Бе аз видях, ама не усетих.frisky lioness написа: По-горе в темата
Не четеш, не четеш....
Приказка за Нея
-
Дядо Капинчо
- frisky lioness
- Обратна връзка:
- frisky lioness
- Обратна връзка:
Не точно, но това прилича на мойто в къщи, ама той е по-кротъкКапинчо написа:Ти от този вид ли си?frisky lioness написа:
Не знам каква всъщност, но смятам да си бодна една такава табела на колата![]()

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
Re: Приказка за Нея
ще ни кажеш ли, ремиий, или битката вече започна?Remmivs написа: - Нима няма да ми кажете коя е Тя?
- Битката вече започна...
аз духа на други теми ще заложа на Смирението
just perfect
Re: Приказка за Нея
Мисълта? - 90%Remmivs написа:- Нима няма да ми кажете коя е Тя?
Болката, която трябва да преодолееш? - 10%
«Страдаме без страдание, желаем без желание, мислим без мисли.»
Ф.Песоа
това май е другото лице на скуката
Ф.Песоа
Познато.Green Light написа:Имам нужда от почивка, а никак не ми се почива сега, имам нужда да остана сам, а не искам сега.
Не желая нищо от това, което се предполага да ми е полезно.
Опърничавост или упорството да не се послушаш, но знаеш че имаш сили още да издържиш... Някак си вярваш... Сам вдигаш летвата и... поредният скоооооооооооок...
Ф.Песоа
Ф.Песоа
Абе и на мен ми е някакво такова. И никакви скоци не ща.holi_day написа:Познато.Green Light написа:Имам нужда от почивка, а никак не ми се почива сега, имам нужда да остана сам, а не искам сега.
Не желая нищо от това, което се предполага да ми е полезно.
Опърничавост или упорството да не се послушаш, но знаеш че имаш сили още да издържиш... Някак си вярваш... Сам вдигаш летвата и... поредният скоооооооооооок...
Искам хем да не оставам сама, хем никой да не ме закача за нищо. И тъй като второто и без това е неизпълнимо...
Panta rhei...
Преди години, май в дирника, обяснявах как си вдигам летвата точно толкова, че да я прескоча.. Защото не обичам да се чувствам глупавоholi_day написа:Сам вдигаш летвата и... поредният скоооооооооооок...
П.П. аз много фнимателно слушам сигналите на тялото си.. напоследък.. и най-странното е, че говоря адски много по телефона, нещо, което никога не съм обичила и не съм правила. Ама тва е сигурно кат онова с фризьора
П.П.1. Балига, вече не знам в коя тема съм, тоталише, дет вика Грийни.. Ама от неделя- няма шега
Не щеш, мъ... трябва заради някого, заради нещо си... налага се. Важно е поради някаква причина. Ку е каприз и в ней-усиленото време можеш да свиеш знамената, да отдъхнеш и чак тогава да продължиш. Мъ като баш сега не трябва да се отпускаш...Мнемозина написа:И никакви скоци не ща.
Ф.Песоа
Ф.Песоа
Ми баш сега ми е паднало да се поотпусна малко, ама аз искам изцяло, обаче пък не искам съвсем изцяло, защото... и така до безкрай.holi_day написа:Не щеш, мъ... трябва заради някого, заради нещо си... налага се. Важно е поради някаква причина. Ку е каприз и в ней-усиленото време можеш да свиеш знамената, да отдъхнеш и чак тогава да продължиш. Мъ като баш сега не трябва да се отпускаш...Мнемозина написа:И никакви скоци не ща.
Няма угодия, ей.
Panta rhei...
Няма да е все така.4avdar4e написа:П.П. аз много фнимателно слушам сигналите на тялото си.. напоследък.. и най-странното е, че говоря адски много по телефона, нещо, което никога не съм обичила и не съм правила. Ама тва е сигурно кат онова с фризьора
Зарязах белота он лайн над месец, затова питах дали една зависимост измества друга.... хех!
А схващали ли са ти се сухожилията от вътрешната страна на лакътя, докато държиш телефона? Наиш ли къф е ужас хахах
Ф.Песоа
Ф.Песоа
Да не е валяло, без да разбера?4avdar4e написа:А не ти ли се прескачат локви??? Примерно...Мнемозина написа: Абе и на мен ми е някакво такова. И никакви скоци не ща.![]()
П.П. Пък аз към 8 имах силно желание да ти се обадя, ама реших да не те закачам днес
Да беше се обадила.
Сега вече е късно, но утре ще гледам да те чуя по някое време.
Panta rhei...
Определено и категорично!! Аз имам едно "хоби", което периодически се появява, вече... ъъъъ... 4 години май. Нарича се АЕЦ Беленеholi_day написа: Няма да е все така.Шъ си намериш и друго `хоби`...
Зарязах белота он лайн над месец, затова питах дали една зависимост измества друга.... хех!
А схващали ли са ти се сухожилията от вътрешната страна на лакътя, докато държиш телефона? Наиш ли къф е ужас хахах
Мразя телефоните, обичам да пиша, но нещо ми става тия дни.. Даже вчера зех, че платих домашния, 3 месеца никой не се е сещал..
Беее, променям се и ми е гот! А утре ме чака тежък, тежък ден ... И вместо да си легна (че снощи до 4 четох, пък в 7 бях събудена от разни гладни малки мъже...) ей, на, пак пиша и чета... Уф
Има три начина за укротяване - "човек може да ги гнервира, да ги разиграва или да ги фигурира", но най-вече да им телефонира.Мнемозина написа:Да беше се обадила.![]()
Сега вече е късно, но утре ще гледам да те чуя по някое време.
Ф.Песоа
Ф.Песоа
Ту ногу говори, ту никак.4avdar4e написа:Мразя телефоните, обичам да пиша, но нещо ми става тия дни.. Даже вчера зех, че платих домашния, 3 месеца никой не се е сещал..
Беее, променям се и ми е гот! А утре ме чака тежък, тежък ден ... И вместо да си легна (че снощи до 4 четох, пък в 7 бях събудена от разни гладни малки мъже...) ей, на, пак пиша и чета... Уф
В събота сутрин никой не смее да ме буди. Мъ сигурно и не смее да опита, щото поражението му е сигурно.
Някой път бълнувам точно, че някой се опитва да ме буди и вдига шум... та чак и забележки правя хахахах
Ф.Песоа
Ф.Песоа
Не, не е, поне доколкото знамМнемозина написа: Да не е валяло, без да разбера?Вече всичко очаквам от себе си.
Просто се сетих за "Мога да прескачам локви"
Ох, като се прибирахме от морето, събуждам се през нощта от нещо мнооооого мокро. И от нещо гърмящо. Потоп от искрици.... Ден сред нощта! И мокро
Уморена съм...
Като ти се джапа - да бе си угодила.4avdar4e написа: Уморена съм...Искам да джапам по локвите, да се смея, да плача, не да водя битки. Воинът в мен е уморен и иска 50 години мир ...
Като ми се разхожда под дъжда - разхождам си се... Нормалните през това време на сухо са.
Ф.Песоа
Ф.Песоа
Шшшшт!4avdar4e написа:Не, не е, поне доколкото знамМнемозина написа: Да не е валяло, без да разбера?Вече всичко очаквам от себе си.
Просто се сетих за "Мога да прескачам локви"
Ох, като се прибирахме от морето, събуждам се през нощта от нещо мнооооого мокро. И от нещо гърмящо. Потоп от искрици.... Ден сред нощта! И мокроПък то прозорецът взел, че се отворил, вън вали като водопад, гърми и трещи, светкавици... Беше ужасно и ужасяващо красиво! А на отиване в 2,30 през нощта гледах звезди, толкова много, толкова ярки, цяло небе звезди, стигащи до слънчогледите.. И няма нищо по-красиво от сутрешното море, искрящо от слънцето, с бяла пяна от вълните, както и от едно огромно, червено-оранжево, горящо залязващо слънце... Всъщност има, поне за мен... Едни усмивки, едни сълзици, един възторг, едно разочарование...
Уморена съм...Искам да джапам по локвите, да се смея, да плача, не да водя битки. Воинът в мен е уморен и иска 50 години мир ...
Ако у теб няма воин, не го търси изобщо - няма смисъл.
А истинската умора е тогава, когато не искаш нито да се смееш, нито да плачеш, нито да джапаш из локвите.
Добре си.
Panta rhei...
И аз бях така.. До преди 3 месеца. Съботата беше моят ден. Е, вече не е така, трябва да свиквам...holi_day написа: В събота сутрин никой не смее да ме буди. Мъ сигурно и не смее да опита, щото поражението му е сигурно.
Ама па да ти кажа, че от сън спомени няма, така че... всяко зло винаги е за добро, освен ако не е на зла кучка зъл прът
П.П. Сори, ама днес като Капина съм твърде асоциативна, както биде констатирано публично от няколко душИ зочовски. Виновен е хороскопът ми, мдам
Няма дъжд, ма, няма!!! Сто години сушаholi_day написа: Като ти се джапа - да бе си угодила.
Като ми се разхожда под дъжда - разхождам си се... Нормалните през това време на сухо са.
Тука има ли нормални??? Куида и Рем по презумпция ги изключвам
Мерси.4avdar4e написа:Няма дъжд, ма, няма!!! Сто години сушаholi_day написа: Като ти се джапа - да бе си угодила.
Като ми се разхожда под дъжда - разхождам си се... Нормалните през това време на сухо са.Семирамиската тамън да ми изпрати един, ама докато стигне от Пловдив през Карлово до Варна, аз па го пропуснАх по обратния път
(Шшшшшшт, никой да не гледа постинги от преди 3 седмици, дето се оплаквах, че ми писна от дъжд
)
Няма. И нормални няма. Сто години...
А тях що ги изключваш?
Panta rhei...
Там е работата - има го, ама гадта не иска да се скрие някъде на сенкя и дето не валиМнемозина написа: Шшшшт!
Ако у теб няма воин, не го търси изобщо - няма смисъл.
А истинската умора е тогава, когато не искаш нито да се смееш, нито да плачеш, нито да джапаш из локвите.
Добре си.
Дано никога не усетя такава умора, това ще е равносилно на смърт за мен.. Абе, смъртта усеща ли се??
П.П. Ужас, ужас, Даниел Стийл и ежедневниците с притурки "Варненски ..." не ми се отразяват добре
Като няма - шъ идеш където има или шъ си направиш.4avdar4e написа:Няма дъжд, ма, няма!!! Сто години сушаСемирамиската тамън да ми изпрати един, ама докато стигне от Пловдив през Карлово до Варна, аз па го пропуснАх по обратния път
(Шшшшшшт, никой да не гледа постинги от преди 3 седмици, дето се оплаквах, че ми писна от дъжд
)
Така е то като има - зяпаш през прозореца, изпускаш момента, после - що нямало....
Тука-то не го коментирам, щото... няма.
Ф.Песоа
Ф.Песоа
Уф, аз пък дочетох "Министерство на болката" и разбрах защо толкова харесвам тази жена, пък ми е толкова тежко да я чета.4avdar4e написа:
Там е работата - има го, ама гадта не иска да се скрие някъде на сенкя и дето не вали
Дано никога не усетя такава умора, това ще е равносилно на смърт за мен.. Абе, смъртта усеща ли се??![]()
П.П. Ужас, ужас, Даниел Стийл и ежедневниците с притурки "Варненски ..." не ми се отразяват добреЯ да се позавърна към Йелинек, мдааа... Пък днес Дудалан с удоволствие "четеше" Хавел (докопан от един кашон...), добре си правят книгите тия гадове, не като нашите издателства
Пък и аз се зачетох.
Panta rhei...
Ти си по оптимист и от мен даже!bead_ написа: където е текло пак ще тече. ще се търкулнат три месеца и кой знае... може пак да си върнеш съботата. та и в прибавка неделята. животът е шарен. и разноцветен. като кутийка с м&м.
Напрао като реклама на Сони е. Животът..
http://www.zazz.bg/play:4d6830e4
Защото е искрена, защото болката е най-чистото чувство, защото там всеки е сам.. Няма възраст, няма граници, няма личности, няма общества. Има болка. Мирис, спомен, полъх, спомен, картина, спомен, докосване, спомен, мирис, полъх, цвят, звук... И болка.Мнемозина написа: Уф, аз пък дочетох "Министерство на болката" и разбрах защо толкова харесвам тази жена, пък ми е толкова тежко да я чета.
П.П. Препрочетох си писаниците и изведнъж се сетих за "Фотоувеличение" на Антониони. Странна асоциация може би, визуална, звукова, дори мирисова, нищо че киното и книгите нямали аромат ... Може би общата идея, че човек не трябва да пропуска Основното, другото е ... болка. И спомени.
Последно промяна от 4avdar4e на 11.07.08, 23:57, променено общо 1 път.
bead_ написа:тва с майката и таткото... рем нема да иска да е майката в тва съм абсолютно сигурна, куида май също..., ма па може и да се навие срещу 200е
Много си права. Ама много.
Сестрата е самото огледало. Кой каквото открие в него - любов, смирение, мъдрост, съзерцание, ярост, страст. За да победиш себе си, трябва да погледнеш дълбоко, стига да се осмелиш, и да приемеш това, което видиш там.
Мнемозина написа:Мерси.4avdar4e написа:Няма дъжд, ма, няма!!! Сто години сушаholi_day написа: Като ти се джапа - да бе си угодила.
Като ми се разхожда под дъжда - разхождам си се... Нормалните през това време на сухо са.Семирамиската тамън да ми изпрати един, ама докато стигне от Пловдив през Карлово до Варна, аз па го пропуснАх по обратния път
)
Няма. И нормални няма. Сто години...
А тях що ги изключваш?
http://s3.postimage.org/1PQgi.jpg : )))
Най-големите мъдреци остават неизвестни, защото не пилеят краткия си живот за да рекламират мъдростта си, а за да я ползват.
Най-големите мъдреци остават неизвестни, защото не пилеят краткия си живот за да рекламират мъдростта си, а за да я ползват.
Тук едно идолопоклонничество забелязвам.4avdar4e написа:Щото те са нещо като Зевс, оня, дето Змея не разбра що е ту с плюс, ту с минусМнемозина написа: А тях що ги изключваш?
Майката и таткото на всички неща.. Не че Зевс е нормален, ама поне е гръмовержец, смееш ли да кажеш нещо напреки Му
То няма лошо, ама поне избери някой по-подходящ бог, на който да ги оприличиш.
Последно промяна от Мнемозина на 12.07.08, 19:26, променено общо 1 път.
Panta rhei...
И затова, разбира се, но не само.4avdar4e написа:Защото е искрена, защото болката е най-чистото чувство, защото там всеки е сам.. Няма възраст, няма граници, няма личности, няма общества. Има болка. Мирис, спомен, полъх, спомен, картина, спомен, докосване, спомен, мирис, полъх, цвят, звук... И болка.Мнемозина написа: Уф, аз пък дочетох "Министерство на болката" и разбрах защо толкова харесвам тази жена, пък ми е толкова тежко да я чета.
П.П. Препрочетох си писаниците и изведнъж се сетих за "Фотоувеличение" на Антониони. Странна асоциация може би, визуална, звукова, дори мирисова, нищо че киното и книгите нямали аромат ... Може би общата идея, че човек не трябва да пропуска Основното, другото е ... болка. И спомени.
Нещата, описани от нея, са някакви мои много дълбоки страхове.
Тя ги показва до дъно, до край.
Наистина е болезнено. Четенето й за мен е някаво мазохистично удоволствие.
И всичките актуални модерности като хибридност, мултикултурност и др.под. - показани като резултат от болка и разпадане, а не като нова жизненост на културите.
Panta rhei...
Едно нещо не мога да разбера в идеята за победа над себе си - кой побеждава?!:blum:Remmivs написа:
Сестрата е самото огледало. Кой каквото открие в него - любов, смирение, мъдрост, съзерцание, ярост, страст. За да победиш себе си, трябва да погледнеш дълбоко, стига да се осмелиш, и да приемеш това, което видиш там.
нАуката има отговор за битките със самия себе си.Амаранта написа:Едно нещо не мога да разбера в идеята за победа над себе си - кой побеждава?!:blum:Remmivs написа:
Шизофрения!