тъжна тема или колко е мимолетно човешкото съществуване

Все същите
Аватар
doktorka

Мнение от doktorka »

Dark Angel написа:
БоЕВ написа:
Да обърна ли и другата буза?
не.

аз съм нежно същество, нямам сили да те ударя два пъти :lol:
другата аз ще целувам,Дарки...
обещала съм
Аватар
Dark Angel

Мнение от Dark Angel »

doktorka написа: другата аз ще целувам,Дарки...
обещала съм
поделихме го мисля :lol:
Аватар
Глас в пустиня

Мнение от Глас в пустиня »

Dark Angel написа:
БоЕВ написа:
Да обърна ли и другата буза?
не.

аз съм нежно същество, нямам сили да те ударя два пъти :lol:
Има начин да ме шляпнеш с един удар и по двете бузи едновременно.:lol:
Аватар
Dark Angel

Мнение от Dark Angel »

БоЕВ написа: Има начин да ме шляпнеш с един удар и по двете бузи едновременно.:lol:
знам, но не мога
пък и така докторка ще трябва да те целува 2 пъти :lol:
Аватар
Глас в пустиня

doktorka написа: здравната система в Бг няма нищо общо с тази в УСА.
Така е, особено в качеството на услугата.:-)
Аватар
Глас в пустиня

Dark Angel написа:
знам, но не мога
пък и така докторка ще трябва да те целува 2 пъти :lol:
Да не се е обещавала - пък.
Аватар
Амаранта

Мнение от Амаранта »

БоЕВ написа:
doktorka написа:
аз говоря за спасени животи.
Спасени или заплатени?
Кажи са, та да си дойдем на думата или просто си говорим ей така колкото лаф да стаа.
Виж сега, Боев, знам, че е гадно да чуеш - плати или умри,
особено като си живял с идеята, че вече си си платил, защото внасяш редовно здравните си осигуровки.
Също е гадно, и че почти няма механизми за отпускане на бързи заеми за лечение, и някои хора така си умират.

Обаче не са виновни лекарите - тяхната работа е да лекуват, а не да оправят неуредиците в държавата,
а още по-малко да компенсират тези неуредици от собствения си джоб.
Аватар
doktorka

Мнение от doktorka »

БоЕВ написа:
doktorka написа: здравната система в Бг няма нищо общо с тази в УСА.
Така е, особено в качеството на услугата.:-)
грешка.
отново.
качеството на услугата зависи от търсенето.
пазарна икономика ,Боев-ски...
пазарна икономика...
българските доктори са изкл добре подготвени.
аз СЪМ български доктор..та знам:winkw:

п.с. за да няма объркване...при това работя там..
да обяснявам ли пак?
Аватар
Глас в пустиня

Амаранта написа:
БоЕВ написа:
doktorka написа:
аз говоря за спасени животи.
Спасени или заплатени?
Кажи са, та да си дойдем на думата или просто си говорим ей така колкото лаф да стаа.
особено като си живял с идеята, че вече си си платил, защото внасяш редовно здравните си осигуровки.
Също е гадно, и че почти няма механизми за отпускане на бързи заеми за лечение, и някои хора така си умират.

Обаче не са виновни лекарите - тяхната работа е да лекуват, а не да оправят неуредиците в държавата,
Ами днес говорих с едно момиче. Дни преди да почине баща му, от раково в Сф и поискали 1 200лв. за да го изпишат. Иначе е трябвало да умре в болницата, чакали са го всеки момент. Дава парите и доктора се покрива - няма документ, няма нищооо...
Аватар
Глас в пустиня

doktorka написа: пазарна икономика...
Обясни ми малко за пазарната икономика - моля.:lol:
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

БоЕВ написа:
Ами тя ти обясни. Без пари не може. Колкото повече, толкова по- добре.
Аватар
Амаранта

Мнение от Амаранта »

БоЕВ написа:

Ами днес говорих с едно момиче. Дни преди да почине баща му, от раково в Сф и поискали 1 200лв. за да го изпишат. Иначе е трябвало да умре в болницата, чакали са го всеки момент. Дава парите и доктора се покрива - няма документ, няма нищооо...
И какво доказва това?
Аватар
Глас в пустиня

Green Light написа:
БоЕВ написа:
По възможност в плик и под масата ако обичате.
Аватар
Глас в пустиня

Амаранта написа:
БоЕВ написа:

И какво доказва това?
Предполагам нищо.
Аватар
Semiramis

Мнение от Semiramis »

БоЕВ написа:
Green Light написа:
БоЕВ написа:
По възможност в плик и под масата ако обичате.

о, то да платиш, ама като прочетеш какво е написал Капинчо по-горе ...
...да Пази Оня Горе, щото иначе ... .
с това ми се изчерпва мнението по тази тема - докторите тук са изключение, те си знаят и съм им благодарна.
http://s3.postimage.org/1PQgi.jpg : )))

Най-големите мъдреци остават неизвестни, защото не пилеят краткия си живот за да рекламират мъдростта си, а за да я ползват.
Дядо Капинчо

Мнение от Дядо Капинчо »

Амаранта написа:

Виж Амаранта, понеже аз зачекнах темата в момент, когато ми беше много болно (това не променя фактите).

Преди 4 години се наложи да махнат жлъчката на жена ми. Първия доктор каза, че традиционната операция е напълно безплатна, а за лапароскопската трябва да платим 300 долара или направо да купим там някакви инструменти, ако искаме. Не заради парите потърсихме второ мнение от друг лекар в друга болница. Офертата беше същата. Това го разбирам. Не е справедливо за бедните, но поради липса на средства ти предлагат избор - плащаш и получаваш по малко травмираща операция. Само да спомена, че аз съм осигурен на максималните възможни осигуровки по закон. Естествено, че си платих 300-та долара. Мааалко ме подразни, но казах - приемам го. Да го духат бедните.

Аз обаче отворих приказката за съвсем друго нещо. Раково болна млада жена в съвсем напреднал стадий (даваха й макс 6 месеца), веднъж отворена и всичко установено оперативно - множество тумори в червата. Понеже мъжът й е чужденец, един професор от раковата, с репутация на един от най добрите хирурзи, сам предлага да направи втора операция, при която да я изчисти напълно и да продължи с химиотерапия. Но иска 2000 лв кеш. Знам го защото чужденецът ми е приятел и постоянно се консултираше с мен за "процедурите" в нашите болници, а имах и много близък човек в персонала на болницата. Операцията се прави, като въпросния професор само минава през операционната при поставяне упойката на пациентката и не участва в операцията (парите са дадени предварително). Другите хирурзи отварят корема, виждат безнадеждността на нещата и я затварят без да пипат нищо. След две седмици жената получава запушване на червата. С мъжа й решават, че колкото и безнадеждно да е ще се подложи на операция. В раковата отказват понеже шансът да почине на операционната е много голям. Със съдействието на посланника на държавата на чужденеца (лично познанство с хирурга) и подписване на всички възможни откази от търсене на отговорност, я приемат във Военна болница и правят опит за байпас на червата. Операцията е успешна, но състоянието е такова, че не й дават никаква надежда. Излиза от кома на третия ден и преживя още две седмици на командно дишане.

Та питането ми е за морала на оня професор от раковата с двете хиляди лева дали ще може да си купи индулгенцията.

Всъщност никого не питам. Просто обяснявам какво съм казал, за който го интересува.
Аватар
Света вода ненапита

Мнение от Света вода ненапита »

Капинчо написа:
Аз обаче отворих приказката за съвсем друго нещо. Раково болна млада жена в съвсем напреднал стадий (даваха й макс 6 месеца), веднъж отворена и всичко установено оперативно - множество тумори в червата. Понеже мъжът й е чужденец, един професор от раковата, с репутация на един от най добрите хирурзи, сам предлага да направи втора операция, при която да я изчисти напълно и да продължи с химиотерапия. Но иска 2000 лв кеш. Знам го защото чужденецът ми е приятел и постоянно се консултираше с мен за "процедурите" в нашите болници, а имах и много близък човек в персонала на болницата. Операцията се прави, като въпросния професор само минава през операционната при поставяне упойката на пациентката и не участва в операцията (парите са дадени предварително). Другите хирурзи отварят корема, виждат безнадеждността на нещата и я затварят без да пипат нищо. След две седмици жената получава запушване на червата. С мъжа й решават, че колкото и безнадеждно да е ще се подложи на операция. В раковата отказват понеже шансът да почине на операционната е много голям. Със съдействието на посланника на държавата на чужденеца (лично познанство с хирурга) и подписване на всички възможни откази от търсене на отговорност, я приемат във Военна болница и правят опит за байпас на червата. Операцията е успешна, но състоянието е такова, че не й дават никаква надежда. Излиза от кома на третия ден и преживя още две седмици на командно дишане.

Та питането ми е за морала на оня професор от раковата с двете хиляди лева дали ще може да си купи индулгенцията.

Всъщност никого не питам. Просто обяснявам какво съм казал, за който го интересува.
"Боже, колко мъка има на този свят, Божеее..."

аз те разбрах... напълно... не дай, Боже никому да попада в такива ръчички... тези, дето дават измамни надежди...
Виж подводницата!
Аватар
frisky lioness
Обратна връзка:

Мнение от frisky lioness »

Капинчо написа: Естествено, че си платих 300-та долара. Мааалко ме подразни, но казах - приемам го. Да го духат бедните.

.
А документ издадоха ли ти?
Изображение

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Капинчо написа: Всъщност никого не питам. Просто обяснявам какво съм казал, за който го интересува.
Мене ме интересува. Аз така те разбрах. Още първия ти пост го разбрах
Капинчо написа:...те и направиха за две седмици 2 абсолютно ненужни операции само за да й приберат паричките.

В цялата тема теоретизираме върху най- жестоката човешка мъка, съжалявам, предполагам, че показва много лош вкус това, че продължавам да говоря.
Но откъде предполагаш че е трябвало да дойдат 300те долара? Държавата я няма, там сте болната ти съпруга, ти и лекаря. И вашите джобове. Относно ужаснта случка с професора и болната ти позната. Ако на този професор държавата, а не пациента му даваше двете хиляди, той отново щеше така да постъпи. Ти описваш един червей. Това не показва как един лекар трябва да върши работата си, без държавата да му плаща, но все пак той да бъде достойно платен.
Последно промяна от Green Light на 02.07.08, 11:48, променено общо 1 път.
Дядо Капинчо

Мнение от Дядо Капинчо »

frisky lioness написа:
Капинчо написа: Естествено, че си платих 300-та долара. Мааалко ме подразни, но казах - приемам го. Да го духат бедните.

.
А документ издадоха ли ти?
Какъв документ? Даваш ги лично на хирурга, а той ти обяснява какво джуджавки щял да куп с тях. Както казах, на първото място (ИСУЛ) хирургът предложи или да му дадем парите или да ни прати да купим джуджавките.
Дядо Капинчо

Мнение от Дядо Капинчо »

Green Light написа:
Капинчо написа: Всъщност никого не питам. Просто обяснявам какво съм казал, за който го интересува.
Капинчо написа:...те и направиха за две седмици 2 абсолютно ненужни операции само за да й приберат паричките.

В цялата тема теоретизираме върху най- жестоката човешка мъка, съжалявам, предполагам, че показва много лош вкус това, че продължавам да говоря.
Но откъде предполагаш че е трябвало да дойдат 300те долара? Държавата я няма, там сте болната ти съпруга, ти и лекаря. И вашите джобове. Относно ужаснта случка с професора и болната ти позната. Ако на този професор държавата, а не пациента му даваше двете хиляди, той отново щеше така да постъпи. Ти описваш един червей. Това не показва как един лекар трябва да върши работата си, без държавата да му плаща, но все пак той да бъде достойно платен.
Грийни, не си ме прочел внимателно. Тези 300$ аз приемам, че са необходимото зло. Болницата не финасира по напредналата технология, докторът има интерес да я практикува, пациентът има интерес да му е по-лека операцията - пазарни отношения в една не дотам пазарна държава. Това го приемам за условно нормално. Още повече, че както каза докторът този комплект, дето щял да се купи с моите 300$ щял сда стигне за още двама други, които ако са бедни , а се налага той ще оперира безплатно. ТОВА Е ОК за мен.
Моят личен проблем е с двамата лекари (в раковата и в Токуда), които взеха пари от двете момичете, ЗНАЕЙКИ, че операциите са напълно безполезни. Нещо повече, ТЕ навиваха пациентките си, да се оперират. И двете починаха в рамките на 2-3 седмици след въпросните операции, вследствие развитието на рака. И при двете това бяха втори операции в рамките на един месец. Не може тези лекари да не са знаели, че тези операции са излишни. Просто са решили да заработят някой лев от безнадеждността на хората.
Аватар
frisky lioness
Обратна връзка:

Мнение от frisky lioness »

Капинчо написа: или да му дадем парите или да ни прати да купим джуджавките.
Да бяхте купили джиджавките:mad::evil:
Не съм протиев това да се дават пари, а против това, къде отиват тези кинти след
Да се набират средства за болниците, пък дори и по този начин-ДА
и после да се разпределят за консумативи и заплати, но все пак да има някаква отчетност...

Може би затова трябва да има напълно ЧАСТНИ клиники/болници, където да е ясно какво и колко
Написано с големи букви на входа и придружено със съответните документи
Аз сега ако отида да си купя плазми ще ми издадат ф-ра
Тия в здравеопазването с какво са по-различни:mad::evil:

Няма да я чета повече тази тема и да пиша, защото ще се ядосам и ще си разваля настроението
Изображение

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
Аватар
Quid

Мнение от Quid »

Капинчо написа:
Green Light написа:

Грийни, не си ме прочел внимателно. Тези 300$ аз приемам, че са необходимото зло. Болницата не финасира по напредналата технология, докторът има интерес да я практикува, пациентът има интерес да му е по-лека операцията - пазарни отношения в една не дотам пазарна държава. Това го приемам за условно нормално. Още повече, че както каза докторът този комплект, дето щял да се купи с моите 300$ щял сда стигне за още двама други, които ако са бедни , а се налага той ще оперира безплатно. ТОВА Е ОК за мен.
Моят личен проблем е с двамата лекари (в раковата и в Токуда), които взеха пари от двете момичете, ЗНАЕЙКИ, че операциите са напълно безполезни. Нещо повече, ТЕ навиваха пациентките си, да се оперират. И двете починаха в рамките на 2-3 седмици след въпросните операции, вследствие развитието на рака. И при двете това бяха втори операции в рамките на един месец. Не може тези лекари да не са знаели, че тези операции са излишни. Просто са решили да заработят някой лев от безнадеждността на хората.
у лекарите ........
тия са за бой и ебане направо
кво друго
те за нищо друго не стават
миналия месец се занимавах с тия лешояди долни
нямам думи кви хиени гнусни са
такъв падне ли ти кинти мое да не му искаш
но му начупи муцуната директно
Quasi Universal Intergalactic Denomination

„Не може нации, които се напиват с бира, да дават акъл на нации, които изтрезняват с бира!“
Публикувай отговор