Чакай сега малко.Жълто написа: Бе, гледай сега. Самия факт че противопоставяме манекенките на спортистките говори за това че професионалния спорт не допринася за женската красота. Ако има противоречие в мен, то е заради това че едновременно харесвам красиви жени и спорт. Искам да имаме победители и победителки в спорта. И мъже и жени. Но ако тая жена победителка дойде при мене и ме попита- бе аз така като се напъвам всеки ден на тренировките, мислиш ли че ще стана красива като капка? Не, ще и кажа и даже ще го повторя. Ще ме разплачеш- ще кажа- като ревнеш и ти на почетната стълбичка на мила родино, и тогава ще си мисля много хубави неща за тебе. Само няма да си мисля, че си красива.
Това, дето го каза Холи, всъщност не е свързано с теб - поне както аз го прочетох.
Според мен тя каза, че в момента манекенството (примерно, мога и други занятия и занимания да дам като пример) е по-блажно от спорта (също примерно). Има повече обществено внимание и престиж.
Което насочва вниманието и интересите на децата в едни други посоки.
Аз оттук бих продължила да питам - как и кой всъщност задава това какво за едно общество ще бъде важно като посока на развитие на децата.
"Всеки родител" в случая не е отговор. Децата не растат само в семейството си.
И така нататък.