Като си намерите късметче /паричка, пара, пачка...../

Все същите
Аватар
Dark Angel

Като си намерите късметче /паричка, пара, пачка...../

Мнение от Dark Angel »

на улицата какво правите с него?
Изображение
annonymus

Re: Като си намерите късметче /паричка, пара, пачка...../

Мнение от annonymus »

Dark написа:на улицата какво правите с него?
Прибираме си го в джобчето.
Най-голямата сума, дето съм намирала досега е 4лв. (2 х 2),
сгънати прилежно.
Аватар
Dark Angel

Мнение от Dark Angel »

pocti_bezobidna написа: Прибираме си го в джобчето.
сгънати прилежно.
и после?
Изображение
Аватар
Piqndurnik

Мнение от Piqndurnik »

Аз само веднъж съм намирал пачка, ама тя си беше моя - бях я изръсил 10 минути по-рано.
Виж паричките си ги прибирам в някой джоб уж да повикат други, обаче, в крайна сметка, тея, другите, отиват кум сервитьорите.
Наздраве :cool:
Аватар
maggot
BOFH

Мнение от maggot »

Къде? Къде? Де е тая пачка? :twisted:
Има хора, в които живее Бог. Има хора, в които живее дяволът. А има и хора, в които живеят само глисти.
--------------------------------------------------------
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

Винаги се навеждам, вземам си го и си ги кътам по джобовете и чантата. А веднъж си намерих пръстен, в 3 посред нощ. Сега е в банката, щото е мъжки. Да си седи там. Доста бижута съм намирала. (Явно от тези, дето някои не се обръщат да си ги взимат :lol: ) Пък любимия веднъж намери видимо празен портфейл, а се оказа, че има скрит джоб вътре с мнооого прилична сума за онова време :D
annonymus

Мнение от annonymus »

Dark написа:
сгънати прилежно.
и после?
Ами не помня, много отдавн беше.
Вероятно съм ги дала още същия ден
за кафе и цигари. Предмети и бижута не съм намирала.
Веднъж тамерих подкова на морето, виси вкъщи в коридора...
Аватар
Piqndurnik

Мнение от Piqndurnik »

pocti_bezobidna написа:
Dark написа:
сгънати прилежно.
и после?
Ами не помня, много отдавн беше.
Вероятно съм ги дала още същия ден
за кафе и цигари. Предмети и бижута не съм намирала.
Веднъж тамерих подкова на морето, виси вкъщи в коридора...
Това, с мятането на подкова през рамо съм го правил само веднуж в детските си години. Стана като на кино: ицелих едно приятелче по челото.
Наздраве :cool:
Аватар
Strunz

Мнение от Strunz »

сега, ако обичате, да ми ги върнете всичките тези неща:)
ето къде съм ги губил

и пръстена ми го няма
и неподкован ходя
Аватар
Dark Angel

Мнение от Dark Angel »

Strunz написа:сега, ако обичате, да ми ги върнете всичките тези неща:)
ето къде съм ги губил

и пръстена ми го няма
и неподкован ходя
:lol:
Изображение
Аватар
lilly

Мнение от lilly »

Ами първо подритвам монетката, да не е от онези залепените :twisted:
Аватар
Dark Angel

Мнение от Dark Angel »

lilly написа:Ами първо подритвам монетката, да не е от онези залепените :twisted:
лелейййй още един със уклон към параноята :lol:
Изображение
Аватар
lilly

Мнение от lilly »

Dark написа:
lilly написа:Ами първо подритвам монетката, да не е от онези залепените :twisted:
лелейййй още един със уклон към параноята :lol:
Парен каша духа :D :D :D
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

прибирам дребни монети

Мнение от Remmivs »

10, 20 ст. до 2 кинта и ги харча после щото ги прибирам където са и другите
по-големи суми връщам
дори понякога си се усмихваме с касиерките
като им кажа, че са ми взели по-малко пари отколкото аз стоки
и ме гледат едно особено
недолюбвам максимата 4кьорав карти не играе" и не разбирамрадостта на някои индивиди от такава "делавера"
Аватар
цункай

Мнение от цункай »

аз се намирам от тез късметчета на Лавaца и си ги чета с голям кеф - пазя си ги 8)
We have an infinite number of reasons to be happy and a serious responsibility not to be serious.
Аватар
Dark Angel

Re: прибирам дребни монети

Мнение от Dark Angel »

Remmivs написа:10, 20 ст. до 2 кинта и ги харча после щото ги прибирам където са и другите
по-големи суми връщам
и ме гледат едно особено
недолюбвам максимата 4кьорав карти не играе" и не разбирамрадостта на някои индивиди от такава "делавера"
ахам, познат ми е погледа на касиерките

също помня как сменихме банката. нарвемето бизнеса беше със саковете. през ден теглим, внасяме. един ден се обаждат от банката и ме питат дали не са ми дали 5 К отгоре. проверявам торбата, вичко е точно и им го казвам. те молят да проверя отново, отново проверявам, нема, колкото съм искала толкова са ми дали. след 1/2 час звъни управителката на паричен салон и ме уведомява, че понеже само 4 фирми сме теглили големи суми тоз следобед, та мислела, че 5-те бона са у мен и моли да ги върна. Щяла да е благодарна, щото видите ли касиерката щяли да я уволнят заради мен..... леле като креснах, вбесих се .....и животното накрая каза :"Заради Вас невинен човек ще пострада". Идеше ми да взривя паричния салон все с тъпата касиерка и управителка :twisted:
Изображение
Аватар
Dark Angel

Мнение от Dark Angel »

цункай написа:
аз се намирам от тез късметчета на Лавaца и си ги чета с голям кеф - пазя си ги 8)
в едно такова прочетох великата мисъл на Део /бунтът на Л/ "Is good To be important, but is more important to be nice" и се иззразних, щото тоя нещастник я е гепнал от Скуутър. така им почва един концерт
Изображение
Аватар
Strunz

Мнение от Strunz »

Dark написа:
Remmivs написа:10, 20 ст. до 2 кинта и ги харча после щото ги прибирам където са и другите
по-големи суми връщам
и ме гледат едно особено
ахам, познат ми е погледа на касиерките

също помня как сменихме банката. нарвемето бизнеса беше със саковете. през ден теглим, внасяме. един ден се обаждат от банката и ме питат дали не са ми дали 5 К отгоре. проверявам торбата, вичко е точно и им го казвам. те молят да проверя отново, отново проверявам, нема, колкото съм искала толкова са ми дали. след 1/2 час звъни управителката на паричен салон и ме уведомява, че понеже само 4 фирми сме теглили големи суми тоз следобед, та мислела, че 5-те бона са у мен и моли да ги върна. Щяла да е благодарна, щото видите ли касиерката щяли да я уволнят заради мен..... леле като креснах, вбесих се .....и животното накрая каза :"Заради Вас невинен човек ще пострада". Идеше ми да взривя паричния салон все с тъпата касиерка и управителка :twisted:
Интересна градация: Рем с неговите 10 и 20 ст., Дарк с 5 К на първо четене....

Кой каза милион? Милион първи път! Милион втори път...

:))
Аватар
цункай

Мнение от цункай »

Dark написа:
цункай написа:
в едно такова прочетох великата мисъл на Део /бунтът на Л/ "Is good To be important, but is more important to be nice" и се иззразних, щото тоя нещастник я е гепнал от Скуутър. така им почва един концерт
е то ясно че често има простотий ..нe са знай кой ги подбира...
We have an infinite number of reasons to be happy and a serious responsibility not to be serious.
Аватар
Dark Angel

Мнение от Dark Angel »

Strunz написа: Интересна градация: Рем с неговите 10 и 20 ст., Дарк с 5 К на първо четене....

милиона го дай

направо съжалавям, че нямаше наистина едни 5 к тогава

как мразя без вина виновна -

1. в детската градина някой гепна някакво златно герданче с нещо си и аз бях нарочена за виновна. колко съм плакала, и ме претърсваха, събличаха, гардеробчето, всичко. пък директорката за да разкажа като добро дете къде съм го скрила ме държа целия следобяд в стаята си. а аз даже не бях го виждала......... :twisted:

2. в едно мини магазинче гледаме пръстени със съученичка и изведнъж продавачката ми забива такъв шамар, че звезди виждам посред бял ден. съученичката ме излича за ръка и беж да бягаме. даже на знам защо бягам. после тя ми показва 2 пръстена от по 20 стотинки примерно в шепата си. аз гледам като теле

3. ....

4....

да.....

това ако е имало клади и на клада е щяло да ме качат. каквато съм била рижава :twisted:
Изображение
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

Dark написа:ахам, познат ми е погледа на касиерките

Банки и аз съм сменял. Да си кажем честно има доста неща, които не са на ниво там. Без да засягам никой. Не е по-различно от останалата част на милата ни татковина, но направо дразни понякога катопочнат да ми се уплитат и да ми говорят неща дето на една достопочтена дама в пенсия могат и да и отнемат дар слово но на мен ми иде даим кажа да си извадят ръцете от едно място и да викна супервайзора, за даго питам с какъв точно конкурс са си избирали служителите, които се предполага, че ще работят с моите пари ив най-добрия ми интерес. Та, сменял съм. Има и добри. но най-добре е да елиминираш човешкия фактор, доколкото е възможно. онлайн и това е.
annonymus

Мнение от annonymus »

Dark написа:
Strunz написа: Интересна градация: Рем с неговите 10 и 20 ст., Дарк с 5 К на първо четене....

милиона го дай

1. в детската градина някой гепна някакво златно герданче с нещо си и аз бях нарочена за виновна. колко съм плакала, и ме претърсваха, събличаха, гардеробчето, всичко. пък директорката за да разкажа като добро дете къде съм го скрила ме държа целия следобяд в стаята си. а аз даже не бях го виждала......... :twisted:

2. в едно мини магазинче гледаме пръстени със съученичка и изведнъж продавачката ми забива такъв шамар, че звезди виждам посред бял ден. съученичката ме излича за ръка и беж да бягаме. даже на знам защо бягам. после тя ми показва 2 пръстена от по 20 стотинки примерно в шепата си. аз гледам като теле

3. ....

4....

да.....

това ако е имало клади и на клада е щяло да ме качат. каквато съм била рижава :twisted:
Една приятелка бачкаше в магазин за скъпоценни и полу-скъпоценни камъни преди години. В един момент се оказва, че част от камънака заменен със стъкълца. Направиха луди всички продавачки, накрая се оказа шеф им. Добре, че те се запънаха девойките и искаха експертизи и разни допълнителни проверки.
Аватар
цункай

Мнение от цункай »

само се чудя кое е по-тъпо ,като намериш голямата торба с пари - да кажеш на милицията или да кажеш на жена си... :eek:

май първото,щото поне ти дават часовник хииххи :P

ама пък не нося
Аватар
Avrora

Мнение от Avrora »

Зависи какво късметче е :wink: !Малки- прибирам си ги и почти веднагически забравям за тях. По- големите (случват се и такива неща :lol: ) отиват веднага за почерпака - графа "непредвидени :wink: !
Животът е прекрасен! Да, прекрасен...
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Единственото, което съм прибирала от улицата, са малки котенца. Нищо друго не намирам. :)

Обаче познавам един човек, който непрекъснато намира документи в храстите и май така си изкарва прехраната - като ги връща срещу парична благодарност.
Panta rhei...
Аватар
Wishes

Мнение от Wishes »

Dark написа:
милиона го дай

3. ....

4....

да.....

Пък не изглеждаш като крадла, мамка му :lol:
If you wish to go fast - go alone, if you wish to go far - go together.
Аватар
Wishes

Мнение от Wishes »

Само веднъж ми се е случвало - намерих 10 лв, наскоро. Дадох ги на един просяк...
Аватар
Wishes

Мнение от Wishes »

Сега се сещам за един случай...

Преди 2 години май беше... един приятел работи шеф на охраната на Гранд Хотела в Св.Константин и Елена.
Една сутрин се чука на вратата му, отваря той, още сънен, пред него един човек, гост на хотела. Качвал се в колата си на паркинга и точно преди да потегли забелязъл една чанта (малък сак) на земята близо до неговата кола. Наоколо ни човек, ни дявол... И решил да я занесе на рецепцията. Оттам пък му казали да я занесе на охраната...

Вътре 100'000 долара. Прилежно пачкосани.

След няколко часа се звъннало на рецепция, някакви дето били напуснали много рано сутринта питали дали не е намерена малка чанта...
Дошли, взели чантата, благодарили... и толкова... Мноого неучтив народ, брей...

Де да бях на мястото на този който е намерил чантата... :lol:
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

В понеделник сутринта, като отивахме към даскало, Терминатора си намери едно левче. После, на връщане към нас за да си взема нещата и да се мятам на воатюра, аз намерих двайсе стинки. Не сме ги пазили, изхарчихме ги, обаче интересно кво се случва през седмицата:
- В понеделник ходих с един приятел на обяд в арабски ресторант(супер вкусотии, хора) - Той плати, щото той ме бил поканил
- Във вторник- обяд с Гасподе - Дежа вю - той ме бил поканил, да не съм си вадел парите
- В сряда аз си купих обяд, обаче балдъзата ми подари филмче дето си го търсех
- Тудей хапнахме със систъра. Платихме фифти фифти, ама пак съм на далавера, понеже тя хапва колкото едно врабче
Чака се да видим, кой ще ме храни утре.
Аватар
Avrora

Мнение от Avrora »

Green Light написа:В понеделник сутринта, като отивахме към даскало, Терминатора си намери едно левче. После, на връщане към нас за да си взема нещата и да се мятам на воатюра, аз намерих двайсе стинки. Не сме ги пазили, изхарчихме ги, обаче интересно кво се случва през седмицата:
- В понеделник ходих с един приятел на обяд в арабски ресторант(супер вкусотии, хора) - Той плати, щото той ме бил поканил
- Във вторник- обяд с Гасподе - Дежа вю - той ме бил поканил, да не съм си вадел парите
- Тудей хапнахме със систъра. Платихме фифти фифти, ама пак съм на далавера, понеже тя хапва колкото едно врабче
Все хубави неща... Ти гледай другата седмица да не се обърне медала :wink: Не че няма да се радваш пак на същите хора и компанията им, обаче ако на всички този път ти се плащаш... :lol:
Животът е прекрасен! Да, прекрасен...
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

Green Light написа:В понеделник сутринта, като отивахме към даскало, Терминатора си намери едно левче. После, на връщане към нас за да си взема нещата и да се мятам на воатюра, аз намерих двайсе стинки. Не сме ги пазили, изхарчихме ги, обаче интересно кво се случва през седмицата:
Кво се чудиш. Евреите никога не дават пари в понеделник, щото така ще им върви цялата седмица.
Изображение
Аватар
Dark Angel

Мнение от Dark Angel »

wishes написа: Пък не изглеждаш като крадла, мамка му :lol:
душица съм нали 8) :batting:
Изображение
Аватар
Dark Angel

Мнение от Dark Angel »

vyara написа:
Кво се чудиш. Евреите никога не дават пари в понеделник, щото така ще им върви цялата седмица.
и не тръгват назад
Изображение
Аватар
Kent
Обратна връзка:

Подарявам го на Жена ми

Мнение от Kent »

Спомних си един случай, просто. Преди няколко години в Пирин, над х. Яворов...тъкмо се лакомяхми с малини в една гора и изведнъж се сетих , че утре е рожденият И Ден..пък аз нищо не съм взел за подарък :oops: ....То и другея ден бе заплануван за 16 часово ходене, какви ти подаръци, ама все пак...Леле как ме досрамя :eek: :oops: Та чопля си аз из малинака и въздишам тежко и гузно..и не щеш ли, нещо блесна между листата.... е, тва и беше късмета, подарих и го естествено, мисля че се зарадва ...ама не забрави да спомене със змийска усмивка " Браво, бре...пак мина метър" :twisted:
Jolee

Мнение от Jolee »

4avdar4e написа: Доста бижута съм намирала. (Явно от тези, дето някои не се обръщат да си ги взимат :lol: )
Виждаш ли :lol: Празно няма :lol:

Веднъж в един басейн нещо ми проблесна. Горд и смел гмуркач ми извади сребърен синджир с една много красива Богородица. Носих го доста време и едно красиво лято я изгубих ...в морето. Дано някоя русалка я е нямерила :D
В тези моменти се сещам, че това е някакъв странен знак, че нищо загубено няма - то просто си върви по неговият си път...

...размечтах се да изпиша всичките си мисли за вселенската хармония ... мдамммммм
Jolee

Мнение от Jolee »

Remmivs написа:
Dark написа:ахам, познат ми е погледа на касиерките

Банки и аз съм сменял. Да си кажем честно има доста неща, които не са на ниво там. Без да засягам никой. Не е по-различно от останалата част на милата ни татковина, но направо дразни понякога катопочнат да ми се уплитат и да ми говорят неща дето на една достопочтена дама в пенсия могат и да и отнемат дар слово но на мен ми иде даим кажа да си извадят ръцете от едно място и да викна супервайзора, за даго питам с какъв точно конкурс са си избирали служителите, които се предполага, че ще работят с моите пари ив най-добрия ми интерес. Та, сменял съм. Има и добри. но най-добре е да елиминираш човешкия фактор, доколкото е възможно. онлайн и това е.
Ау сладури как ме радвате като ви чета :) Май споменах ветеран от войната съм. Имах удоволствието да работя на такова място :wink: Няма да коментирам подробности само ще ви кажа, че сте си много прави. За съжаление е така... Бях обявена за луда, че след солиден период от време и успешен развой на кариера хвърлих всичко и загърбих "престижна" работа. Там където са намесени пари е по-добре човек да не припарва. За съжаление всички човешки "добродетели" и "положителни" "емоции" и "черти" блесват... Ма Ремиус е прав, че май не само в тази сфера е така...Следващият път извикай управителката на салона и я питай...
Мисля, че в милата ни татковина просто само си премълчаваме и тихомълком се оттегляме - и никой не си задава въпроса защо става така...
Аватар
Niya

Мнение от Niya »

Нищичко не съм намирала, :cry: нищичко. Обикновенно го вижда този, който върви пред мен или с мен.

:(
Гост

Мнение от Гост »

аз спазвам едно поверие - като намериш паричка на улицата, дай я на някого за да намериш още повече.

а миналата година имах един период от няколко месеца, когато си намирах редовно банкноти по улицата - 2, 4х2, сгънати, 10, 20. обаче напоследък нещо не ми се е случвало. може пък като го кажа на вас, пак деа отворя процеса, нали разбрахте - много отдавна не съм намирала пари на улицата :D
oldy2

Мнение от oldy2 »

Anonymous написа:
аз спазвам едно поверие - като намериш паричка на улицата, дай я на някого за да намериш още повече.

а миналата година имах един период от няколко месеца, когато си намирах редовно банкноти по улицата - 2, 4х2, сгънати, 10, 20. обаче напоследък нещо не ми се е случвало. може пък като го кажа на вас, пак деа отворя процеса, нали разбрахте - много отдавна не съм намирала пари на улицата :D
и не съм гост, аз съм
Аватар
Dark Angel

Мнение от Dark Angel »

oldy2 написа:
Anonymous написа:

и не съм гост, аз съм
да изпусна нещо утре по алеите на панаира? :wink:
Изображение
Публикувай отговор