възмездяването на щетите се ползва от други лица.snowprincess написа:това е от изключените рискове, които застрахователят не покрива
извинявай
- snowprincess
Надявам се със салюти и фамфари!holi_day написа:възмездяването на щетите се ползва от други лица.snowprincess написа:това е от изключените рискове, които застрахователят не покрива
В завещанието ще си поръчам един чалга оркестър, две певачки и неколко едрогърди стриптизьорки да ми играят кючек след катафалката
Memento mori.
Отмъстителна натура си ти...Set написа:В завещанието ще си поръчам един чалга оркестър, две певачки и неколко едрогърди стриптизьорки да ми играят кючек след катафалката
Завещанието се отваря по-късничко, оубаче.
«Страдаме без страдание, желаем без желание, мислим без мисли.»
Ф.Песоа
това май е другото лице на скуката
Ф.Песоа
Разнородна гад съм азholi_day написа:Отмъстителна натура си ти...Set написа:В завещанието ще си поръчам един чалга оркестър, две певачки и неколко едрогърди стриптизьорки да ми играят кючек след катафалката
Завещанието се отваря по-късничко, оубаче.
На вас нали ви казах. Все се надявам някой да го организира.
Memento mori.
Е чеки още малце да подпалим моторетката с краката напреде. Всяко нещо по реда си.holi_day написа:Току се опита някой да направи бърза организация, ама аха те приближи и... ти скачаш с пушката насреща му.Set написа:На вас нали ви казах. Все се надявам някой да го организира.
Дето се вика - по устното завещание
Memento mori.
Re: извинявай
Извинението е преди всичко начин да покажеш, че си разбрал грешката си.doktorka написа:и какво точно значи?
"извинявай ,мило другарче ,повече няма да правя така"
на другарчето зад теб.
следващото ти действие е да ритнеш другарчето пред теб.
Следващият на когото ще се извиниш.
Извиненията са излишни.
за този,който ги "приема".
За този ,който ги "дава" са индулгенции.
За всички останали са просто B.S.
Извинявайте ,че пуснахме бомбичката над Хирошима.
Например.
Или да се извини онзи кънкьор-не му помня името-за това, че е бил пиян.
Например.
потупване по гърба.
"Браво, ти се извини...!"...
ми...
Браво!...
и?
п.с. Потупахме ли по гърба онзи кънкьор не помня?
Не ми е проблем да се извинявам, защото не се мисля за непогрешима - макар че много се старая: да не причинявам неудобства, да не създам проблеми някому, да не засягам хората... а всичко това човек прави понякога и неволно, поради незнание или неразбиране.
Ако си правил нещо такова умишлено и смяташ пак да го правиш - да, тогава от извиненията ти няма никакъв смисъл и те наистина са само индулгенции, про форма. Защото си разбрал, че много-много не ти изнася новото положение. И тупането по гърба наистина би било смешно.
Panta rhei...
Пъ и капризен. Сичку да е по негов сценарий и режисура. Все за уцелване става въпрос, мъ на момент в случая.Set написа:Е чеки още малце да подпалим моторетката с краката напреде. Всяко нещо по реда си.
Ф.Песоа
Ф.Песоа
Не е уцелване никакво даже. Само е низ, редица или както там му се вика от факти и последователности.holi_day написа:Пъ и капризен. Сичку да е по негов сценарий и режисура. Все за уцелване става въпрос, мъ на момент в случая.Set написа:Е чеки още малце да подпалим моторетката с краката напреде. Всяко нещо по реда си.
Memento mori.
Може би имаш предвид миналото, като замърсител на настоящето - ако е това съгласна съм с теб.4avdar4e написа:И двете не ме разбрахте, но нямам нито време, нито желание да обяснявам. Сори. Не е категоричност, четете между..holi_day написа: Хммм... Много категоричност, много нещо.
В случа мнението на Даркита е по-близко до моето.
Аре чао, че ще ме бият..
Дори скоро ми се въртеше и мисъл за тема по този въпрос.
doktorka написа:и какво точно значи?
на другарчето зад теб.
Извиненията са излишни.
Например.
Например.
потупване по гърба.
ми...
Браво!...
и?
странно.
за мен е важно, че Боев се извини.
че Питката не се извини.
И че ти не се извини за интригата /не коментираме девойки/ и че пускаш такава тема.
но това съм си аз.
принципни позиции. начин да продължиш напред
http://s3.postimage.org/1PQgi.jpg : )))
Най-големите мъдреци остават неизвестни, защото не пилеят краткия си живот за да рекламират мъдростта си, а за да я ползват.
Най-големите мъдреци остават неизвестни, защото не пилеят краткия си живот за да рекламират мъдростта си, а за да я ползват.
Ще се включа в тази тема само, за да кажа, че отказвам да коментирам.doktorka написа:
Самия факт, че точно ти повдигаш този въпрос и че имаш такова отношение говори много за тези от нас, които влагат смисъл в извиненията и не смятат, че те девалвират взаимоотношенията.
Beauty is in the eyes of the beholder както е казано, но май всичко е в тези очи и начина, по който гледаш на света. Радвам се, че през моите виждам неща невидими за теб.
~~~ Don't lead me into temptation, I can find the way myself! - Cher ~~~
Виждаш грънци! Плямпаш като папагал, каквото чуеш от другите и си безлична. От чие име плямпаш изобщо?! Не и от моето.wild_moon написа:Ще се включа в тази тема само, за да кажа, че отказвам да коментирам.doktorka написа:
Самия факт, че точно ти повдигаш този въпрос и че имаш такова отношение говори много за тези от нас, които влагат смисъл в извиненията и не смятат, че те девалвират взаимоотношенията.
Beauty is in the eyes of the beholder както е казано, но май всичко е в тези очи и начина, по който гледаш на света. Радвам се, че през моите виждам неща невидими за теб.
"Ще се включа, защото отказвам коментар"...
Айде, виждай хубавото в мене с хубавите си очи, можеш ли?!
Ку някой е кривоглед, трябва ли да му се извадят очите?
Питам и двете.
Питам и двете.
Ф.Песоа
Ф.Песоа
A ако опикае тоалетната чиния да го скопим ли? :)holi_day написа:Ку някой е кривоглед, трябва ли да му се извадят очите?
Питам и двете.
Защо не?Strunz написа:A ако опикае тоалетната чиния да го скопим ли? :)holi_day написа:Ку някой е кривоглед, трябва ли да му се извадят очите?
Питам и двете.
И едното и другото е патология, която се оправя със скалпел.
Е, второто може и с шкембе чорба да се оправи на сутринта, но това е друга тема.
Измествате нещата.esti написа:Защо не?Strunz написа:A ако опикае тоалетната чиния да го скопим ли? :)holi_day написа:Ку някой е кривоглед, трябва ли да му се извадят очите?
Питам и двете.
И едното и другото е патология, която се оправя със скалпел.
Е, второто може и с шкембе чорба да се оправи на сутринта, но това е друга тема.
Целият въпрос е в тънката, ама много тънката разлика между опикаването поради несръчност и нарочното опикаване. И за шкембе-чорбата на извинението.
Panta rhei...
Няма как да изместим неща, които не са поставени на мястото им.Мнемозина написа:
Измествате нещата.
Целият въпрос е в тънката, ама много тънката разлика между опикаването поради несръчност и нарочното опикаване. И за шкембе-чорбата на извинението.
Докато само се загатва, така ще е.
аз гледам да не се стига до извинениеи какво точно значи?
ама два-три пъти тука съм са изтървал
и съм се извинявал после
щото впоследствие си давах сметка
че това са хора съвсем непознати
които лекичко съм сиктиросвал
на зная кво им е положението
можа са някой психари-депресари
и да им агравирам състоянието като ги дрязня
кой съм аз че да ги сиктиросвам
та по добре да си замълча, решавах
и да се извиня
ако ме дразни някой старая се да не го чета много много
и да си трая
та така
и аз съм тука за забавление
77. Морските кончета винаги пътуват заедно - хванати опашка за опашка.
И да, и не.doktorka написа:и какво точно значи?
на другарчето зад теб.
Извиненията са излишни.
Например.
Например.
потупване по гърба.
ми...
Браво!...
и?
Има неща, за които си е чисто нахалство да искаш извинение - думите не са достатъчни (понякога са толкова недостатъчни, че направо излишни), за да изкупят вината,
и други неща, за които едно "извинявай", върши идеална работа.
бОли те инжексията!Кент написа:аз гледам да не се стига до извинениеи какво точно значи?
ама два-три пъти тука съм са изтървал
и съм се извинявал после
щото впоследствие си давах сметка
че това са хора съвсем непознати
които лекичко съм сиктиросвал
на зная кво им е положението
можа са някой психари-депресари
и да им агравирам състоянието като ги дрязня
кой съм аз че да ги сиктиросвам
та по добре да си замълча, решавах
и да се извиня
ако ме дразни някой старая се да не го чета много много
и да си трая
та така
и аз съм тука за забавление
Memento mori.
Аз поне в това отношение съм с чиста съвест.esti написа:Няма как да изместим неща, които не са поставени на мястото им.Мнемозина написа:
Измествате нещата.
Толкова пъти обяснявах как стоят нещата (от моята си камбанария, разбира се), че вече ми е неудобно да го правя.
Направо бих могла да говоря с линкове вече - но това пък след напиращите у теб размисли за миналото като пречещо на настоящето би стояло особено и конфликтно.
С други думи, имам право да мълча към когото реша. И до когато реша. До някое следващо настояще.
Panta rhei...
- Green Light
Да, веднъж ми направи впечатление, как забелязваш детайлите. Може би в такава тема, обща, ще е намясто да ти кажа, че забелязването на формалните детайли, може би е за сметка на цялостната картина. Това че сме забелязали липса на извинение ни пречи да обърнем внимание на промяната в поведението.Semiramis написа: странно.
че Питката не се извини.
И че ти не се извини за интригата /не коментираме девойки/ и че пускаш такава тема.
но това съм си аз.
Не ми е силата в общите приказки. Преди време ти забеляза че не съм изброил достатъчно никове, когато коментирам, как ми липсват тези, които напуснаха заради глупости. Това, според мен, ти попречи да видиш зрънцето в поста ми, а именно степенуването на важните неща: Моя интерес към оригиналните мнения на хората съпоставен срещу обида невалидна и несъществена защото идва от непознат, коментиращ несъществуващи отношения. Твоя коментар веднага постави нещата на друга плоскост. Както много често, почти непрекъснато става, на мен ми стана интересно и понечих да коментирам, но щях да се покажа като обиден или пък да обидя теб, кой знае. Та отмина.
Ако Х промени това което ти не харесваш, но не се извини, кое ще забележиш?
Нещата всъщност са точно по местата си. Винаги. Проблемът е, че ние очакваме от тях да са на местата, на които очакваме.esti написа:Няма как да изместим неща, които не са поставени на мястото им.Мнемозина написа:
Измествате нещата.
Семи е тук и следи кой към кого в коя тема мълчиМнемозина написа: С други думи, имам право да мълча към когото реша.
- Green Light
Най- малко една капка остава върху тоалетната чиния. Само ако се жертваш и си я пуснеш в панталоните, само тогава не остава. Но пък на края на деня понамирисваш леко. Затва аз покрепям Пенчо! Да пикаем седнали, другари! Ще пестим от амбиStrunz написа:A ако опикае тоалетната чиния да го скопим ли? :)holi_day написа:Ку някой е кривоглед, трябва ли да му се извадят очите?
Питам и двете.
Именно.Мнемозина написа:
Аз поне в това отношение съм с чиста съвест.
Толкова пъти обяснявах как стоят нещата (от моята си камбанария, разбира се), че вече ми е неудобно да го правя.
Направо бих могла да говоря с линкове вече - но това пък след напиращите у теб размисли за миналото като пречещо на настоящето би стояло особено и конфликтно.
С други думи, имам право да мълча към когото реша. И до когато реша. До някое следващо настояще.
Трябва да е, като по американските сватби - "....да говори, или завинаги да замълчи":lol:
А тук нито се говори направо, нито се мълчи.
И не става въпрос за причините да се изтъкват, а за това какво се иска СЕГА!
Ясно е, че има някакъв проблем - търсим решението. Това е.
Периодите на изясняване минаха.
Ма аз пък мое да те поканя на дуел по далечно надпикаване. Нямам равен! Късам ги на последната отсечкаGreen Light написа:Най- малко една капка остава върху тоалетната чиния. Само ако се жертваш и си я пуснеш в панталоните, само тогава не остава. Но пък на края на деня понамирисваш леко. Затва аз покрепям Пенчо! Да пикаем седнали, другари! Ще пестим от амбиStrunz написа:A ако опикае тоалетната чиния да го скопим ли? :)holi_day написа:Ку някой е кривоглед, трябва ли да му се извадят очите?
Питам и двете.
За това - само прав!
Memento mori.
мноХо:rotfl24:бОли те инжексията!
то затва е инжеция
да боли
77. Морските кончета винаги пътуват заедно - хванати опашка за опашка.
Е да, ама не може хем да са минали периодите на изясняване, хем да се търси решение на проблем, който очевидно не е ясно формулиран, щом е "някакъв".esti написа:Именно.Мнемозина написа:
Аз поне в това отношение съм с чиста съвест.
Трябва да е, като по американските сватби - "....да говори, или завинаги да замълчи":lol:
А тук нито се говори направо, нито се мълчи.
И не става въпрос за причините да се изтъкват, а за това какво се иска СЕГА!
Ясно е, че има някакъв проблем - търсим решението. Това е.
Периодите на изясняване минаха.
Така като говориш, продължаваш да тънеш в недомлъвки.
Panta rhei...
Срещу вятъра?Set написа:Ма аз пък мое да те поканя на дуел по далечно надпикаване. Нямам равен! Късам ги на последната отсечкаGreen Light написа:
Най- малко една капка остава върху тоалетната чиния. Само ако се жертваш и си я пуснеш в панталоните, само тогава не остава. Но пък на края на деня понамирисваш леко. Затва аз покрепям Пенчо! Да пикаем седнали, другари! Ще пестим от амби
За това - само прав!
Panta rhei...
Ще участваш лиМнемозина написа:Срещу вятъра?Set написа:Ма аз пък мое да те поканя на дуел по далечно надпикаване. Нямам равен! Късам ги на последната отсечкаGreen Light написа:
Най- малко една капка остава върху тоалетната чиния. Само ако се жертваш и си я пуснеш в панталоните, само тогава не остава. Но пък на края на деня понамирисваш леко. Затва аз покрепям Пенчо! Да пикаем седнали, другари! Ще пестим от амби
За това - само прав!
Memento mori.
Не. Не съм състезателен тип.Set написа:
Ще участваш ли
Питах от любезност.
Panta rhei...
Green Light написа:Да, веднъж ми направи впечатление, как забелязваш детайлите. Може би в такава тема, обща, ще е намясто да ти кажа, че забелязването на формалните детайли, може би е за сметка на цялостната картина. Това че сме забелязали липса на извинение ни пречи да обърнем внимание на промяната в поведението.Semiramis написа: странно.
че Питката не се извини.
но това съм си аз.
Не ми е силата в общите приказки. Преди време ти забеляза че не съм изброил достатъчно никове, когато коментирам, как ми липсват тези, които напуснаха заради глупости. Това, според мен, ти попречи да видиш зрънцето в поста ми, а именно степенуването на важните неща: Моя интерес към оригиналните мнения на хората съпоставен срещу обида невалидна и несъществена защото идва от непознат, коментиращ несъществуващи отношения. Твоя коментар веднага постави нещата на друга плоскост. Както много често, почти непрекъснато става, на мен ми стана интересно и понечих да коментирам, но щях да се покажа като обиден или пък да обидя теб, кой знае. Та отмина.
Така си разбрал мнението ми, Грийн. Ок. За изборяването на никовете. Обикновено правя подобни неща за да прибавя нещо къмм посока на темата, не за да омаловажа нечие друго мнение.
Напротив, забелязах промяната в поведението на Докторката. Забелязах и как беше посрещната с приемане. Прекрасно е когато си вадим поуки. Извинявала съм се също.
Аз тълкувам тази тема като провокация. Няма да ръкопляскам на нея. Ограничих се доста, между другото.
Сега се иска да затворя очи и да не правя паралел с миналото защото някой е чувствителен? ОК, но Докторката не е сметнала за необходимо да го направи...
Накрая излезе това.
Последно промяна от Semiramis на 26.09.08, 13:24, променено общо 2 пъти.
http://s3.postimage.org/1PQgi.jpg : )))
- Dark Angel
ти си се променилGreen Light написа:......
в моите очи
много някак си
сякаш си пораснал ехееее....
Този проблем е "някакъв" защото не е мой.Мнемозина написа:
Е да, ама не може хем да са минали периодите на изясняване, хем да се търси решение на проблем, който очевидно не е ясно формулиран, щом е "някакъв".
Аз виждам нещата по друг начин.
И ако проблема не е формулиран не виждам какво ви пречи да го направите.
Мой също вече не е, защото съм го формулирала нееднократно и това доведе точно до нищо.esti написа:Този проблем е "някакъв" защото не е мой.Мнемозина написа:
Е да, ама не може хем да са минали периодите на изясняване, хем да се търси решение на проблем, който очевидно не е ясно формулиран, щом е "някакъв".
Аз виждам нещата по друг начин.
И ако проблема не е формулиран не виждам какво ви пречи да го направите.
До теми за безсмислеността на извинението и как се цупим като в детската градина. Виновно е огледалото, нали, и иска Хчупване.
Ако не беше това, сигурно - както Грийн препоръчва - постепенно бих започнала да забелязвам промяната в поведението, но така... ще поизчакам още малко.
Извинете ме за което.
Panta rhei...
- Green Light
Мнемозина написа: Мой също вече не е, защото съм го формулирала нееднократно и това доведе точно до нищо.
До теми за безсмислеността на извинението и как се цупим като в детската градина. Виновно е огледалото, нали, и иска хчупване.
Ако не беше това, сигурно - както Грийн препоръчва - постепенно бих започнала да забелязвам промяната в поведението, но така... ще поизчакам още малко.
Извинете ме за което.
Semiramis написа: Така си разбрал мнението ми, Грийн. Ок. За изборяването на никовете. Обикновено правя подобни неща за да прибавя нещо къмм посока на темата, не за да омаловажа нечие друго мнение.
Напротив, забелязах промяната в поведението на Докторката. Забелязах и как беше посрещната с приемане. Прекрасно е когато си вадим поуки. Извинявала съм се също.
Аз тълкувам тази тема като провокация. Няма да ръкопляскам на нея. Ограничих се доста, между другото.
Сега се иска да затворя очи и да не правя паралел с миналото защото някой е чувствителен? ОК, но Докторката не е сметнала за необходимо да го направи...
Накрая излезе това.
Моят постинг към Семирамис категорично е лишен от конкретика. Семирамис, нищо не е "излязло"! Философствам. Мнемозина, нищо не ти препоръчвам по отношение на конфликта ти с докторка. Философствам.
ОК?
Дадох там едно обещание. Честна дума, опитвам се да го спазвам- никакво участие в лични отношения.