Прави ли ни Гугъл глупави?

Все същите
Аватар
Set
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Set »

Прави ли ни Гугле глупави?

А прави ли ни умни?
Memento mori.
Аватар
Амаранта

Мнение от Амаранта »

Gaspode написа:
...

Младежта въупште не се научава на тез навици, дет` ний сме ги имали. Като гледам как ги залива информация от секъде просто не могат да си позволят да се задълбочат в нещо за много време... плъзгат се по повърхносттттта на нещата... и после разни изявления се правят, че въпреки повечето материал, който изучават в училище, илзизат от там по-малко знаещи от нас. Или пък ние не можем да ги оценим просто :huhthink:
Добре си е младежта,
добре е да има повече повърхности, по които да се плъзга,
така по-лесно попада в правилния улей.
А не да застанеш някъде, и дълбаеш ли дълбаеш, и накрая да не си в правилната дупка. :rotfl24:
Последно промяна от Амаранта на 12.06.08, 13:28, променено общо 1 път.
Аватар
Semiramis

Мнение от Semiramis »

Set написа:Прави ли ни Гугле глупави?

А прави ли ни умни?
е ли Гугъл нещо, което може да прави нещо или е нещо, което си правим сами. Умност пък е една категория и тя .... :lol:
http://s3.postimage.org/1PQgi.jpg : )))

Най-големите мъдреци остават неизвестни, защото не пилеят краткия си живот за да рекламират мъдростта си, а за да я ползват.
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

Semiramis написа:да. тази дъга съм я виждала.
но има още едно състояние - помниш ли онзи в "Матрицата", който гледа цифрите на екрана и вижда мадами и пържоли? Или друг пример - в "Демонът и сеньорита Прим" на Куельо - щото не сте чели - там има една бабичка. Стои на прага пред къщата и мълчи. Поглежда те и знае. И няма какво да ти каже.
Просто знанието поражда толкова много или и дали, че в един момент да схващаш основната идея е достатъчно.
Щото пак се връщаш по кръг. И всичко е с два отговора - и да и не. Спестяваш си това-онова. Като гледам колко пъти го редактирах може да е знак, че не е така. но аз още не знам.
така е
да и не
едно са те
Аватар
Piqndurnik

Мнение от Piqndurnik »

А някой да помни как се вади квадратен корен, както го учехме в училище, без сметало?
Наздраве :cool:
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

Piqndurnik написа:А някой да помни как се вади квадратен корен, както го учехме в училище, без сметало?
:shy: аз и тогава не знаех как...

п.п. но щом е корен, значи е подобен на кръглия корен. например на краставицата... :blum:
Ситият на гладния не вярва...
Bella Ciao
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

Не, Чичко Гугъл знае всичко, казва Дзверът и мамка му е почти съгласна с него :grin:

П.П. Опитвам се да се съсредоточа върху темата и да я прочета и не мога, баси, пък ти искаш до края да дочетеш статията :rotfl24:
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

Quid написа:
СТрашно много се радвам да те видя!!!
Липсваше на всички, тук стана разюздано, без ред и финансови правила :shy:
Регистрират се некви и ... нищо :winkw:
Аватар
Semiramis

Мнение от Semiramis »

Piqndurnik написа:А някой да помни как се вади квадратен корен, както го учехме в училище, без сметало?
примерът ти е лесен. почти...мога да се сетя ако се напъна...
ако кажеш за литотите е по-така
помни го някой, който работи с това. преди Гугъл кой ли го е помнел? пак същия.
също някой ентусиаст. енциклопедист. и преди и сега.
иначе си е супер Гугъла
Последно промяна от Semiramis на 12.06.08, 14:01, променено общо 1 път.

Най-големите мъдреци остават неизвестни, защото не пилеят краткия си живот за да рекламират мъдростта си, а за да я ползват.
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

Не. Не помня точния алгоритъм ако за това питаш. Но помня, че имаше такъв и ако ми потрябва мога да го потърся, да го прочета набързо и да си припомня забравеното умение. Прочее, според мен, това е основната функция на образованието. Не да ти даде статични и неизменни данни, а да ти даде прозорци към световете наоколо. Да знаеш, че има огромно количество неща, до които можеш да се докоснеш и в които можеш да се гмурнеш, стига да решиш ако те влече. Та, и с порталите е така. Особено с търсещите машини.
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

Какво е "квадратен корен"? :blum:
Аватар
Semiramis

Мнение от Semiramis »

Марвин написа:

п.п. но щом е корен, значи е подобен на кръглия корен. например на краставицата... :blum:
ох.
защо винаги въпросите за зеленчуци и птици са толкова много? :lol: и то-точно защо за тях се виджа само един Голям отговор, пък пак има два. Говоря си, не ми се връзвай... :lol:
Последно промяна от Semiramis на 12.06.08, 14:04, променено общо 1 път.

Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

статията е сладка. Макар и заглавието да е подвеждащо.

А аз си ползвам и гугъл и си чета дебели книги. Повече от 30 мин.

Такива ми ти работи.
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

Semiramis написа:
Марвин написа:

ох.
защо винаги въпросите за зеленчуци и птици са толкова много? :lol: и то-точно защо за тях се виджа само един Голям отговор. Говоря си, не ми се връзвай... :lol:
:blum:
Bella Ciao
Дядо Капинчо

Мнение от Дядо Капинчо »

Марвин написа:

Тебе това плезене от Гугъла ли ти е (в контекста на въпроса) или си си така от малък?:blum:
Аватар
Semiramis

Мнение от Semiramis »

Капинчо написа:
Марвин написа:

Тебе това плезене от Гугъла ли ти е (в контекста на въпроса) или си си така от малък?:blum:
нтц... движи се в лоша среда :lol:

Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

Remmivs написа:
Не. Не помня точния алгоритъм ако за това питаш. Но помня, че имаше такъв и ако ми потрябва мога да го потърся, да го прочета набързо и да си припомня забравеното умение. Прочее, според мен, това е основната функция на образованието. Не да ти даде статични и неизменни данни, а да ти даде прозорци към световете наоколо. Да знаеш, че има огромно количество неща, до които можеш да се докоснеш и в които можеш да се гмурнеш, стига да решиш ако те влече. Та, и с порталите е така. Особено с търсещите машини.
аз пък помня :cool: И какво от това? Децата ми, ако се наложи - ще се научат за 10 мин ;) С гугъл :)

Даже и преди Интернет, човечеството се различава тотално от това ... преди телескопа, микроскопа, печатната книга, преди масовите училища, преди телефона, преди колата, преди самолета... Интернет е просто поредната новост... Имате ли представа, че (вие/ние, научените без гугъл и Интернет) ако попаднете в 15 в. пр.н.е надали ще оцелеете наред с хората (от тогава)? Може и да, но е малко вероятно!
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

Капинчо написа:
Марвин написа:

страхуваш се да не се заразиш ли?
прав си... за страх си е! :blum:
Bella Ciao
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

Semiramis написа:
Капинчо написа:
Марвин написа:

нтц... движи се в лоша среда :lol:
ц, общувам с неподходящи приятели! :blum:
Bella Ciao
jazz

Мнение от jazz »

гугльо е интелигентен пич
много пъти ме е спасявал
ей сега ще го питам кой от 3о4о си е развявал байряка
и той не знае
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

ELBI написа:аз пък помня :cool: И какво от това? Децата ми, ако се наложи - ще се научат за 10 мин ;) С гугъл :)

Даже и преди Интернет, човечеството се различава тотално от това ... преди телескопа, микроскопа, печатната книга, преди масовите училища, преди телефона, преди колата, преди самолета... Интернет е просто поредната новост... Имате ли представа, че (вие/ние, научените без гугъл и Интернет) ако попаднете в 15 в. пр.н.е надали ще оцелеете наред с хората (от тогава)? Може и да, но е малко вероятно!
Определено ще ни е трудно. Най-малкото заради изнежеността ни откъм имунитет. Пък и тогавашните щамове ще ни бъдат почти като извънземни. А и определено на огромна част от нас биха ни липсвали живото спасяващи умения като например въртенето на двуостра викингска брадва. От друга страна, ние сме далеч по-добре хранени и обгрижвани, ако не сме се запуснали съвсем вероятно бихме били като богатири почти в сравнение с тях. А също и мозъкът ни щрака на далеч повече мегахерци, че и гигахерци от техните. Та адаптивността ни е висока. Бе всичко е едно - май този път е късмет. Ма де този късмет да се върна в Елада. При хетерите...:grin:
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

Remmivs написа:...адаптивността ни е висока. Бе всичко е едно - май този път е късмет. Ма де този късмет да се върна в Елада. При хетерите...:grin:
ала с този късмет може да се окажеш и при спартанците...:rotfl24::rotfl24::rotfl24:
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

ми може
аз съм си Марко
ма не Крали
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

Remmivs написа:ми може
аз съм си Марко
ма не Крали
затова - заложи на сигурното - ела да гледаме мача:rotfl24:
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

имаш ли втора приставка :grin:

сериозно
може би в неделя, ако ти е удобно
ако не ти е - у нас :cool:
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

Remmivs написа:имаш ли втора приставка :grin:

сериозно
може би в неделя, ако ти е удобно
ако не ти е - у нас :cool:
Неделя може!

С втората ми приставка се разведох преди 6 години. На юесби3 съм :rotfl24:
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Re: Прави ли ни Гугъл глупави?

Мнение от Ън »

Gaspode написа:
[unknown] написа: Ами, сигурен съм, че и като са открили огъня, някой е възкликнал- Ооооо, това е лошо- тук можем да се изторим...
Чай ся
Аз не казвам дали е лошо или добро
Казвам само, че промяна в начина на четене/мислене и т.н. има. Дали ни прави глупави е въпроЗ на аФтора...
Е, да де! Нали това казвам- проблема е в автора.

П.П.
Подобни песимистични наблюдения не са от вчера. Кар дава интересен пример с Ницше, който променил стила си към по-пестелив и сбит, когато към края на живота си спрял да пише на ръка и започнал да чука по клавишите на пишеща машина.
Ницше е бил болен от сифилис, а той поразявя ЦНС в третият си стадий, така че това е далеч по- разумно обяснение за промененият му стил, отколкото писането на машина...
Това е нагледна демонстрация как чрез една истина, умишлено погрешно интерпретирана, се правят грешни изводи, явно защото така е угодно на автора, а не защото е вярно.
Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда!

Изображение
Аватар
Semiramis

Re: Прави ли ни Гугъл глупави?

Мнение от Semiramis »

[unknown] написа:Ницше е бил болен от сифилис, а той поразявя ЦНС в третият си стадий, така че това е далеч по- разумно обяснение за промененият му стил, отколкото писането на машина...
Това е нагледна демонстрация как чрез една истина, умишлено погрешно интерпретирана, се правят грешни изводи, явно защото така е угодно на автора, а не защото е вярно.
по-скоро бих приела извода, че от сифилис се поумнява. :lol: извинявай.
сериозно - едното защо пречи на другото принципно? :-) Може пък наистина да е станал по-пестелив в думите..

Публикувай отговор