ситуация

Все същите
Аватар
frisky lioness
Обратна връзка:

Мнение от frisky lioness »

Gaspode написа:
frisky lioness написа:[
Да, но става въпрос и за НЕГОВИТЕ деца
и си мисля, че връзката баща-деца трябва да е много по-силна от баща-брат
Нямам време да се разпростирам, но подкрепям Фриски. Според мен, след като празника е на децата (а не на брат му), трябва те да могат да определят кой да дойде и кой не. Ние поне така се опитваме да правим - родителите сме организатори само, не глаДни действащи лица.
Мъж ти би трябвало да може да обясни на брат си, че не иска да дели неговите деца и че за него и предишните и сегашното са си част от семейството (чудно що той сам не го разбира?). В случая е по-правилно (ако въобще има правилно) да не кани бебето, щото то не става за игра и компания все още, па ако трябва - да не кани и брат си + новата жена. Все пак нали децата имат празник, партито е детско и т.н.? Ква работа имат там възрастните, па било то братя, сестри или квито там?

ПП. Квото и да решите, не се конфронтирайте пред децата. По-добре им обяснете ситуацията кано на големи хора, каквито те са, и дори ако искате питайте за съвет... или поне за разбиране. Това не е предизвикано от вас, а е наложена от външни фактори главоблъсканица, и те имат право на глас. Друго щеше да е, ако ставаше въпрос за възпитанието - тогава наистина е по-добре нещата да се изчистват между родителите без присъствието на дяцата и след това да има общо мнение... Но сега е друга ситуацията ви...

Упсех каквото и да решите :friends:
Така е. Ако братът е пич на място ще разбере.
Защо повечето възрастни се опитват да използват децата за собствените си интриги и сплетни

И в един момент няма ли опастност собственотот ти дете да каже "ето, тате предпочете чичо пред мен:( и то на рожденния ми ден, който е веднъж в годината и на който всичко ми се разрешава:winkw:"
Изображение

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
Аватар
Piqndurnik

Мнение от Piqndurnik »

Set написа: Има втори вариант.

Децата да празнуват отново и само с братовчедите. Мъжът ще го приеме а и на главата си ще ходи за да им угоди.

Това аз бих направил:grin:
При това ще са доволни, че вместо един, има два купона.
Наздраве :cool:
Аватар
snowprincess

Мнение от snowprincess »

bead_ написа:
въпросът е Майката да застане ли на страната на Бащата /според който веднъж завинаги трябва да разрешим дилемата и точка/ или да продължи тази изгубена битка, но защитавайки собствените си позиции...
разбирам те
брат му на мъж ми е женен втори път, от първия брак има момче, от втория момиче, и има доведено момиче

преди много години, за първи път излязох от родната къща на мъж ми по подобен повод, щото ми казаха, че там те са господарите и ще правят каквото си искат
след една-две години почнах пак да ходя, но преди 4 години окончателно спрях

аз бих те посъветвала да си следваш принципите, но със сигурност ще имаш неприятности
помисли си добре, преди да решиш какво да правиш
Изображение
Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мнение от Gaspode »

Set написа:
Има втори вариант.

Децата да празнуват отново и само с братовчедите. Мъжът ще го приеме а и на главата си ще ходи за да им угоди.

Това може и да е вариант, но само ако им се обясни какво и защо и ако те сами го предпочетат. Иначе просто няма да мине номера :grin:
Никой от нас не е толкова глупав колкото всички нас взети заедно.

А аз не съм това, което съм :)
esti

Мнение от esti »

Пробвай да се обясниш направо с брата.
Отвратно е възрастните да използват децата, за да си извиват ръцете.
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

много общ казус, като думата"несправедливост" е зададена още от началото...

разбирам, че избягваш конкретика, но ти не търсиш решение, а съчувствие (просто си задала кой прав, кой крив). Отговорът ми щеше да е същия, ако бе казала "майката несправедливо едикаквоси"...
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
Аватар
bead_
Обратна връзка:

Мнение от bead_ »

Gaspode написа:
Set написа:
Има втори вариант.

Това може и да е вариант, но само ако им се обясни какво и защо и ако те сами го предпочетат. Иначе просто няма да мине номера :grin:
благодаря на всички, че си трошиха главите/пръстите/клавиатурите по моя казус...
за съжаление въпреки вашето старание, приятели, аз още незнам как да постъпя довечера :(

п.п. това с двата празника нещо ми намирисва на дискриминация. не е вариант.
остава да виси и главоблъсканицата - да застана ли зад несправедливото решение на Бащата или не. мога ли да застана или няма как да се пречупя.:(
just perfect
Аватар
bead_
Обратна връзка:

Мнение от bead_ »

esti написа:Пробвай да се обясниш направо с брата.
няма да използвам нецензурен език по негов адрес, ама си е путьо.
освен това да говоря с него след като мъжО е поел ангажимента да не ги каним... някак не ми се струва ок...
just perfect
Аватар
bead_
Обратна връзка:

Мнение от bead_ »

ELBI написа:много общ казус, като думата"несправедливост" е зададена още от началото...

разбирам, че избягваш конкретика, но ти не търсиш решение, а съчувствие (просто си задала кой прав, кой крив). Отговорът ми щеше да е същия, ако бе казала "майката несправедливо едикаквоси"...
търся и решение, и съчувствие, и студена бекс примерно...
засега има изгледи да ме огрее само с последното:winkw:
just perfect
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

bead_ написа:
благодаря на всички, че си трошиха главите/пръстите/клавиатурите по моя казус...
за съжаление въпреки вашето старание, приятели, аз още незнам как да постъпя довечера :(

п.п. това с двата празника нещо ми намирисва на дискриминация. не е вариант.
остава да виси и главоблъсканицата - да застана ли зад несправедливото решение на Бащата или не. мога ли да застана или няма как да се пречупя.:(
Несправедливото решение не е на бащата, което ми се струва важно.

Запитай се какво точно искаш да постигнеш (хубав празник на децата, хубав празник изобщо, принципна справедливост, нещо друго) и ще намериш своя отговор.
Panta rhei...
Аватар
bead_
Обратна връзка:

Мнение от bead_ »

Мнемозина написа:

.
е, чие е? мое ли?! кажи навреме, да те премеся в другата графа, че вече бях почнала да смятам...
just perfect
esti

Мнение от esti »

bead_ написа:
esti написа:Пробвай да се обясниш направо с брата.
няма да използвам нецензурен език по негов адрес, ама си е путьо.
освен това да говоря с него след като мъжО е поел ангажимента да не ги каним... някак не ми се струва ок...
Прочетох набързо темата и не видях, дали някъде пише от колко време е така ситуацията.
Ако е сравнително прясна, според мен е най-добре да пасуваш и да оставиш страстите и емоциите да поутихнат. Само на децата си се опитай да обясниш защото става така.
Понякога семейните бури от този вид се наместват сами с времето.

Но не забравяй да начупиш канчето на твоя, че ви е поставил пред свършен факт и без право на обжалване.
Аватар
bead_
Обратна връзка:

Мнение от bead_ »

esti написа:
Но не забравяй да начупиш канчето на твоя.
ако можеше да помогне...:winkw:
just perfect
Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мнение от Gaspode »

Мнемозина написа: Запитай се какво точно искаш да постигнеш (хубав празник на децата, хубав празник изобщо, принципна справедливост, нещо друго) и ще намериш своя отговор.
Съгласен - бащата в случая е проводник само... въпреки, че можело да има и повечко съпротивление ако мен ме пита някой.

Колко категорично е решението? Ти си познаваш мъжа, ама обикновено категоричните решения подлежат на обсъждане...

Ето ти директно решение - хващаш мъжа и му казваш, че не ти харесва положението и искаш да измислите решение. Предлагаш му варианти - има във форума достатъчно. Ако се навие на някой от тях пиеш бекс и релакс. Ако твърдо си стои на позицията - искаш от него да говори с децата и да им обясни защо и как. Заедно с него говорите. Важно е според мен децата да разберат. Може да не приемат, да не се съгласят и прочее, но да разберат. Поне това, че не го правите като наказание или нещо, че вие също сте в трудно положение и че не винаги нещата са такива, каквито ни се иска. Може пък да е ценен за тях урок...

ПП. Прякато конфронтация в случая, еле пък пред децата, ще е твърде груба грешка мисля

Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

bead_ написа:
Мнемозина написа:

.
е, чие е? мое ли?! кажи навреме, да те премеся в другата графа, че вече бях почнала да смятам...
Не, не е и твое.
Бащата е поставен в нелепа ситуация точно така, както и ти и децата.

Не знам в коя графа съм била, но за тази ситуация мисля, че твое яростно опълчване срещу бащата няма да е справедливо спрямо него.
Вие двамата и децата - всички заедно трябва да измислите изход от тоя лабиринт.
Panta rhei...
Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мнение от Gaspode »

Мнемозина написа: Не знам в коя графа съм била, но за тази ситуация мисля, че твое яростно опълчване срещу бащата няма да е справедливо спрямо него.
Вие двамата и децата - всички заедно трябва да измислите изход от тоя лабиринт.

:good:

Аватар
bead_
Обратна връзка:

Мнение от bead_ »

Gaspode написа: Ако твърдо си стои на позицията - искаш от него да говори с децата и да им обясни защо и как. Заедно с него говорите. Важно е според мен децата да разберат. Може да не приемат, да не се съгласят и прочее, но да разберат.
ама това е вариант, в който и АЗ съм съгласна да не каним братовчедите и дружно с мъжО обработваме дечковците колко ще ни е хубаво без ОНЕЗИ. пък аз много държа да ги поканим. по 1000 причини. нема да ги пиша щот още повече ще ми се скофти деня!
just perfect
esti

Мнение от esti »

Мнемозина написа: Бащата е поставен в нелепа ситуация точно така, както и ти и децата.
Бащата според мен никой не го е поставял в ситуация.
Той сам се е насадил.
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

Мнемозина написа: Запитай се какво точно искаш да постигнеш (хубав празник на децата, хубав празник изобщо, принципна справедливост, нещо друго) и ще намериш своя отговор.
С Мнемо явно сме на една вълна. Тъкмо седнах да ти напиша същото и виждам, че ме е изпреварила. :cool:
Изображение
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

esti написа:
Мнемозина написа: Бащата е поставен в нелепа ситуация точно така, както и ти и децата.
Той сам се е насадил.
Аз поне останах с такова впечатление.
Не виждам как се е насадил сам, като бъркотията е в семейството/семействата на брат му.
Panta rhei...
Аватар
Амаранта

Мнение от Амаранта »

esti написа:
Той сам се е насадил.
И аз така мисля.
Възрастните не могат да се разберат, и дай да махнем децата, колко му е.
Не е честно това. Дано по-бързо да отшумят страстите, че..:(
Аватар
snowprincess

Мнение от snowprincess »

Мнемозина написа:
Запитай се какво точно искаш да постигнеш (хубав празник на децата, хубав празник изобщо, принципна справедливост, нещо друго) и ще намериш своя отговор.
в случая не си права, щото и децата искат другите деца, и бийд, вероятно и мъж и, но много мъже (включително моят) предпочитат да премълчават мнението си пред родата, за да има мир и спокойствие
Изображение
Аватар
bead_
Обратна връзка:

Мнение от bead_ »

esti написа:
Той сам се е насадил.
ести, ти си моя сродна душа! ако Бащата не беше казал на брат си "няма да стане, брато. всички са добре дошли." обаче... затова Майката като последен страж на справедливостта, семейността и пр. старовремски идеали цел ден си мОри сивото вещество с хамлетовски въпроси. а е юни, мама му стара, любимото ми лято!!
just perfect
Аватар
Амаранта

Мнение от Амаранта »

Мнемозина написа:
esti написа:
Той сам се е насадил.
Не виждам как се е насадил сам, като бъркотията е в семейството/семействата на брат му.
Да, но това са неговите племенници, и неговите отношения с тях, толкова ли не схващате?!
Не казвам, че има лесни решения, но оставам с впечатление че се е стигнало да този проблем от стремеж да се избегне.
Аватар
Semiramis

Мнение от Semiramis »

Бийд, за мен основният въпрос не е за сега, ами за нататък.
Сега каквото и да решиш е все тая.
:?
http://s3.postimage.org/1PQgi.jpg : )))

Най-големите мъдреци остават неизвестни, защото не пилеят краткия си живот за да рекламират мъдростта си, а за да я ползват.
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

bead_ написа:
Gaspode написа: Ако твърдо си стои на позицията - искаш от него да говори с децата и да им обясни защо и как. Заедно с него говорите. Важно е според мен децата да разберат. Може да не приемат, да не се съгласят и прочее, но да разберат.
ама това е вариант, в който и АЗ съм съгласна да не каним братовчедите и дружно с мъжО обработваме дечковците колко ще ни е хубаво без ОНЕЗИ. пък аз много държа да ги поканим. по 1000 причини. нема да ги пиша щот още повече ще ми се скофти деня!
Не колко ще ви е хубаво без онези, а как моментът е особен и просто се налага...

Не знам.
Според мен наистина е важно какво целиш, защо държиш да ги поканиш.
Panta rhei...
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

Мнемозина написа: Не знам.
Според мен наистина е важно какво целиш, защо държиш да ги поканиш.
Тя точно това не ни казва обаче. Мопже пък да мрази новата жена на... девера си (така ли се казваше). :winkw:
Изображение
esti

Мнение от esti »

Мнемозина написа:
Бъркотията засяга и собствените му деца, така че не е никак странична.
Освен това е възрастен човек и е някак странно да се оправдава с това, че някой го е насадил. Не са му подхвърлили кокаин в джоба все пак - помолили са го за нещо само...
А решението му очевидно е било необмислено и прибързано.
Взето с мъжкото его, а не с бащински инстинкт.
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

bead_ написа:
ELBI написа:много общ казус, като думата"несправедливост" е зададена още от началото...

сори бийд. Май трябва да прочета всичко да видя казуса. Отговорих само като бях прочел най-най-първото ти питане..
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

snowprincess написа:
Мнемозина написа:
в случая не си права, щото и децата искат другите деца, и бийд, вероятно и мъж и, но много мъже (включително моят) предпочитат да премълчават мнението си пред родата, за да има мир и спокойствие
В кое не съм права, че бийд трябва да намери своя отговор спрямо това какво иска?

Виж, тя най-добре може да прецени.
Аз дори не знам дали празникът ще бъде само детски или ще има и родители - което също може да наклони везните в една или друга посока.
Аз, повтарям, аз - само на детски празник - твърдо бих поканила тези деца.
Но упорстването в другия случай би увеличило напрежението излишно.
Пак казвам, само бийд може да реши.
Panta rhei...
Аватар
Амаранта

Мнение от Амаранта »

Мнемозина написа:

В кое не съм права, че бийд трябва да намери своя отговор спрямо това какво иска?

Виж, тя най-добре може да прецени.
Аз дори не знам дали празникът ще бъде само детски или ще има и родители - което също може да наклони везните в една или друга посока.
Аз, повтарям, аз - само на детски празник - твърдо бих поканила тези деца.
Но упорстването в другия случай би увеличило напрежението излишно.
Пак казвам, само бийд може да реши.
Доколкото схванах, бийд иска да постъпи справедливо.
И в името на справедливостта е правилно да покани децата. Напрежението и без това си го има.
Естествено, само тя може да реши.
Последно промяна от Амаранта на 10.06.08, 14:44, променено общо 1 път.
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

esti написа:
Мнемозина написа:
Бъркотията засяга и собствените му деца, така че не е никак странична.
Освен това е възрастен човек и е някак странно да се оправдава с това, че някой го е насадил. Не са му подхвърлили кокаин в джоба все пак - помолили са го за нещо само...
А решението му очевидно е било необмислено и прибързано.
Взето с мъжкото его, а не с бащински инстинкт.
Ама той оправдава ли се? Или аз го оправдавам?
Виж, започваме да привнасяме собствени предположения, а от това няма смисъл.
Не съм способна да съдя хората. Гледам само ситуации.
Panta rhei...
Аватар
doktorka

Мнение от doktorka »

bead_ написа:
[unknown] написа:Ами, едва ли някой ще може да ти каже нещо конкретно, ако не споделиш шибаната ситуация.
А принципно- аз съм сигурен, че съм прав.
ще я кажа, що да не я кажа.
братът на Бащата има две деца от първия си брак и едно от втория. Бащата забранява да личен празник на Децата да се канят братовчедите от първия брак. Майката знае каква е връзката на Децата с точно тези братовчеди /детето от втория брак е само на 8м. не може да се говори за някаква близост/ и не може да разбере защо те трябва да се дискриминират само защото на втората съпруга няма да й е приятно да ги види /те се държат ужасно с нея, ама това си е друга бира/. Чувството за справедливост на Майката е настъпено по опашката. Децата се тръшкат щот са деца и щот не могат да разберат на собствения им празник каква е причината да не могат да поканят който си искат /години наред са празнували заедно с братовчедите и т.н./. Бащата е помолен лично от брат си да не кани братовчедите и е поел този ангажимент и няма да отстъпи.
oooo и ние си имаме един такъв брат ,дето ми идва да го сритам ( че и жена му ) всеки път като ги видя.
не е виновен мъж ти.
брат му е виновен.
защото поставя нещата така.
той също не е виновен.
шерже ла фам..както се казва
жена му е виновна.

според мен -рожден ден с деца и рожден ден за възрастни
директно му се обаждаш на мъж ти по телефона сега и му казваш.
праазника е на детето /децата -за децата е купона
брат ти може да дойде на гости довечера-отделно само в камерен състав.
баси как се яосах!
и му поставяш задача да каже на брат си да дойде отделно
тва е
и го наритваш брат му едо хубавичко и толкова

ей те тва бих направила аз.
а ако мъж ти не го напави...
после от теб за виси директно да го издумаш на брат му-че е лайно ( без извинение) и че е егоист защото поставя интересите на жена си над тези на ТВОИТЕ ДЕЦА...
та тъй
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

bead_ написа:

чак сега прочетох колумбийската сага.

Мое си мнение = мнение на верче + сет. Другото са или глупости на търкалета или необмислени неща. Разбира се, това си е моето мнение.
esti

Мнение от esti »

Мнемозина написа:
Ама той оправдава ли се? Или аз го оправдавам?
Виж, започваме да привнасяме собствени предположения, а от това няма смисъл.
Не съм способна да съдя хората. Гледам само ситуации.
Това, че толкова упорства за мен си е чисто оправдание и нежелание да признае, че може и да греши.
Защо не иска да го обсъжда?
Защото знае, че няма да му достигнат аргументи.
И да, внасяме собствени предположения, но чак да съдим е силно казано - правим изводи, които може би звучат така.

Не искам да съм на мястото на Бийд.
Аз нямаше да го мисля толкова....:?:lol:
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

esti написа: Това, че толкова упорства за мен си е чисто оправдание и нежелание да признае, че може и да греши.
И да, внасяме собствени предположения, но чак да съдим е силно казано - правим изводи, които може би звучат така.

Ама чакай сега, аз не си спомням например да съм прочела, че е упорствал и че не иска да го обсъжда. Аз разбрах, че той е обявил решение.
За това ти говоря.
Нямаме пълната картина.
Panta rhei...
Аватар
frisky lioness
Обратна връзка:

Мнение от frisky lioness »

Мнемозина написа:
esti написа: Това, че толкова упорства за мен си е чисто оправдание и нежелание да признае, че може и да греши.

Ама чакай сега, аз не си спомням например да съм прочела, че е упорствал и че не иска да го обсъжда. Аз разбрах, че той е обявил решение.
За това ти говоря.
Нямаме пълната картина.
Пълната картина е ясна
Решил е нещо, за което е трябвало предварително да се допита ако не до децата, то задължително до ЖЕНА си
Изображение

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
esti

Мнение от esti »

Мнемозина написа:
За това ти говоря.
Нямаме пълната картина.
Че нямаме - нямаме.
Но ако решението подлежеше на коментар май нямаше да има тема.
На мен Бийд ми изглежда пред свършен факт. :(
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

esti написа: Не искам да съм на мястото на Бийд.
определено не е приятна ситуация. Ала лейди Бийд е силна жена и ще се справи. Тя има инстинкт. Усетил съм го :)

Мога само да и стискам палци и знам, че ще постъпи правилно. Даже да не е както аз го виждам.
esti

Мнение от esti »

ELBI написа:
определено не е приятна ситуация. Ала лейди Бийд е силна жена и ще се справи. Тя има инстинкт. Усетил съм го :)

Мога само да и стискам палци и знам, че ще постъпи правилно. Даже да не е както аз го виждам.
Харесвам силните жени - благословия и проклятие....
И аз и желая успех.
Публикувай отговор