Коктейл в ръцете, море в очите
Коктейл в ръцете, море в очите
Август, средата, занизват се отпускари... И аз пак се замислих за моята неосъществена “другото лято със сигурност почивка”. Мечтая си аз да спечеля една солидна купчинка банкнотки, да се метна на еърплейна и да чуя едно Accuellir! Запътила съм се към Дорсе от около има-няма 5-6 години
! Вместо това ме чакат грижите, които тормозят средностатистическия курортист по българското черноморие – трябва ли да се обърна и на другата страна, за да не изгоря неравномерно. Само ако парите, времето и сигурността не влизаха в уравнението.....
- Stranniche
- Обратна връзка:
Пожелавам ти да ти се сбъдне мечтата!
Ако наистина го искаш, ще отидеш. Не е толкова непостижимо.
Има бюджетни авиолинии, има и по-евтини хотели в Париж /освен ако не искаш да отседнеш в някой 4-5звезден/.
Впрочем една почивка по българското черноморие не е ли скъпа?
Ако сега ми предложат едно място, където да отида, ще кажа Musée d'Orsay. Само че от доста време вече нямам работа и собствени средства.
Musée d'Orsay
За каква сигурност става дума?
Има бюджетни авиолинии, има и по-евтини хотели в Париж /освен ако не искаш да отседнеш в някой 4-5звезден/.
Ако сега ми предложат едно място, където да отида, ще кажа Musée d'Orsay. Само че от доста време вече нямам работа и собствени средства.
Musée d'Orsay
- Dark Angel
- Dark Angel
-
Дядо Капинчо
Аз пък се радвам, че си изтрих мнението. Баси как щеше да изглежда на фона на останалите.Flo написа:Съгласна съм, че вечността и магията са навсякъде, за теб най-малко в музеите, за мен пък точно там най-много. А и Musée d'Orsay не е обикновен музей с кости, кокали и стари гърнета. Трябва да си мечтае човек за нещо, иначе ще му е адски тъп живота
- Dark Angel
-
Дядо Капинчо
Не съжалявай. Беше от ония, по-бързите от мисълта. Тук се уча на разни работи. Забивам първосигнален отговор, пръв по тема и ми изглежда като закован. После се замислям и без да съм сигурен защо, го изтривам. После виждам какво отговарят другите и разбирам, че на моя отговор изобщо мястото не му е било тук.Dark Angel написа:
аз съжалавям че го пропуснах
върни го де
какво означава на фона на всички останали?
кои са всички?
Сега остава да се науча да превъртам процеса ПРЕДИ да постна мнението.
а ти да споделиш къде ги виждаш тия неща .... ?Dark Angel написа:много музеи съм об
виждала съм прекрасни стари гърнета излезли от ръцете на хора които са сложили част от душата си вътре
и обикновенната глинена делва е толкова съвършенна като пропорция че ти се иска да я погладиш с ръка
аз и балерината на дега исках да погаля и да поплувам в лилите на моне и да пия някое кафе с ван гог ...
и за мен това е да се докоснеш до вечността и да си омагьосан
To make a prairie it takes a clover and one bee,—
One clover, and a bee,
And revery.
The revery alone will do
If bees are few.
One clover, and a bee,
And revery.
The revery alone will do
If bees are few.
- Stranniche
- Обратна връзка:
Аз пък го прочетох и даже почнах да ти отговарям - c quote. Обаче ми се стори безсмислено и не исках да се заяждам, затова зарязах отговора. Радвам се че го изтри.Капинчо написа:Не съжалявай. Беше от ония, по-бързите от мисълта. Тук се уча на разни работи. Забивам първосигнален отговор, пръв по тема и ми изглежда като закован. После се замислям и без да съм сигурен защо, го изтривам. После виждам какво отговарят другите и разбирам, че на моя отговор изобщо мястото не му е било тук.Dark Angel написа:
аз съжалавям че го пропуснах
върни го де
какво означава на фона на всички останали?
кои са всички?
Сега остава да се науча да превъртам процеса ПРЕДИ да постна мнението.
- Stranniche
- Обратна връзка:
Stranniche написа:Изкуството е вечно.Dark Angel написа:вечността и магията са навсякъде
и най-малко в музеите
А в картините, заради които искам да видя Musée d'Orsay, има много магия.

One clover, and a bee,
And revery.
The revery alone will do
If bees are few.
One clover, and a bee,
And revery.
The revery alone will do
If bees are few.
Re: Коктейл в ръцете, море в очите
Flo написа:Август, средата, занизват се отпускари... И аз пак се замислих за моята неосъществена “другото лято със сигурност почивка”. Мечтая си аз да спечеля една солидна купчинка банкнотки, да се метна на еърплейна и да чуя едно Accuellir! Запътила съм се към Дорсе от около има-няма 5-6 години! Вместо това ме чакат грижите, които тормозят средностатистическия курортист по българското черноморие – трябва ли да се обърна и на другата страна, за да не изгоря неравномерно. Само ако парите, времето и сигурността не влизаха в уравнението.....
http://s3.postimage.org/1PQgi.jpg : )))
Най-големите мъдреци остават неизвестни, защото не пилеят краткия си живот за да рекламират мъдростта си, а за да я ползват.
Най-големите мъдреци остават неизвестни, защото не пилеят краткия си живот за да рекламират мъдростта си, а за да я ползват.
Stranniche написа:Пожелавам ти да ти се сбъдне мечтата!
Musée d'Orsay
с риск да звуча като КапинчоTinkerbell написа:а ти да споделиш къде ги виждаш тия неща .... ?Dark Angel написа:много музеи съм об
виждала съм прекрасни стари гърнета излезли от ръцете на хора които са сложили част от душата си вътре
и обикновенната глинена делва е толкова съвършенна като пропорция че ти се иска да я погладиш с ръка
аз и балерината на дега исках да погаля и да поплувам в лилите на моне и да пия някое кафе с ван гог ...
и за мен това е да се докоснеш до вечността и да си омагьосан
- Green Light
Къде е Дорсе?Flo написа:Август, средата, занизват се отпускари... И аз пак се замислих за моята неосъществена “другото лято със сигурност почивка”. Мечтая си аз да спечеля една солидна купчинка банкнотки, да се метна на еърплейна и да чуя едно Accuellir! Запътила съм се към Дорсе от около има-няма 5-6 години! Вместо това ме чакат грижите, които тормозят средностатистическия курортист по българското черноморие – трябва ли да се обърна и на другата страна, за да не изгоря неравномерно. Само ако парите, времето и сигурността не влизаха в уравнението.....
Иначе и мене ме мъчат тия средностатистически неща. Къде да легна, как да седна, кой ми стопля пиенето и къде, мама му стара, успяхме да посеем ключовете от стаята. Та да се махна от тоя бар.
- Dark Angel
Париж
на мен друго ми е странно, ако се планира месец и нещо предварително и се купят билети през лоу кост превозвач и се спи 2 нощувки в евтин хотел мечтата ще има цена около 1000 евро и нещо
нещо не толкова недостижимо
ПП/ а може и с рейс, може да се спи и в хостел
ППП/ казват че като човек иска намира начин
на мен друго ми е странно, ако се планира месец и нещо предварително и се купят билети през лоу кост превозвач и се спи 2 нощувки в евтин хотел мечтата ще има цена около 1000 евро и нещо

Каквити 1000 ерво
майка ми обиколи Италия с автобус 700 лв - 10 дни
една приятелка си купи през май билети за полет през септември - 100 лв отиване и връщане до Виена, през нет си намери апартамент под наем и сега се кани да прекара 1 седмица във Виена
в Париж може по същия начин, и където и да си вземеш апартмент под наем ще е добре, защото метрото им е толкова добре организирано, че никога няма да се объркаш и спокойно можеш да обиколиш целия град
една приятелка си купи през май билети за полет през септември - 100 лв отиване и връщане до Виена, през нет си намери апартамент под наем и сега се кани да прекара 1 седмица във Виена
в Париж може по същия начин, и където и да си вземеш апартмент под наем ще е добре, защото метрото им е толкова добре организирано, че никога няма да се объркаш и спокойно можеш да обиколиш целия град
Knowing others is intelligence; knowing yourself is true wisdom. Mastering others is strength; mastering yourself is true power.
-
Дядо Капинчо
Па може и пеш, па може да се спи и на пейка в парка.Dark Angel написа: ПП/ а може и с рейс, може да се спи и в хостел
- Stranniche
- Обратна връзка:
Точно това исках да кажа.Dark Angel написа:Париж
Ето цените на някои места за преспиване:
Хостели в Париж
Не е лукс, но ако целта е да посетиш местата, за които мечтаеш...
По такъв начин обиколих доста свят
Капинчо написа:Па може и пеш, па може да се спи и на пейка в парка.Dark Angel написа: ПП/ а може и с рейс, може да се спи и в хостел
скоро си приказвах с една мадама
мислех, че е разведена. отпреди я познавам, ама повърхностно
много е спокойна ..една такава.. иначе забавна, и в никакъв случай не скучна
разказа ми че мъжът и от години обикаля така - пеша из Европата
и тя ходи на гости с детето като тоя образ се задържи за повечко някъде
и си живеят така
свободни и волни
ahahahahah !!!!latrevw написа:Каквити 1000 ерво
Париж е най безумно дезоорганизирания град на света . И ако случайно улицата на която е апартамента ти я няма на картата - не се е случило нищо особено , пък и надявай се , че живееш в цевнтъра на центъра
Но и това не е толкова дразнещо , колкото светофарите в Ница - 20 местра до плажа и 30 мин път ! На тва му викам организиран французин .
One clover, and a bee,
And revery.
The revery alone will do
If bees are few.
One clover, and a bee,
And revery.
The revery alone will do
If bees are few.
животът е пълен с изненади. току виж утре си се озовала там!Stranniche написа:Изкуството е вечно.Dark Angel написа:вечността и магията са навсякъде
и най-малко в музеите
великолепно място е, само да не бяха купищата туристи. пожелавам ти да влезнеш вътре, когато НЯМА НИКАКВИ ХОРА. тогава магията ще е тотална!!
just perfect
Tinkerbell написа: Париж е най безумно дезоорганизирания град на света .
Ти си ходила в Париж? Сигурна ли си? Защото аз бях там миналата година и никъде другаде не ми е било по-лесно да се ориентирам и обикалям
Междудругото точно май музея Дорсе беше отворен в ден, в който другите музеи не работеха
Knowing others is intelligence; knowing yourself is true wisdom. Mastering others is strength; mastering yourself is true power.
Чудесно място. Макар да не бих го сложил на 1 позиция :)Stranniche написа: Musée d'Orsay
Красивите, но различни неща е сложно да класираш/подреждаш ;)
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
Най-готиното време за тези градове е окт. или ноември, март или април! Малки опашки и чакане/губене на време, липса на жега (за Париж, Барселона и Рим - Лондон си е почти винаги дъждовен ;)).bead_ написа:животът е пълен с изненади. току виж утре си се озовала там!Stranniche написа:Изкуството е вечно.Dark Angel написа:вечността и магията са навсякъде
и най-малко в музеите
великолепно място е, само да не бяха купищата туристи. пожелавам ти да влезнеш вътре, когато НЯМА НИКАКВИ ХОРА. тогава магията ще е тотална!!
Магията е функция и от настроението и времето за посещение. Най-хубаво е подобни места/градове/музеи да се посетят по няколко пъти ;) Примерно.
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
даааа, явно на различните хора париж им действа по различен начин. аз също се оправям там без проблем. половинката даже се шегува, че в миналия си живот съм била мома парижанка. а мен така ми се иска и в този да съъъъъъъммммммм.... всъщност, не. много черни има там. само това ме тормози. сигурно в следващия ще се преродя в негърка да си изкупя расизма дет ме гони в тоя...latrevw написа:Tinkerbell написа: Париж е най безумно дезоорганизирания град на света .
Ти си ходила в Париж? Сигурна ли си? Защото аз бях там миналата година и никъде другаде не ми е било по-лесно да се ориентирам и обикалям
Междудругото точно май музея Дорсе беше отворен в ден, в който другите музеи не работеха
всъщност малко ми е трудно да шофирам там, с техните ленти за граския транспорт. а и в предградията след филаделфия ме е страх да ходя сама.
just perfect
- frisky lioness
- Обратна връзка:
Аз пък го прочетох:lol::lol::rotfl24:Капинчо написа:Аз пък се радвам, че си изтрих мнението. Баси как щеше да изглежда на фона на останалите.Flo написа:Съгласна съм, че вечността и магията са навсякъде, за теб най-малко в музеите, за мен пък точно там най-много. А и Musée d'Orsay не е обикновен музей с кости, кокали и стари гърнета. Трябва да си мечтае човек за нещо, иначе ще му е адски тъп живота
беше свежо:winkw:

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
и той квоооооооооооооооооооо
и сме едни бели добри и незлобни
кажи де
е, аз говорех за метрото, не съм шофирала там, но с метрото за нула време стигахме от единия край на Париж в другия, само с една карта в ръцете, а аз по принцип трудно се ориентирамbead_ написа: даааа, явно на различните хора париж им действа по различен начин. аз също се оправям там без проблем. половинката даже се шегува, че в миналия си живот съм била мома парижанка. а мен така ми се иска и в този да съъъъъъъммммммм.... всъщност, не. много черни има там. само това ме тормози. сигурно в следващия ще се преродя в негърка да си изкупя расизма дет ме гони в тоя...
всъщност малко ми е трудно да шофирам там, с техните ленти за граския транспорт. а и в предградията след филаделфия ме е страх да ходя сама.
и на мен негрите ми дойдоха малко в повече и направо си ме беше страх де
и да ви кажа - на мен Париж не ми хареса или може би имах огромни очаквания, интересно ми беше, сигурно съм видяла 1/100 от града, но с удоволствие бих отишла за втори път в Рим например, както казах по-горе вила Боргезе повече ми хареса от Дорсе, въпреки че в Париж е3динственото, което ме плени беше Дорсе
- frisky lioness
- Обратна връзка:
какво да кажаSemiramis написа::lol::lol:
начели сме се на мъдрости тука
кажи де
:lol::lol:
понякога ми става
Прочетох хороскопа ти
гаден е
а най-лошото е, че може и да е верен
имам чувството, че животът ми се разпада
не знам защо....

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
frisky lioness написа:какво да кажаSemiramis написа::lol::lol:
начели сме се на мъдрости тука
кажи де
:lol::lol:
понякога ми става![]()
Прочетох хороскопа ти
гаден е
не знам защо....
те тия работи не са верни, бе...
ти пък.
животът е логичен, споко. няма се разпадне така.
ще ме черпиш и ще ти преместя луната
- frisky lioness
- Обратна връзка:
-
Дядо Капинчо
Смени си аватара и подписа. Много е blue и ти влияе.frisky lioness написа:
какво да кажа
понякога ми става![]()
Прочетох хороскопа ти
гаден е
не знам защо....
ПП Абе ти нямаше ли скоро рожден ден? значи си у дупката, сатурнова ли беше, юпитерова ли, там некъде, по тоя край.
Последно промяна от Дядо Капинчо на 14.08.08, 13:42, променено общо 1 път.
Quid написа:местене на луната
тва е впечатляващо
последния опит е правен през 1944 ли беше или през 1945 г
интересно
с някои няма смисъл да се захващаш
ти са за кво говориш?
за ония гадни нацисти, дето правели едни странни работи по космоса и у нас ли?
дай линк де...
само съм чувала за тия неща