Така е. Ако братът е пич на място ще разбере.Gaspode написа:Нямам време да се разпростирам, но подкрепям Фриски. Според мен, след като празника е на децата (а не на брат му), трябва те да могат да определят кой да дойде и кой не. Ние поне така се опитваме да правим - родителите сме организатори само, не глаДни действащи лица.frisky lioness написа:[
Да, но става въпрос и за НЕГОВИТЕ деца
и си мисля, че връзката баща-деца трябва да е много по-силна от баща-брат
Мъж ти би трябвало да може да обясни на брат си, че не иска да дели неговите деца и че за него и предишните и сегашното са си част от семейството (чудно що той сам не го разбира?). В случая е по-правилно (ако въобще има правилно) да не кани бебето, щото то не става за игра и компания все още, па ако трябва - да не кани и брат си + новата жена. Все пак нали децата имат празник, партито е детско и т.н.? Ква работа имат там възрастните, па било то братя, сестри или квито там?
ПП. Квото и да решите, не се конфронтирайте пред децата. По-добре им обяснете ситуацията кано на големи хора, каквито те са, и дори ако искате питайте за съвет... или поне за разбиране. Това не е предизвикано от вас, а е наложена от външни фактори главоблъсканица, и те имат право на глас. Друго щеше да е, ако ставаше въпрос за възпитанието - тогава наистина е по-добре нещата да се изчистват между родителите без присъствието на дяцата и след това да има общо мнение... Но сега е друга ситуацията ви...
Упсех каквото и да решите
Защо повечето възрастни се опитват да използват децата за собствените си интриги и сплетни
И в един момент няма ли опастност собственотот ти дете да каже "ето, тате предпочете чичо пред мен:( и то на рожденния ми ден, който е веднъж в годината и на който всичко ми се разрешава:winkw:"