_
Обратна връзка:

Мнение от bead_ »

Dark Angel написа:
ПП/ и да допълня, брата трябва да бъде ударен с нещо тежко по главата (вероятно повече от веднъж) та това са неговите деца да му се не види
бе, аз в техните отношения не мога да се меся. оплели са се като квибешетам черва. първата му жена също играе курвачката щот настройва децата си срещу втората му жена в стил "тя ни отне татко, ние трябва да си го върнем"
just perfect
Аватар
bead_
Обратна връзка:

Мнение от bead_ »

Мнемозина написа:

.
бе, може и 10 празника да направим. и берлинска стена да издигнем. въпросът е Майката да застане ли на страната на Бащата /според който веднъж завинаги трябва да разрешим дилемата и точка/ или да продължи тази изгубена битка, но защитавайки собствените си позиции...
just perfect
Аватар
Rain

Мнение от Rain »

bead_ написа:
И всичко това заради фасоните на една п*тка, която не може да приеме "миналия живот" на съпруга си ...
Нямаше да пиша повече, ама се ядосах. :twisted:
Имам двама първи братовчеди не съм ги виждала от 15 години поради същата причина. Кръвта вода не става.
Вместо да ползваме чужди хора за компания във веселби и трагедии, за душеприказчици, можеше точно тия, с които ни свързва кръвта, да са ни най-голямата опора. Човек не трябва да е лишен от това.
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

Егати ситуацията, дето всички са прави и никой не е прав.. :crying:
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

bead_ написа:
Бийд, взимам си всичките думи обратно. Не бих могъл да давам акъл в тая ситуация. Ако систъра ме помоли за нещо толкова сериозно и Бейби направи напук, ще има буря. И честно- няма да е в чаша вода. Не знам, какво да ти кажа. Иска ми се да си бях държал устата затворена.
Аватар
Амаранта

Мнение от Амаранта »

Dark Angel написа:
таз ситуация аз отивам да ги взема лично с колата си братовчедите

майната им на възрастните които са слепи като къртици и пазят опашката на някаква си чувствителна 2-ра съпруга

И аз така,
или в краен случай няма да поканя г-жа Втора + бебе,
нали празникът е на Децата, не на брата на Бащата, в крайна сметка.
Уф, не ги разбирам тия...
Последно промяна от Амаранта на 10.06.08, 11:27, променено общо 1 път.
Аватар
bead_
Обратна връзка:

Мнение от bead_ »

Rain написа:
И всичко това заради фасоните на една п*тка, която не може да приеме "миналия живот" на съпруга си ...
не е заради нейни фасони. децата се държат ужасно с нея, тя търпи. на предишно семейно събиране я поляха с кока-кола /беше и смешно,, и тъжно, и незнамкакво още да ги гледам как разклащат бутилката и тръгват към нея и аз хем знаех кво ще последва, хем вместо да направя нещо по въпроса вдигнах фотоапарата... :shy: некакъв тъп рефлекс задейства, не че съм сеирджийка и лош човек, да речем/. баща им настоява да не ги каним, за да не развалим купона с изцепки от този сорт. шибана е ситуацията. незнам кой е виновен.
всъщност грийни ми каза в прав текст - аз съм виновна.
:crying:
just perfect
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

bead_ написа:
Мнемозина написа:

.
бе, може и 10 празника да направим. и берлинска стена да издигнем. въпросът е Майката да застане ли на страната на Бащата /според който веднъж завинаги трябва да разрешим дилемата и точка/ или да продължи тази изгубена битка, но защитавайки собствените си позиции...
Ох, нямам време да пиша дълго, а ми се ще да ти обясня.
В случая наистина не става въпрос само за вашите деца и за вашето семейство.
Ако няма да идва третото братовчедче с родителите му, имаш основания да настояваш.
Но ако ще идват - присъствието и на другите две деца може да съсипе празника. Твоя празник.

Не става дума само за един път, не забравяй. Това ще изниква всеки път, при всеки празник - затова е важно да го измислите някак.
Битката ти е изгубена, но не от теб.
Не го мисли като битка изобщо.
Panta rhei...
Аватар
bead_
Обратна връзка:

Мнение от bead_ »

Амаранта написа: или в краен случай няма да поканя г-жа Втора + бебе,
нали празникът е на Дедата, не на брата на Бащата, в крайна сметка.
Уф, не ги разбирам тия...
ама бебето расте, да му се не види, много сладко и усмихнато дете и нема никви шансове да спре да расте и така... викаш да го банна?! май не е решение...
just perfect
Аватар
Амаранта

Мнение от Амаранта »

bead_ написа:

не е заради нейни фасони. децата се държат ужасно с нея, тя търпи. на предишно семейно събиране я поляха с кока-кола /беше и смешно,, и тъжно, и незнамкакво още да ги гледам как разклащат бутилката и тръгват към нея и аз хем знаех кво ще последва, хем вместо да направя нещо по въпроса вдигнах фотоапарата... :shy: некакъв тъп рефлекс задейства, не че съм сеирджийка и лош човек, да речем/. баща им настоява да не ги каним, за да не развалим купона с изцепки от този сорт. шибана е ситуацията. незнам кой е виновен.
Просто изказвам мнение, не че съм наясно....
обаче си мисля, че децата се държат по този начин, защото се чувстват предадени и изоставени,
и ако не ги поканите, това усещане може само да се изостри.
В такава ситуация, по-възрастният и по-зрелият трябва да даде малко назад.
Аватар
Rain

Мнение от Rain »

bead_ написа:
Rain написа:
Аз не виждам какво ще прави това бебе в цялата братовчедска идилия.
Ама това, че примерно няма да бъдат поканени първи деца, съвсем ще ги озлоби към мацката с фасонте. И следващия път не кола, ами ще и изсипят варел с манджа върху тиквата.
Ще порастнат и ще разберат много неща, а това, че на някой му е изпран с кола белия кадифен костюм - на мен не би ми пукало много.
Аватар
Semiramis

Мнение от Semiramis »

БоЕВ написа:Джокер - помощ от приятел.:winkw:

Никога, ама никога не вземай страната на децата в тяхно присъствие - мушмороците са бойци и владеят тактиката "разделяй и владей" прекрасно още от много малки.:grin:

Днеска са коалиция с теб против решението на бащата - утре ще са коалиция с бащата против някое твое решение.

:good:

Към Бийд:
:-) щом е важно "нападай" бащата. Не ми казвай, че жена не може да убеждава. Аз, например, убеждавам...убеждавам...убеждавам... докато му писне...
С довода, че съм по-близо до детето. И с още няколко довода -щото нали съм права. Пък той поняка така ме трясва по главата с това, че се поддавам на манипулации. Или че не съм най-правата винаги..... и ...
Съчувствам ти, но щом си права - борба до кръв. :-)

Това -преди да прочета казуса. Чакай да го намеря ...
http://s3.postimage.org/1PQgi.jpg : )))

Най-големите мъдреци остават неизвестни, защото не пилеят краткия си живот за да рекламират мъдростта си, а за да я ползват.
Аватар
Semiramis

Мнение от Semiramis »

bead_ написа:п.п. добре, че народих децата без много да му мисля на млади години. сега, ако ми е... нема да се навия толкова лесно да си пъхна таралеж в гащите!!!

:lol: съвършено вярно
добре че и други ...

Най-големите мъдреци остават неизвестни, защото не пилеят краткия си живот за да рекламират мъдростта си, а за да я ползват.
Аватар
Semiramis

Мнение от Semiramis »

Амаранта написа:
bead_ написа:

Просто изказвам мнение, не че съм наясно....
обаче си мисля, че децата се държат по този начин, защото се чувстват предадени и изоставени,
и ако не ги поканите, това усещане може само да се изостри.
В такава ситуация, по-възрастният и по-зрелият трябва да даде малко назад.
бих се подписала, ако беше просто
има и големи кучки
я майката на "първите" деца. я другата. използват децата.
на брата на Бащата и на него му съчувствам. Ма той пък да си възпитава децата. Всичките. Това ли му е преценката. Или има здрави нерви...толкова много ако и дали.
Последно промяна от Semiramis на 10.06.08, 12:48, променено общо 1 път.

Аватар
Semiramis

Мнение от Semiramis »

bead_ написа:Бащата е помолен лично от брат си да не кани братовчедите и е поел този ангажимент и няма да отстъпи.
тук стана вече прекалено сложно.
Както и да се изказах до тук..имам чувството, че не аз ще уча хората как да си обичат децата от първия брак. и как да се отнасят с тях. Но понякога прелива.
Не ти завиждам, Бийд...

Аз или бих ги поканила отделно /зависи от много неща/ или бих говорила с брата веднага :twisted: /много мразя такива заплетени и неясни сцени/. Тоя казал - оня помолил.

Децата ТИ са И твои. Какво ще правиш при следващия празник?

Аватар
vyara

Мнение от vyara »

bead_ написа: бе, може и 10 празника да направим. и берлинска стена да издигнем. въпросът е Майката да застане ли на страната на Бащата /според който веднъж завинаги трябва да разрешим дилемата и точка/ или да продължи тази изгубена битка, но защитавайки собствените си позиции...
На мъжа ти не му е било никак лесно да го реши - от една страна родния му брат, от друга - родните му племенници. Изобщо не мисля, че с него трябва да влизаш в някакъв конфликт. Ако моята сестра или брат ми ме помолят за нещо подобно, сигурно бих постъпила като мъжа ти, колкото и да ми е неприятно. В случая става въпрос за неговия брат, а не за твоя, за неговите племенници. Така, че, уважи решението му, Бийд. А на децата си обясни, доколкото можеш, сложните взаимоотношения на възрастните и как където сееш омраза, любов не можеш да жънеш. Съжалявам, че ти давам мнението си, но ти попита. И аз като останалите мисля, че е сложно. Освен това и в нашите семейни събирания има подобни ситуации и знам какво е. Но в нашия случай хората сами се избягват, но за домакините, т.е нас винаги е много неприятно.
Изображение
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

vyara написа:
bead_ написа: бе, може и 10 празника да направим. и берлинска стена да издигнем. въпросът е Майката да застане ли на страната на Бащата /според който веднъж завинаги трябва да разрешим дилемата и точка/ или да продължи тази изгубена битка, но защитавайки собствените си позиции...
На мъжа ти не му е било никак лесно да го реши - от една страна родния му брат, от друга - родните му племенници. Изобщо не мисля, че с него трябва да влизаш в някакъв конфликт. Ако моята сестра или брат ми ме помолят за нещо подобно, сигурно бих постъпила като мъжа ти, колкото и да ми е неприятно. В случая става въпрос за неговия брат, а не за твоя, за неговите племенници. Така, че, уважи решението му, Бийд. А на децата си обясни, доколкото можеш, сложните взаимоотношения на възрастните и как където сееш омраза, любов не можеш да жънеш.
Благодаря че го написа, точно същото бих написала и аз, ако имах повече време сега.

Само да добавя - аз бих опитала да се реванширам по-късно на децата си и на любимите им братовчеди.
Тези последните също трябва да знаят, че глупавата ситуация, в която са поставени, не пречи да бъдат просто обичани, че на тях някой (в случая ти и децата ти) държи.
Те са също деца...
Panta rhei...
Аватар
frisky lioness
Обратна връзка:

Мнение от frisky lioness »

vyara написа:
На мъжа ти не му е било никак лесно да го реши - от една страна родния му брат, от друга - родните му племенници. Изобщо не мисля, че с него трябва да влизаш в някакъв конфликт. Ако моята сестра или брат ми ме помолят за нещо подобно, сигурно бих постъпила като мъжа ти, колкото и да ми е неприятно. В случая става въпрос за неговия брат, а не за твоя, за неговите племенници. Така, че, уважи решението му, Бийд. А на децата си обясни, доколкото можеш, сложните взаимоотношения на възрастните и как където сееш омраза, любов не можеш да жънеш. Съжалявам, че ти давам мнението си, но ти попита. И аз като останалите мисля, че е сложно. Освен това и в нашите семейни събирания има подобни ситуации и знам какво е. Но в нашия случай хората сами се избягват, но за домакините, т.е нас винаги е много неприятно.
Да, но става въпрос и за НЕГОВИТЕ деца
и си мисля, че връзката баща-деца трябва да е много по-силна от баща-брат
Изображение

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мнение от Gaspode »

frisky lioness написа:[
Нямам време да се разпростирам, но подкрепям Фриски. Според мен, след като празника е на децата (а не на брат му), трябва те да могат да определят кой да дойде и кой не. Ние поне така се опитваме да правим - родителите сме организатори само, не глаДни действащи лица.
Мъж ти би трябвало да може да обясни на брат си, че не иска да дели неговите деца и че за него и предишните и сегашното са си част от семейството (чудно що той сам не го разбира?). В случая е по-правилно (ако въобще има правилно) да не кани бебето, щото то не става за игра и компания все още, па ако трябва - да не кани и брат си + новата жена. Все пак нали децата имат празник, партито е детско и т.н.? Ква работа имат там възрастните, па било то братя, сестри или квито там?

ПП. Квото и да решите, не се конфронтирайте пред децата. По-добре им обяснете ситуацията кано на големи хора, каквито те са, и дори ако искате питайте за съвет... или поне за разбиране. Това не е предизвикано от вас, а е наложена от външни фактори главоблъсканица, и те имат право на глас. Друго щеше да е, ако ставаше въпрос за възпитанието - тогава наистина е по-добре нещата да се изчистват между родителите без присъствието на дяцата и след това да има общо мнение... Но сега е друга ситуацията ви...

Упсех каквото и да решите :friends:
Никой от нас не е толкова глупав колкото всички нас взети заедно.

А аз не съм това, което съм :)
Аватар
Set
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Set »

Gaspode написа:
frisky lioness написа:[
Нямам време да се разпростирам, но подкрепям Фриски. Според мен, след като празника е на децата (а не на брат му), трябва те да могат да определят кой да дойде и кой не. Ние поне така се опитваме да правим - родителите сме организатори само, не глаДни действащи лица.
Мъж ти би трябвало да може да обясни на брат си, че не иска да дели неговите деца и че за него и предишните и сегашното са си част от семейството (чудно що той сам не го разбира?). В случая е по-правилно (ако въобще има правилно) да не кани бебето, щото то не става за игра и компания все още, па ако трябва - да не кани и брат си + новата жена. Все пак нали децата имат празник, партито е детско и т.н.? Ква работа имат там възрастните, па било то братя, сестри или квито там?

ПП. Квото и да решите, не се конфронтирайте пред децата. По-добре им обяснете ситуацията кано на големи хора, каквито те са, и дори ако искате питайте за съвет... или поне за разбиране. Това не е предизвикано от вас, а е наложена от външни фактори главоблъсканица, и те имат право на глас. Друго щеше да е, ако ставаше въпрос за възпитанието - тогава наистина е по-добре нещата да се изчистват между родителите без присъствието на дяцата и след това да има общо мнение... Но сега е друга ситуацията ви...

Упсех каквото и да решите :friends:
Има втори вариант.

Децата да празнуват отново и само с братовчедите. Мъжът ще го приеме а и на главата си ще ходи за да им угоди.

Това аз бих направил:grin:
Memento mori.
Публикувай отговор