Нема никъв смисъл

Все същите
І

Нема никъв смисъл

Мнение от І »

да си некъв добър у тоя свят.
Се четвъртития ти е у гъза, поради "стечения на обстоятелства", а черното е бяло и обратното, според превеса на носителите на "ценности" у народа.

"Палачинката" при мен се обърна. Май тая вечер...или тоя петък. Все тая.

Явно аз нещо съм сбъркан. Дееееби и книжките дет четох у детството. :twisted: Не ги давайте на децата си. Вредни са!

У`сведомявам само. Да не се чудите /а причините съвсем не са у Вас :kiss:/.
Изпитвам пъкленото желание да стана клошар и от нищо да не ми пука.
Аватар
doktorka

Re: Нема никъв смисъл

Мнение от doktorka »

МЪЖжжж написа:да си некъв добър у тоя свят.
Се четвъртития ти е у гъза, поради "стечения на обстоятелства", а черното е бяло и обратното, според превеса на носителите на "ценности" у народа.

Явно аз нещо съм сбъркан. Дееееби и книжките дет четох у детството. :twisted: Не ги давайте на децата си. Вредни са!

утре на кафе?
Аватар
Dark Angel

Мнение от Dark Angel »

искам и аз на кафе :-)

добро утро :-)
Изображение
Аватар
Света вода ненапита

Мнение от Света вода ненапита »

doktorka написа:

утре на кафе?
дръннете и на мен
Виж подводницата!
Аватар
frisky lioness
Обратна връзка:

Мнение от frisky lioness »

Що така, бе, слънце?:(:blink:

Ти си един от малкото слънчеви лъчи тук...
Не се променяй
не и за нас:kiss::kiss::kiss:
Изображение

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Не си сбъркан, светът не е у ред.

Чела бях някъде за един клошар, който бил станал такъв съвсем нарочно - та той казваше, че сега вече бил истински свободен.
Което донякъде обяснява "блажени са нищите духом".

Пък иначе палачинките се въртят периодично, няма страшно. :lol:
Panta rhei...
Аватар
Marygold_vn

Мнение от Marygold_vn »

Изпитвам пъкленото желание да стана клошар и от нищо да не ми пука.[/quote]

Няма начин , друже, ако ще и дърво да станеш - пак ще ти пука - от породата на пукливите си явно...

Не знам дали ще ти помогне това - за мен е последната спасителна жилетка:

Понякога сме толкова отчаяни, съкрушени от болка, съсипани от мъка,
Но дори и тогава нито за миг не бива да се съмняваме,че да бъдеш жив е нещо грандиозно.

Понякога е невъзможно да се намери смисълът.
Понякога смисъл изобщо липсва.
Понякога нещата просто съществуват.
Но ако оцелеем тази нощ и дочакаме новия ден, всичко ще е различно.
Дори и да не е онова, което сме очаквали, на което сме се надявали и в което сме вярвали.
Да повярваме в себе си. Да потърсим своето "Аз" и да го следваме.
Светът е кръгъл и мястото, което ни се струва край, може да бъде и начало.

Надеждата е нещо хвърковато -
То, кацайки в душата те намира
и пее свойта песничка без думи
и никога не спира.
Аватар
Амаранта

Мнение от Амаранта »

Мислех да не пиша,
защото не вярвам, че наистина те интересуват разни мнения... но се убодох на тази думичка "добър",
и ще се изкажа, пък който както иска да го разбира.

Имам наблюдения, че хората, които наричат себе си "добри",
или не ги бива в пазарлъка (когато става въпрос за работа), или смятат, че е срамно да изявяват себе си и да искат каквото и да е. Надяват се, че някой ще ги оцени и възнагради по достойнство. Повярвай ми, знам за какво говоря - години наред се смятах за "добра", докато не дойде един момент, в който бях вече толкова пре-затрупана с ангажименти и обещания към разни шефове, колеги, близки, приятели, познати и т.н., че си дадох сметка, че вече не живея моя живот - ей така - беше ми се изплъзнал и не знаех къде е.....

Има и друг момент - когато се сринеш, винаги се намират един куп приятели, които те потупват по рамото и ти обясняват, че ти си най-върха, а целия свят е скапан...Много съм го слушала това, но никога не ми е ставало по-добре. Има нещо сбъркано в тази работа - все едно да взимаш обезболяващи - лекуваш симптома, а не болестта... Приятелите много променят мащаба на нещата - в подходяща среда някои дреболии започват да изглеждат грандиозни, а някои съществени неща се смаляват и почти изчезват. Понякога е много важно да поотдалечиш гледната си точка. Аз, например, не мога да ти кажа дали светът е скапан, или не - прекалено съм дребна, и кръгозорът ми е твърде тесен - разполагам само с някакви фрагменти. А процесите, които текат паралелно и довеждат до случването (или не) на разни неща са прекалено е много и са прекалено мащабни, за да мога да ги обхвана и да дам оценка. Пък и на кого му пука за моята оценка и дали я давам?!

Само такъв съвет мога да ти дам - смени мащаба на възприятията си - светът е такъв, какъвто е. Можем само да го изучаваме, и да откриваме някакви закономерности, но едва ли ще можем някога да го обхванем в цялост. Винаги все нещо остава...

И да, не си съсипвай живота, за да "отмъстиш" на скапания свят. На него въобще не му пука кой си и какво правиш.
Живей си с кеф, и каквото и да решиш, каквото и да направиш, нека то бъде резултат от твоето най-дълбоко и най-истинско желание.:kiss::-)
Аватар
Stranniche
Обратна връзка:

Мнение от Stranniche »

Не знам какво точно те е накарало да напишеш това, но чувството ми е познато. На всеки в някакъв момент му накипява.
Обаче ако под "добър" разбираш отстъпчив и неотстояващ себе си, престани да бъдеш така добър. :-)
Опитай другата страна. Може да те изненада.
Впрочем "добър" като човека, когото познаваме, винаги ще си останеш. Просто не можеш да бъдеш друг:-)!
:lovekiss:
Има много неща, които не мога да изкажа.
Ето ти една песничка (намерих и по-хубави нейни версии, но тази е с текта):

My way
:-)
Последно промяна от Stranniche на 04.08.08, 14:54, променено общо 1 път.
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Амаранта написа:
Мислех да не пиша,
защото не вярвам, че наистина те интересуват разни мнения... но се убодох на тази думичка "добър",
и ще се изкажа, пък който както иска да го разбира.

...
Много особен постинг - уж си права, пък аз не съм съгласна.
Права си, че когато човек казва, че е добър, обикновено има предвид нещо подобно. Но аз това го разбирам по друг начин - че е мислил първо за околните, а после за себе си.
Животът и светът са точно такива, каквито ги виждаш в определен момент, доколкото ги виждаш. И когато си наистина сринат, една от причините да се чувстваш зле е именно невъзможността ти да смениш перспективата. Или че и това го правиш рационално, което пък емоционално хич не ти е от помощ.
Когато си наистина сринат, никакви съвети не помагат, докато не възвърнеш способността си да чуваш, докато не ти мине и докато сам не стигнеш до необходимостта да излезеш от това.
Но да се надяваме, че Мъжжж не е в чак такова състояние. Всъщност почти съм сигурна, че не е.

А светът... целокупното човечество откак се е появило се опитва да си обясни как е подреден и защо е точно така. И се старае да си го подрежда непрекъснато. И в някои отношения го подрежда може би все по-погрешно, не знам.
Всъщност да, човешкият свят е объркан, доста. Но каквото - такова. За това си права.
Panta rhei...
esti

Мнение от esti »

Ми като искаш да си добър за цял един свят, така е.
Аватар
bibilyana

Мнение от bibilyana »

Marygold_vn написа: Няма начин , друже, ако ще и дърво да станеш - пак ще ти пука - от породата на пукливите си явно...

Не знам дали ще ти помогне това - за мен е последната спасителна жилетка:

Понякога сме толкова отчаяни, съкрушени от болка, съсипани от мъка,
Но дори и тогава нито за миг не бива да се съмняваме,че да бъдеш жив е нещо грандиозно.

Понякога е невъзможно да се намери смисълът.
Понякога смисъл изобщо липсва.
Понякога нещата просто съществуват.
Но ако оцелеем тази нощ и дочакаме новия ден, всичко ще е различно.
Дори и да не е онова, което сме очаквали, на което сме се надявали и в което сме вярвали.
Да повярваме в себе си. Да потърсим своето "Аз" и да го следваме.
Светът е кръгъл и мястото, което ни се струва край, може да бъде и начало.

Надеждата е нещо хвърковато -
То, кацайки в душата те намира
и пее свойта песничка без думи
и никога не спира.
това мнение много ми хареса - Браво, вдъхновяващо е.
Аватар
Dark Angel

Мнение от Dark Angel »

винаги има смисъл да си добър :-)

само че като улетиш дълбоко в някой трап не виждаш нищо

аре МъЖжжж, ти си МъЖжжж :kiss::-)
Изображение
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

Dark Angel написа: само че като улетиш дълбоко в някой трап не виждаш нищо
Ахъм, перспективата е важна и гледната точка :grin:

Аз па хич не ща да съм добра и разбираща, много си ми е гот на метлата, чувството е опияняващо, ами да :grin: :darky:

П.П. Писах много, Мъжеее, ама нема сми. Кафе, бира, ледена ракия, голи жени ??? :blum:
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

Светът не е задал никъде "смисъл" какъв да бъдеш. Това си е лично твой избор. Някои се пишат добри (всъщност съм забелязал, че на 100% всеки се мисли за добър, а другите - тук-таме има добри и доста лоши!!! - още не съм срещнал някой, който да се мисли за лош) ... всъщност всички са добри.

Палачинките се обръщат постоянно. Залепват или се скапват в зависимост от тестото, от което са замесени. Ако си от добро тесто - ще стане нещо от тебе. Ако не - ще мислиш, че нещо е станало или световната конспирация + световният капитализъм бачкат денонощно срещу теб.

Иначе ... в живота има повече сивоти и гадости. Майсторството е да ги игнорираш и преодоляваш. По това се отличават силните и успяващи хора от останалите. Е - има и такива, дето късметът ги гони яко... но с малки изключения (да - има ги) - късметът отива при тези, дето бият по един шут на объркания свят и я карат напред. Даже да са направили завой - важното е да вървиш напред.

За теб не се съмнявам, че и да си в некъф вираж сега, пак ще я пердашиш напред.

Успех на състезанията, пич!
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Мъжжж, какво е станало, бе брато? Айде да се разходиме до язовира
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

Ти и смисъл ли търсиш в това? Още?!... :shocked:

Ти си този, който си.

Това е!

PS
Ако не е кански далече кафепиенето (щото съм с ограничен обсег на действие) и ако не е само кафе, а примерно И вино, и на, на на последно място, ако въобще е, може и аз да дойда.
Аватар
Света вода ненапита

Remmivs написа:PS
Ако не е кански далече кафепиенето (щото съм с ограничен обсег на действие) и ако не е само кафе, а примерно И вино, и на, на на последно място, ако въобще е, може и аз да дойда.
егати и изискванията... :blum:
Виж подводницата!
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

Метаморф написа:егати и изискванията... :blum:
що бе има и още
да ги пиша ли
:grin:
Аватар
Света вода ненапита

Remmivs написа:
Метаморф написа:егати и изискванията... :blum:
що бе има и още
да ги пиша ли
:grin:
то на тебе не мое ти се угОди значи... :grin:
Виж подводницата!
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

Stranniche написа:Не знам какво точно те е накарало да напишеш това, но чувството ми е познато. На всеки в някакъв момент му накипява.
Обаче ако под "добър" разбираш отстъпчив и неотстояващ себе си, престани да бъдеш така добър. :-)
Опитай другата страна. Може да те изненада и да ти хареса.
А "добър" като човека, когото познаваме, винаги ще си останеш. Просто не можеш да бъдеш друг:-)!
:lovekiss:
Има много неща, които не мога да изкажа.
Ето ти една песничка (намерих и по-хубави нейни версии, но тази е с текта):

My way
:-)
Тази песен ме кара да плача. Винаги. И най-странното е, че е едновременно толкова светла (my way)и толкова тъмна (the record shows I took the blows). Всичко е едно.

For what is a man, what has he got?
If not himself, then he has naught
To say the things he truly feels and not the words of one who kneels
The record shows I took the blows and did it my way!
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

Метаморф написа:то на тебе не мое ти се угОди значи... :grin:
може бе, даже е много лесно -

жени и вино, вино и жени

ъ-ъ токова де

strength and honour :grin:
Аватар
Света вода ненапита

Remmivs написа:
Метаморф написа:то на тебе не мое ти се угОди значи... :grin:
може бе, даже е много лесно -

жени и вино, вино и жени

ъ-ъ токова де

strength and honour :grin:
да бе, ама с триста уговорки: ако мое така, ама и така, ама пък ако е едикакси... значи ептен ще мое...
ама ако мое и тако... пък после и вако...

та така... :grin:
Виж подводницата!
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

Метаморф написа:да бе, ама с триста уговорки: ако мое така, ама и така, ама пък ако е едикакси... значи ептен ще мое...
ама ако мое и тако... пък после и вако...

та така... :grin:
нищо не си разбрал
ни-що
неравното е тъждество
далече става близко
и праиш квот си искаш
:blum:
Аватар
Света вода ненапита

Remmivs написа: нищо не си разбрал
ни-що
неравното е тъждество
далече става близко
и праиш квот си искаш
:blum:
уффф... разбрах най-после: прекалил си с виното и сега пишеш квто ти доде на акъля... :blum:
Виж подводницата!
Аватар
holi_day

Мнение от holi_day »

МЪЖжжж написа:Изпитвам пъкленото желание да стана клошар и от нищо да не ми пука.
Много пъти съм си мислила, че има професии*, в които липсва стрес и за нищо не би ми пукало...
Че има съдба, която можеш да избереш - да гледаш дебилно на околния свят и да не осъзнаваш собствената си същност
Че има начин на живот, на който можеш да си сценарист и да начертаеш поведението си да бъде неподвластно на случващото се наоколо
Вярвам в кви ли не глупости, ама те пъ се оказват и верни на кратки епизоди.
И все пак
Това `да не те пука` на някои хора наистина се случва за голям период от живота им. Но те просто са си такива
Аз шъ си треперя като лист за разни незначителности, но пък за други - съм по-хладнокръвна и безразлична, отколкото дори съм могла преди време да предположа
Всеки живее в собствен паралелен свят
Съжалявам, че не можах да напиша няколко оптимистични изречения
«Страдаме без страдание, желаем без желание, мислим без мисли.»
Ф.Песоа

това май е другото лице на скуката
І

Мнение от І »

Утре ще коментирам всяко Ваше мнение /дано остане временце../
Апотеозът на О`кането ми е следният:
"Страхотна ни е Родината, за разлика от шибаната държава дет ни се падна."

Позови меня тихо по имени...

Това, дето обърна палачинката е въпрос за кинти, както може да се сетите /мои, ваши....на всеки данъкоплатец/.
Та..не съм в "трапа" мили другарчета. :-) Депресето е чисто прагматично. Не е и любовна мъка . :winkw: Макар и у тая работа /почти/ винаги да стаааааа въпрос за кинти /според моята теория и опит, породена от практически наблюдения на базата на "твърде малка статистическа извадка"- както се изразява снаха ми/.
Или ако съм там /у "трапа"/, съдбата ни е изцяло споделена... и пишем от тъдявата.
Но сигурно съм там, щото мен ме боли, а твърде малко мога да направя. Както и вие..
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

Тъкмо връхлитам бурно в клуба да чета приятни неща в първия работен ден от седмицата и от края на отпуската и даже сутрешни блокове не съм слушала, че да съм ведра и лека като птичка и хоп - попадам точно на това...... мдаааааа..... абе, мъжжжо!!! Че то единственото смислено нещо в тоя свят и живот е именно това да си добър и да правиш света и хората по-добри. Не да си глупав, че разни простаци да те използват. Ама как да я нацелиш тази граница, така че покрай простаците да не отбъснеш и хората, които заслужават да си добър с тях. Не може постоянно да превключваш всички релета на 180 градуса... или можеш.
Виж ко! Ела да съ напием и наприказваме и ще ти се оправи настроението. :kiss:

На сички останали - ко праите, ве!?!? Как са нещата при вас? Промени хубави има ли? Лошите не ма интересуват (само на мъжжжо ма интересуват днес).
Аз си заредих батериите и сега съм в много добра форма, чак и физическа.
Ко ша се похвалите?
:cool:
Изображение
Аватар
latrevw

Мнение от latrevw »

vyara написа:Ко ша се похвалите?
ти трябва да са хвалиш сега булка:lol:

и друг път като излизаш в отпуска, да обявяваш, че тука се изпопретиснихме
Knowing others is intelligence; knowing yourself is true wisdom. Mastering others is strength; mastering yourself is true power.
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

latrevw написа:
vyara написа:Ко ша се похвалите?
ти трябва да са хвалиш сега булка:lol:

и друг път като излизаш в отпуска, да обявяваш, че тука се изпопретиснихме
Че аз казах края на юли. Който чел - чел. Грийна ми каза да не обявявам дати. Пък. :blum:
Теб от преди рожденния ти ден не съм те чувала, ама оплаквам ли се? Не! Даже не питам къде сте били с Уишеса да се похвалите. И-зоб-що. :kiss:
Изображение
Аватар
latrevw

Мнение от latrevw »

vyara написа: И-зоб-що. :kiss:
Сладурана:lol:

ами ние пък разказахме пък

надявам се, че си прекарала чудесно, поне звучиш много добре:lol:

сега е време обратно на работа, т.е. в 30-40:lol:
Knowing others is intelligence; knowing yourself is true wisdom. Mastering others is strength; mastering yourself is true power.
Аватар
bead_
Обратна връзка:

Мнение от bead_ »

МЪЖжжж написа: Изпитвам пъкленото желание да стана клошар и от нищо да не ми пука.
а не може ли да не си клошар, ама пак от нищо да не ти пука?!
щот има опасност да станеш клошар, ама да ти запука двойно, щот човек козината си мени, ама нравът....:blum:
just perfect
Аватар
Dark Angel

Мнение от Dark Angel »

Оооо, Верче :-)

драго ми е много да те видя в такава добра форма :-)

супер, супер звучиш т.е. изглеждаш, т.е. пишеш, абе да... ясно :lol:

приятно :-)
Изображение
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

latrevw написа: сега е време обратно на работа, т.е. в 30-40:lol:
Абсолютно! :lol:
Казах да ме оставят на мира, че тая седмица се аклиматизирам и да избегна стреса.... :winkw:
Но нещо не ми се четат старите теми. Отворя някоя и друга, прочета първите изречения и не ми се чете повече.
Изображение
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

Dark Angel написа:Оооо, Верче :-)

драго ми е много да те видя в такава добра форма :-)

супер, супер звучиш т.е. изглеждаш, т.е. пишеш, абе да... ясно :lol:

приятно :-)
Ооо, Дарки! :cool:
Ти няма ли да излизаш да влизаш в добра форма, м? :lol:
Изображение
Аватар
Dark Angel

Мнение от Dark Angel »

vyara написа: Ооо, Дарки! :cool:
Ти няма ли да излизаш да влизаш в добра форма, м? :lol:
ма как бе, аз съм в перфектната форма :lol:
на крилете на лудостта :lol:
Изображение
Аватар
frisky lioness
Обратна връзка:

Мнение от frisky lioness »

vyara написа:
На сички останали - ко праите, ве!?!? Как са нещата при вас? Промени хубави има ли? Лошите не ма интересуват (само на мъжжжо ма интересуват днес).
Аз си заредих батериите и сега съм в много добра форма, чак и физическа.
Ко ша се похвалите?
К'во правим?
Мислим си активно за теб и се притесняваме де се губиш
Радвам се, че загубата ти е била предисвикана от позиви за активна почивка и че последната се е оказала ползотворна в достатъчна степен:-)
Липсваше, но ти това много добре го знаеш
:winkw::-)

Давай сега снимки, за да ти извиним отсъствията:winkw:

Добре завърнала се:kiss:
Изображение

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

frisky lioness написа: Липсваше, но ти това много добре го знаеш
:winkw::-)

Давай сега снимки, за да ти извиним отсъствията:winkw:

Добре завърнала се:kiss:
Снимките са същите като от миналата година. Нищо ново нямаше това лято. Даже по-малко и от миналото ходихме насам натам и по-малко са и снимките. Мързи ме да снимам. А мен пък съвсем никой не се сеща да снима. :lol:
А за липсването и вие ми липсвахте, гадове такива. Щеше ми се поне до есента да си дам почивка от 3о4ото, ама голяма скука е на работа, та тука съм, кво да правя. :kiss:
Изображение
Аватар
Dark Angel

Мнение от Dark Angel »

аз не съм гад :lol:
или съм
вссичко е едно :lol:

обаче верно ми липсваше
особено като ходих из планината един ден сама
и сви яко студ и аз се умислих какво ли ще е да бяхме заедно
такива ми ти мисли
Изображение