Докторе, вече 40 години живея в тази държава...

Все същите
Дядо Капинчо

Мнение от Дядо Капинчо »

Green Light написа:заплатата на президента Георги Първанов в момента е 2531
максимум според класификатора на длъжностите Станишев трябва да получава 1690
заплатата на депутатите е равна на три месечни заплати на заетите в обществения сектор, а значи около1500 лева, Пирински взима 50% повече значи около 2250 лева. След увеличението
Правилно.
Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мнение от Gaspode »

Никой от нас не е толкова глупав колкото всички нас взети заедно.

А аз не съм това, което съм :)
Аватар
Quid

Мнение от Quid »

твоята заплата тук , па шведа тук па ти там п адва пъти па три пъти

бачкам с едни лайнари
от онези пияниците долни
взимат по 15000 евро тук и заплатата им си върви и там
кво да смятам е са ми кажи у швеция при ония извратеняци:rotfl24:

кинти кинти
разликата обаче м/у нас и ония пияници е следната
оня пияница е са знае догодина по коледа у кой ден у колко часа ще купи коледни картички, и у колко часа ще порка чай ,къде и с кого

тва начи ние сме големи тикви:rotfl24:
Quasi Universal Intergalactic Denomination

„Не може нации, които се напиват с бира, да дават акъл на нации, които изтрезняват с бира!“
Дядо Капинчо

Мнение от Дядо Капинчо »

Quid написа:твоята заплата тук , па шведа тук па ти там п адва пъти па три пъти

бачкам с едни лайнари
от онези пияниците долни
взимат по 15000 евро тук и заплатата им си върви и там
кво да смятам е са ми кажи у швеция при ония извратеняци:rotfl24:

кинти кинти
разликата обаче м/у нас и ония пияници е следната
оня пияница е са знае догодина по коледа у кой ден у колко часа ще купи коледни картички, и у колко часа ще порка чай ,къде и с кого

тва начи ние сме големи тикви:rotfl24:
Аз си меря с моята копраля. Шведа взима тук колкото мен и е на сходна длъжност. Тук заплатата е с 10% данък. У шведско - 46%. Освен това у шведско е 3-4 пъти по скъпо от тук.
Само казвам, че аз тук живея по-добре материално отколкото при същите условия в Швеция (щот там няма да ми дадат по-висока заплата от тукашната). Освен това с шведите съм си говорил надълго и нашироко 4 години. Не е вярно, че при тях се живее по-спокойно. И там има престъпност. И в Стокхолм има квартали, дето шведа нощем не ходи. Виж, администрацията им е перфектна, ама няма пълно щастие.

С толкоз много приказки казах само, че и да гласувам, и да не гласувам е все тая и понеже мразя мисълта онези дебелосерковци да си мислят, че им се ловя на глупостите, изобщо не ходя да гласувам.
Аватар
Quid

Мнение от Quid »

е да де
но онези ти лапат кинтите които харчиш с усмивка:-)

„Не може нации, които се напиват с бира, да дават акъл на нации, които изтрезняват с бира!“
Аватар
Амаранта

Мнение от Амаранта »

Капинчо написа:

Аз си меря с моята копраля. Шведа взима тук колкото мен и е на сходна длъжност. Тук заплатата е с 10% данък. У шведско - 46%. Освен това у шведско е 3-4 пъти по скъпо от тук.
......

С толкоз много приказки казах само, че и да гласувам, и да не гласувам е все тая и понеже мразя мисълта онези дебелосерковци да си мислят, че им се ловя на глупостите, изобщо не ходя да гласувам.
Толкоз приказки изприказва, за да демонстрираш материалното си състояние, с такова впечатление оставам аз. Пак ще повторя, ако преди съм писала нечетливо - това, че е по-добре да си богат, отколкото беден, ние много добре го знаем.:rotfl24:

Но не отговори на въпроса ми, дали парите те спасяват от мътилката в държавата - неуредици, престъпност, рушвети на всяка крачка, мръсотия по улиците, пътища в грозно състояние (една магистрала готова няма!) и т.н. и т.н. Беше споменал, че е в твой интерес държавата да е зле (така твоята заплата те експонирала по-добре на общия фон) - ами хубаво, само не разбрах - защо така ги критикуваш тез хорица (политиците), след като всъщност работят в твой интерес?!:winkw:
Дядо Капинчо

Мнение от Дядо Капинчо »

Quid написа:е да де
Кво да ти кажа. Оказа се, че когато се впечатлявах от това, че 25 годишно полицайче кара мерцедес, а на мен ми удържаха повече от хилядарка за данъци и в болниците си плащах допълнително разни такси, тогава вместо да оправя системата, аз разклатих моята - нервната. Сега сутрин пия по една лъжица "майната му" и се чувствам по-добре. Новини почти не гледам доколкото е възможно при положение, че жената и синът ги следят плътно. Вестници АБСОЛЮТНО не чета, макар че всеки ден "си купувам" вестник от момичето на кръстовището. Иначе по-рано ми идеше да изляза на улицата и да стрелям наред. В следващото правителство сигурно ще ни управлява ББ, в няква коалиция. Ще му гледам и на него сеира. Като нищо ще се зацелуват я с Доган, я със Стани шеф, я с Болен Лидеров.
Аватар
Quid

Мнение от Quid »

Капинчо написа:
Quid написа:е да де
Кво да ти кажа. Оказа се, че когато се впечатлявах от това, че 25 годишно полицайче кара мерцедес, а на мен ми удържаха повече от хилядарка за данъци и в болниците си плащах допълнително разни такси, тогава вместо да оправя системата, аз разклатих моята - нервната. Сега сутрин пия по една лъжица "майната му" и се чувствам по-добре. Новини почти не гледам доколкото е възможно при положение, че жената и синът ги следят плътно. Вестници АБСОЛЮТНО не чета, макар че всеки ден "си купувам" вестник от момичето на кръстовището. Иначе по-рано ми идеше да изляза на улицата и да стрелям наред. В следващото правителство сигурно ще ни управлява ББ, в няква коалиция. Ще му гледам и на него сеира. Като нищо ще се зацелуват я с Доган, я със Стани шеф, я с Болен Лидеров.
темата става са
за момичето на кръстовището
другото е ясно:cool:

Дядо Капинчо

Мнение от Дядо Капинчо »

Амаранта написа:
Толкоз приказки изприказва, за да демонстрираш материалното си състояние, с такова впечатление оставам аз. Пак ще повторя, ако преди съм писала нечетливо - това, че е по-добре да си богат, отколкото беден, ние много добре го знаем.:rotfl24:

Но не отговори на въпроса ми, дали парите те спасяват от мътилката в държавата - неуредици, престъпност, рушвети на всяка крачка, мръсотия по улиците, пътища в грозно състояние (една магистрала готова няма!) и т.н. и т.н. Беше споменал, че е в твой интерес държавата да е зле (така твоята заплата те експонирала по-добре на общия фон) - ами хубаво, само не разбрах - защо така ги критикуваш тез хорица (политиците), след като всъщност работят в твой интерес?!:winkw:
Амарантичке, беден ми е езика, затова не можем да се разберем. Пък и аналитичното ми изразяване куца, та го удрям все на примери, белким ме разберете. Ще се опитам да ти отговоря.
Да, парите не са всичко, но е много полезно да ги имаш. Пак ще опра до примери. Женичката получи по-добра лекарска помощ, благодарение на парите. Платих на земемера, който не беше видял една ограда и ми беше объркал мястото в кадастъра още 380 лв за да направи второ измерване и нещата да си дойдат на мястото. Знам, че би трябвало да си свърши работата за заплатата си, но в този случай имше да тичам с години по съдилища без ясни шансове за успех. Синът ми завърши платена гимназия с много добро ниво не само на обучение, но и на възпитание (вече 4 години той и съучениците му редовно се срещат с учители и директорката). Парите много помагат. Пак ще кажеш, че се хваля, но това, че колата ми е напълно безплатна (служебна) ми дава възможност всеки уикенд да избягам от пренаселената София и да си разтоваря нервите. Не си хабя нервте в тичане по магазините за най-евтиното, т.е. некачественото. Купувам това, което ми трябва. Не сме груби материалисти. Домът ни не е дообзаведен вече пета година, но и не пестим парите за да си доставим спокойствие и удоволствие. Децата ми не са разглезени. Синът получава 130, дъщерята 80 лв месечно и се оправят само с тях, освен ако не си заработят нещо допълнително от друго място, което правят.
Не обичам политиците.Като пукна демокрацията имах някакви илюзии, но те се изпариха напълно. Не бих имал нищо против да покрадват, ако освен това си гледаха съвестно работата, но те са там САМО за да крадат. Посто разбрах, че не аз съм тоя, който ще ги пребори и се отдръпнах, защото се чувствам омърсен и унизен, когато се включа в техния цирк с гласуването.
Последно. Не съм идиот. Бих искал държавата да се оправи, това би било добре и за мен и за децата ми. Вероятно това и ще стане след много години. Просто казвам, че аз имам късмета да не нося цялата тежест на бремето, което е на гърба на повечето хора и това ми дава възможност да не съм толкова пристрастен към политиката. Дано съм бил ясен. Ако не, пак ще пиша.
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Капинчо написа:...
Последно. Не съм идиот. Бих искал държавата да се оправи, това би било добре и за мен и за децата ми. Вероятно това и ще стане след много години. Просто казвам, че аз имам късмета да не нося цялата тежест на бремето, което е на гърба на повечето хора и това ми дава възможност да не съм толкова пристрастен към политиката. Дано съм бил ясен. Ако не, пак ще пиша.
Пак пиши!
Бъзикам се, бе! Бъзикам се
jazz

Мнение от jazz »

Капинчо написа:.................
цинизмът ти няма граници
можеш да си мислиш че имаш всичко
но май нямаш нищо
лузър си в моите очи
Дядо Капинчо

Мнение от Дядо Капинчо »

zmeu написа:
Капинчо написа:.................
цинизмът ти няма граници
можеш да си мислиш че имаш всичко
но май нямаш нищо
лузър си в моите очи
Не те разбрах. Ако искаш поясни се. Ако не, бъди здрав!

ПП Само да добавя. Имам страхотна жена и две страхотни деца. На мен това ми е достатъчно. Другото добре дошло.
Аватар
Dark Angel

Мнение от Dark Angel »

темата станала капинчо-стриптийз-част IIIIVХ :rotfl24:
Публикувай отговор