The diatom Campylodiscus noricus, seen here magnified 400 times, inhabits fresh water.
Photograph by Darlyne A. Murawski

С Теодора никой не играе, но на теб ти е позволила да я снимаш.Баба Яга написа:Извинявам се на Семирамис, пускам моята снимка на деня. Това е Теодора, тя е на 6 години, живее с баща си, той пие и я бие, по всяко време на деня, зависи от количеството алкохол циркулиращо в кръвта му. Майка и изчезва за по месец, връща се и историята с боя се повтаря. С Теодора никой не иска да играе, тя псува, бие се, хапе и рита. Можеш да я видиш на ъгъла на пясъчника, седнала с две различни обувки да си пее. А когато слънцето залязва тя сяда на пързалката и вперва своя тъжен поглед в последните лъчи. И остават на пустата детска площадка детето и слънцето.
Всъщност наистина единственото, което можеш да й дадеш е едно по-човешко и топло отношение, за да усети, че на този свят може да има и обич, освен побоища и омраза.Баба Яга написа:Благодаря ти Верче, позволи ми защото все намирам за какво да я закача и с времето започна да ми вярва. Сега като излизам ми изпраща една въздушна целувка и ми намига с едното око като "мадамите".
Така ще бъде като няма закони в тази държаваБаба Яга написа:Извинявам се на Семирамис, пускам моята снимка на деня. Това е Теодора, тя е на 6 години, живее с баща си, той пие и я бие, по всяко време на деня, зависи от количеството алкохол циркулиращо в кръвта му. Майка и изчезва за по месец, връща се и историята с боя се повтаря. С Теодора никой не иска да играе, тя псува, бие се, хапе и рита. Можеш да я видиш на ъгъла на пясъчника, седнала с две различни обувки да си пее. А когато слънцето залязва тя сяда на пързалката и вперва своя тъжен поглед в последните лъчи. И остават на пустата детска площадка детето и слънцето.

някой се смееше на американците.frisky lioness написа: Така ще бъде като няма закони в тази държава
Т.е. има, но ни куца правораздаването
Законът за закрила на детето си е много арен, но детето и да го е чело няма как да се защити (по този закон) само
А трудно се отнемат деца и се лишават родители от родителските им права
Още по-трудно живеят тези деца в домовете
и отново нещата опират до закона за осиновяването, на който, дори и след последните промени, още доста неща му липсват
Абе....
Ядосах се
Някои изроди никога не е трябвало да стават родители...
и всичкото това на фона на неистовото желание на безброй бездетни семейства за рожбичка....
"Не съм съгласен с това, което казваш, но докато съм жив ще защитавам правото ти да го казваш."- не мога да цитирам автора и не мога да разбера защо от постингите ти лъха такава злост. Има разлика между "смея" и "присмивам". По същия начин се смея и на собствената си глупост. Историята не е насочена към теб и няма за цел да постигне невъзможното.doktorka написа:някой се смееше на американците.frisky lioness написа: Така ще бъде като няма закони в тази държава
Т.е. има, но ни куца правораздаването
Законът за закрила на детето си е много арен, но детето и да го е чело няма как да се защити (по този закон) само
А трудно се отнемат деца и се лишават родители от родителските им права
Още по-трудно живеят тези деца в домовете
и отново нещата опират до закона за осиновяването, на който, дори и след последните промени, още доста неща му липсват
Абе....
Ядосах се
Някои изроди никога не е трябвало да стават родители...
и всичкото това на фона на неистовото желание на безброй бездетни семейства за рожбичка....
нека.
историята не ме трогва.
аз се вбесявам като Фриски.
да не говорим за децата,които понасят това скрито в къщи и виковете и боя и злоупотребите от страна на родител пияница.
които не могат да излязат на пясъчника и да хапят и да бият,ами са принудени да се държат добре въпреки ежедневния ад.
ай че се вбесих и ще почна да пиша нещата както са си ..
фразата е на волтер"Не съм съгласен с това, което казваш, но докато съм жив ще защитавам правото ти да го казваш."- не мога да цитирам автора и не мога да разбера защо от постингите ти лъха такава злост. Има разлика между "смея" и "присмивам". По същия начин се смея и на собствената си глупост. Историята не е насочена към теб и няма за цел да постигне невъзможното.
отговорът ми не е насочен към теб.Баба Яга написа:
"Не съм съгласен с това, което казваш, но докато съм жив ще защитавам правото ти да го казваш."- не мога да цитирам автора и не мога да разбера защо от постингите ти лъха такава злост. Има разлика между "смея" и "присмивам". По същия начин се смея и на собствената си глупост. Историята не е насочена към теб и няма за цел да постигне невъзможното.
Не мисля че можеш да определяш кое е излишно. Написала съм това което съм видяла и усетила, ако не ти е приятно просто не чети.doktorka написа:отговорът ми не е насочен към теб.Баба Яга написа:
"Не съм съгласен с това, което казваш, но докато съм жив ще защитавам правото ти да го казваш."- не мога да цитирам автора и не мога да разбера защо от постингите ти лъха такава злост. Има разлика между "смея" и "присмивам". По същия начин се смея и на собствената си глупост. Историята не е насочена към теб и няма за цел да постигне невъзможното.
снимката като такава е чудесна.
можеше да сложиш само нея-ние щяхме да разберем останалото от очите на детето.
сега отговорът към теб.
допълнителното към снимката е излишно.
едно е да го видиш,да се вживееш в мъката му,да го разбереш,да му се усмихнеш и пр такива първични и лични неща.
друго е да направиш история от това.
ако разбираш.
а трето е ,да се направи наистина нещо за това дете...
ако отново ме разбираш.
както и за много други деца.
п.с. към мен няма как да е насочен.имаме само една допирна точка и то по тангентата...
мога.Баба Яга написа:Не мисля че можеш да определяш кое е излишно. Написала съм това което съм видяла и усетила, ако не ти е приятно просто не чети.
Можеш да изразиш мнение но не и да редактираш чуждото.doktorka написа:мога.Баба Яга написа:Не мисля че можеш да определяш кое е излишно. Написала съм това което съм видяла и усетила, ако не ти е приятно просто не чети.
та дори мога да го напиша и ти ще го защитиш.
"Не съм съгласен с това, което казваш, но докато съм жив ще защитавам правото ти да го казваш.":winkw:
п.с. снимката хубава.
ся как да не отговоря по същество?Баба Яга написа: Можеш да изразиш мнение но не и да редактираш чуждото.
Чакай сега и аз да се направя на умен.Кент написа:
фразата е на волтер![]()
добре адиКапинчо написа:Чакай сега и аз да се направя на умен.Кент написа:
фразата е на волтер![]()
Фразата не е на Волтер. Имаше дискусия по въпроса. Някога си имало клуб на приятелите/почитателите на Волтер. Някой от този клуб е изрекъл прословутата фраза, която по-късно била приписана на самия Волтер.
Благодаря ти, че сподели тая снимка и мислите си около това дете с клуба и респ. с мен. Всеки мисли в своята плоскост от преживелици, познанства и отражения на света, които остават у него... Доста ме размисли ти...Баба Яга написа: