И на циганите. Там никога не стига.frisky lioness написа:В резюме можеше да кажеш, че боят не помага само на грънцитеSet написа:
Аде и да черпиш после.
б@си:blink::shocked:
ситуация
- Глас в пустиня
Вие сте от едната страна на барикадата.bead_ написа:човече, позициите са непримирими. компромисът - невъзможен. или трябва да се изрепча /с всички произтичащи от това последствия/, или да свия перки /като се отърва от чувството за вина, но си плюя на сурата/БоЕВ написа:Чукате си среща с бащата на неутрален терен и ако трябва до бой да се стигне - нека, само да сте готови, ако не с напълно променена позиция, то поне с постигнат компромис за пред децата.
Пощадете децата!
Щом компромисът е невъзможен - По-добре е довечера да се прибереш и да кажеш - деца, татко се изнесе за известно време, има нужда да размишлява по екзистенциални житейски въпроси. Отколкото след бурен"спор" и дебати, татко да се изнесе и децата да живеят с мисълта, че тъкмо те са виновни за това негово решение...и връщането ще е много трудно, ако не и невъзможно.
Акъл и съвети се дават най-лесно. Ти си знаеш ситуацията. До момента ние(аз и съпругата ми) винаги сме постъпвали по тоя начин(дебатираме, спорим, кара ме се, сърдим се, но винаги излизаме с единно мнение). А, имам 19 годи брак зад гърба си и 18 годишна дъщеря.
Боев, братче...БоЕВ написа:Вие сте от едната страна на барикадата.bead_ написа:човече, позициите са непримирими. компромисът - невъзможен. или трябва да се изрепча /с всички произтичащи от това последствия/, или да свия перки /като се отърва от чувството за вина, но си плюя на сурата/БоЕВ написа:Чукате си среща с бащата на неутрален терен и ако трябва до бой да се стигне - нека, само да сте готови, ако не с напълно променена позиция, то поне с постигнат компромис за пред децата.
Пощадете децата!
Щом компромисът е невъзможен - По-добре е довечера да се прибереш и да кажеш - деца, татко се изнесе за известно време, има нужда да размишлява по екзистенциални житейски въпроси. Отколкото след бурен"спор" и дебати, татко да се изнесе и децата да живеят с мисълта, че тъкмо те са виновни за това негово решение...и връщането ще е много трудно, ако не и невъзможно.
Акъл и съвети се дават най-лесно. Ти си знаеш ситуацията. До момента ние(аз и съпругата ми) винаги сме постъпвали по тоя начин(дебатираме, спорим, кара ме се, сърдим се, но винаги излизаме с единно мнение). А, имам 19 годи брак зад гърба си и 18 годишна дъщеря.
Твоята е много по трудна. Аз моми не бих могъл да възпитавам.
Memento mori.
Само че в нейната ситуация няма възможност за това.БоЕВ написа:
Решението на бащата вече е обявено пред децата и тя няма възможност за предварителни дебати.
Дори и да го убеди насаме, за децата ще е ясно какво е положението.
Аз поне така разбрах.
Panta rhei...
Ами, едва ли някой ще може да ти каже нещо конкретно, ако не споделиш шибаната ситуация.bead_ написа:шибана.[unknown] написа:Е, каква е конкретната ситуация?bead_ написа:
няма място за компромис... в тази конкретна ситуация.
А принципно- аз съм сигурен, че съм прав.
Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда!

- Глас в пустиня
дали?Set написа: Бащата когато е несправедлив го усеща със сърцето си.
.
Последно промяна от bead_ на 10.06.08, 10:50, променено общо 1 път.
just perfect
- Green Light
И аз така разбрах. То тя така си и каза.Мнемозина написа: Само че в нейната ситуация няма възможност за това.
Решението на бащата вече е обявено пред децата и тя няма възможност за предварителни дебати.
Дори и да го убеди насаме, за децата ще е ясно какво е положението.
Аз поне така разбрах.
Бийд, искрените ми съчувствия. Каквото и да направиш, ще си виновна, понеже нарушаваш канон, а това направо вбесява или мъжа ти или теб, самата. Много кофти карти.
ще я кажа, що да не я кажа.[unknown] написа:Ами, едва ли някой ще може да ти каже нещо конкретно, ако не споделиш шибаната ситуация.
братът на Бащата има две деца от първия си брак и едно от втория. Бащата забранява да личен празник на Децата да се канят братовчедите от първия брак. Майката знае каква е връзката на Децата с точно тези братовчеди /детето от втория брак е само на 8м. не може да се говори за някаква близост/ и не може да разбере защо те трябва да се дискриминират само защото на втората съпруга няма да й е приятно да ги види /те се държат ужасно с нея, ама това си е друга бира/. Чувството за справедливост на Майката е настъпено по опашката. Децата се тръшкат щот са деца и щот не могат да разберат на собствения им празник каква е причината да не могат да поканят който си искат /години наред са празнували заедно с братовчедите и т.н./. Бащата е помолен лично от брат си да не кани братовчедите и е поел този ангажимент и няма да отстъпи.
just perfect
Виж сега, нищо от случващото се не пречи на коктейлите.bead_ написа:дааа... да беше бридж, да сваля и да ходя да забъркам по един коктейл, а то - на живо ми се случва!!Green Light написа: Много кофти карти.
тенкс за съчувствието.
Не се коси толкова, обикновено нещата не са толкова страшни, колкото изглеждат.
Panta rhei...
права си. за вас - шега работа. ама аз се чувствам като героиня от латиносериал... сюрреалистично ми е днес...Мнемозина написа:Виж сега, нищо от случващото се не пречи на коктейлите.bead_ написа:дааа... да беше бридж, да сваля и да ходя да забъркам по един коктейл, а то - на живо ми се случва!!Green Light написа: Много кофти карти.
тенкс за съчувствието.
Не се коси толкова, обикновено нещата не са толкова страшни, колкото изглеждат.
just perfect
- Dark Angel
таз ситуация аз отивам да ги взема лично с колата си братовчедитеbead_ написа: ще я кажа, що да не я кажа.
братът на Бащата има две деца от първия си брак и едно от втория. Бащата забранява да личен празник на Децата да се канят братовчедите от първия брак. Майката знае каква е връзката на Децата с точно тези братовчеди /детето от втория брак е само на 8м. не може да се говори за някаква близост/ и не може да разбере защо те трябва да се дискриминират само защото на втората съпруга няма да й е приятно да ги види /те се държат ужасно с нея, ама това си е друга бира/. Чувството за справедливост на Майката е настъпено по опашката. Децата се тръшкат щот са деца и щот не могат да разберат на собствения им празник каква е причината да не могат да поканят който си искат /години наред са празнували заедно с братовчедите и т.н./. Бащата е помолен лично от брат си да не кани братовчедите и е поел този ангажимент и няма да отстъпи.
майната им на възрастните които са слепи като къртици и пазят опашката на някаква си чувствителна 2-ра съпруга
ПП/ и да допълня, брата трябва да бъде ударен с нещо тежко по главата (вероятно повече от веднъж) та това са неговите деца да му се не види
ох как не харесвам такива плъзгащи се мъже
Последно промяна от Dark Angel на 10.06.08, 11:15, променено общо 1 път.
Уф, наистина е сложно.bead_ написа:ще я кажа, що да не я кажа.[unknown] написа:Ами, едва ли някой ще може да ти каже нещо конкретно, ако не споделиш шибаната ситуация.
Тук не става въпрос само за бащата вече.
Не може ли да разделите празника и да поканите любимите братовчеди отделно?
Мисълта ми е, че ще трябва да си намерите формула за дълго време май...
Как ли пък няма да ти е сюрреалистично днес.
Panta rhei...
бе, аз в техните отношения не мога да се меся. оплели са се като квибешетам черва. първата му жена също играе курвачката щот настройва децата си срещу втората му жена в стил "тя ни отне татко, ние трябва да си го върнем"Dark Angel написа:
ПП/ и да допълня, брата трябва да бъде ударен с нещо тежко по главата (вероятно повече от веднъж) та това са неговите деца да му се не види
just perfect
бе, може и 10 празника да направим. и берлинска стена да издигнем. въпросът е Майката да застане ли на страната на Бащата /според който веднъж завинаги трябва да разрешим дилемата и точка/ или да продължи тази изгубена битка, но защитавайки собствените си позиции...Мнемозина написа:
.
just perfect
И всичко това заради фасоните на една п*тка, която не може да приеме "миналия живот" на съпруга си ...bead_ написа:ще я кажа, що да не я кажа.[unknown] написа:Ами, едва ли някой ще може да ти каже нещо конкретно, ако не споделиш шибаната ситуация.
Нямаше да пиша повече, ама се ядосах.
Имам двама първи братовчеди не съм ги виждала от 15 години поради същата причина. Кръвта вода не става.
Вместо да ползваме чужди хора за компания във веселби и трагедии, за душеприказчици, можеше точно тия, с които ни свързва кръвта, да са ни най-голямата опора. Човек не трябва да е лишен от това.
- Green Light
Бийд, взимам си всичките думи обратно. Не бих могъл да давам акъл в тая ситуация. Ако систъра ме помоли за нещо толкова сериозно и Бейби направи напук, ще има буря. И честно- няма да е в чаша вода. Не знам, какво да ти кажа. Иска ми се да си бях държал устата затворена.bead_ написа:ще я кажа, що да не я кажа.[unknown] написа:Ами, едва ли някой ще може да ти каже нещо конкретно, ако не споделиш шибаната ситуация.
И аз така,Dark Angel написа:таз ситуация аз отивам да ги взема лично с колата си братовчедитеbead_ написа: ще я кажа, що да не я кажа.
майната им на възрастните които са слепи като къртици и пазят опашката на някаква си чувствителна 2-ра съпруга
или в краен случай няма да поканя г-жа Втора + бебе,
нали празникът е на Децата, не на брата на Бащата, в крайна сметка.
Уф, не ги разбирам тия...
Последно промяна от Амаранта на 10.06.08, 11:27, променено общо 1 път.
не е заради нейни фасони. децата се държат ужасно с нея, тя търпи. на предишно семейно събиране я поляха с кока-кола /беше и смешно,, и тъжно, и незнамкакво още да ги гледам как разклащат бутилката и тръгват към нея и аз хем знаех кво ще последва, хем вместо да направя нещо по въпроса вдигнах фотоапарата...Rain написа:
И всичко това заради фасоните на една п*тка, която не може да приеме "миналия живот" на съпруга си ...
Нямаше да пиша повече, ама се ядосах.![]()
всъщност грийни ми каза в прав текст - аз съм виновна.
just perfect
Ох, нямам време да пиша дълго, а ми се ще да ти обясня.bead_ написа:бе, може и 10 празника да направим. и берлинска стена да издигнем. въпросът е Майката да застане ли на страната на Бащата /според който веднъж завинаги трябва да разрешим дилемата и точка/ или да продължи тази изгубена битка, но защитавайки собствените си позиции...Мнемозина написа:
.
В случая наистина не става въпрос само за вашите деца и за вашето семейство.
Ако няма да идва третото братовчедче с родителите му, имаш основания да настояваш.
Но ако ще идват - присъствието и на другите две деца може да съсипе празника. Твоя празник.
Не става дума само за един път, не забравяй. Това ще изниква всеки път, при всеки празник - затова е важно да го измислите някак.
Битката ти е изгубена, но не от теб.
Не го мисли като битка изобщо.
Panta rhei...
ама бебето расте, да му се не види, много сладко и усмихнато дете и нема никви шансове да спре да расте и така... викаш да го банна?! май не е решение...Амаранта написа: или в краен случай няма да поканя г-жа Втора + бебе,
нали празникът е на Дедата, не на брата на Бащата, в крайна сметка.
Уф, не ги разбирам тия...
just perfect
Просто изказвам мнение, не че съм наясно....bead_ написа:
не е заради нейни фасони. децата се държат ужасно с нея, тя търпи. на предишно семейно събиране я поляха с кока-кола /беше и смешно,, и тъжно, и незнамкакво още да ги гледам как разклащат бутилката и тръгват към нея и аз хем знаех кво ще последва, хем вместо да направя нещо по въпроса вдигнах фотоапарата...некакъв тъп рефлекс задейства, не че съм сеирджийка и лош човек, да речем/. баща им настоява да не ги каним, за да не развалим купона с изцепки от този сорт. шибана е ситуацията. незнам кой е виновен.
обаче си мисля, че децата се държат по този начин, защото се чувстват предадени и изоставени,
и ако не ги поканите, това усещане може само да се изостри.
В такава ситуация, по-възрастният и по-зрелият трябва да даде малко назад.
Аз не виждам какво ще прави това бебе в цялата братовчедска идилия.bead_ написа:не е заради нейни фасони. децата се държат ужасно с нея, тя търпи. на предишно семейно събиране я поляха с кока-кола /беше и смешно,, и тъжно, и незнамкакво още да ги гледам как разклащат бутилката и тръгват към нея и аз хем знаех кво ще последва, хем вместо да направя нещо по въпроса вдигнах фотоапарата...Rain написа:
И всичко това заради фасоните на една п*тка, която не може да приеме "миналия живот" на съпруга си ...
Нямаше да пиша повече, ама се ядосах.![]()
некакъв тъп рефлекс задейства, не че съм сеирджийка и лош човек, да речем/. баща им настоява да не ги каним, за да не развалим купона с изцепки от този сорт. шибана е ситуацията. незнам кой е виновен.
Ама това, че примерно няма да бъдат поканени първи деца, съвсем ще ги озлоби към мацката с фасонте. И следващия път не кола, ами ще и изсипят варел с манджа върху тиквата.
Ще порастнат и ще разберат много неща, а това, че на някой му е изпран с кола белия кадифен костюм - на мен не би ми пукало много.
БоЕВ написа:Джокер - помощ от приятел.
Никога, ама никога не вземай страната на децата в тяхно присъствие - мушмороците са бойци и владеят тактиката "разделяй и владей" прекрасно още от много малки.
Днеска са коалиция с теб против решението на бащата - утре ще са коалиция с бащата против някое твое решение.
Към Бийд:
С довода, че съм по-близо до детето. И с още няколко довода -щото нали съм права. Пък той поняка така ме трясва по главата с това, че се поддавам на манипулации. Или че не съм най-правата винаги..... и ...
Съчувствам ти, но щом си права - борба до кръв.
Това -преди да прочета казуса. Чакай да го намеря ...
http://s3.postimage.org/1PQgi.jpg : )))
Най-големите мъдреци остават неизвестни, защото не пилеят краткия си живот за да рекламират мъдростта си, а за да я ползват.
Най-големите мъдреци остават неизвестни, защото не пилеят краткия си живот за да рекламират мъдростта си, а за да я ползват.
bead_ написа:п.п. добре, че народих децата без много да му мисля на млади години. сега, ако ми е... нема да се навия толкова лесно да си пъхна таралеж в гащите!!!
добре че и други ...
бих се подписала, ако беше простоАмаранта написа:Просто изказвам мнение, не че съм наясно....bead_ написа:
не е заради нейни фасони. децата се държат ужасно с нея, тя търпи. на предишно семейно събиране я поляха с кока-кола /беше и смешно,, и тъжно, и незнамкакво още да ги гледам как разклащат бутилката и тръгват към нея и аз хем знаех кво ще последва, хем вместо да направя нещо по въпроса вдигнах фотоапарата...некакъв тъп рефлекс задейства, не че съм сеирджийка и лош човек, да речем/. баща им настоява да не ги каним, за да не развалим купона с изцепки от този сорт. шибана е ситуацията. незнам кой е виновен.
обаче си мисля, че децата се държат по този начин, защото се чувстват предадени и изоставени,
и ако не ги поканите, това усещане може само да се изостри.
В такава ситуация, по-възрастният и по-зрелият трябва да даде малко назад.
има и големи кучки
я майката на "първите" деца. я другата. използват децата.
на брата на Бащата и на него му съчувствам. Ма той пък да си възпитава децата. Всичките. Това ли му е преценката. Или има здрави нерви...толкова много ако и дали.
Последно промяна от Semiramis на 10.06.08, 12:48, променено общо 1 път.
тук стана вече прекалено сложно.bead_ написа:Бащата е помолен лично от брат си да не кани братовчедите и е поел този ангажимент и няма да отстъпи.
Както и да се изказах до тук..имам чувството, че не аз ще уча хората как да си обичат децата от първия брак. и как да се отнасят с тях. Но понякога прелива.
Не ти завиждам, Бийд...
Аз или бих ги поканила отделно /зависи от много неща/ или бих говорила с брата веднага
Децата ТИ са И твои. Какво ще правиш при следващия празник?
На мъжа ти не му е било никак лесно да го реши - от една страна родния му брат, от друга - родните му племенници. Изобщо не мисля, че с него трябва да влизаш в някакъв конфликт. Ако моята сестра или брат ми ме помолят за нещо подобно, сигурно бих постъпила като мъжа ти, колкото и да ми е неприятно. В случая става въпрос за неговия брат, а не за твоя, за неговите племенници. Така, че, уважи решението му, Бийд. А на децата си обясни, доколкото можеш, сложните взаимоотношения на възрастните и как където сееш омраза, любов не можеш да жънеш. Съжалявам, че ти давам мнението си, но ти попита. И аз като останалите мисля, че е сложно. Освен това и в нашите семейни събирания има подобни ситуации и знам какво е. Но в нашия случай хората сами се избягват, но за домакините, т.е нас винаги е много неприятно.bead_ написа: бе, може и 10 празника да направим. и берлинска стена да издигнем. въпросът е Майката да застане ли на страната на Бащата /според който веднъж завинаги трябва да разрешим дилемата и точка/ или да продължи тази изгубена битка, но защитавайки собствените си позиции...
Благодаря че го написа, точно същото бих написала и аз, ако имах повече време сега.vyara написа:На мъжа ти не му е било никак лесно да го реши - от една страна родния му брат, от друга - родните му племенници. Изобщо не мисля, че с него трябва да влизаш в някакъв конфликт. Ако моята сестра или брат ми ме помолят за нещо подобно, сигурно бих постъпила като мъжа ти, колкото и да ми е неприятно. В случая става въпрос за неговия брат, а не за твоя, за неговите племенници. Така, че, уважи решението му, Бийд. А на децата си обясни, доколкото можеш, сложните взаимоотношения на възрастните и как където сееш омраза, любов не можеш да жънеш.bead_ написа: бе, може и 10 празника да направим. и берлинска стена да издигнем. въпросът е Майката да застане ли на страната на Бащата /според който веднъж завинаги трябва да разрешим дилемата и точка/ или да продължи тази изгубена битка, но защитавайки собствените си позиции...
Само да добавя - аз бих опитала да се реванширам по-късно на децата си и на любимите им братовчеди.
Тези последните също трябва да знаят, че глупавата ситуация, в която са поставени, не пречи да бъдат просто обичани, че на тях някой (в случая ти и децата ти) държи.
Те са също деца...
Panta rhei...
- frisky lioness
- Обратна връзка:
Да, но става въпрос и за НЕГОВИТЕ децаvyara написа:На мъжа ти не му е било никак лесно да го реши - от една страна родния му брат, от друга - родните му племенници. Изобщо не мисля, че с него трябва да влизаш в някакъв конфликт. Ако моята сестра или брат ми ме помолят за нещо подобно, сигурно бих постъпила като мъжа ти, колкото и да ми е неприятно. В случая става въпрос за неговия брат, а не за твоя, за неговите племенници. Така, че, уважи решението му, Бийд. А на децата си обясни, доколкото можеш, сложните взаимоотношения на възрастните и как където сееш омраза, любов не можеш да жънеш. Съжалявам, че ти давам мнението си, но ти попита. И аз като останалите мисля, че е сложно. Освен това и в нашите семейни събирания има подобни ситуации и знам какво е. Но в нашия случай хората сами се избягват, но за домакините, т.е нас винаги е много неприятно.bead_ написа: бе, може и 10 празника да направим. и берлинска стена да издигнем. въпросът е Майката да застане ли на страната на Бащата /според който веднъж завинаги трябва да разрешим дилемата и точка/ или да продължи тази изгубена битка, но защитавайки собствените си позиции...
и си мисля, че връзката баща-деца трябва да е много по-силна от баща-брат

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
Нямам време да се разпростирам, но подкрепям Фриски. Според мен, след като празника е на децата (а не на брат му), трябва те да могат да определят кой да дойде и кой не. Ние поне така се опитваме да правим - родителите сме организатори само, не глаДни действащи лица.frisky lioness написа:[
Да, но става въпрос и за НЕГОВИТЕ деца
Мъж ти би трябвало да може да обясни на брат си, че не иска да дели неговите деца и че за него и предишните и сегашното са си част от семейството (чудно що той сам не го разбира?). В случая е по-правилно (ако въобще има правилно) да не кани бебето, щото то не става за игра и компания все още, па ако трябва - да не кани и брат си + новата жена. Все пак нали децата имат празник, партито е детско и т.н.? Ква работа имат там възрастните, па било то братя, сестри или квито там?
ПП. Квото и да решите, не се конфронтирайте пред децата. По-добре им обяснете ситуацията кано на големи хора, каквито те са, и дори ако искате питайте за съвет... или поне за разбиране. Това не е предизвикано от вас, а е наложена от външни фактори главоблъсканица, и те имат право на глас. Друго щеше да е, ако ставаше въпрос за възпитанието - тогава наистина е по-добре нещата да се изчистват между родителите без присъствието на дяцата и след това да има общо мнение... Но сега е друга ситуацията ви...
Упсех каквото и да решите
Има втори вариант.Gaspode написа:Нямам време да се разпростирам, но подкрепям Фриски. Според мен, след като празника е на децата (а не на брат му), трябва те да могат да определят кой да дойде и кой не. Ние поне така се опитваме да правим - родителите сме организатори само, не глаДни действащи лица.frisky lioness написа:[
Да, но става въпрос и за НЕГОВИТЕ деца
Мъж ти би трябвало да може да обясни на брат си, че не иска да дели неговите деца и че за него и предишните и сегашното са си част от семейството (чудно що той сам не го разбира?). В случая е по-правилно (ако въобще има правилно) да не кани бебето, щото то не става за игра и компания все още, па ако трябва - да не кани и брат си + новата жена. Все пак нали децата имат празник, партито е детско и т.н.? Ква работа имат там възрастните, па било то братя, сестри или квито там?
ПП. Квото и да решите, не се конфронтирайте пред децата. По-добре им обяснете ситуацията кано на големи хора, каквито те са, и дори ако искате питайте за съвет... или поне за разбиране. Това не е предизвикано от вас, а е наложена от външни фактори главоблъсканица, и те имат право на глас. Друго щеше да е, ако ставаше въпрос за възпитанието - тогава наистина е по-добре нещата да се изчистват между родителите без присъствието на дяцата и след това да има общо мнение... Но сега е друга ситуацията ви...
Упсех каквото и да решите
Децата да празнуват отново и само с братовчедите. Мъжът ще го приеме а и на главата си ще ходи за да им угоди.
Това аз бих направил
Memento mori.