Храни котка да те мяука!

Все същите
Аватар
Stranniche
Обратна връзка:

Храни котка да те мяука!

Мнение от Stranniche »

Цяла нощ под прозорците. :huh?:
Едно време, като бях далече, далече, около квартирата ни имаше много котки и лятос наставаше голям мяукарник.
Тогава нямаше никакъв проблем нощем, когато ти писне да се въртиш като пумпал в леглото, да станеш и да лиснеш един леген вода от прозореца - веднаха долу изригваше недоволно "МЯЯЯЯ!" и фонтан от опашки се разхвърчаваха на всички посоки, изчезвайки в тъмнината.
Наставаше блажена тишина и се случваше от някой блещукаш прозорец да лъсне сънливо лице с очи като илици и да отправи сърдечна, благодарна усмивка - това беше обществената подкрепа.
След такова дело можеше да се отправиш пак към любимото си легло и да спиш спокойно около час-два... до новите страсти котешки :roll:.
/Впрочем по-практично бе да си държиш легена с водата до леглото, за да не се разкарваш до кухнята. /

Обаче в циЛИвилизована Европа не е прието да си излива вода от прозорците :grin:. Е как се спи тогава?

Само да не си помислите, че мразя котки. Неее, обичам ги. И много ми липсва едно котенце, за което се грижихме по легенското време. Беше най-гласовитото от всички и най-големият побойник в квартала. Кръстихме го Вагабундо. Често спеше навън, в коридора, върху нашата пералня или върху тази на съседите.

Изображение

Голям образ. Прояваваше особен интерес към бутилките и винаги беше готов за купон.

Изображение
Изображение

Но ние си го обичахме.

Изображение

Не зная защо пуснах тази празномислена тема... Нещо ме засърбяха ръцете да пиша. Шшшт - млъквам! :kiss:
Аватар
Света вода ненапита

Re: Храни котка да те мяука!

Мнение от Света вода ненапита »

Stranniche написа: Не зная защо пуснах тази празномислена тема... Нещо ме засърбяха ръцете да пиша. Шшшт - млъквам! :kiss:
Много готин риж бандит! :grin:

Ей, няма да млъкваш! Това е заповед! :winkw:
Виж подводницата!
Аватар
Пенчо Заека
Обратна връзка:

Мнение от Пенчо Заека »

Той явно също не е спал - гледам, все със затворени оченца е. :blum:
Ако се разболееш и до два месеца не умреш, значи ще живееш.
Аватар
Stranniche
Обратна връзка:

Мнение от Stranniche »

Метаморф написа:
Stranniche написа: Не зная защо пуснах тази празномислена тема... Нещо ме засърбяха ръцете да пиша. Шшшт - млъквам! :kiss:
Много готин риж бандит! :grin:

Ей, няма да млъкваш! Това е заповед! :winkw:
Мерси! :-)
Аватар
Stranniche
Обратна връзка:

Мнение от Stranniche »

Пенчо Заека написа:Той явно също не е спал - гледам, все със затворени оченца е. :blum:
Ами как няма да му се спи като цяла нощ е вилнял! :grin:
Аватар
bibilyana

Мнение от bibilyana »

много хубав мърррчо :kiss:
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Аз пък напоследък нали съм с едно дете по-малко наоколо, та съм се загледала в котката.
Много интересно животно. Омайващо едно такова.
И така заразно спи...
Panta rhei...
Аватар
holi_day

Мнение от holi_day »

Stranniche написа:Обаче в циЛИвилизована Европа не е прието да си излива вода от прозорците :grin:. Е как се спи тогава?
А не може ли да се сипе валериан под прозорците на малко по-далечни съседи, така че да не достига мяукането до твоя прозорец? :twisted:
«Страдаме без страдание, желаем без желание, мислим без мисли.»
Ф.Песоа

това май е другото лице на скуката
Аватар
Stranniche
Обратна връзка:

Мнение от Stranniche »

holi_day написа:
Stranniche написа:Обаче в циЛИвилизована Европа не е прието да си излива вода от прозорците :grin:. Е как се спи тогава?
А не може ли да се сипе валериан под прозорците на малко по-далечни съседи, така че да не достига мяукането до твоя прозорец? :twisted:
Чудесна идея! :good:
Само че категорическият императив - моралният закон на Кант - вж. темата на Мнемо - го забранява:

"Постъпвай само съгласно такава максима, която като се ръководиш от нея, в същото време би пожелал да стане всеобщ закон."

Извинявай за тромавия превод. На немски звучи така:
„Handle nur nach derjenigen Maxime, durch die du zugleich wollen kannst, dass sie ein allgemeines Gesetz werde.“

С други думи, не слагай коткопримамващ варериан пред портите на съседите, ако същевременно не искаш и те да ти слагат пред твоята. :grin:
Аватар
holi_day

Мнение от holi_day »

Stranniche написа:Чудесна идея!
Само че категорическият императив - моралният закон на Кант - вж. темата на Мнемо - го забранява:

"Постъпвай само съгласно такава максима, която като се ръководиш от нея, в същото време би пожелал да стане всеобщ закон."

Извинявай за тромавия превод. На немски звучи така:
„Handle nur nach derjenigen Maxime, durch die du zugleich wollen kannst, dass sie ein allgemeines Gesetz werde.“

С други думи, не слагай коткопримамващ варериан пред портите на съседите, ако същевременно не искаш и те да ти слагат пред твоята. :grin:

:good: И аз не бих го направила, нищо че предлагам...
Сигурно е опасно за самото куче, ако в "пиковия" за котешкото мяукане час, се поразходи около къщата?
Ф.Песоа

Аватар
snowprincess

Мнение от snowprincess »

ох, че сте ми милички и добрички двете, затова ви обичам толкова, изпитвам желание да ви защитавам :kiss:

а аз се ръководя от максимата - Искаш мир - готви се за война. (Si vis pacem, para bellum.):snow:
на котка, която мяука около дома ми може да и счупя главата, не да я пращам в друга къща :grin:
Изображение
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

snowprincess написа:ох, че сте ми милички и добрички двете, затова ви обичам толкова, изпитвам желание да ви защитавам :kiss:

а аз се ръководя от максимата - Искаш мир - готви се за война. (Si vis pacem, para bellum.):snow:
на котка, която мяука около дома ми може да и счупя главата, не да я пращам в друга къща :grin:

ПодпИс :kiss:
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

Stranniche написа:Вагабундо
Голям образ. Прояваваше особен интерес към бутилките и винаги беше готов за купон.
Ми кво ся, отговаря си на името, пък и вкус към добрата водка има :blum:
Аватар
holi_day

Мнение от holi_day »

snowprincess написа:на котка, която мяука около дома ми може да и счупя главата
изобщо не ставаше въпрос за двукрака:blum:
Ф.Песоа

Аватар
Kent
Обратна връзка:

Мнение от Kent »

супер режав катарак яко
мене не ме дрязнят като си говорят котките
щом не мога да спя значи не ми се спи просто
мене хората ме дразнят често ама кво ....хора
а тея бутилчици виждам са празни:twisted:
кво праите вий там бе:shocked:
пияници с пияници
като сте трезви сигурно извратенячествувате:rotfl24:
поздрави:-)
77. Морските кончета винаги пътуват заедно - хванати опашка за опашка.
Аватар
Piqndurnik

Мнение от Piqndurnik »

А ти представяш ли си какво извращение щеше да е да си ги държат пълни бутилчиците и само да си ги гледкат :grin: На мен не би ми издържало сърцето :grin:
Наздраве :cool:
Аватар
Stranniche
Обратна връзка:

Мнение от Stranniche »

Кент написа: а тея бутилчици виждам са празни:twisted:
кво праите вий там бе:shocked:
пияници с пияници
като сте трезви сигурно извратенячествувате:rotfl24:
поздрави:-)
Българи, руснаци, румънци "далеч от родина в край чужди събрани". Пият и пеят /е, не както през сълзи се пей:-)/. Руската водка беше най-евтиният алкохол, а ние - бедни студенти. :P
Piqndurnik написа:А ти представяш ли си какво извращение щеше да е да си ги държат пълни бутилчиците и само да си ги гледкат :grin: На мен не би ми издържало сърцето :grin:
Няма да те каним тук тогава, да не ти стане нещо на сърцето. Преди няколко месеца мъж ми донесе от Москва една водка "Белуга" - finest quality. И няма кой да я отвори. :shy: Скучни хора станахме...
Впрочем чувал ли е някой такава марка водка? Аз за първи път. :-)
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

:-)

обичам котки
Аватар
Амаранта

Мнение от Амаранта »

Готин котарак.:-)

Напомни ми, че от години не съм чувала това мяучене нощем. Уличните псета ги прогониха, май. Липсва ми.
Публикувай отговор