Коктейл в ръцете, море в очите

Все същите
Аватар
Flo

Коктейл в ръцете, море в очите

Мнение от Flo »

Август, средата, занизват се отпускари... И аз пак се замислих за моята неосъществена “другото лято със сигурност почивка”. Мечтая си аз да спечеля една солидна купчинка банкнотки, да се метна на еърплейна и да чуя едно Accuellir! Запътила съм се към Дорсе от около има-няма 5-6 години :cry: ! Вместо това ме чакат грижите, които тормозят средностатистическия курортист по българското черноморие – трябва ли да се обърна и на другата страна, за да не изгоря неравномерно. Само ако парите, времето и сигурността не влизаха в уравнението.....
Аватар
Stranniche
Обратна връзка:

Мнение от Stranniche »

Пожелавам ти да ти се сбъдне мечтата!
Ако наистина го искаш, ще отидеш. Не е толкова непостижимо.
Има бюджетни авиолинии, има и по-евтини хотели в Париж /освен ако не искаш да отседнеш в някой 4-5звезден/.
Впрочем една почивка по българското черноморие не е ли скъпа?

Ако сега ми предложат едно място, където да отида, ще кажа Musée d'Orsay. Само че от доста време вече нямам работа и собствени средства. :(

Musée d'Orsay

За каква сигурност става дума?
Аватар
latrevw

Мнение от latrevw »

а вила Боргезе :-)

на мен май повече ми хареса от парижкия музей, въпреки че там много набързо минах
Knowing others is intelligence; knowing yourself is true wisdom. Mastering others is strength; mastering yourself is true power.
Аватар
FancyGirl

Мнение от FancyGirl »

Musée d'Orsay най красивото място в света ( не че съм пътувала много ) или най красивите места събрани на една гара .... :)
Там царува вечността и магията !
To make a prairie it takes a clover and one bee,—
One clover, and a bee,
And revery.
The revery alone will do
If bees are few.
Аватар
Dark Angel

Мнение от Dark Angel »

вечността и магията са навсякъде
и най-малко в музеите
Изображение
Аватар
Flo

Мнение от Flo »

Съгласна съм, че вечността и магията са навсякъде, за теб най-малко в музеите, за мен пък точно там най-много. А и Musée d'Orsay не е обикновен музей с кости, кокали и стари гърнета. Трябва да си мечтае човек за нещо, иначе ще му е адски тъп живота
Аватар
Dark Angel

Мнение от Dark Angel »

много музеи съм обходила
виждала съм прекрасни стари гърнета излезли от ръцете на хора които са сложили част от душата си вътре
и обикновенната глинена делва е толкова съвършенна като пропорция че ти се иска да я погладиш с ръка
Изображение
Дядо Капинчо

Мнение от Дядо Капинчо »

Flo написа:Съгласна съм, че вечността и магията са навсякъде, за теб най-малко в музеите, за мен пък точно там най-много. А и Musée d'Orsay не е обикновен музей с кости, кокали и стари гърнета. Трябва да си мечтае човек за нещо, иначе ще му е адски тъп живота
Аз пък се радвам, че си изтрих мнението. Баси как щеше да изглежда на фона на останалите.:shy:
Аватар
Dark Angel

Мнение от Dark Angel »

Капинчо написа: Аз пък се радвам, че си изтрих мнението. Баси как щеше да изглежда на фона на останалите.:shy:
аз съжалавям че го пропуснах :(

върни го де

какво означава на фона на всички останали?
кои са всички?
Изображение
Дядо Капинчо

Мнение от Дядо Капинчо »

Dark Angel написа:

върни го де

кои са всички?
Не съжалявай. Беше от ония, по-бързите от мисълта. Тук се уча на разни работи. Забивам първосигнален отговор, пръв по тема и ми изглежда като закован. После се замислям и без да съм сигурен защо, го изтривам. После виждам какво отговарят другите и разбирам, че на моя отговор изобщо мястото не му е било тук.

Сега остава да се науча да превъртам процеса ПРЕДИ да постна мнението.
Аватар
FancyGirl

Мнение от FancyGirl »

Dark Angel написа:много музеи съм об
виждала съм прекрасни стари гърнета излезли от ръцете на хора които са сложили част от душата си вътре
и обикновенната глинена делва е толкова съвършенна като пропорция че ти се иска да я погладиш с ръка
а ти да споделиш къде ги виждаш тия неща .... ?
аз и балерината на дега исках да погаля и да поплувам в лилите на моне и да пия някое кафе с ван гог ...
и за мен това е да се докоснеш до вечността и да си омагьосан
One clover, and a bee,
And revery.
The revery alone will do
If bees are few.
Аватар
Stranniche
Обратна връзка:

Мнение от Stranniche »

Капинчо написа:
Dark Angel написа:

върни го де

кои са всички?
Не съжалявай. Беше от ония, по-бързите от мисълта. Тук се уча на разни работи. Забивам първосигнален отговор, пръв по тема и ми изглежда като закован. После се замислям и без да съм сигурен защо, го изтривам. После виждам какво отговарят другите и разбирам, че на моя отговор изобщо мястото не му е било тук.

Сега остава да се науча да превъртам процеса ПРЕДИ да постна мнението.
Аз пък го прочетох и даже почнах да ти отговарям - c quote. Обаче ми се стори безсмислено и не исках да се заяждам, затова зарязах отговора. Радвам се че го изтри. :-)
Аватар
Stranniche
Обратна връзка:

Мнение от Stranniche »

Dark Angel написа:вечността и магията са навсякъде
и най-малко в музеите
Изкуството е вечно. :-)
А в картините, заради които искам да видя Musée d'Orsay, има много магия. :kiss:
Аватар
FancyGirl

Мнение от FancyGirl »

Stranniche написа:
и най-малко в музеите
А в картините, заради които искам да видя Musée d'Orsay, има много магия. :kiss:
:goodpost: :goodpost: :goodpost: :goodpost:
One clover, and a bee,
And revery.
The revery alone will do
If bees are few.
Аватар
Semiramis

Re: Коктейл в ръцете, море в очите

Мнение от Semiramis »

Flo написа:Август, средата, занизват се отпускари... И аз пак се замислих за моята неосъществена “другото лято със сигурност почивка”. Мечтая си аз да спечеля една солидна купчинка банкнотки, да се метна на еърплейна и да чуя едно Accuellir! Запътила съм се към Дорсе от около има-няма 5-6 години :cry: ! Вместо това ме чакат грижите, които тормозят средностатистическия курортист по българското черноморие – трябва ли да се обърна и на другата страна, за да не изгоря неравномерно. Само ако парите, времето и сигурността не влизаха в уравнението.....

:lol: една доста мечтателна натура , забелязвам
http://s3.postimage.org/1PQgi.jpg : )))

Най-големите мъдреци остават неизвестни, защото не пилеят краткия си живот за да рекламират мъдростта си, а за да я ползват.
Аватар
Semiramis

Мнение от Semiramis »

Stranniche написа:Пожелавам ти да ти се сбъдне мечтата!
Ако наистина го искаш, ще отидеш. Не е толкова непостижимо.
Има бюджетни авиолинии, има и по-евтини хотели в Париж /освен ако не искаш да отседнеш в някой 4-5звезден/.
Впрочем една почивка по българското черноморие не е ли скъпа?

Ако сега ми предложат едно място, където да отида, ще кажа Musée d'Orsay. Само че от доста време вече нямам работа и собствени средства. :(

Musée d'Orsay

За каква сигурност става дума?
:-) пожелавам ти :kiss:

Най-големите мъдреци остават неизвестни, защото не пилеят краткия си живот за да рекламират мъдростта си, а за да я ползват.
Аватар
Semiramis

Мнение от Semiramis »

Tinkerbell написа:
Dark Angel написа:много музеи съм об
а ти да споделиш къде ги виждаш тия неща .... ?
аз и балерината на дега исках да погаля и да поплувам в лилите на моне и да пия някое кафе с ван гог ...
и за мен това е да се докоснеш до вечността и да си омагьосан
с риск да звуча като Капинчо
:grin: харесала съм си едни полинезийски лодки, и жезъла на Шака Зулу, портата на Ищар и какво ли още не

Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Flo написа:Август, средата, занизват се отпускари... И аз пак се замислих за моята неосъществена “другото лято със сигурност почивка”. Мечтая си аз да спечеля една солидна купчинка банкнотки, да се метна на еърплейна и да чуя едно Accuellir! Запътила съм се към Дорсе от около има-няма 5-6 години :cry: ! Вместо това ме чакат грижите, които тормозят средностатистическия курортист по българското черноморие – трябва ли да се обърна и на другата страна, за да не изгоря неравномерно. Само ако парите, времето и сигурността не влизаха в уравнението.....
Къде е Дорсе?
Иначе и мене ме мъчат тия средностатистически неща. Къде да легна, как да седна, кой ми стопля пиенето и къде, мама му стара, успяхме да посеем ключовете от стаята. Та да се махна от тоя бар.
Аватар
Dark Angel

Мнение от Dark Angel »

Париж

на мен друго ми е странно, ако се планира месец и нещо предварително и се купят билети през лоу кост превозвач и се спи 2 нощувки в евтин хотел мечтата ще има цена около 1000 евро и нещо
нещо не толкова недостижимо

ПП/ а може и с рейс, може да се спи и в хостел

ППП/ казват че като човек иска намира начин :-)
Изображение
Аватар
latrevw

Мнение от latrevw »

Каквити 1000 ерво

майка ми обиколи Италия с автобус 700 лв - 10 дни

една приятелка си купи през май билети за полет през септември - 100 лв отиване и връщане до Виена, през нет си намери апартамент под наем и сега се кани да прекара 1 седмица във Виена

в Париж може по същия начин, и където и да си вземеш апартмент под наем ще е добре, защото метрото им е толкова добре организирано, че никога няма да се объркаш и спокойно можеш да обиколиш целия град
Knowing others is intelligence; knowing yourself is true wisdom. Mastering others is strength; mastering yourself is true power.
Дядо Капинчо

Мнение от Дядо Капинчо »

Dark Angel написа: ПП/ а може и с рейс, може да се спи и в хостел

Па може и пеш, па може да се спи и на пейка в парка.
Аватар
Stranniche
Обратна връзка:

Мнение от Stranniche »

Dark Angel написа:Париж

на мен друго ми е странно, ако се планира месец и нещо предварително и се купят билети през лоу кост превозвач и се спи 2 нощувки в евтин хотел мечтата ще има цена около 1000 евро и нещо
нещо не толкова недостижимо

ПП/ а може и с рейс, може да се спи и в хостел

Точно това исках да кажа.
Ето цените на някои места за преспиване:
Хостели в Париж
Не е лукс, но ако целта е да посетиш местата, за които мечтаеш... :-)

По такъв начин обиколих доста свят :winkw:.
Аватар
Quid

Мнение от Quid »

Има си специални наръчници за тънка лайсна
и на книги и по тв дават подобни умни неща:cool:
Quasi Universal Intergalactic Denomination

„Не може нации, които се напиват с бира, да дават акъл на нации, които изтрезняват с бира!“
Аватар
Semiramis

Мнение от Semiramis »

Капинчо написа:
Dark Angel написа: ПП/ а може и с рейс, може да се спи и в хостел

Па може и пеш, па може да се спи и на пейка в парка.
:lol:
скоро си приказвах с една мадама
мислех, че е разведена. отпреди я познавам, ама повърхностно
много е спокойна ..една такава.. иначе забавна, и в никакъв случай не скучна

разказа ми че мъжът и от години обикаля така - пеша из Европата :grin: и тук-там
и тя ходи на гости с детето като тоя образ се задържи за повечко някъде
и си живеят така
свободни и волни
:lol:

Аватар
FancyGirl

Мнение от FancyGirl »

latrevw написа:Каквити 1000 ерво

майка ми обиколи Италия с автобус 700 лв - 10 дни

една приятелка си купи през май билети за полет през септември - 100 лв отиване и връщане до Виена, през нет си намери апартамент под наем и сега се кани да прекара 1 седмица във Виена

в Париж може по същия начин, и където и да си вземеш апартмент под наем ще е добре, защото метрото им е толкова добре организирано, че никога няма да се объркаш и спокойно можеш да обиколиш целия град
ahahahahah !!!!
Париж е най безумно дезоорганизирания град на света . И ако случайно улицата на която е апартамента ти я няма на картата - не се е случило нищо особено , пък и надявай се , че живееш в цевнтъра на центъра :rotfl24: Но това е бял кахър , даже и ако гониш влак , че са ти затрили цяла улица от картата - виж работното им време е истински проблем , така че не е хубаво да се ходи в париж през уикенда или в понеделник или ..... всъщност не знам кога работят французите ! Ако пише чейндж тва не значи, че ще ти развалят кинти , преди да ги напсуваш !
Но и това не е толкова дразнещо , колкото светофарите в Ница - 20 местра до плажа и 30 мин път ! На тва му викам организиран французин .
One clover, and a bee,
And revery.
The revery alone will do
If bees are few.
Аватар
bead_
Обратна връзка:

Мнение от bead_ »

Stranniche написа:
и най-малко в музеите
животът е пълен с изненади. току виж утре си се озовала там!
великолепно място е, само да не бяха купищата туристи. пожелавам ти да влезнеш вътре, когато НЯМА НИКАКВИ ХОРА. тогава магията ще е тотална!!
just perfect
Аватар
latrevw

Мнение от latrevw »

Tinkerbell написа: Париж е най безумно дезоорганизирания град на света .

Ти си ходила в Париж? Сигурна ли си? Защото аз бях там миналата година и никъде другаде не ми е било по-лесно да се ориентирам и обикалям

Междудругото точно май музея Дорсе беше отворен в ден, в който другите музеи не работеха
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

Stranniche написа: Musée d'Orsay
Чудесно място. Макар да не бих го сложил на 1 позиция :)

Красивите, но различни неща е сложно да класираш/подреждаш ;)
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
Аватар
FancyGirl

Мнение от FancyGirl »

Ходила съм да ! Тва всичко е изживяно . Мииии даааа - понеделник или неделя си била ....
One clover, and a bee,
And revery.
The revery alone will do
If bees are few.
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

bead_ написа:
Stranniche написа:
и най-малко в музеите
животът е пълен с изненади. току виж утре си се озовала там!
великолепно място е, само да не бяха купищата туристи. пожелавам ти да влезнеш вътре, когато НЯМА НИКАКВИ ХОРА. тогава магията ще е тотална!!
Най-готиното време за тези градове е окт. или ноември, март или април! Малки опашки и чакане/губене на време, липса на жега (за Париж, Барселона и Рим - Лондон си е почти винаги дъждовен ;)).

Магията е функция и от настроението и времето за посещение. Най-хубаво е подобни места/градове/музеи да се посетят по няколко пъти ;) Примерно.
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
Аватар
bead_
Обратна връзка:

Мнение от bead_ »

latrevw написа:
Tinkerbell написа: Париж е най безумно дезоорганизирания град на света .

Ти си ходила в Париж? Сигурна ли си? Защото аз бях там миналата година и никъде другаде не ми е било по-лесно да се ориентирам и обикалям

Междудругото точно май музея Дорсе беше отворен в ден, в който другите музеи не работеха
даааа, явно на различните хора париж им действа по различен начин. аз също се оправям там без проблем. половинката даже се шегува, че в миналия си живот съм била мома парижанка. а мен така ми се иска и в този да съъъъъъъммммммм.... всъщност, не. много черни има там. само това ме тормози. сигурно в следващия ще се преродя в негърка да си изкупя расизма дет ме гони в тоя...:winkw:
всъщност малко ми е трудно да шофирам там, с техните ленти за граския транспорт. а и в предградията след филаделфия ме е страх да ходя сама.:shy:
just perfect
Аватар
frisky lioness
Обратна връзка:

Мнение от frisky lioness »

Капинчо написа:
Flo написа:Съгласна съм, че вечността и магията са навсякъде, за теб най-малко в музеите, за мен пък точно там най-много. А и Musée d'Orsay не е обикновен музей с кости, кокали и стари гърнета. Трябва да си мечтае човек за нещо, иначе ще му е адски тъп живота
Аз пък се радвам, че си изтрих мнението. Баси как щеше да изглежда на фона на останалите.:shy:
Аз пък го прочетох:lol::lol::rotfl24:

беше свежо:winkw:
Изображение

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
Аватар
Semiramis

Мнение от Semiramis »

:lol::lol::lol:
и той квоооооооооооооооооооо

:grin: начели сме се на мъдрости тука
и сме едни бели добри и незлобни
кажи де

Аватар
latrevw

Мнение от latrevw »

bead_ написа: даааа, явно на различните хора париж им действа по различен начин. аз също се оправям там без проблем. половинката даже се шегува, че в миналия си живот съм била мома парижанка. а мен така ми се иска и в този да съъъъъъъммммммм.... всъщност, не. много черни има там. само това ме тормози. сигурно в следващия ще се преродя в негърка да си изкупя расизма дет ме гони в тоя...:winkw:
всъщност малко ми е трудно да шофирам там, с техните ленти за граския транспорт. а и в предградията след филаделфия ме е страх да ходя сама.:shy:
е, аз говорех за метрото, не съм шофирала там, но с метрото за нула време стигахме от единия край на Париж в другия, само с една карта в ръцете, а аз по принцип трудно се ориентирам

и на мен негрите ми дойдоха малко в повече и направо си ме беше страх де

и да ви кажа - на мен Париж не ми хареса или може би имах огромни очаквания, интересно ми беше, сигурно съм видяла 1/100 от града, но с удоволствие бих отишла за втори път в Рим например, както казах по-горе вила Боргезе повече ми хареса от Дорсе, въпреки че в Париж е3динственото, което ме плени беше Дорсе
Аватар
frisky lioness
Обратна връзка:

Semiramis написа::lol::lol::lol:

кажи де

какво да кажа
понякога ми става :bliak:
Прочетох хороскопа ти
гаден е
а най-лошото е, че може и да е верен

имам чувството, че животът ми се разпада
не знам защо....
Изображение

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
Аватар
Semiramis

Мнение от Semiramis »

frisky lioness написа:
Semiramis написа::lol::lol::lol:

кажи де

какво да кажа
Прочетох хороскопа ти
гаден е

не знам защо....

:lol: начи не е верен
те тия работи не са верни, бе...
ти пък.

животът е логичен, споко. няма се разпадне така.
:grin: какво ли съм ти пратила...абе не ме слушай :blum::lol:
ще ме черпиш и ще ти преместя луната

Аватар
frisky lioness
Обратна връзка:

Semiramis написа: ще ме черпиш и ще ти преместя луната
що да не почерпя себе си?!
ако е в достатъчно количество, не луната ами и земята започва да ми се мести

за персеиди разни да не споменавам:winkw:
Изображение

Аватар
Quid

Мнение от Quid »

местене на луната
тва е впечатляващо
последния опит е правен през 1944 ли беше или през 1945 г
интересно:cool:
Quasi Universal Intergalactic Denomination

„Не може нации, които се напиват с бира, да дават акъл на нации, които изтрезняват с бира!“
Дядо Капинчо

Мнение от Дядо Капинчо »

frisky lioness написа:
какво да кажа
Прочетох хороскопа ти
гаден е

не знам защо....
Смени си аватара и подписа. Много е blue и ти влияе.:lol:
ПП Абе ти нямаше ли скоро рожден ден? значи си у дупката, сатурнова ли беше, юпитерова ли, там некъде, по тоя край.
Последно промяна от Дядо Капинчо на 14.08.08, 13:42, променено общо 1 път.
Аватар
Semiramis

Мнение от Semiramis »

Quid написа:местене на луната
тва е впечатляващо
последния опит е правен през 1944 ли беше или през 1945 г
интересно:cool:

:grin: ко не е много крива
с някои няма смисъл да се захващаш
:blum:

ти са за кво говориш?
за ония гадни нацисти, дето правели едни странни работи по космоса и у нас ли?
дай линк де...
само съм чувала за тия неща

Публикувай отговор