Дискриминация!!

Все същите
Аватар
4avdar4e

Дискриминация!!

Мнение от 4avdar4e »

Хора, подложена съм на тотална такава! Що ли? Щото се движа с бебе в количка.. А пробвайте да влезете в някоя институция, фирма, градски транспорт (опс, тук изключвам трамваите и автобусите с нисък под, които обаче се движат чат-пат тук-таме), подлез дори ... :mad: Единствено на Централна софийска гара нямах проблеми - там има асансьори.. Но днес пробвах да вляза в БНБ. Кошкоджами ти институция. Рампа?? Няма такава, НЯМА!! Всички знаете подстъпа, предполагам. Един милиционер, пардон, полицай услужливо предложи услугите на колегата си в понеделник, щото банката работи до 15,30... Аз гаднярски го питах как влизат инвалидите, а той ме пита дали съм журналистка (баси, тая професия постоянно ми я натрапват!!!). Оказа се, че инвалидите влизали през служебния вход със специален придружител. Дааааа, амаааа аз не мога от там. Що? Ми не знае момчето, такива били правилата...

Бясна съм вече пети час за това и се чудя какво мога да направя? Къде да пиша, от кого да искам достъп? Ами нали такива като мене са хиляди в София??

Баси, тва си е чиста дискриминация :wand:

П.П. Поне по тротоарите в района вече се минава, благодарение на мерките на ББ :pray: :pray:
Аватар
bead_
Обратна връзка:

Re: Дискриминация!!

Мнение от bead_ »

споко, младежът скоро ще проходи:winkw:

междувременно, погледни от добрата му стана - фитнес. аз наеш кви бицепси направих, мъкнейки колички, бебета, детски чанти...:winkw:
just perfect
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

bead_ написа:споко, младежът скоро ще проходи:winkw:
Оооо, да и ще им го върне на всички тъпкано :rotfl24::rotfl24:
Другият път ще зарежа количката и ще го пусна на пода в банката :grin:

Фитнес я, найш ква фина съм станала :winkw: И си чакам дружката да се върне от море и тръгваме при една много яка мадама на истински фитнес, може и бокс да почна, някъде около шофьорския курс и само ще викам: Паааааайсееееее, излизам :rotfl24:

П.П. Ох, хубаво ми е, откакто съм си в София, имам толку адреналин.. Не съм родена да почивам явно :lol:
Дядо Капинчо

Мнение от Дядо Капинчо »

Ти си лесна - първо дете.:grin:
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

Капинчо написа:Ти си лесна - първо дете.:grin:
Are you talking to me :grin:
Дядо Капинчо

Мнение от Дядо Капинчо »

4avdar4e написа:
Капинчо написа:Ти си лесна - първо дете.:grin:
Are you talking to me :grin:
:kiss:
Аватар
holi_day

Мнение от holi_day »

Я по тоя подлез срещу гарата, уж толку нов, реши да минеш през него и да идеш да "фанеш" 6 или 9 в посока не Долна:blum:, а Горна баня и пак шъ си възхитена на кво е замязал вече. Тепърва по кви ли пак програми шъ го преустройват, та да могат да се придвижват хора с децата си или инвалиди в колички, или пъ изобщо хора, които носят някви чанти. Как не се прави нещо от раз както трябва, ми после шъ се преправя по няколко пъти и се няма да е свястно.
Само там ли е така?
Къде да пишеш? Уж до 2008г. трябваше навсякъде да е архитектурно адаптирана средата... Тепърва се правят проекти за това... Тук там се понаправи по нещо... Миналата седмица гледах каталози за разни външни платформи и асансьори - мн.никакви, а 16-20хил.лв и тоя човек, дето за 7-8 стъпала, които са му препятствие шъ трябва да се качи на това... някак унизително, щото шъ получи достъп до 1 етаж, а до следващия пак на друго такова `возило` ли....
«Страдаме без страдание, желаем без желание, мислим без мисли.»
Ф.Песоа

това май е другото лице на скуката
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

4avdar4e написа:Хора, подложена съм на тотална такава! Що ли? Щото се движа с бебе в количка..
Тези дни си мислех колко е хубаво, че децата растат и започват сами да се справят с разни работи.
Не тези дни, днес.
Не, вчера беше.
Абе тези дни. :lol:
Panta rhei...
Аватар
Амаранта

Мнение от Амаранта »

А мен питаш ли ме, с количка за близнаци, която не може да влезе в повечето асансьори, рампи и т.н.
Хич не ме питай - бях под домашен арест в продължение на година и половина, до никъде не можех да мръдна без "конвой".:rotfl24:

Нищо де, добре че, както казаха някои - децата растат.:-)
Аватар
shshtt

Мнение от shshtt »

4avdar4e написа:
bead_ написа:споко, младежът скоро ще проходи:winkw:
Оооо, да и ще им го върне на всички тъпкано :rotfl24::rotfl24:
Другият път ще зарежа количката и ще го пусна на пода в банката :grin:

Фитнес я, найш ква фина съм станала :winkw: И си чакам дружката да се върне от море и тръгваме при една много яка мадама на истински фитнес, може и бокс да почна, някъде около шофьорския курс и само ще викам: Паааааайсееееее, излизам :rotfl24:

П.П. Ох, хубаво ми е, откакто съм си в София, имам толку адреналин.. Не съм родена да почивам явно :lol:
мамка му и шофиране:mad:
супер се изнервих по ранина
имам малко свободни събото-недели и реших да пробвам да карам
отидохме на една площадка по-широчка с мъжа ми - тц! спомен нямам кое какво , какъв е алгоритъма за подкарване на кола
не очаквах че така ще се ядосам - мразя да съм безпомощна
трябва ми план
опреснителни часове, но на по-късен етап
за да усетя тъпата кола ми трябва време, но с мъжа ми няма да мога това да го свърша
ще ангажирам един колега, ама не върви да му плаща - ще измисля нещо
Дядо Капинчо

Мнение от Дядо Капинчо »

shshtt написа: имам малко свободни събото-недели и реших да пробвам да карам
...ще ангажирам един колега, ама не върви да му плаща - ще измисля нещо
Тъй, тъй, със собствен мъж не е толкова добре. Пък за "плащането" на колегата ако не се сетиш, обади се, аз ще ти кажа как да останете доволни и двамата.:lol:
Аватар
shshtt

Мнение от shshtt »

ето обаждам се
кажи как?
Аватар
Semiramis

Мнение от Semiramis »

4avdar4e написа:Хора, подложена съм на тотална такава! Що ли? Щото се движа с бебе в количка.. А пробвайте да влезете в някоя институция, фирма, градски транспорт (опс, тук изключвам трамваите и автобусите с нисък под, които обаче се движат чат-пат тук-таме), подлез дори ... :mad:

Баси, тва си е чиста дискриминация :wand:

П.П. Поне по тротоарите в района вече се минава, благодарение на мерките на ББ :pray: :pray:

:lol: добре дошла!
рабирам те много добре -как съм чакала само да попроходи .... :twisted::( да започне да се облича сам ... да яде сам ...
после да вземе само да се движи из града ... :lol: все нови изисквания.... после да вземе да се прибира...
:-) ама си струва цената!

за държавата нищо няма да кажа. :grin:

:grin::grin::grin:
обаче да ти кажа друго - тези с дошните любимци са дискриминирани по същия начин.
:grin: най-обичам да ми се оплаче някой, че нямало къде да си върже кучето пред банката ...
направо ми идва ..... :twisted::lol:
http://s3.postimage.org/1PQgi.jpg : )))

Най-големите мъдреци остават неизвестни, защото не пилеят краткия си живот за да рекламират мъдростта си, а за да я ползват.
Аватар
Semiramis

Мнение от Semiramis »

Амаранта написа:А мен питаш ли ме, с количка за близнаци, която не може да влезе в повечето асансьори, рампи и т.н.
Хич не ме питай - бях под домашен арест в продължение на година и половина, до никъде не можех да мръдна без "конвой".:rotfl24:

Нищо де, добре че, както казаха някои - децата растат.:-)

:clap: майка героиня! не си го и представям! :lol:

Най-големите мъдреци остават неизвестни, защото не пилеят краткия си живот за да рекламират мъдростта си, а за да я ползват.
Дядо Капинчо

Мнение от Дядо Капинчо »

shshtt написа:ето обаждам се
кажи как?
Гледала ли си "Дами канят"? Може да отскочите до някое манастирче - извънградско курмуване му викат.:lol:
Аватар
Semiramis

Мнение от Semiramis »

Капинчо написа:
кажи как?
Гледала ли си "Дами канят"? Може да отскочите до някое манастирче - извънградско курмуване му викат.:lol:
в тоя манастир
"водата една топла....мека...припрах си някои работи ...."
Н.Коканова
:grin:

Аватар
holi_day

Мнение от holi_day »

Semiramis написа:в тоя манастир
Н.Коканова
:rotfl24:Мдаа Скоро го гледах... И пак много се смях...
Ф.Песоа

Дядо Капинчо

Мнение от Дядо Капинчо »

Semiramis написа: в тоя манастир
Н.Коканова
Всичко можеше да играе тази жена - и селянка и графиня.
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

Капинчо написа: Всичко можеше да играе тази жена - и селянка и графиня.
И излъчваше благородство, мекота и финес... Много я харесвам! Тя за мен е жива, докато ги има филмите.. Как съм ревала на "Близначката", лелееее :crying:
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

Капинчо написа: Гледала ли си "Дами канят"? Може да отскочите до някое манастирче - извънградско курмуване му викат.:lol:
Не знам как му викат, ама аз днес се записах.. на кОрмуване :winkw: Сериозно, чакам да си определят графиците само...

П.П. Това е един от легендарните български филми, просто е ... лаф до лаф:grin:
Аватар
snowprincess

Мнение от snowprincess »

4avdar4e написа:
Не знам как му викат, ама аз днес се записах.. на кОрмуване :winkw:
Браво! :clap:
Изображение
Дядо Капинчо

Мнение от Дядо Капинчо »

4avdar4e написа: .. Как съм ревала на "Близначката", лелееее :crying:
И така си отиде. Съдба!
Аватар
snowprincess

Мнение от snowprincess »

кажи как?
сама
избираш време, когато има най-малко коли по улиците, палиш колата и тръгваш
няма да има кой да ти мърмори, че си нацелила всички дупки, че си загасила колата, че си влязла в забранена улица или че си паркирала накриво
мъж ми го оставих насред улицата още при едно от първите излизания заедно и продължих сама из града, без някой да ме стресира допълнително
Изображение
Аватар
holi_day

Мнение от holi_day »

4avdar4e написа:Не знам как му викат, ама аз днес се записах.. на кОрмуване
Това е то... Щеш не щещ шъ получаваш съвети от разни страни, мъ най-полезни шъ съ моите, че съм най-отскорошен, а не скоростен шАфиЙор. :twisted:
Ф.Песоа

Аватар
doktorka

Мнение от doktorka »

snowprincess написа:
кажи как?
сама
избираш време, когато има най-малко коли по улиците, палиш колата и тръгваш
няма да има кой да ти мърмори, че си нацелила всички дупки, че си загасила колата, че си влязла в забранена улица или че си паркирала накриво
мъж ми го оставих насред улицата още при едно от първите излизания заедно и продължих сама из града, без някой да ме стресира допълнително
а пешеходците?
Публикувай отговор