Кое е това, което сме ние?

Все същите
Аватар
Semiramis

Re: Кое е това, което сме ние?

Мнение от Semiramis »

esti написа:
Semiramis написа:Ести, сънувала съм те. Много дълъг и подробен сън - знам как иизглеждаш :lol: , бях у вас, даже гардеробите ти оглеждах ...... :lol::lol::lol: а колко ми е точен сънят - може да се сетиш щом в него имаш 4 момчета. Понеже 2 пъти си раждала близнаци ... :shy::lol:
:lol::lol::lol:
И как изглеждах?
:shy: мислех че за гардеробите ще питаш...
ох, знаеш ли колко неудобно всъщност се чувствах, понеже съм ти ровила в личното пространство
успокои ме само очевадното несъвпадане сън-реал
срам ме е да разкажа всичко, обаче си с тъмна, чуплива, но много къса коса... имаш магазин за дрехи :lol:..

:lol::lol::lol: даже няма да съм офф-топик - колкото и неща да не съвпадаха, знаех че си ти
http://s3.postimage.org/1PQgi.jpg : )))

Най-големите мъдреци остават неизвестни, защото не пилеят краткия си живот за да рекламират мъдростта си, а за да я ползват.
Аватар
Dark Angel

Мнение от Dark Angel »

Мнемозина написа:
Има неща, които не бива - а не не могат - да бъдат назовани, за да не изчезва магията.
извинявай че вадя думите от контекста

но преди време това имах предвид като казвах, че не винаги е добре да разплитаме до основите килима на вселената

магия ...

хубав ден
esti

Мнение от esti »

Semiramis написа:
:shy: мислех че за гардеробите ще питаш...
ох, знаеш ли колко неудобно всъщност се чувствах, понеже съм ти ровила в личното пространство
успокои ме само очевадното несъвпадане сън-реал
срам ме е да разкажа всичко, обаче си с тъмна, чуплива, но много къса коса... имаш магазин за дрехи :lol:..

:lol::lol::lol: даже няма да съм офф-топик - колкото и неща да не съвпадаха, знаех че си ти
Гардеробите са ясни - за визията ми беше интересно и то не толкова, дали има съвпадения с реалната.
Както и да е....
Дано да ти вещае нещо хубаво този сън.
Но отсега да се разберем - дрехи от магазина без пари няма да ти давам. :rotfl24:
Аватар
Semiramis

Мнение от Semiramis »

esti написа:Но отсега да се разберем - дрехи от магазина без пари няма да ти давам. :rotfl24:
:lol: ти вече ми даде ....:grin::grin:

:rotfl24: знам, знам ... издава мен, съня... затова с половин уста го казвам...

:cool: ще видим какво ще ми донесе. Ще си променям косата днес. и без това от две седмици съм с бретон без да съм искала... :mad::lol: пак си ми отива, де .. :cool:

Най-големите мъдреци остават неизвестни, защото не пилеят краткия си живот за да рекламират мъдростта си, а за да я ползват.
esti

Мнение от esti »

Semiramis написа: :lol: ти вече ми даде ....:grin::grin:

rotfl24: знам, знам ... издава мен, съня... затова с половин уста го казвам...

:cool: ще видим какво ще ми донесе. Ще си променям косата днес. и без това от две седмици съм с бретон без да съм искала... :mad::lol: пак си ми отива, де .. :cool:
Всъщност, затова питах за визията, защото на мен ми се е случвало да сънувам човек с променена визия и съня не засягаше само мен, а и него.
Интересно нещо са сънищата.
Понякога такива абсурди се сънуват, че да се чуди човек, дали му е наред мозъка.
Аз преди години бях сънувала, че както си вървя по улицата и ме настига колата на Батман.:rotfl24:
А от нея слиза Кларк Гарисън* :rotfl24::rotfl24::rotfl24:

* този е един от героите в "Дързост и красота" - преди го даваха вечерта точно във времето, когато по принцип приготвям вечерята и си шетам из кухнята, а тв е като фон.
Нямаше как да не запомня някои от героите.
А след този сън специално изгледах една серия, за да видя Кларк - ми готин мъж се оказа...:lol:
Аватар
Dark Angel

Мнение от Dark Angel »

Semiramis написа:
преди 2 седмици излезнах като съща Клеопатра
помислих си аз, че нищщщо не разбирам от бретони, втрисах се като се погледнех в огледало :lol:
ужас някакъв
Дядо Капинчо

Мнение от Дядо Капинчо »

...
Последно промяна от Дядо Капинчо на 25.12.08, 18:00, променено общо 1 път.
Аватар
Semiramis

Мнение от Semiramis »

esti написа: А след този сън специално изгледах една серия, за да видя Кларк - ми готин мъж се оказа...:lol:
:lol: е как няма да е готин!
подсети ме как с една приятелка в една и съща нощ бяхме сънували бар от времето на сухия режим и незакониия хазарт... тя беше взела готин мъж ала Рет Бътлър, а аз не огледах много този, с когото танцувах ... :mad::lol:

а от по-практичните неща - имам едно върхово постижение. сънувах апартамент, с разпределението, обзавеждането, даже пипах стените.... Оказа се на един познат, впечатлено чертаех, а той само преглъщаше :grin:
Бях объркала само входната врата - влязла бях през стената на коридора, а тя - 2 м по-наляво..
стана ми добър приятел и ме понаучи на доста неща от астрологията благодарение на това :shy::lol:

:lol: лудости...лудости... знам...

Дядо Капинчо

Мнение от Дядо Капинчо »

...
Аватар
Semiramis

Мнение от Semiramis »

Dark Angel написа: преди 2 седмици излезнах като съща Клеопатра
помислих си аз, че нищщщо не разбирам от бретони, втрисах се като се погледнех в огледало :lol:
ужас някакъв
:lol: царствена си, значи ..

а аз исках на пластове ... :mad:
:lol: бретон като ученичка съм имала последно.
в салона оставили едно младо момиченце, дожаля ми ... викам Добре е, спокойно, малко късички дойдоха отпред пластовете, но карай...

Дядо Капинчо

Мнение от Дядо Капинчо »

...
Дядо Капинчо

Мнение от Дядо Капинчо »

...
Последно промяна от Дядо Капинчо на 25.12.08, 18:01, променено общо 1 път.
Аватар
Semiramis

Мнение от Semiramis »

Капинчо написа:Не ни държи цял живот. Или поне не всички. От един момент нататък ни държат съвсем други неща - дълг към близките, страх/срам да си посегнеш сам, примирение - ей такива работи.
Това, слава Богу, още не го разбирам. Познато ми е само в частта, че заради децата не можеш да прекратиш дори собствения си живот.

Аватар
Semiramis

Мнение от Semiramis »

Капинчо написа:
Пусни една снимка де! Моля те! На бележка пусни, а?:shy:
:lol: нямам за пред хората. Кажи сега, не съм ли по-хубава наживо, отколкото на снимки?!
Ще се снимам, днес. Пускам ти на бележка, и ако изглеждам млада и не много страшна ще я пусна на аватар. Обещавам.
:blum:

Дядо Капинчо

Мнение от Дядо Капинчо »

...
Последно промяна от Дядо Капинчо на 25.12.08, 18:01, променено общо 1 път.
Дядо Капинчо

Мнение от Дядо Капинчо »

...
Последно промяна от Дядо Капинчо на 25.12.08, 18:06, променено общо 1 път.
esti

Мнение от esti »

Semiramis написа: а от по-практичните неща - имам едно върхово постижение. сънувах апартамент, с разпределението, обзавеждането, даже пипах стените.... Оказа се на един познат, впечатлено чертаех, а той само преглъщаше :grin:
Бях объркала само входната врата - влязла бях през стената на коридора, а тя - 2 м по-наляво..
стана ми добър приятел и ме понаучи на доста неща от астрологията благодарение на това :shy::lol:

:lol: лудости...лудости... знам...
Мда...човек никога не знае сънищата му в чий апартамент ще го вкарат. :blum:
Аватар
Dark Angel

Мнение от Dark Angel »

ни по снимка, ни на живо може да бъде разгадан характер

но може да стане със задълбочено четене във форуми :winkw:
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

Мнемозина написа:Някой от умните хора беше казал, че човекът е това, което му остане, когато загуби всичко.

Иначе моят отговор за това докога можем да отнемаме от едното и то да продължава да е едно е - докато човек може да се самоосъзнава.
И си мисля, че самоосъзнаването е свързано с думите, защото щом наречеш нещо, ти се отделяш от него, обективираш го. (Това всъщност не е съвсем вярно, но си е така. :grin:)
Логосът е в началото.
И от тук вече пътищата на разговор са много, защото Логос е и логика, взаимовръзка между нещата и какво ли още не.

Имам и други отговори, разбира се. :roll:
В сънищата няма думи. В повечето случаи. Но има самоосъзнаване. Има и Логос. Но няма отделяне. Наистина думите обективизират и налагат слой абстракционизъм. Но думите са необходимост, възникнала за да изразим неизразимото в нас. И затова са едновременно труден и фантастичен инструмент. Аз мисля, че това, което не може да се отнеме без ние да се загубим е самия живот. А той е мистериозна енергия или енергична мистерия. И не само животът сам по себе си като клетъчни и субклетъчни механизми за самовъзпроизводство (в известен смисъл, говори ли сме и преди животът никога не е умирал от създаването си досега има една непрекъсната нишка водеща до всеки един от нас (както казах веднъж Вяра например е амеба на ~3 млрд. години :grin:), а нещо отвъд това. Може би някъде в загадъчните квантови невероятности. :cool:
esti

Мнение от esti »

Dark Angel написа:ни по снимка, ни на живо може да бъде разгадан характер

Може, може....е не съвсем изчерпателно, но много може да се види от снимка и да се усети на живо.
Във форумите лесно може да се заблуди човек.
Ако не внимава. :lol:
Аватар
Dark Angel

Мнение от Dark Angel »

някъде, някога четох, че първите организми са били безсмъртни
нямам ясен спомен обаче
амеба която се дели до безкрайност и е реално безсмъртна.........

и ние се "делим"...
безсмъртни......
Аватар
Dark Angel

Мнение от Dark Angel »

esti написа: Може, може....е не съвсем изчерпателно, но много може да се види от снимка и да се усети на живо.
Във форумите лесно може да се заблуди човек.
Ако не внимава. :lol:
добре де, тотално непознат
никога не си разменяла и дума с него
ще го прецениш ли?

щото да ти пратя моя няма смисъл
:lol:
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

Dark Angel написа:някъде, някога четох, че първите организми са били безсмъртни
нямам ясен спомен обаче
амеба която се дели до безкрайност и е реално безсмъртна.........

и ние се "делим"...
безсмъртни......
един код (е тук-там има някоя и друга база Урацил (РНК) вместо Тимин (ДНК)) свързва всички живи същества в едно от самото начало и наистина това означава само и единствено, че всичко е тръгнало от един общ прародител и така до днес

“Единствен код ги вси владее, Единствен той ще ги открие,
Единствен вси ще ги сбере и в тъмнина ще ги обвие
в страната му Земя, където тегне мрак.”

:grin:
Аватар
Dark Angel

Мнение от Dark Angel »

Hello brother :-)
esti

Мнение от esti »

Dark Angel написа:
добре де, тотално непознат
никога не си разменяла и дума с него
ще го прецениш ли?

щото да ти пратя моя няма смисъл
:lol:
Ми аз често си правя такива забавления, опитвам се да позная характера на непознати хора. Ако се случи да се запозная с тях се вижда, че често не съм толкова далеч от истината. :lol:
Интуиция, усет...кой знае.
Аз затова не обичам да се срещам с нови хора и въобще не обичам да съм в големи компании, защото ме натоварват. Усещам разни неща...
Разбира се не съм безпогрешна и често се заблуждавам.
Но това се случва само, когато много, ама много искам да харесам някой и не обръщам внимание на...подсказките.
Аватар
holi_day

Мнение от holi_day »

Dark Angel написа:ни по снимка, ни на живо може да бъде разгадан характер

мъ във форума може да троши чинии, а на среща да гледа прескромно или ей така :roll:
както и обратното хехе
«Страдаме без страдание, желаем без желание, мислим без мисли.»
Ф.Песоа

това май е другото лице на скуката
Аватар
holi_day

Мнение от holi_day »

esti написа:Аз затова не обичам да се срещам с нови хора и въобще не обичам да съм в големи компании, защото ме натоварват. Усещам разни неща...
Бе не си казала всичко и напълно от моята теория и практика от срещите...
На мен пъ не ми харесват планираните дълго срещи, хахаха както и срещите-изненади... (нищо, че прилича на противоречие това)
Някакво такова объркано ми е в главата... И смятам, че щом не съм направила нещо навреме, минал е моментът и се е обезсмислило във времето...
Ф.Песоа

esti

Мнение от esti »

holi_day написа:
esti написа:Аз затова не обичам да се срещам с нови хора и въобще не обичам да съм в големи компании, защото ме натоварват. Усещам разни неща...
Бе не си казала всичко и напълно от моята теория и практика от срещите...
На мен пъ не ми харесват планираните дълго срещи, хахаха както и срещите-изненади... (нищо, че прилича на противоречие това)
Някакво такова объркано ми е в главата... И смятам, че щом не съм направила нещо навреме, минал е моментът и се е обезсмислило във времето...
Аз не казах напълно всичко от твоята теория и практика, но ти прекрасно допълни моята. :lol:
Само за миналите моменти и обезсмислянето се колебая винаги - дали е това, или просто не е дошъл истинския момент.
Много е прав царя с "когато му дойде времето..." - аз това никога не го знам.:lol:
Аватар
holi_day

Мнение от holi_day »

В кратце - в главите ни е голяма объркация. :lol:
Ф.Песоа

esti

Мнение от esti »

holi_day написа:В кратце - в главите ни е голяма объркация. :lol:
Поне има нещо - дори и нещото да е просто хаос.:lol:
Аватар
holi_day

Мнение от holi_day »

esti написа:
holi_day написа:В кратце - в главите ни е голяма объркация. :lol:
Поне има нещо - дори и нещото да е просто хаос.:lol:
:sissies:
Ми а, кажи как така се получава, като са събрани толкова много категоричности по определени въпроси и тук-там някоя неяснотичка по други. И после що казвам, че хаосът в главата ми е естественото ми състояние и вземе ли да става много подредено се притеснявам.:shy:
Ф.Песоа

esti

Мнение от esti »

holi_day написа:Ми а, кажи как така се получава, като са събрани толкова много категоричности по определени въпроси и тук-там някоя неяснотичка по други. И после що казвам, че хаосът в главата ми е естественото ми състояние и вземе ли да става много подредено се притеснявам.:shy:
Абе няма нищо по-подредено от един хаос - където и да сложиш нещото то все ще си е на мястото.:grin:
Дядо Капинчо

Мнение от Дядо Капинчо »

...
Последно промяна от Дядо Капинчо на 25.12.08, 18:06, променено общо 1 път.
Дядо Капинчо

Мнение от Дядо Капинчо »

...
Последно промяна от Дядо Капинчо на 25.12.08, 18:07, променено общо 1 път.
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

Капинчо написа:Абе Реме, все се каня да питам - кой (кво) е тоя Логос?
http://en.wikipedia.org/wiki/Logos
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

Remmivs написа:Петъчна философска дрямка. Във връзка с едни ментални скокове от друга тема.

Кое е това, което сме ние? Коя е онази част, без която ние няма да бъдем ние, или няма да бъдем въобще?

Можем да живеем без ръце и крака. Да не дава Господ. Но не можем без сърце и мозък (и не само) примерно. Но пък не можем и само с тях. Ние не сме тялото. Това е пределно ясно. Но не сме съвсем и само душата. Или по-точно, какво е душата? Освен мистерия, де?

Замислял съм се. Докога можем да раздробяваме един индивид и той да остане себе си? Докога можем да отнемаме от едното и то да продължава да е едно?

Мисля си на клавиатура просто. Както и да е.
Да - много интересни неща, дето щъкат от време на време в най-горната част на тялото. Или някъде другаде, казано ни от лекари и т.н. Преди малко гледах едно предаване за .. октоподи. Оказа се, че съществото си се ориентира добре да излезе от затворено пространство (на палубата), после - да иде и скочи в морето. А след това "разбра" какво е огледало (първо се чудеше, но после тръгна да го заобикаля) и ...

Милиардите неврони и клетки с енергията в тях, която понякога управляваме, която понякога ни управлява е душата. Дали е точно 20 грама или е друго нещо - не знам, но имаме и доста енергия, сили, които са извън чисто материалното. Както и мечтите ни. И любовта.

Такива ми ти работи.
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
Дядо Капинчо

Мнение от Дядо Капинчо »

...
Последно промяна от Дядо Капинчо на 25.12.08, 18:07, променено общо 1 път.
esti

Мнение от esti »

Капинчо написа: Правил съм си доста пъти експеримени, по-точно тествали са ме хора да позная основните качества на техен добър познат само по снимка. Ми имам над 80% успеваемост. Някои казват "Ама то човек, когато е за портретна снимка позира". Това не ми пречи, напротив, точно в позирането си изразява по-силно същността си. Това го усетих, когато в началото на втората година в казармата ни направиха обща снимка на ротата. В казармата опозноваш хората дълбоко, щото всички задръжки и лустросани покрития падат. Оставаш само полламарина. Е, като гледах снимката, характерите на наборите бяха изписани на лицата им сякаш с думи.
А забелязвал ли си, че умните и интелигентни хора са по-изразителни?
При мен поне е така - повече ми "говорят" те.
При тъпаците може и да се затрудня. Поне що се отнася до черти на характера - иначе тъпотата си личи ясно. :-)
Аватар
doktorka

Мнение от doktorka »

ELBI написа:
Remmivs написа:Замислял съм се. Докога можем да раздробяваме един индивид и той да остане себе си? Докога можем да отнемаме от едното и то да продължава да е едно?

Милиардите неврони и клетки с енергията в тях, която понякога управляваме, която понякога ни управлява е душата. Дали е точно 20 грама или е друго нещо - не знам, но имаме и доста енергия, сили, които са извън чисто материалното. Както и мечтите ни. И любовта.

Такива ми ти работи.
въпросът беше до кога, значи, пазим тази енергия.
докато спре сърцето или докато спре да ти работи мозъка.
силите "извън материалното" не могат да съществуват без материята:winkw:...
Стивън Хоукинс да ви е за пример.
сърцето и мозъкът му са здрави и работят.
тялото му като такова все едно не съществува.

когато изгасне крушката,защото и е изгоряла жичката...НЯМА светлина,пък квото щете ми казвайте.

та мечти ,любов,страдание и лудост...:cool:
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

4avdar4e написа:Толкова хубаво си го казала... че даже не ми се спори. А имам за какво.

Ако нарека едно чувство Любов, ще се отделя ли??
И да, и не.
Виж какво е писал Рем по-нататък.
Да се отделиш не значи задължително да го напуснеш.
Ти пак си в него - но назовавайки го, вече го правиш възможно за споделяне с другите.
Желанието да живеем в споделен свят е това, което ни заставя да обективираме нещата.
Желанието за разбиране с останалите.
Panta rhei...
Публикувай отговор