А вие можене ли

Все същите
Аватар
Глас в пустиня

Re: А вие можене ли

Мнение от Глас в пустиня »

esti написа: Без ярка личност (да го наречем така, за да не задълбаваме в определенията) - няма екип.
А това е другата отрицателна черта на българина - месианството. Все чака някаква "ярка" личност, която с магическа пръчка да му оправи нещата.:-)

По въпроса с бг индивидуализъм ТУК>>>
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

4avdar4e написа:
Искам новия сезон на Хаус, искаааааам :crying:
Искаш да кажеш, че той е извън екипа си?
От малкото, което съм гледала, просто той използва по-нестандартни методи, за да накара екипа си да заработи.
Panta rhei...
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

Мнемозина написа: Сред тях има такива, които никога, ама никога не биха свършили някаква работа, ако тя облагодетелства и още някого освен самите тях.
Това възможно ли е? Искам да кажа толкова безплодна за дугите да е пък тази работа.... Кой ще му плати тогава? :lol:
Изображение
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

vyara написа:
Мнемозина написа: Сред тях има такива, които никога, ама никога не биха свършили някаква работа, ако тя облагодетелства и още някого освен самите тях.
Това възможно ли е? Искам да кажа толкова безплодна за дугите да е пък тази работа.... Кой ще му плати тогава? :lol:
Не, става дума за полза за колеги, с които би могло да се сформира нещо като екип.
Примерно, ако такъв човек е учител, не би подал "препратка" към материала на друг учител, за да свърже нещата в цяло и да подпомогне и възприемането на децата, и работата на колегата си.

Примерът е слабичък, но да речем... нещо такова.
Panta rhei...
Аватар
Глас в пустиня

vyara написа:
Да опростим нещата и да кажем така - дават ти да преведеш един роман, можеш да го направиш сама, а може и да сформираш екип, запплащането е еднакво и за двата случая. Кай ще избереш?:-)
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

Мнемозина написа: Не, става дума за полза за колеги, с които би могло да се сформира нещо като екип.
Примерно, ако такъв човек е учител, не би подал "препратка" към материала на друг учител, за да свърже нещата в цяло и да подпомогне и възприемането на децата, и работата на колегата си.

Аааа, тогава май е по-правилно е да се каже - не биха я свършили по начин, който да облагодетелства и друг, понеже те си я вършат все пак, работата.
Изображение
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

vyara написа:
Мнемозина написа: Не, става дума за полза за колеги, с които би могло да се сформира нещо като екип.

Аааа, тогава май е по-правилно е да се каже - не биха я свършили по начин, който да облагодетелства и друг, понеже те си я вършат все пак, работата.
Да, именно.
Но това не е ли точно обратното на какъвто и да било вид екипност? Защото екипността е да приемеш разпределението на работата и че от твоята конкретна работа полза ще има цялата група, а не само ти.
Panta rhei...
esti

Мнение от esti »

Мнемозина написа:
Ох, много ги омеси.
Има неща, за които наистина ярките личности движат света - но има други сфери, в които липсата на екипност е много силен спиращ фактор.

По-скоро е наопаки, всеки индивидуалист си е и индивидуалност, но обратното не е задължително, ама никак. Вярвай ми, работя и живея в среда от индивидуалисти. Ярки при това. :grin:
Сред тях има такива, които никога, ама никога не биха свършили някаква работа, ако тя облагодетелства и още някого освен самите тях. За такава зависимост ти говоря.
Екипността е споделяне на труда, но и на резултатите от него.

Иначе всеки е зависим от останалите, да, така е. И ярките личности са си необходими. Но индивидуализмът е нещо съвсем различно.
Да, очевидно се изгубихме в определенията.
Защото аз пък си мисля, че ти под индивидуалист имаш предвид темерут и някой асоциален тип, който може цял живот да си работи на бюрцето без да поеме никаква друга отговорност освен пряката, а за инициатива и дума не може да става. А когато се пенсионира колегите да не му знаят името.
Както и да е...:lol:
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

БоЕВ написа: Да опростим нещата и да кажем така - дават ти да преведеш един роман, можеш да го направиш сама, а може и да сформираш екип, запплащането е еднакво и за двата случая. Кай ще избереш?:-)
Не можеш да сформираш екип, това е особен труд. Ако ще ми стои името някъде, трябва да е изцяло мой и аз да нося отговорност. Виждала съм преведени на парче цели текстове, които съдържат специфична терминология, ужасно е като гледаш импровизациите на всеки един, личи си. :lol: Романът е подобно нещо, не е сборник разкази, например.
Изображение
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

esti написа: Да, очевидно се изгубихме в определенията.
Защото аз пък си мисля, че ти под индивидуалист имаш предвид темерут и някой асоциален тип, който може цял живот да си работи на бюрцето без да поеме никаква друга отговорност освен пряката, а за инициатива и дума не може да става. А когато се пенсионира колегите да не му знаят името.
Както и да е...:lol:
О, не - има и много ярки, има и невзрачни.
Просто се опитах да ти кажа, че индивидуалист е различно от това, което пишеше ти в първия си постинг - и да уточним кое какво е.

Освен това другата разлика в този спор, която бихме могли да направим, е между шеф и лидер, защото това също са различни неща. По принцип би трябвало да съвпадат, но не винаги е така. :lol:
Panta rhei...
Аватар
snowprincess

Мнение от snowprincess »

[unknown] написа:да погледнете един човек в очите, да му се усмихнете и да го излъжете?
Аз не мога. Ако ще да е най- голямата утайка на света....
щях да напиша, че не мога, но се сетих, че когато майка ми се разболя, лъжех на поразия и омаловажавах нещата, за да я успокоя
мога и обратния вариант - да казвам истината с усмивка и да мислят, че не е вярно

но не обичам да лъжа, не искам да ми се налага
още от малка разбрах, че "на лъжата краката са къси" и рано или късно всичко излиза наяве
Изображение
esti

Мнение от esti »

Мнемозина написа:
О, не - има и много ярки, има и невзрачни.
Просто се опитах да ти кажа, че индивидуалист е различно от това, което пишеше ти в първия си постинг - и да уточним кое какво е.

Освен това другата разлика в този спор, която бихме могли да направим, е между шеф и лидер, защото това също са различни неща. По принцип би трябвало да съвпадат, но не винаги е така. :lol:
Това казвам и аз - шеф и лидер не винаги, дори рядко съвпадат.
Но между индивидуалност и индивидуалист има много общо.
Аз така ги виждам - също от опит.
Освен това невзрачен човек не може да бъде нищо от изброеното до тук. :lol:
И индивидуалистите, и индивидуалностите, и лидерите, и ярките личности са харизматични хора, невъзможно е да бъдат невзрачни.

Боев, и теб те разбирам - ти говориш за неспособността да се работи в екип.
Това е, като във футболен отбор - ако видиш съотборник на добра позиция трябва да му дадеш пас, за да вкара. А не да се напъваш ти за изява при положение, че не си на голова позиция само и само да блеснеш.
Но това също зависи не от екипа, а от треноьора и ръководството - те трябва да ги мотивират и да подберат подходящите хора.
Извод:
Липсата на екипност се крие в липсата на....айде да речем лидери. :lol:
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

snowprincess написа: мога и обратния вариант - да казвам истината с усмивка и да мислят, че не е вярно
Ох, това пък каква класика е... Не знам дали е въпрос на можене обаче или понякога просто истината е съвсем невероятна. :grin:
Panta rhei...
Аватар
Глас в пустиня

esti написа:
Радвам се, защото понякога и на мен ми е трудно да се разбера.:grin:
Абе днеска не бешели събота...аз отивам на панаир пък.
Ае лек ви ден, а довечера ще видя докъде сте стигнали с индивидуалностите на лидерите и индивидуализма на шефовете...:lol:
Аватар
snowprincess

Мнение от snowprincess »

Мнемозина написа:
Ох, това пък каква класика е... Не знам дали е въпрос на можене обаче или понякога просто истината е съвсем невероятна. :grin:
или хората предпочитат да не вярват :-)
Изображение
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

esti написа: Това казвам и аз - шеф и лидер не винаги, дори рядко съвпадат.
И индивидуалистите, и индивидуалностите, и лидерите, и ярките личности са харизматични хора, невъзможно е да бъдат невзрачни.
Ами общо има, но има и разлики.

А за това какво може и какво не може да бъде един невзрачен човек наистина може да се спори.
Взрачността е това, което привлича погледа - но съм била свидетел и на това как един съвсем невзрачен човек успява да направи екип от общо взето индивидуалисти. Вярно, за малко, за конкретно нещо, но успява. И лидер ли е той тогава или не?
Panta rhei...
esti

Мнение от esti »

Мнемозина написа:
Ами общо има, но има и разлики.

А за това какво може и какво не може да бъде един невзрачен човек наистина може да се спори.
Взрачността е това, което привлича погледа - но съм била свидетел и на това как един съвсем невзрачен човек успява да направи екип от общо взето индивидуалисти. Вярно, за малко, за конкретно нещо, но успява. И лидер ли е той тогава или не?
Значи другото, което трябва да уточним сега е, какво точно е невзрачен и взрачен човек. :lol:
Невзрачен, като визия (да не хваща погледа) няма нищо общо с невзрачен, като личност.
А човек, който е взрачен, като личност няма как да не привлича поглед.
Пак казвам - това е от моя опит с такива хора.
Освен това много зависи и от тези, които гледат - някои виждат, други не. :-)
esti

Мнение от esti »

БоЕВ написа:
Радвам се, защото понякога и на мен ми е трудно да се разбера.:grin:
Ето ти предпоставка да станем добър екип. :grin:
Аватар
doktorka

Мнение от doktorka »

4avdar4e написа:
doktorka написа: кой?
4 или 5?
Тук досега пуснаха 4, а четох, че Там е почнал 5. :winkw: Може да почнат да ги пускат пак отначало :rotfl24:
почна тази седмица.
Уилсън се сърди на Хаус.
и CSI Miami почна.
Хорацио всъщност не е умрял.
Аватар
doktorka

Мнение от doktorka »

БоЕВ написа:
doktorka написа:
ми не е така.
шефът на екипа НЕ работи с екипа.:winkw:
Кой е "шефът" на един хирургически екип и работи ли той с него или не?:-)
ми значи тук таквоз понятие като "шеф на хирургически екип" нема.
хирургът си оперира.
другите асистират.
анестезиологът си гледа анестезията...и т.н.

за моята професия това с лидерството не важи.
Хаус не е лидер.Защото е лекар.
той е индивидуалист.Зашото е човек.
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

esti написа: Значи другото, което трябва да уточним сега е, какво точно е невзрачен и взрачен човек. :lol:
Невзрачен, като визия (да не хваща погледа) няма нищо общо с невзрачен, като личност.
А човек, който е взрачен, като личност няма как да не привлича поглед.
Пак казвам - това е от моя опит с такива хора.
Освен това много зависи и от тези, които гледат - някои виждат, други не. :-)
О, разбира се, че нямам предвид визията.
Взрачен-невзрачен се различава при сравнение. В случая обединителят е доста невзрачен (като личност) в сравнение с тези, които е успял да събере. Нещо такова. :lol:
Panta rhei...
esti

Мнение от esti »

Мнемозина написа:
О, разбира се, че нямам предвид визията.
Взрачен-невзрачен се различава при сравнение. В случая обединителят е доста невзрачен (като личност) в сравнение с тези, които е успял да събере. Нещо такова. :lol:
Значи все пак не е толкова невзрачен щом е успял да събере ярки личности и да ги мотивира и убеди, че "работата си заслужава". И то точно под негово ръководство.
Освен ако не е бил парашутист спуснат отгоре, който другите просто са изтърпяли.
Дето се вика - с него или без него....
Знам, знам, че не е било така.:lol:
Както и да е...
Сега отивам да пия. :lol:
И докато съм трезва ще кажа пак, че държа на това, че индивидуалистите понасят повече отговорност, защото гледат да си "опичат" работата, което им носи някаква независимост - и с това се различават от индивидуалностите.
Но в общи линии си приличат много и те са в основата на успешната екипна работа.
В България за съжаление стадния принцип и отказ/страх от поемане на отговорност често се бърка с индивидуализъм.
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

esti написа: Сега отивам да пия. :lol:
И докато съм трезва ще кажа пак, че държа на това, че индивидуалистите понасят повече отговорност, защото гледат да си "опичат" работата, което им носи някаква независимост - и с това се различават от индивидуалностите.
Но в общи линии си приличат много и те са в основата на успешната екипна работа.
В България за съжаление стадния принцип и отказ/страх от поемане на отговорност често се бърка с индивидуализъм.
Аз пък докато си трезва ще ти кажа, че разликата между индивидуалистите и не-индивидуалистите е в това дали поемат отговорност за собствената си опечена работа или за опечената работа на група/екип.

А индивидуалността е съвсем друга категория.
Човешката индивидуалност може да включва индивидуализъм или обратното, желание за самоизява или обратното, и изобщо всичко, което може да ти хрумне за един човек и обратното. :blum:

Хайде наздраве ти и да не се изложиш. Като те знам каква си пияница... :lol:
Panta rhei...
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

БоЕВ написа:
Green Light написа:
В търговията лъжите са ежедневие.
Сори Грийн, че пак ще те апострпофирам, но просто не съм съгласен с това пусто деление кой е по-по-най и на професионален признак. Знам, че така са ви учили в университета, че вашата специалност е от особена важност за съществуването на света:lol:, но не е така в действителнос и може би точно затова има толкова обидени и неразбрани люде.
После, след търговците идват инженери, сервизни или технически персонал, наистина умните и знаещите хора, които могат много и понякога правят чудеса за да удовлетворят клиента. Но отнасят всички ругатни, заради лъжите на тези преди тях. Това са неща, които са известни и си ги знаеме.
Кратка справка в джобс бг показва недвусмислено от кого има повече нужда.

Сервизен персонал - 921 обяви

Търговия - 3 398 обяви

търси

Обратно на заблудите - всеки може да се захване с някакво производство или услуга, но дали ще му върви зависи от умението му да продава. Ерго без добър търговски отдел всяка фирма е обречена.
Екипност, нещо непознато по нашите земи. Затова и сичката ни работа е на тоя хал - държава изградена от ярки индивидуалисти, кой от кой по-кадърен, начетен и ерудиран, насаждащи пренебрежение, а понякога направо и омраза към останалите "обитатели" на това "държавно формирование". Всеки има своето място в държавата и обществения живот - дори и метачите на тротоари.:-)
А, хубава работа! Разбира се, че не ни казват в университета, че света се крепи на нас! Това се учи още в техникума.
Иначе лично аз, в играта на бизнес, играя ролята на търговец. Ноо с отвращение.
:-)
Аватар
Амаранта

Мнение от Амаранта »

БоЕВ написа:
esti написа: Без ярка личност (да го наречем така, за да не задълбаваме в определенията) - няма екип.
А това е другата отрицателна черта на българина - месианството. Все чака някаква "ярка" личност, която с магическа пръчка да му оправи нещата.:-)

По въпроса с бг индивидуализъм ТУК>>>
Съвсем точно,
но не е месианство, спаред мен,
а търсене на "бащата", който е строг, но справедлив. Статията, към която си дал линк, доста добре описва положението.
Аватар
Амаранта

Мнение от Амаранта »

doktorka написа:...
и CSI Miami почна.
Хорацио всъщност не е умрял.
Ох, олекна ми.:lol:
Аватар
Амаранта

Мнение от Амаранта »

esti написа: Това казвам и аз - шеф и лидер не винаги, дори рядко съвпадат.

Това е, като във футболен отбор - ако видиш съотборник на добра позиция трябва да му дадеш пас, за да вкара. А не да се напъваш ти за изява при положение, че не си на голова позиция само и само да блеснеш.
Но това също зависи не от екипа, а от треноьора и ръководството - те трябва да ги мотивират и да подберат подходящите хора.
Извод:
Липсата на екипност се крие в липсата на....айде да речем лидери. :lol:
Не знам, Ести, и аз много съм мислила по този въпрос - защо липсва екипност.
Според мен, една от най-важните причини е, че в бг по-съществените неща се уреждат по шуро-баджанашко-партиен начин, и почти няма значение кой колко е умел. Слава Богу, че в последните години навлязоха и много чужди фирми, поотворихме се към цивилизования свят и т.н. Но проблемът не е в индивидуалността или индивидуализма, а в най-чистата селяния.:winkw:
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Амаранта написа:
Според мен, една от най-важните причини е, че в бг по-съществените неща се уреждат по шуро-баджанашко-партиен начин, и почти няма значение кой колко е умел. Слава Богу, че в последните години навлязоха и много чужди фирми, поотворихме се към цивилизования свят и т.н. Но проблемът не е в индивидуалността или индивидуализма, а в най-чистата селяния.:winkw:
Има разни неща като етнопсихология например... или пък някакви исторически "недостатъчности" (ама според мен не са недостатъчности, а просто различен тип исторически развой).
Патриархално-родовото е много силно у нас, да, от там е и необходимостта от "бащицата" вероятно - но това е тоталитарен тип лидер, чиято власт (и съответно отговорност) е безкрайна. И сме в голяма степен неспособни да приемем другия тип лидерство - поради безспорни качества, мисловни или емоционални.
Ако случайно подходящ човек стане лидер, той обикновено бива припознат като "бащица" и му се стоварват всякакви други тежести.
Много е интересно, но не бих го нарекла "селяния" това. Не и в онзи смисъл.
Panta rhei...
Аватар
holi_day

Мнение от holi_day »

Green Light написа:Иначе лично аз, в играта на бизнес, играя ролята на търговец. Ноо с отвращение.
:-)
:lol::lol: ''...но се налага да продавам разни неща, вместо да ги подарявам, за да е пълно удоволствието." копнато от 6-тото изречение ей от тук
«Страдаме без страдание, желаем без желание, мислим без мисли.»
Ф.Песоа

това май е другото лице на скуката
esti

Мнение от esti »

Мнемозина написа:
Аз пък докато си трезва ще ти кажа, че разликата между индивидуалистите и не-индивидуалистите е в това дали поемат отговорност за собствената си опечена работа или за опечената работа на група/екип.

А индивидуалността е съвсем друга категория.
Човешката индивидуалност може да включва индивидуализъм или обратното, желание за самоизява или обратното, и изобщо всичко, което може да ти хрумне за един човек и обратното. :blum:

Хайде наздраве ти и да не се изложиш. Като те знам каква си пияница... :lol:
Аз си казах моето виждане.
И моите категории.
Може да не се покриват с твоите или дори с общоприетите, но какво от това.
Моето винаги е по-вярно за мен.:cool:

А точно, защото знаеш, каква пияница съм би трябвало да ти подсказва, че няма да се изложа.:lol:
Не и с пиянство....:grin:
esti

Мнение от esti »

Амаранта написа:
Селяния и тарикатщина - от една страна.
От друга - много други работи, но сега ме мързи да пиша.:lol:
Но аз съм имала удоволствието да работя по друг образец.
Скъсвах се от работа, но не ми тежеше.
Екип от близо 2000 човека гледаше на фирмата, като на своя собствена. И работеше, като за себе си.
Аватар
holi_day

Мнение от holi_day »

esti написа:
Мнемозина написа:Хайде наздраве ти и да не се изложиш. Като те знам каква си пияница... :lol:
Аз си казах моето виждане.
И моите категории.
Може да не се покриват с твоите или дори с общоприетите, но какво от това.
Моето винаги е по-вярно за мен.:cool:

А точно, защото знаеш, каква пияница съм би трябвало да ти подсказва, че няма да се изложа.:lol:
Не и с пиянство....:grin:
от дума на дума
и от чашка на чашка
се стигна до това как алкохолът влияе на лъже(не)способностите и дали сбирките по служба сплотяват екипа и го мотивират да устиска до следващия фирмен купон
«Страдаме без страдание, желаем без желание, мислим без мисли.»
Ф.Песоа

това май е другото лице на скуката
esti

Мнение от esti »

holi_day написа: от дума на дума
и от чашка на чашка
се стигна до това как алкохола влияе на лъже(не)способностите и дали сбирките по служба сплотяват екипа и го мотивират да устиска до следващия фирмен купон
Когато аз работех в колектив, служебните купони бяха много съществена част от работата.
Имахме невероятно здрави традиции в това отношение.
Нямаше значение какви конфликти или проблеми сме имали - дойде ли купон всичко се оправяше.
Ех....
Направо си бяха ритуални.
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Мнение от Ън »

Аз съм и индивидуалист, и индивидуалност, и лидер и ярък и невзрачен и всичко това съм си аз. :lol: Ръководител и подченен едновременно и ми е кеф, че е така. :grin:
Обаче около мен сега има четирима твърде бързо и твърде много забогатяли. И с твърде голям и мощен гръб... Та, кво ли да говоря...
Карах се с тях, щото аз съм си аз, и съм шеф, макар само на себе си, а те са нагли и вършат простотии- господарите, каймака на обществото, милионери...
Ся аз сигурно съм смешен в техните очи, че им се репча, ама кво пък... Майната му...
Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда!

Изображение
Аватар
doktorka

Мнение от doktorka »

[unknown] написа:Аз съм и индивидуалист, и индивидуалност, и лидер и ярък и невзрачен и всичко това съм си аз. :lol: Ръководител и подченен едновременно и ми е кеф, че е така. :grin:
Обаче около мен сега има четирима твърде бързо и твърде много забогатяли. И с твърде голям и мощен гръб... Та, кво ли да говоря...
Карах се с тях, щото аз съм си аз, и съм шеф, макар само на себе си, а те са нагли и вършат простотии- господарите, каймака на обществото, милионери...
Ся аз сигурно съм смешен в техните очи, че им се репча, ама кво пък... Майната му...
от това да си си сам шеф,по-хубаво ня-ма...:kiss:
тъй че свиркай си...
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Мнение от Ън »

doktorka написа:
тъй че свиркай си...
Тва и правя :grin:
Ама, ако ми свирнат един от където не очаквам, да видиш как шсъ облещъ :lol:
Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда!

Изображение
Аватар
doktorka

Мнение от doktorka »

[unknown] написа:
doktorka написа:
тъй че свиркай си...
Тва и правя :grin:
Ама, ако ми свирнат един от където не очаквам, да видиш как шсъ облещъ :lol:
може ли с един цитат?
чува се:
"фюфюфюфюффюююю...
Какво правиш ,Мирча?
Учим!
Е,как учиш? Ти свиркаш!
Учим се да свирим!.."

Учиш се да свириш по-силно.. :wistle:

:winkw:
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

[unknown] написа:Аз съм и индивидуалист, и индивидуалност, и лидер и ярък и невзрачен и всичко това съм си аз. :lol: Ръководител и подченен едновременно и ми е кеф, че е така. :grin:
Много разбираш пък ти! :blum:

А на пациентите кой им е пътеводна светлина в живота, а?
Кой им препоръчва подходящата паста при кратка, остра болка забравихвкаквислучаи?
А как мълчат покорно като пред един месия забравил ли си?

Сам си бил всичко... :grin:
Panta rhei...
Аватар
Dark Angel

Мнение от Dark Angel »

4avdar4e написа:
[unknown] написа: Става въпрос за сериозни неща. Хора, с които ще се наложи дълго време да общувам. И става въпрос за работа. И да, усмихват ми се, гледат ме в очите и ме лъжат. И то за важни неща. Не за дреболии.
Добри търговци...
не е вярно това
добрия търговец не лъже
добрия търговец може да премълчи нещо, но определено не лъже
това са някакви заблуди у хората че търговците се скъсват да лъжат
всъщност, добрите търговци обичайно казват истината
Аватар
Set
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Set »

Dark Angel написа:
4avdar4e написа:
[unknown] написа: Става въпрос за сериозни неща. Хора, с които ще се наложи дълго време да общувам. И става въпрос за работа. И да, усмихват ми се, гледат ме в очите и ме лъжат. И то за важни неща. Не за дреболии.
Добри търговци...
не е вярно това
добрия търговец не лъже
добрия търговец може да премълчи нещо, но определено не лъже
това са някакви заблуди у хората че търговците се скъсват да лъжат
всъщност, добрите търговци обичайно казват истината
И очакват техническите отдели да я претворят в практиката :grin:

П.с. Което понякога е невъзможно. Невъзможна истина един вид :cool:
Memento mori.
Публикувай отговор