Като си намерите късметче /паричка, пара, пачка...../
- Dark Angel
Re: Като си намерите късметче /паричка, пара, пачка...../
Прибираме си го в джобчето.Dark написа:на улицата какво правите с него?
Най-голямата сума, дето съм намирала досега е 4лв. (2 х 2),
сгънати прилежно.
- Dark Angel
и после?pocti_bezobidna написа: Прибираме си го в джобчето.
сгънати прилежно.

- Piqndurnik
Винаги се навеждам, вземам си го и си ги кътам по джобовете и чантата. А веднъж си намерих пръстен, в 3 посред нощ. Сега е в банката, щото е мъжки. Да си седи там. Доста бижута съм намирала. (Явно от тези, дето някои не се обръщат да си ги взиматDark написа:на улицата какво правите с него?
Ами не помня, много отдавн беше.Dark написа:и после?pocti_bezobidna написа: Прибираме си го в джобчето.
сгънати прилежно.
Вероятно съм ги дала още същия ден
за кафе и цигари. Предмети и бижута не съм намирала.
Веднъж тамерих подкова на морето, виси вкъщи в коридора...
- Piqndurnik
Това, с мятането на подкова през рамо съм го правил само веднуж в детските си години. Стана като на кино: ицелих едно приятелче по челото.pocti_bezobidna написа:Ами не помня, много отдавн беше.Dark написа:и после?pocti_bezobidna написа: Прибираме си го в джобчето.
сгънати прилежно.
Вероятно съм ги дала още същия ден
за кафе и цигари. Предмети и бижута не съм намирала.
Веднъж тамерих подкова на морето, виси вкъщи в коридора...
Наздраве 
сега, ако обичате, да ми ги върнете всичките тези неща:)
ето къде съм ги губил
и пръстена ми го няма
и неподкован ходя
ето къде съм ги губил
и пръстена ми го няма
и неподкован ходя
- Dark Angel
Strunz написа:сега, ако обичате, да ми ги върнете всичките тези неща:)
ето къде съм ги губил
и пръстена ми го няма
и неподкован ходя

- Dark Angel
прибирам дребни монети
10, 20 ст. до 2 кинта и ги харча после щото ги прибирам където са и другите
по-големи суми връщам
дори понякога си се усмихваме с касиерките
като им кажа, че са ми взели по-малко пари отколкото аз стоки
и ме гледат едно особено
недолюбвам максимата 4кьорав карти не играе" и не разбирамрадостта на някои индивиди от такава "делавера"
по-големи суми връщам
и ме гледат едно особено
недолюбвам максимата 4кьорав карти не играе" и не разбирамрадостта на някои индивиди от такава "делавера"
аз се намирам от тез късметчета на Лавaца и си ги чета с голям кеф - пазя си ги 8)Dark написа:на улицата какво правите с него?
We have an infinite number of reasons to be happy and a serious responsibility not to be serious.
- Dark Angel
Re: прибирам дребни монети
ахам, познат ми е погледа на касиеркитеRemmivs написа:10, 20 ст. до 2 кинта и ги харча после щото ги прибирам където са и другите
по-големи суми връщам
и ме гледат едно особено
също помня как сменихме банката. нарвемето бизнеса беше със саковете. през ден теглим, внасяме. един ден се обаждат от банката и ме питат дали не са ми дали 5 К отгоре. проверявам торбата, вичко е точно и им го казвам. те молят да проверя отново, отново проверявам, нема, колкото съм искала толкова са ми дали. след 1/2 час звъни управителката на паричен салон и ме уведомява, че понеже само 4 фирми сме теглили големи суми тоз следобед, та мислела, че 5-те бона са у мен и моли да ги върна. Щяла да е благодарна, щото видите ли касиерката щяли да я уволнят заради мен..... леле като креснах, вбесих се .....и животното накрая каза :"Заради Вас невинен човек ще пострада". Идеше ми да взривя паричния салон все с тъпата касиерка и управителка

- Dark Angel
в едно такова прочетох великата мисъл на Део /бунтът на Л/ "Is good To be important, but is more important to be nice" и се иззразних, щото тоя нещастник я е гепнал от Скуутър. така им почва един концертцункай написа:аз се намирам от тез късметчета на Лавaца и си ги чета с голям кеф - пазя си ги 8)Dark написа:на улицата какво правите с него?

Интересна градация: Рем с неговите 10 и 20 ст., Дарк с 5 К на първо четене....Dark написа:ахам, познат ми е погледа на касиеркитеRemmivs написа:10, 20 ст. до 2 кинта и ги харча после щото ги прибирам където са и другите
по-големи суми връщам
и ме гледат едно особено
също помня как сменихме банката. нарвемето бизнеса беше със саковете. през ден теглим, внасяме. един ден се обаждат от банката и ме питат дали не са ми дали 5 К отгоре. проверявам торбата, вичко е точно и им го казвам. те молят да проверя отново, отново проверявам, нема, колкото съм искала толкова са ми дали. след 1/2 час звъни управителката на паричен салон и ме уведомява, че понеже само 4 фирми сме теглили големи суми тоз следобед, та мислела, че 5-те бона са у мен и моли да ги върна. Щяла да е благодарна, щото видите ли касиерката щяли да я уволнят заради мен..... леле като креснах, вбесих се .....и животното накрая каза :"Заради Вас невинен човек ще пострада". Идеше ми да взривя паричния салон все с тъпата касиерка и управителка
Кой каза милион? Милион първи път! Милион втори път...
:))
е то ясно че често има простотий ..нe са знай кой ги подбира...Dark написа:в едно такова прочетох великата мисъл на Део /бунтът на Л/ "Is good To be important, but is more important to be nice" и се иззразних, щото тоя нещастник я е гепнал от Скуутър. така им почва един концертцункай написа:аз се намирам от тез късметчета на Лавaца и си ги чета с голям кеф - пазя си ги 8)Dark написа:на улицата какво правите с него?
We have an infinite number of reasons to be happy and a serious responsibility not to be serious.
- Dark Angel
милиона го дайStrunz написа: Интересна градация: Рем с неговите 10 и 20 ст., Дарк с 5 К на първо четене....
направо съжалавям, че нямаше наистина едни 5 к тогава
как мразя без вина виновна -
1. в детската градина някой гепна някакво златно герданче с нещо си и аз бях нарочена за виновна. колко съм плакала, и ме претърсваха, събличаха, гардеробчето, всичко. пък директорката за да разкажа като добро дете къде съм го скрила ме държа целия следобяд в стаята си. а аз даже не бях го виждала.........
2. в едно мини магазинче гледаме пръстени със съученичка и изведнъж продавачката ми забива такъв шамар, че звезди виждам посред бял ден. съученичката ме излича за ръка и беж да бягаме. даже на знам защо бягам. после тя ми показва 2 пръстена от по 20 стотинки примерно в шепата си. аз гледам като теле
3. ....
4....
да.....
това ако е имало клади и на клада е щяло да ме качат. каквато съм била рижава

Банки и аз съм сменял. Да си кажем честно има доста неща, които не са на ниво там. Без да засягам никой. Не е по-различно от останалата част на милата ни татковина, но направо дразни понякога катопочнат да ми се уплитат и да ми говорят неща дето на една достопочтена дама в пенсия могат и да и отнемат дар слово но на мен ми иде даим кажа да си извадят ръцете от едно място и да викна супервайзора, за даго питам с какъв точно конкурс са си избирали служителите, които се предполага, че ще работят с моите пари ив най-добрия ми интерес. Та, сменял съм. Има и добри. но най-добре е да елиминираш човешкия фактор, доколкото е възможно. онлайн и това е.Dark написа:ахам, познат ми е погледа на касиерките
Една приятелка бачкаше в магазин за скъпоценни и полу-скъпоценни камъни преди години. В един момент се оказва, че част от камънака заменен със стъкълца. Направиха луди всички продавачки, накрая се оказа шеф им. Добре, че те се запънаха девойките и искаха експертизи и разни допълнителни проверки.Dark написа:милиона го дайStrunz написа: Интересна градация: Рем с неговите 10 и 20 ст., Дарк с 5 К на първо четене....
1. в детската градина някой гепна някакво златно герданче с нещо си и аз бях нарочена за виновна. колко съм плакала, и ме претърсваха, събличаха, гардеробчето, всичко. пък директорката за да разкажа като добро дете къде съм го скрила ме държа целия следобяд в стаята си. а аз даже не бях го виждала.........![]()
2. в едно мини магазинче гледаме пръстени със съученичка и изведнъж продавачката ми забива такъв шамар, че звезди виждам посред бял ден. съученичката ме излича за ръка и беж да бягаме. даже на знам защо бягам. после тя ми показва 2 пръстена от по 20 стотинки примерно в шепата си. аз гледам като теле
3. ....
4....
да.....
само се чудя кое е по-тъпо ,като намериш голямата торба с пари - да кажеш на милицията или да кажеш на жена си... :eek:Dark написа:на улицата какво правите с него?
май първото,щото поне ти дават часовник хииххи
ама пък не нося
Зависи какво късметче еDark написа:на улицата какво правите с него?
Животът е прекрасен! Да, прекрасен...
Пък не изглеждаш като крадла, мамка муDark написа:
милиона го дай
1. в детската градина някой гепна някакво златно герданче с нещо си и аз бях нарочена за виновна. колко съм плакала, и ме претърсваха, събличаха, гардеробчето, всичко. пък директорката за да разкажа като добро дете къде съм го скрила ме държа целия следобяд в стаята си. а аз даже не бях го виждала.........![]()
3. ....
4....
да.....
If you wish to go fast - go alone, if you wish to go far - go together.
Само веднъж ми се е случвало - намерих 10 лв, наскоро. Дадох ги на един просяк...Dark написа:на улицата какво правите с него?
Сега се сещам за един случай...
Преди 2 години май беше... един приятел работи шеф на охраната на Гранд Хотела в Св.Константин и Елена.
Една сутрин се чука на вратата му, отваря той, още сънен, пред него един човек, гост на хотела. Качвал се в колата си на паркинга и точно преди да потегли забелязъл една чанта (малък сак) на земята близо до неговата кола. Наоколо ни човек, ни дявол... И решил да я занесе на рецепцията. Оттам пък му казали да я занесе на охраната...
Вътре 100'000 долара. Прилежно пачкосани.
След няколко часа се звъннало на рецепция, някакви дето били напуснали много рано сутринта питали дали не е намерена малка чанта...
Дошли, взели чантата, благодарили... и толкова... Мноого неучтив народ, брей...
Де да бях на мястото на този който е намерил чантата...
Преди 2 години май беше... един приятел работи шеф на охраната на Гранд Хотела в Св.Константин и Елена.
Една сутрин се чука на вратата му, отваря той, още сънен, пред него един човек, гост на хотела. Качвал се в колата си на паркинга и точно преди да потегли забелязъл една чанта (малък сак) на земята близо до неговата кола. Наоколо ни човек, ни дявол... И решил да я занесе на рецепцията. Оттам пък му казали да я занесе на охраната...
Вътре 100'000 долара. Прилежно пачкосани.
След няколко часа се звъннало на рецепция, някакви дето били напуснали много рано сутринта питали дали не е намерена малка чанта...
Дошли, взели чантата, благодарили... и толкова... Мноого неучтив народ, брей...
Де да бях на мястото на този който е намерил чантата...
- Green Light
В понеделник сутринта, като отивахме към даскало, Терминатора си намери едно левче. После, на връщане към нас за да си взема нещата и да се мятам на воатюра, аз намерих двайсе стинки. Не сме ги пазили, изхарчихме ги, обаче интересно кво се случва през седмицата:
- В понеделник ходих с един приятел на обяд в арабски ресторант(супер вкусотии, хора) - Той плати, щото той ме бил поканил
- Във вторник- обяд с Гасподе - Дежа вю - той ме бил поканил, да не съм си вадел парите
- В сряда аз си купих обяд, обаче балдъзата ми подари филмче дето си го търсех
- Тудей хапнахме със систъра. Платихме фифти фифти, ама пак съм на далавера, понеже тя хапва колкото едно врабче
Чака се да видим, кой ще ме храни утре.
- В понеделник ходих с един приятел на обяд в арабски ресторант(супер вкусотии, хора) - Той плати, щото той ме бил поканил
- Във вторник- обяд с Гасподе - Дежа вю - той ме бил поканил, да не съм си вадел парите
- Тудей хапнахме със систъра. Платихме фифти фифти, ама пак съм на далавера, понеже тя хапва колкото едно врабче
Все хубави неща... Ти гледай другата седмица да не се обърне медалаGreen Light написа:В понеделник сутринта, като отивахме към даскало, Терминатора си намери едно левче. После, на връщане към нас за да си взема нещата и да се мятам на воатюра, аз намерих двайсе стинки. Не сме ги пазили, изхарчихме ги, обаче интересно кво се случва през седмицата:
Животът е прекрасен! Да, прекрасен...
Кво се чудиш. Евреите никога не дават пари в понеделник, щото така ще им върви цялата седмица.Green Light написа:В понеделник сутринта, като отивахме към даскало, Терминатора си намери едно левче. После, на връщане към нас за да си взема нещата и да се мятам на воатюра, аз намерих двайсе стинки. Не сме ги пазили, изхарчихме ги, обаче интересно кво се случва през седмицата:
- Dark Angel
- Dark Angel
Подарявам го на Жена ми
Спомних си един случай, просто. Преди няколко години в Пирин, над х. Яворов...тъкмо се лакомяхми с малини в една гора и изведнъж се сетих , че утре е рожденият И Ден..пък аз нищо не съм взел за подарък
....То и другея ден бе заплануван за 16 часово ходене, какви ти подаръци, ама все пак...Леле как ме досрамя :eek:
Та чопля си аз из малинака и въздишам тежко и гузно..и не щеш ли, нещо блесна между листата.... е, тва и беше късмета, подарих и го естествено, мисля че се зарадва ...ама не забрави да спомене със змийска усмивка " Браво, бре...пак мина метър" 
Виждаш ли4avdar4e написа: Доста бижута съм намирала. (Явно от тези, дето някои не се обръщат да си ги взимат)
Веднъж в един басейн нещо ми проблесна. Горд и смел гмуркач ми извади сребърен синджир с една много красива Богородица. Носих го доста време и едно красиво лято я изгубих ...в морето. Дано някоя русалка я е нямерила
В тези моменти се сещам, че това е някакъв странен знак, че нищо загубено няма - то просто си върви по неговият си път...
...размечтах се да изпиша всичките си мисли за вселенската хармония ... мдамммммм
Ау сладури как ме радвате като ви чета :) Май споменах ветеран от войната съм. Имах удоволствието да работя на такова мястоRemmivs написа:Банки и аз съм сменял. Да си кажем честно има доста неща, които не са на ниво там. Без да засягам никой. Не е по-различно от останалата част на милата ни татковина, но направо дразни понякога катопочнат да ми се уплитат и да ми говорят неща дето на една достопочтена дама в пенсия могат и да и отнемат дар слово но на мен ми иде даим кажа да си извадят ръцете от едно място и да викна супервайзора, за даго питам с какъв точно конкурс са си избирали служителите, които се предполага, че ще работят с моите пари ив най-добрия ми интерес. Та, сменял съм. Има и добри. но най-добре е да елиминираш човешкия фактор, доколкото е възможно. онлайн и това е.Dark написа:ахам, познат ми е погледа на касиерките
Мисля, че в милата ни татковина просто само си премълчаваме и тихомълком се оттегляме - и никой не си задава въпроса защо става така...
Нищичко не съм намирала,Dark написа:на улицата какво правите с него?
-
Гост
аз спазвам едно поверие - като намериш паричка на улицата, дай я на някого за да намериш още повече.Dark написа:на улицата какво правите с него?
а миналата година имах един период от няколко месеца, когато си намирах редовно банкноти по улицата - 2, 4х2, сгънати, 10, 20. обаче напоследък нещо не ми се е случвало. може пък като го кажа на вас, пак деа отворя процеса, нали разбрахте - много отдавна не съм намирала пари на улицата
и не съм гост, аз съмAnonymous написа:аз спазвам едно поверие - като намериш паричка на улицата, дай я на някого за да намериш още повече.Dark написа:на улицата какво правите с него?
а миналата година имах един период от няколко месеца, когато си намирах редовно банкноти по улицата - 2, 4х2, сгънати, 10, 20. обаче напоследък нещо не ми се е случвало. може пък като го кажа на вас, пак деа отворя процеса, нали разбрахте - много отдавна не съм намирала пари на улицата
- Dark Angel
да изпусна нещо утре по алеите на панаира?oldy2 написа:и не съм гост, аз съмAnonymous написа:аз спазвам едно поверие - като намериш паричка на улицата, дай я на някого за да намериш още повече.Dark написа:на улицата какво правите с него?