ситуация

Все същите
Аватар
bead_
Обратна връзка:

Мнение от bead_ »

Мнемозина написа:Вие двамата и децата - всички заедно трябва да измислите изход от тоя лабиринт.
Децата са ясни - искат си братовчедите. толкова отдавна не са се виждали. чакат с нетърпение деня.
Бащата също е ясен - раз-праз и готово. трябвало да стане клиър, че прекъсваме отношения и другото било сипване на сол в раната. точка.
Майката /зодия "магаре", трябва да се отбележи/ щот си няма работа та се намира на работа и пуска разни теми...
с две думи - общо решение няма и не може да има. шибана ситуация /извини ме за френския/
just perfect
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

bead_ написа:
Мнемозина написа:Вие двамата и децата - всички заедно трябва да измислите изход от тоя лабиринт.
Децата са ясни - искат си братовчедите. толкова отдавна не са се виждали. чакат с нетърпение деня.
Бащата също е ясен - раз-праз и готово. трябвало да стане клиър, че прекъсваме отношения и другото било сипване на сол в раната. точка.
Майката /зодия "магаре", трябва да се отбележи/ щот си няма работа та се намира на работа и пуска разни теми...
с две думи - общо решение няма и не може да има. шибана ситуация /извини ме за френския/
Детски ли е купонът или не само? Колко време има до него?
Panta rhei...
Аватар
Глас в пустиня

Мнение от Глас в пустиня »

:rotfl24:

Извинявай че се смея, но просто няма как!
Ебати и ситуацията латинска! Една пикла ще ви разгони фемилито по най-тънкия начин.:cool:
Освен децата от първия брак, "втората" ще бъде силно мразена и от твойте/ваще деца, респективно и чичото, детенце което няма вина за нищо ще бъде отхвърлено, мразено и изолирано от най-близките си с които един ден, рано или късно ще остане само на тоя свят. А, не е далече момента кагото и брат с брат ще престанат да контактуват тъкмо поради тая причина.
Честито - мъжът ти, образно казано, се е насадил на пачи яйца!:lol:
Имаш още малко време до довечера, за да си ги разясните тия неща и да излезете със единно мнение - радикална промяна на мероприятието/празника - възрастните празнуват отделно в различен ден, децата празнуват отделно, заедно, всички без присъствие на старухи, сами, контролирани единствено и само от теб и мъжът ти.
Другото са али-бали. Това ти го казва човек който е бил изолиран тъкмо поради подобни причини - лош, невъзпитан, слаб ученик който влияе лошо на децата ни и те(братовчедите ми) не биваше да се събират и контактуват с мен. Сега след много години вуйчо ми си дава сметка за простотиите които е правил(не дойде дори и на сватбата ми) и много се уважаваме, но горчилката си остава.
Аватар
bead_
Обратна връзка:

Мнение от bead_ »

doktorka написа:
и му поставяш задача да каже на брат си да дойде отделно
ела да му поставиш такава задача на моичкия! ше гледам и ше ти се радвам! той пред по-малкия си брат неотменно държи да афишира... абе знаеш там, че е по-голям, по-умен, по-успешен, по.... /това аз си го знам и съм го приела, ама се правя, че не се забелязва, което си е вярно в общия случай, но на мен няма как да ми убегне/.
just perfect
Аватар
Амаранта

Мнение от Амаранта »

БоЕВ написа:.....

Честито - мъжът ти, образно казано, се е насадил на пачи яйца!:lol:
Имаш още малко време до довечера, за да си ги разясните тия неща и да излезете със единно мнение - радикална промяна на мероприятието/празника - възрастните празнуват отделно в различен ден, децата празнуват отделно, заедно, всички без присъствие на старухи, сами, контролирани единствено и само от теб и мъжът ти.
Другото са али-бали. Това ти го казва човек който е бил изолиран тъкмо поради подобни причини - лош, невъзпитан, слаб ученик който влияе лошо на децата ни и те(братовчедите ми) не биваше да се събират и контактуват с мен. Сега след много години вуйчо ми си дава сметка за простотиите които е правил(не дойде дори и на сватбата ми) и много се уважаваме, но горчилката си остава.
:good: Както се казва, не питай старо, питай патило.
Аватар
Piqndurnik

Мнение от Piqndurnik »

Моментът "прекъсваме отношения" малко ... ми се вижда. Май отиваш към минимизиране на щетите.
Наздраве :cool:
Аватар
Semiramis

Мнение от Semiramis »

bead_ написа:
все по-ясно става.
нямаш ход.
аз все пак бих натиснала брата директно. щото все трябва да има из-ход.
даже цинично ще кажа и защо:
най-слабото звено. централното звено. проблемното звено. най-неблизкото ти звено.
занапред
Последно промяна от Semiramis на 10.06.08, 15:11, променено общо 2 пъти.
http://s3.postimage.org/1PQgi.jpg : )))

Най-големите мъдреци остават неизвестни, защото не пилеят краткия си живот за да рекламират мъдростта си, а за да я ползват.
Аватар
bead_
Обратна връзка:

Мнение от bead_ »

Мнемозина написа:
детски. до събота.
just perfect
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

bead_ написа:
Мнемозина написа:
детски. до събота.
Щом е детски чичото какво прави на него. :grin:
Изображение
Аватар
bead_
Обратна връзка:

Мнение от bead_ »

БоЕВ написа::rotfl24:

възрастните празнуват отделно в различен ден, децата празнуват отделно, заедно, всички без присъствие на старухи, сами, контролирани единствено и само от теб и мъжът ти.
.
ама то е така - децата са отделно, ама бебето няма как да дойде само!
just perfect
Аватар
bead_
Обратна връзка:

Мнение от bead_ »

vyara написа:
bead_ написа:
Мнемозина написа:
детски. до събота.
Щом е детски чичото какво прави на него. :grin:
няма го чичото на него. новата леля с новото братовчедче е на линия.
just perfect
Аватар
snowprincess

Мнение от snowprincess »

БоЕВ написа:не дойде дори и на сватбата ми
а в нашия случай брат му не дойде
защото синът му ни идваше (и продължава да идва всяко лято) на гости
Изображение
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

bead_ написа:
Мнемозина написа:
детски. до събота.
Според мен:
Тогава бъди твърда и упорствай.
Права си.
Не може възрастни да разделят деца завинаги.
Мислех да ти пиша "бой до дупка", защото се ядосах на това прекъсване на отношения, но не ми е в стила - нито такива съвети да давам, нито пък ми е присъщо като поведение.

Но по възможност първо се разбери с таткото.
Panta rhei...
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

bead_ написа: няма го чичото на него. новата леля с новото братовчедче е на линия.
Сама? Явно тя много държи на този купон. :grin:
Изображение
Аватар
Piqndurnik

Мнение от Piqndurnik »

А новото братовчедче? То още бебе се води, не дете.
Наздраве :cool:
Аватар
bead_
Обратна връзка:

Мнение от bead_ »

snowprincess написа:
баси! тва било епидемия... :shocked: аз като паднала от дървото се чувствам! за първи път в такава шантава каша объркана.
just perfect
esti

Мнение от esti »

bead_ написа:
детски. до събота.
До събота имаш време.
Ще стане работата.
А и да не стане - такъф е животеца гаден, скапан.
Тва е.
Аватар
bead_
Обратна връзка:

Мнение от bead_ »

vyara написа:
bead_ написа: няма го чичото на него. новата леля с новото братовчедче е на линия.

в името на физическата й цялост и душевен покой ... беше помолен Бащата да вземе мерки по изолация на всекакви елементи, от които може да пострада!

не е лошо момичето. иска да се впише във фамилията, детето й да се включи в бандата на хлапетиите, тя - в групичката на снахите... но ... айде няма нужда пак да завъртам колелото
just perfect
Аватар
bead_
Обратна връзка:

Мнение от bead_ »

Piqndurnik написа:А новото братовчедче? То още бебе се води, не дете.
именно. обаче - пълноправен член на фамилията! поканен е. лошо няма - голям е сладур, аз съм му люта фенка, щот е с големи бузи и вечно ухилен.
just perfect
Аватар
Глас в пустиня

Мнение от Глас в пустиня »

bead_ написа:
БоЕВ написа::rotfl24:

възрастните празнуват отделно в различен ден, децата празнуват отделно, заедно, всички без присъствие на старухи, сами, контролирани единствено и само от теб и мъжът ти.
.
ама то е така - децата са отделно, ама бебето няма как да дойде само!
Затова отделно. Чичото, лелята и всеки който не може да се държи на краката си сам и да бяга, скача и се крие...с големите.:grin:
Малко повече фантазия и изобретателност - мястото на детския купон се променя тактично, там където няма да е удобно за бебешори, а братът и бебето да бъдат "уважени" - в тесен семеен кръг. Жената е силна със своята слабост.
Мъжете от Висок и Забърде са чипрашик, а братските/семейните връзки са много силни, но пък се поддават на внушения, казва ти го човек живял и расъл в тоя район.:winkw:Необходима е дипломация, а не конфронтация - конфронтирането само втвърдява позицията.
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

bead_ написа:
vyara написа:

в името на физическата й цялост и душевен покой ... беше помолен Бащата да вземе мерки по изолация на всекакви елементи, от които може да пострада!

не е лошо момичето. иска да се впише във фамилията, детето й да се включи в бандата на хлапетиите, тя - в групичката на снахите... но ... айде няма нужда пак да завъртам колелото
При тази ситуация е ясно, че заради нея ще се скапе купона, даже и без братовчедите. Кофти. Дано това да му стане ясно на мъжа ти. Ненужна жертва в случая.
Изображение
Аватар
snowprincess

Мнение от snowprincess »

bead_ написа:
snowprincess написа:
баси! тва било епидемия... :shocked: аз като паднала от дървото се чувствам! за първи път в такава шантава каша объркана.
има мъже, които като се разведат, се опитват да забравят, че са имали деца от предишния брак, щото искат да почнат начисто :grin:
права е Семи, с твоята половинка трябва да решите принципно въпроса, не само за празника, а отсега нататък как ще е
Изображение
Аватар
frisky lioness
Обратна връзка:

Мнение от frisky lioness »

Можеш да кажеш на "стринката" или както там се води, че едно от гостенчетата е болко и кашля или че има шарка
Ама трябва да и се обадиш по тел. малко преди да е тръгнала за купона
На децата си ще обясниш защо лъжеш
ако тя се усети
тъкмо ще и стане ясно за какво иде реч
Трудно ще ти е, но Боев е прав
пък и бебето не виждам каква работа има при децата...
виж, след година-две ще е по-ралично
дори бех казала 3-4 ама тогава пък твойте вече могат да са достатъчно големи, за да присъстват на купоните им някакви 3-4- годишни. Доколко си спомням девойката беше колкото моя:winkw:
Последно промяна от frisky lioness на 10.06.08, 15:42, променено общо 1 път.
Изображение

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
esti

Мнение от esti »

БоЕВ написа:Необходима е дипломация, а не конфронтация - конфронтирането само втвърдява позицията.
Ох как мразя да съм дипломатична в някои ситуации....
Никаква жена не съм.

Сорри, отклоних се от темата. :shy:
Аватар
Niya

Мнение от Niya »

Малии, бях тръгнала да отговарям преди час и повече, но пуста работа. И сега да чета ли всичко или с главата надолу. :huhthink:
Абе, както и да го мислим, разговори на "високо" ниво трябва да има.
Защото, мисля става въпрос за децата на един и същи човек, нали? Така, че отношението към тях трябва да е еднакво, той/братът/ сам ще иска това. Следва разговор с майките и двете, като се изтъква Първото място на децата и после се надявам да настъпи мир и разбирателство.:lol:
Отворете му очите на този баща. Опитайте. До събота има време.

Дали трябва да се спори пред децата - не. Така мисля, аз замълчавам и после разговарям с половинката. И обратно. Като си изясним ситуацията, взимаме решението / ей, тук много пот хвърляме/ и ако нужна промяна го съобщаваме на детето.
Безгрешни хора няма.
Аватар
frisky lioness
Обратна връзка:

Niya написа: Безгрешни хора няма.
Това го прочетох
като безгрижни:-)
Изображение

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
Аватар
Semiramis

Мнение от Semiramis »

esti написа:
БоЕВ написа:Необходима е дипломация, а не конфронтация - конфронтирането само втвърдява позицията.
Никаква жена не съм.

време е темата да завие към
с женска дипломация срещу чичото :lol:
това е по-женствено

но и аз май не съм никаква жена, понеже ми идва друго отвътре.
:lol:

Най-големите мъдреци остават неизвестни, защото не пилеят краткия си живот за да рекламират мъдростта си, а за да я ползват.
esti

Мнение от esti »

Semiramis написа:
това е по-женствено

От прекалено женствени жени на мен ми се драйфа честно да ти кажа. :lol:
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Semiramis написа:
esti написа:
Никаква жена не съм.

това е по-женствено

Дипломацията не е опозиция на катеричното собствено убеждение. Тя е начин за отстояването му.
Също индивидуален. :lol:
Panta rhei...
esti

Мнение от esti »

Мнемозина написа:
Дипломацията не е опозиция на катеричното собствено убеждение. Тя е начин за отстояването му.
Именно де, ние срещу начина негодуваме. Не ни иде отвътре на нас със Семи явно.
Аватар
Semiramis

Мнение от Semiramis »

не съм казала обратното ...
пропуснала съм кавичките ... даже не са кавички, а думата не е точната ..
и т.н...

не ни.

Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

esti написа:
Мнемозина написа:
Ами и да годувате, и да негодувате, нещата ще са както й дойде отвътре на Бийд. :lol:
Panta rhei...
Аватар
Semiramis

Мнение от Semiramis »

не си права :blum:
ще бъдат както /се/ги изконтролира Бийд

Аватар
frisky lioness
Обратна връзка:

Мнемозина написа:
esti написа:
Мнемозина написа:
Ами и да годувате, и да негодувате, нещата ще са както й дойде отвътре на Бийд. :lol:
Но поне разбра, че има съмишленици и подкрепа в наше лице, което и да не помага много

все пак е нещо:-)
Изображение

esti

Мнение от esti »

Мнемозина написа:
Това за дипломацията беше лирическо отклонение....поредното ни разголване - без връзка с темата. :lol:
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

esti написа:
Semiramis написа:
това е по-женствено

От прекалено женствени жени на мен ми се драйфа честно да ти кажа. :lol:
Може и слонската напред. Какво като се трошат нерви, те не са наши, а на дипломатите, които се оплитат като патета в калчища? Ние нали сме праволинейни, честни и принципни....
Аз съм в другата графа, Бийд, премествай ме. Послушай мъжа си, той няма полезен ход, така е помолен, това ще направи, няма начин. Пък и едва ли ти обичаш племенниците ви повече от него!
Времето е наше, всичко ще оправиш, всички ще са хепи. Нека е дипломатично.
Аватар
snowprincess

Мнение от snowprincess »

Green Light написа:Нека е дипломатично.
дипломатично или не, никой няма да е хепи
времето не е наше и нищо не се оправя от самосебе си
Изображение
Аватар
Амаранта

Мнение от Амаранта »

Green Light написа:

Може и слонската напред. Какво като се трошат нерви, те не са наши, а на дипломатите, които се оплитат като патета в калчища? Ние нали сме праволинейни, честни и принципни....
Аз съм в другата графа, Бийд, премествай ме. Послушай мъжа си, той няма полезен ход, така е помолен, това ще направи, няма начин. Пък и едва ли ти обичаш племенниците ви повече от него!
Времето е наше, всичко ще оправиш, всички ще са хепи. Нека е дипломатично.
Ето това вече ми развали настроението.
:(
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

Green Light написа: Аз съм в другата графа, Бийд, премествай ме. Послушай мъжа си, той няма полезен ход, така е помолен, това ще направи, няма начин.
Това си помислих и аз (все пак обещал е), но продължавам да вярвам и че има разрешение на ситуацията.
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

snowprincess написа:
Green Light написа:Нека е дипломатично.
дипломатично или не, никой няма да е хепи
времето не е наше и нищо не се оправя от самосебе си
Сигурно е така, аз не говоря от личен опит. Не настоявам. Не се оправя и не е наше. И какво? Как да мислим и от каква гледна точка да действаме?
Все едно - тропането по масата не е мой начин. Знам, понеже го правя и винаги след това се ядосвам на себе си.
Публикувай отговор