Приказка за Нея

Все същите
Дядо Капинчо

Мнение от Дядо Капинчо »

frisky lioness написа: По-горе в темата
Не четеш, не четеш....:winkw:
Бе аз видях, ама не усетих.:(
Аватар
frisky lioness
Обратна връзка:

Мнение от frisky lioness »

Semiramis написа:
Фрискиииииииии :metal: супер е!
Нали, нали:grin:
или на входната врата, защото моят дзвер е баш за тази табела:grin:
Изображение

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
Аватар
frisky lioness
Обратна връзка:

Мнение от frisky lioness »

Капинчо написа:
frisky lioness написа:
Не знам каква всъщност, но смятам да си бодна една такава табела на колата:grin:
Ти от този вид ли си?
Не точно, но това прилича на мойто в къщи, ама той е по-кротък:grin::lol:
Изображение

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
Аватар
bead_
Обратна връзка:

Re: Приказка за Нея

Мнение от bead_ »

Remmivs написа: - Нима няма да ми кажете коя е Тя?
- Битката вече започна...
ще ни кажеш ли, ремиий, или битката вече започна?

аз духа на други теми ще заложа на Смирението
just perfect
Аватар
holi_day

Re: Приказка за Нея

Мнение от holi_day »

Remmivs написа:- Нима няма да ми кажете коя е Тя?
Мисълта? - 90%
Болката, която трябва да преодолееш? - 10%
«Страдаме без страдание, желаем без желание, мислим без мисли.»
Ф.Песоа

това май е другото лице на скуката
Аватар
holi_day

Мнение от holi_day »

Green Light написа:Имам нужда от почивка, а никак не ми се почива сега, имам нужда да остана сам, а не искам сега.
Не желая нищо от това, което се предполага да ми е полезно.
Познато.
Опърничавост или упорството да не се послушаш, но знаеш че имаш сили още да издържиш... Някак си вярваш... Сам вдигаш летвата и... поредният скоооооооооооок...
Ф.Песоа

Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

holi_day написа:
Green Light написа:Имам нужда от почивка, а никак не ми се почива сега, имам нужда да остана сам, а не искам сега.
Не желая нищо от това, което се предполага да ми е полезно.
Познато.
Опърничавост или упорството да не се послушаш, но знаеш че имаш сили още да издържиш... Някак си вярваш... Сам вдигаш летвата и... поредният скоооооооооооок...
Абе и на мен ми е някакво такова. И никакви скоци не ща.
Искам хем да не оставам сама, хем никой да не ме закача за нищо. И тъй като второто и без това е неизпълнимо... :lol:
Panta rhei...
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

holi_day написа:Сам вдигаш летвата и... поредният скоооооооооооок...
Преди години, май в дирника, обяснявах как си вдигам летвата точно толкова, че да я прескоча.. Защото не обичам да се чувствам глупаво :winkw: И така, дето казваше Семи, "една малка стъпчица.."

П.П. аз много фнимателно слушам сигналите на тялото си.. напоследък.. и най-странното е, че говоря адски много по телефона, нещо, което никога не съм обичила и не съм правила. Ама тва е сигурно кат онова с фризьора :grin:

П.П.1. Балига, вече не знам в коя тема съм, тоталише, дет вика Грийни.. Ама от неделя- няма шега :crying:
Аватар
holi_day

Мнение от holi_day »

Мнемозина написа:И никакви скоци не ща.
Не щеш, мъ... трябва заради някого, заради нещо си... налага се. Важно е поради някаква причина. Ку е каприз и в ней-усиленото време можеш да свиеш знамената, да отдъхнеш и чак тогава да продължиш. Мъ като баш сега не трябва да се отпускаш...
Ф.Песоа

Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

Мнемозина написа: Абе и на мен ми е някакво такова. И никакви скоци не ща.
А не ти ли се прескачат локви??? Примерно...:flower:

П.П. Пък аз към 8 имах силно желание да ти се обадя, ама реших да не те закачам днес :grin:
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

holi_day написа:
Мнемозина написа:И никакви скоци не ща.
Не щеш, мъ... трябва заради някого, заради нещо си... налага се. Важно е поради някаква причина. Ку е каприз и в ней-усиленото време можеш да свиеш знамената, да отдъхнеш и чак тогава да продължиш. Мъ като баш сега не трябва да се отпускаш...
Ми баш сега ми е паднало да се поотпусна малко, ама аз искам изцяло, обаче пък не искам съвсем изцяло, защото... и така до безкрай.
Няма угодия, ей. :lol:
Panta rhei...
Аватар
holi_day

Мнение от holi_day »

4avdar4e написа:П.П. аз много фнимателно слушам сигналите на тялото си.. напоследък.. и най-странното е, че говоря адски много по телефона, нещо, което никога не съм обичила и не съм правила. Ама тва е сигурно кат онова с фризьора :grin:
Няма да е все така.:kiss: Шъ си намериш и друго `хоби`...
Зарязах белота он лайн над месец, затова питах дали една зависимост измества друга.... хех!
А схващали ли са ти се сухожилията от вътрешната страна на лакътя, докато държиш телефона? Наиш ли къф е ужас хахах
Ф.Песоа

Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

4avdar4e написа:
Мнемозина написа: Абе и на мен ми е някакво такова. И никакви скоци не ща.
А не ти ли се прескачат локви??? Примерно...:flower:

П.П. Пък аз към 8 имах силно желание да ти се обадя, ама реших да не те закачам днес :grin:
Да не е валяло, без да разбера? :blink: Вече всичко очаквам от себе си. :grin:

Да беше се обадила. :lol:
Сега вече е късно, но утре ще гледам да те чуя по някое време. :kiss:
Panta rhei...
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

holi_day написа: Няма да е все така.:kiss: Шъ си намериш и друго `хоби`...
Зарязах белота он лайн над месец, затова питах дали една зависимост измества друга.... хех!
А схващали ли са ти се сухожилията от вътрешната страна на лакътя, докато държиш телефона? Наиш ли къф е ужас хахах
Определено и категорично!! Аз имам едно "хоби", което периодически се появява, вече... ъъъъ... 4 години май. Нарича се АЕЦ Белене :crying:

Мразя телефоните, обичам да пиша, но нещо ми става тия дни.. Даже вчера зех, че платих домашния, 3 месеца никой не се е сещал.. :grin:

Беее, променям се и ми е гот! А утре ме чака тежък, тежък ден ... И вместо да си легна (че снощи до 4 четох, пък в 7 бях събудена от разни гладни малки мъже...) ей, на, пак пиша и чета... Уф :shy:
Аватар
holi_day

Мнение от holi_day »

Мнемозина написа:Да беше се обадила. :lol:
Сега вече е късно, но утре ще гледам да те чуя по някое време. :kiss:
Има три начина за укротяване - "човек може да ги гнервира, да ги разиграва или да ги фигурира", но най-вече да им телефонира.
Ф.Песоа

Аватар
holi_day

Мнение от holi_day »

4avdar4e написа:Мразя телефоните, обичам да пиша, но нещо ми става тия дни.. Даже вчера зех, че платих домашния, 3 месеца никой не се е сещал.. :grin:
Ту ногу говори, ту никак. :lol:

Беее, променям се и ми е гот! А утре ме чака тежък, тежък ден ... И вместо да си легна (че снощи до 4 четох, пък в 7 бях събудена от разни гладни малки мъже...) ей, на, пак пиша и чета... Уф :shy:[/quote]
В събота сутрин никой не смее да ме буди. Мъ сигурно и не смее да опита, щото поражението му е сигурно.
Някой път бълнувам точно, че някой се опитва да ме буди и вдига шум... та чак и забележки правя хахахах
Ф.Песоа

Аватар
holi_day

Мнение от holi_day »

Мнемозина написа:Сега вече е късно...
Къпин вече спи. Добре се командва тоз човек. Време е и аз да се отпратя... :lol:
Ф.Песоа

Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

Мнемозина написа: Да не е валяло, без да разбера? :blink: Вече всичко очаквам от себе си. :grin:
Не, не е, поне доколкото знам :lol:

Просто се сетих за "Мога да прескачам локви" :-)

Ох, като се прибирахме от морето, събуждам се през нощта от нещо мнооооого мокро. И от нещо гърмящо. Потоп от искрици.... Ден сред нощта! И мокро :blink: Пък то прозорецът взел, че се отворил, вън вали като водопад, гърми и трещи, светкавици... Беше ужасно и ужасяващо красиво! А на отиване в 2,30 през нощта гледах звезди, толкова много, толкова ярки, цяло небе звезди, стигащи до слънчогледите.. И няма нищо по-красиво от сутрешното море, искрящо от слънцето, с бяла пяна от вълните, както и от едно огромно, червено-оранжево, горящо залязващо слънце... Всъщност има, поне за мен... Едни усмивки, едни сълзици, един възторг, едно разочарование...

Уморена съм... :( Искам да джапам по локвите, да се смея, да плача, не да водя битки. Воинът в мен е уморен и иска 50 години мир ...
Аватар
holi_day

Мнение от holi_day »

4avdar4e написа: Уморена съм... :( Искам да джапам по локвите, да се смея, да плача, не да водя битки. Воинът в мен е уморен и иска 50 години мир ...
Като ти се джапа - да бе си угодила.
Като ми се разхожда под дъжда - разхождам си се... Нормалните през това време на сухо са.
Ф.Песоа

Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

4avdar4e написа:
Мнемозина написа: Да не е валяло, без да разбера? :blink: Вече всичко очаквам от себе си. :grin:
Не, не е, поне доколкото знам :lol:

Просто се сетих за "Мога да прескачам локви" :-)

Ох, като се прибирахме от морето, събуждам се през нощта от нещо мнооооого мокро. И от нещо гърмящо. Потоп от искрици.... Ден сред нощта! И мокро :blink: Пък то прозорецът взел, че се отворил, вън вали като водопад, гърми и трещи, светкавици... Беше ужасно и ужасяващо красиво! А на отиване в 2,30 през нощта гледах звезди, толкова много, толкова ярки, цяло небе звезди, стигащи до слънчогледите.. И няма нищо по-красиво от сутрешното море, искрящо от слънцето, с бяла пяна от вълните, както и от едно огромно, червено-оранжево, горящо залязващо слънце... Всъщност има, поне за мен... Едни усмивки, едни сълзици, един възторг, едно разочарование...

Уморена съм... :( Искам да джапам по локвите, да се смея, да плача, не да водя битки. Воинът в мен е уморен и иска 50 години мир ...
Шшшшт!
Ако у теб няма воин, не го търси изобщо - няма смисъл.
А истинската умора е тогава, когато не искаш нито да се смееш, нито да плачеш, нито да джапаш из локвите.
Добре си. :lol:
Panta rhei...
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

holi_day написа: В събота сутрин никой не смее да ме буди. Мъ сигурно и не смее да опита, щото поражението му е сигурно.
И аз бях така.. До преди 3 месеца. Съботата беше моят ден. Е, вече не е така, трябва да свиквам... :winkw:
Ама па да ти кажа, че от сън спомени няма, така че... всяко зло винаги е за добро, освен ако не е на зла кучка зъл прът :rotfl24: (То това май също е за добро, ама нейсе..)

П.П. Сори, ама днес като Капина съм твърде асоциативна, както биде констатирано публично от няколко душИ зочовски. Виновен е хороскопът ми, мдам :grin: И може би едни 7-годишни спомени... :shy:
Аватар
bead_
Обратна връзка:

Мнение от bead_ »

4avdar4e написа: Съботата беше моят ден. Е, вече не е така, трябва да свиквам... :winkw:
:shy:
където е текло пак ще тече. ще се търкулнат три месеца и кой знае... може пак да си върнеш съботата. та и в прибавка неделята. животът е шарен. и разноцветен. като кутийка с м&м. :blum:
just perfect
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

holi_day написа: Като ти се джапа - да бе си угодила.
Като ми се разхожда под дъжда - разхождам си се... Нормалните през това време на сухо са.
Няма дъжд, ма, няма!!! Сто години суша :blum: Семирамиската тамън да ми изпрати един, ама докато стигне от Пловдив през Карлово до Варна, аз па го пропуснАх по обратния път :crying: (Шшшшшшт, никой да не гледа постинги от преди 3 седмици, дето се оплаквах, че ми писна от дъжд :rotfl24:)

Тука има ли нормални??? Куида и Рем по презумпция ги изключвам :grin:
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

4avdar4e написа:
Няма дъжд, ма, няма!!! Сто години суша :blum: Семирамиската тамън да ми изпрати един, ама докато стигне от Пловдив през Карлово до Варна, аз па го пропуснАх по обратния път :crying: (Шшшшшшт, никой да не гледа постинги от преди 3 седмици, дето се оплаквах, че ми писна от дъжд :rotfl24:)

Мерси.

Няма. И нормални няма. Сто години... :grin:
А тях що ги изключваш? :lol:
Panta rhei...
Аватар
holi_day

Мнение от holi_day »

Това, че никой не смее да ме буди, не значи, че се излежавам до обяд. Сама си ставам, мъ зная че е по моя воля, а при теб шъ е по твой избор. :kiss:
Ф.Песоа

Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

Мнемозина написа: Шшшшт!
Ако у теб няма воин, не го търси изобщо - няма смисъл.
А истинската умора е тогава, когато не искаш нито да се смееш, нито да плачеш, нито да джапаш из локвите.
Добре си. :lol:
Там е работата - има го, ама гадта не иска да се скрие някъде на сенкя и дето не вали :winkw:

Дано никога не усетя такава умора, това ще е равносилно на смърт за мен.. Абе, смъртта усеща ли се?? :blink:

П.П. Ужас, ужас, Даниел Стийл и ежедневниците с притурки "Варненски ..." не ми се отразяват добре :rotfl24: Я да се позавърна към Йелинек, мдааа... Пък днес Дудалан с удоволствие "четеше" Хавел (докопан от един кашон...), добре си правят книгите тия гадове, не като нашите издателства :grin: Пък и аз се зачетох.
Аватар
holi_day

Мнение от holi_day »

4avdar4e написа:Няма дъжд, ма, няма!!! Сто години суша :blum: Семирамиската тамън да ми изпрати един, ама докато стигне от Пловдив през Карлово до Варна, аз па го пропуснАх по обратния път :crying: (Шшшшшшт, никой да не гледа постинги от преди 3 седмици, дето се оплаквах, че ми писна от дъжд :rotfl24:)

Като няма - шъ идеш където има или шъ си направиш. :blum:
Така е то като има - зяпаш през прозореца, изпускаш момента, после - що нямало....

Тука-то не го коментирам, щото... няма.
Ф.Песоа

Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

4avdar4e написа:
Там е работата - има го, ама гадта не иска да се скрие някъде на сенкя и дето не вали :winkw:

Дано никога не усетя такава умора, това ще е равносилно на смърт за мен.. Абе, смъртта усеща ли се?? :blink:

П.П. Ужас, ужас, Даниел Стийл и ежедневниците с притурки "Варненски ..." не ми се отразяват добре :rotfl24: Я да се позавърна към Йелинек, мдааа... Пък днес Дудалан с удоволствие "четеше" Хавел (докопан от един кашон...), добре си правят книгите тия гадове, не като нашите издателства :grin: Пък и аз се зачетох.
Уф, аз пък дочетох "Министерство на болката" и разбрах защо толкова харесвам тази жена, пък ми е толкова тежко да я чета.
Panta rhei...
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

bead_ написа: където е текло пак ще тече. ще се търкулнат три месеца и кой знае... може пак да си върнеш съботата. та и в прибавка неделята. животът е шарен. и разноцветен. като кутийка с м&м. :blum:
Ти си по оптимист и от мен даже! :rotfl24: Дай само неделята, нема се връщаме към съботите!

Напрао като реклама на Сони е. Животът..
http://www.zazz.bg/play:4d6830e4 :winkw:
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

Мнемозина написа: А тях що ги изключваш? :lol:
Щото те са нещо като Зевс, оня, дето Змея не разбра що е ту с плюс, ту с минус :rotfl24:

Майката и таткото на всички неща.. Не че Зевс е нормален, ама поне е гръмовержец, смееш ли да кажеш нещо напреки Му :grin:
Аватар
bead_
Обратна връзка:

Мнение от bead_ »

4avdar4e написа:
Майката и таткото на всички неща. :grin:
тва с майката и таткото... рем нема да иска да е майката в тва съм абсолютно сигурна, куида май също..., ма па може и да се навие срещу 200е
just perfect
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

Мнемозина написа: Уф, аз пък дочетох "Министерство на болката" и разбрах защо толкова харесвам тази жена, пък ми е толкова тежко да я чета.
Защото е искрена, защото болката е най-чистото чувство, защото там всеки е сам.. Няма възраст, няма граници, няма личности, няма общества. Има болка. Мирис, спомен, полъх, спомен, картина, спомен, докосване, спомен, мирис, полъх, цвят, звук... И болка.

П.П. Препрочетох си писаниците и изведнъж се сетих за "Фотоувеличение" на Антониони. Странна асоциация може би, визуална, звукова, дори мирисова, нищо че киното и книгите нямали аромат ... Може би общата идея, че човек не трябва да пропуска Основното, другото е ... болка. И спомени.
Последно промяна от 4avdar4e на 11.07.08, 23:57, променено общо 1 път.
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

bead_ написа: тва с майката и таткото... рем нема да иска да е майката в тва съм абсолютно сигурна, куида май също..., ма па може и да се навие срещу 200е
Погледни на нещата от висотата на Олимп :grin:
Аватар
bead_
Обратна връзка:

Мнение от bead_ »

4avdar4e написа:
Погледни на нещата от висотата на Олимп :grin:
:winkw:
just perfect
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

bead_ написа:тва с майката и таткото... рем нема да иска да е майката в тва съм абсолютно сигурна, куида май също..., ма па може и да се навие срещу 200е

Много си права. Ама много. :grin:

Сестрата е самото огледало. Кой каквото открие в него - любов, смирение, мъдрост, съзерцание, ярост, страст. За да победиш себе си, трябва да погледнеш дълбоко, стига да се осмелиш, и да приемеш това, което видиш там.
Аватар
Semiramis

Мнение от Semiramis »

Мнемозина написа:
4avdar4e написа:

Мерси.

Няма. И нормални няма. Сто години... :grin:
А тях що ги изключваш? :lol:

:lol:
http://s3.postimage.org/1PQgi.jpg : )))

Най-големите мъдреци остават неизвестни, защото не пилеят краткия си живот за да рекламират мъдростта си, а за да я ползват.
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

4avdar4e написа:
Мнемозина написа: А тях що ги изключваш? :lol:
Щото те са нещо като Зевс, оня, дето Змея не разбра що е ту с плюс, ту с минус :rotfl24:

Майката и таткото на всички неща.. Не че Зевс е нормален, ама поне е гръмовержец, смееш ли да кажеш нещо напреки Му :grin:
Тук едно идолопоклонничество забелязвам. :grin:

То няма лошо, ама поне избери някой по-подходящ бог, на който да ги оприличиш. :blum:
Последно промяна от Мнемозина на 12.07.08, 19:26, променено общо 1 път.
Panta rhei...
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

4avdar4e написа:
Мнемозина написа: Уф, аз пък дочетох "Министерство на болката" и разбрах защо толкова харесвам тази жена, пък ми е толкова тежко да я чета.
Защото е искрена, защото болката е най-чистото чувство, защото там всеки е сам.. Няма възраст, няма граници, няма личности, няма общества. Има болка. Мирис, спомен, полъх, спомен, картина, спомен, докосване, спомен, мирис, полъх, цвят, звук... И болка.

П.П. Препрочетох си писаниците и изведнъж се сетих за "Фотоувеличение" на Антониони. Странна асоциация може би, визуална, звукова, дори мирисова, нищо че киното и книгите нямали аромат ... Може би общата идея, че човек не трябва да пропуска Основното, другото е ... болка. И спомени.
И затова, разбира се, но не само.
Нещата, описани от нея, са някакви мои много дълбоки страхове.
Тя ги показва до дъно, до край.
Наистина е болезнено. Четенето й за мен е някаво мазохистично удоволствие.

И всичките актуални модерности като хибридност, мултикултурност и др.под. - показани като резултат от болка и разпадане, а не като нова жизненост на културите.
Panta rhei...
Аватар
Амаранта

Мнение от Амаранта »

Remmivs написа:

Сестрата е самото огледало. Кой каквото открие в него - любов, смирение, мъдрост, съзерцание, ярост, страст. За да победиш себе си, трябва да погледнеш дълбоко, стига да се осмелиш, и да приемеш това, което видиш там.
Едно нещо не мога да разбера в идеята за победа над себе си - кой побеждава?!:blum:
Макаров

Мнение от Макаров »

Амаранта написа:
Remmivs написа:

Едно нещо не мога да разбера в идеята за победа над себе си - кой побеждава?!:blum:
нАуката има отговор за битките със самия себе си.
Шизофрения!
Публикувай отговор