Кой е истинският Прометей?

Все същите
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

lilly написа: Книгите, които са издадени на български до момента са:
" Дванадесетата планета "
" Стълба към небето "
" Войната на боговете "

Прочетох ги на един дъх.... Може и да не са истина, но поне бяха доста увлекателно написани :)
Стана ми любопитно и се разтърсих из нетя... Има и още книги. Ей тука:
http://www.bard.bg/authors/?al=S&AuthorID=189
Аватар
lilly

Мнение от lilly »

Remmivs написа:
lilly написа:Идеята на този мил човечец е, че всичките тези митове написани по разни народи са истина. Съпоставя различните религии и дава доста интересни обяснения за някои неща. Според неговия кръг хората са направени да работят в урановите мини в африка след доста проби да се направи нещо, което може да се командва (тези сфинкси и други митологични същества са били техен продукт, но нито едно негодно) Когато слагат техни гени на маймунка се получаваме ние. В един момент те решават да ни унищожат, но не успяват да ни изтребят докрай и продължаваме да си щъкаме по земята....
Самия автор е учен (поне така се твърди де) и е изследвал различни древни култури.

Книгите, които са издадени на български до момента са:
" Стълба към небето "
" Войната на боговете "

Прочетох ги на един дъх.... Може и да не са истина, но поне бяха доста увлекателно написани :)
Той да не е брат близнак на Деникен? :D
Незнам кой с кого се е сродявал, ама нали хората обичаме да ни лъжат (особено жените :grin::grin::grin:)
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

Като се знам какъв съм сигурно ще се съглася с този Гого:

Георги Генчев, Варна
Добра теория,доказана доста слабо,в някой моменти се заобикалят нужнитените ясни обяснения.Иначе бих казал интересна история от човек,който общо взето няма нищо общо с археологията,а и да има то е на аматьорско ниво.

Но ще взема да прочета поне една преди да го направя с чиста съвест.

:cool:
Аватар
lilly

Мнение от lilly »

4avdar4e написа:
lilly написа: Книгите, които са издадени на български до момента са:
" Стълба към небето "
" Войната на боговете "

Стана ми любопитно и се разтърсих из нетя... Има и още книги. Ей тука:
http://www.bard.bg/authors/?al=S&AuthorID=189
Ако ти попадне някоя - прочети я. Не е толкова налудничава, колкото ви се струва на пръв поглед....
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

lilly написа: Ако ти попадне някоя - прочети я. Не е толкова налудничава, колкото ви се струва на пръв поглед....
Изобщо не мисля, че това са налудничави теории:shocked: При положение, че има толкова неясни неща... Пък и съм див фен от дете на научно-фантастичната литература, където да искаш теории за възникването на живота.
Аватар
lilly

Мнение от lilly »

4avdar4e написа:
lilly написа: Ако ти попадне някоя - прочети я. Не е толкова налудничава, колкото ви се струва на пръв поглед....
Изобщо не мисля, че това са налудничави теории:shocked: При положение, че има толкова неясни неща... Пък и съм див фен от дете на научно-фантастичната литература, където да искаш теории за възникването на живота.
Ами определено това е твоята книга

Препоръчвам ти и още една: http://bard.bg/catalogue/?al=&BookID=97 ... e906871193

Тази книга е просто уникална :) Нея определено ти я препоръчвам с чисто сърце. Като я прочетеш ще разбереш защо :)
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

хмммм атлантида, марс, египет

ще взема и аз да прочета малко

една време паралели беше на почит у класната ни

:lol:
почти безобидна

Мнение от почти безобидна »

Remmivs написа:
Единствен пръстен ги владее,
Единствен той ще ги открие,
Единствен вси ще ги сбере
И в тъмнина ще ги обвие

:blum:

В страната му Мордор
където тегне мрак.
:-)

Ами еректус-перфектус, това не са ли все подвидове?
То и алигатора е оцелял подвид на разни древни гущери.
Това не съм го гледала/слушала, но мога да пиема съществуването на конкуренция,
ако тя се води между два равностойни, но различни вида.
Иначе пак стигаме да шуробаджанащината...
Аватар
Piqndurnik

Мнение от Piqndurnik »

Gaspode написа:
Remmivs написа:Ами т.нар. Люси е живяла заедно с човека на Рудолф (rudolfensis) май беше. А пък еректус (изправения) си е правил компания с ергастер (работягата). Знайно е, че неандерталците и ние сме живели паралелно. Също сме делили хабитат и с наскоро откритите хобити (хомо флорес, истински джуджета наполовина на нас, надживели дълго неандерталците (29 000 г. откак ги няма) - щъкали са допреди някакви си 12 000 години заедно с нас на остров Флорес в Индонезия. Ние сме последните оцелели:

Единствен пръстен ги владее,
Единствен той ще ги открие,
Единствен вси ще ги сбере
И в тъмнина ще ги обвие

:blum:
Тва, че сме живели заедно няколко разновидности и аз го гледах/слушах. Много интересно ми се видя. Пусто, защо няма една машинка на времето - да скокнем да погледнем вместо да си хабим пръстите да философтвувателствуваме тук :)
Те май не само са съществували съвместно, ами и са се чукали помежду си (тъй де, нали трябва и до секса да опрем). Неграта, като се кръстосали с неандерталците, се появили европеидите, а като се кръстосали с одървените педали (хомо еректус) - монголоидите. И така видовете не изчезнали, ами се претопили. Тея пък, дето си останали в Африка си останали негра, щото горилите и шимпанзетата нещо не им били навити.
Наздраве :cool:
Аватар
Green Light

EЙ! АЗ СЪМ МНОО УМЕН ЧОВЕК, НАЧИ

Мнение от Green Light »

Ма мноооо! Още като видях първия ти пост и щях да отговоря "военните или полицаите" щото нали Fire! Fire! Freeze!, Fire! Fire! Freeze! начи те ще са, щом така крещят. И то кво излезна - верно военните!
Аватар
lilly

Мнение от lilly »

Remmivs написа:хмммм атлантида, марс, египет

ще взема и аз да прочета малко

една време паралели беше на почит у класната ни

:lol:
Това е една от малкото книги, в които пише много теории без автора да налага мнение и разсъждения. Определено ще ти допадне :)
Аватар
Глас в пустиня

Мнение от Глас в пустиня »

А кой е истинския хомосапиенс?
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

Сомо хапиенс, Боев. Чети "Нуми и Ники". :grin:
Аватар
Глас в пустиня

lilly написа:
Това е една от малкото книги, в които пише много теории без автора да налага мнение и разсъждения. Определено ще ти допадне :)
Благодаря!
Тия книжки не ги знаех, а Деникин изказва приемлива теория, но много задълбава и става смешен. Дарвин мисля в неговата теори изключваше човека, но пък умело беше използван в идеологията на много радикали. По същата логика с която се отхвърлят другите теории, аз бих попитал, къде е истината, къде е гаранцията, че това което ни се поднася е точно така, при положение, че представите за всичките изброени праотци на човека се градят върху нищожно количество кости и никога върху открит цял скелет, къде е гаранцията, че не сме жертва на фантазиите на някои учен?! Добре, ще кажем че градим теория върху познанието което имаме днес, ОК, но нима не познаваме силата на генното инженерство...и ми е много интересно дали накой би могъл да бъде толкова убедителен, че да накара местните аборигени в Африка или Австралия да повярват, че Доли е плод на научен труд а не е зачената и родена по "стандартен" начин.:-)
Аватар
Глас в пустиня

Remmivs написа:Сомо хапиенс, Боев. Чети "Нуми и Ники". :grin:
Признавам, не съм ги чел.:shy::grin::lol:
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

БоЕВ написа:
Remmivs написа:Сомо хапиенс, Боев. Чети "Нуми и Ники". :grin:
Признавам, не съм ги чел.:shy::grin::lol:
Детска книжка е. На Любен Дилов. Много ми харесваше като малък. Има един органичен звездолет - мегалоталоталотим ли беше. И... абе супер книжка е. Са. Две съм чел. После четох "Пътят на Икар". Велико.
Аватар
Амаранта

Мнение от Амаранта »

БоЕВ написа:

къде е гаранцията, че не сме жертва на фантазиите на някои учен?!

Открай време имам подобни подозрения. Но чак пък "жертва"...:winkw:
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

БоЕВ написа:
lilly написа:
Благодаря!
Тия книжки не ги знаех, а Деникин изказва приемлива теория, но много задълбава и става смешен. Дарвин мисля в неговата теори изключваше човека, но пък умело беше използван в идеологията на много радикали. По същата логика с която се отхвърлят другите теории, аз бих попитал, къде е истината, къде е гаранцията, че това което ни се поднася е точно така, при положение, че представите за всичките изброени праотци на човека се градят върху нищожно количество кости и никога върху открит цял скелет, къде е гаранцията, че не сме жертва на фантазиите на някои учен?! Добре, ще кажем че градим теория върху познанието което имаме днес, ОК, но нима не познаваме силата на генното инженерство...и ми е много интересно дали накой би могъл да бъде толкова убедителен, че да накара местните аборигени в Африка или Австралия да повярват, че Доли е плод на научен труд а не е зачената и родена по "стандартен" начин.:-)
Що мислиш че няма цели скелети. Има доста май. Е, не всички костици, но достатъчно. Пък и ако отидем да копаем под морското ниво ще открием сигурен съм. Само, че това е доста по-скъпо. А днк анализите са в полза на единният "изход". Даже е имало няколко такива, но ние сме продукт на последния. Не сме правили оргии с разните други примати колкото и да му се иска подобно пого на Пияндурника. :blum:
Публикувай отговор