Така де, нали и аз затова говоря и говорех...vyara написа: Не само за вчера. По принцип. Трябва ли като си много изнервен и ядосан на някого да му наприказваш всичко гадно, което ти идва на акъла със самочувствието, че си прям и т.н. Не трябва, разбира се. Ядът идва и си отива, а лошите думи остават и остават, и остават... И раняват не друг, а тоя, който ги е казал. Ако другия се свие и замълчи, ще си го победил ли? Няма да си. Това е кухо самочувствие. Но как да не трупаш в себе си, това е въпроса.
А след 3о4о накъде?
Мога.Мнемозина написа:
А какво би било, ако не беше?
И можеш ли да не си била - и да не бъдеш? Би ли си го позволила и какво би постигнала с това?
Какво изобщо е лицемерието тук? Аз самата съм му давала определение при предишното обвиняване на клуба в лицемерие.
Можеш ли да го определиш - и да ни дадеш рецепта за нелицемерно поведение, което да не вреди, а да помага? Не само на клуба, но и на всеки от нас?
Това, което стана вчера, не беше ли от не-лицемерие? И хареса ли ти?
Не е в лицемерието проблемът.
И определение мога да ти дам, и по никово мога да посоча.
Но както вече казах - лицемерна съм и ще си премълча.
А вчерашното си беше поредното доказателство, че тук срещу лицемерието не може да се рита - гори винаги този, който рита.
Друг проблем е - ще се хвана за думата "прокоби" която споменаваш в друг пост.
Прокоба звучи страшно.
Обикновено се отнася за нещо, което е жизнено важно за нас.
Казано по адрес на форум внушава огромна тежест и важност на този форум.
Години наред си набиваме в главите, че едва ли не тук ни е живота.
Че трябва да се отнасяме сериозно, да си го пазим, да го обгрижваме, да мислим за него, като за неразделна част от нас.
Че не можем без него.
И ако недай си боже нещо се случи, то това ще е фатално за нас.
Това няма как да не ни изкривява държанието, отношението и възприемането.
Ако не го взимаме толкова навътре, няма да имаме толкова проблеми.
Прекалената грижа е пагубна.
Това непрекъснато взиране и анализиране води И до лицемерие - с цел запазване и вкарване в някакви илюзорно красиви дантелени рамки.
Само да кихне някой тук и веднага се побъркваме от притеснение и страх, че ще стане "Фаталното".
Ето - снощи се вдигна пушилка, а днес водим този разговор.
Пак ще гладим, пак ще мажем, пак ще търсим изход....
Ами аз пак не разбирам какво предлагаш, но както и да е.esti написа:Мога.Мнемозина написа:
А какво би било, ако не беше?
И можеш ли да не си била - и да не бъдеш? Би ли си го позволила и какво би постигнала с това?
Какво изобщо е лицемерието тук? Аз самата съм му давала определение при предишното обвиняване на клуба в лицемерие.
Можеш ли да го определиш - и да ни дадеш рецепта за нелицемерно поведение, което да не вреди, а да помага? Не само на клуба, но и на всеки от нас?
Това, което стана вчера, не беше ли от не-лицемерие? И хареса ли ти?
И определение мога да ти дам, и по никово мога да посоча.
Но както вече казах - лицемерна съм и ще си премълча.
А вчерашното си беше поредното доказателство, че тук срещу лицемерието не може да се рита - гори винаги този, който рита.
Друг проблем е - ще се хвана за думата "прокоби" която споменаваш в друг пост.
Прокоба звучи страшно.
Обикновено се отнася за нещо, което е жизнено важно за нас.
Казано по адрес на форум внушава огромна тежест и важност на този форум.
Години наред си набиваме в главите, че едва ли не тук ни е живота.
Че трябва да се отнасяме сериозно, да си го пазим, да го обгрижваме, да мислим за него, като за неразделна част от нас.
Че не можем без него.
И ако недай си боже нещо се случи, то това ще е фатално за нас.
Това няма как да не ни изкривява държанието, отношението и възприемането.
Ако не го взимаме толкова навътре, няма да имаме толкова проблеми.
Прекалената грижа е пагубна.
Това непрекъснато взиране и анализиране води И до лицемерие - с цел запазване и вкарване в някакви илюзорно красиви дантелени рамки.
Само да кихне някой тук и веднага се побъркваме от притеснение и страх, че ще стане "Фаталното".
Ето - снощи се вдигна пушилка, а днес водим този разговор.
Пак ще гладим, пак ще мажем, пак ще търсим изход....
Не можеш да влияеш върху това кой как какво възприема. Нито в едната посока (на жизнена важност и прочие), нито в обратната (голямо чудо, какво пък толкова).
Колкото е режисиране едното, толкова е режисиране и другото.
Та... какво предлагаш?
Panta rhei...
- frisky lioness
- Обратна връзка:
Аз пък винаги съм се питала едно и тожеvyara написа:Не само за вчера. По принцип. Трябва ли като си много изнервен и ядосан на някого да му наприказваш всичко гадно, което ти идва на акъла със самочувствието, че си прям и т.н. Не трябва, разбира се. Ядът идва и си отива, а лошите думи остават и остават, и остават... И раняват не друг, а тоя, който ги е казал. Ако другия се свие и замълчи, ще си го победил ли? Няма да си. Това е кухо самочувствие. Но как да не трупаш в себе си, това е въпроса.4avdar4e написа:Аз па тоя път ни-щич-ко не разбрахvyara написа:Хъммм, това е интересен въпрос.Мнемозина написа: Това, което стана вчера, не беше ли от не-лицемерие? И хареса ли ти?
Мнемо, какво е станало вчера? В градината се сбиха за пореден път, дърпаха се плитки и някои говореха обидни думички, чути от телевизията...![]()
11 детска градина, квартал "Лозенец", София ...
Защо, аджеба, тия хора не си го говорят всичкото това, дето имат да си го казват и е крайно нелицеприятно за аудиторита, на лични бележки или по някакъв друг, измислен от цивилизацията начин, а ангажират с писаниците си целокупната публика
Много пъти съм питала и ни веднъж не съм получавала поне частично задоволителен отговор....

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
- Света вода ненапита
Точно там е въпроса, Нищо не предлагам.Мнемозина написа:
Ами аз пак не разбирам какво предлагаш, но както и да е.
Не можеш да влияеш върху това кой как какво възприема. Нито в едната посока (на жизнена важност и прочие), нито в обратната (голямо чудо, какво пък толкова).
Колкото е режисиране едното, толкова е режисиране и другото.
Та... какво предлагаш?
И не трябва да предлагам. И не искам.
Не трябва изобщо да се взираме толкова в този форум.
Да, хубаво място е, малко или много е важно за всеки един от нас, но истинския живот е другаде - не тук.
Колкото повече се вторачваме и го издигаме на пиедестал, толкова повече сами си вредим.
Всъщност...това може и, като предложение да се вземе - да не се вторачваме толкова.
- frisky lioness
- Обратна връзка:
"ТУК" е част от истинския животesti написа: но истинския живот е другаде - не тук.
Колкото повече се вторачваме и го издигаме на пиедестал, толкова повече сами си вредим.
Всъщност...това може и, като предложение да се вземе - да не се вторачваме толкова.

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
Само че това е точно същата намеса, както и ако някой ти каже "това е най-важното нещо, не го подценявай".esti написа: Точно там е въпроса, Нищо не предлагам.
И не трябва да предлагам. И не искам.
Не трябва изобщо да се взираме толкова в този форум.
Да, хубаво място е, малко или много е важно за всеки един от нас, но истинския живот е другаде - не тук.
Според мен в немалка степен надценяваш важността на форума за някои от пишещите тук.
"Място, което харесвам и не искам да изгубя" не е задължително да е "място, без което не мога".
Не е ли така?
Последно промяна от Мнемозина на 08.10.08, 11:14, променено общо 1 път.
Panta rhei...
Но не съществената и основната, за да се държим, като удавници за нея.frisky lioness написа:"ТУК" е част от истинския животesti написа: но истинския живот е другаде - не тук.
Поне от моя гледна точка...
Тук е просто един разкош - хубаво е с него, но може и без него.
Дано да надценявам...Мнемозина написа:
Само че това е точно същата намеса, както и ако някой ти каже "това е най-важното нещо, не го подценявай".
Според мен в немалка степен надценяваш важността на форума за някои от пишещите тук.
"Място, което харесвам и не искам да изгубя" не е задължително да е "място, без което не мога".
Не е ли така?
Но всеки момент ще се отплеснем, както винаги в засукани философии от които няма полза, затова спирам по темата.
Може ли, с извинение, да ти кажа следното:Green Light написа:Един път от зочо се отзовах на футболно игрище сред древни философи, много пъти - сред звездите, веднъж с теб ходехме до връх Вола, да видим смъртта на Ботев и дали не го е застрелял Георги Апостолов. Но най- често, като че ли, тръгваме да търсим лабораторията на Господ. И може би понякога се доближаваме до нея. Друг път не.

Panta rhei...
Аз също си държа на разкоша.Мнемозина написа:А, именно.esti написа: Тук е просто един разкош - хубаво е с него, но може и без него.
Аз пък си държа на разкоша.
Ей такава съм, на.
В противен случай изобщо нямаше да водим подобен разговор.
Но не искам да изпадам в крайности просто.
Мнемо, не ме подозирай в подривна дейност
Тук наистина съм имала много хубави моменти и се надявам още да имам.
Имало и лоши, но то къде ги няма.
Има и хора, които наистина обичам - не просто харесвам, а обичам.
Така че...
Но това не ми пречи да приемам без излишна паника и евентуален край на....разкоша.
Каквото - такова.
защото трябва някой да си мери електронните пишки пред публикаfrisky lioness написа: Защо, аджеба, тия хора не си го говорят всичкото това, дето имат да си го казват и е крайно нелицеприятно за аудиторита, на лични бележки или по някакъв друг, измислен от цивилизацията начин, а ангажират с писаниците си целокупната публика![]()
Много пъти съм питала и ни веднъж не съм получавала поне частично задоволителен отговор....
- frisky lioness
- Обратна връзка:
Права си и за останалото, което изтрих от цитата ти, но за това, което оставих да кажа, че то в пълна сила се отнася и за самияesti написа:Тук е просто един разкош - хубаво е с него, но може и без него.
ЖИВОТ
Готино е да си жив, но може и без това

- frisky lioness
- Обратна връзка:
Светът е пълен с комплексариjazz написа:защото трябва някой да си мери електронните пишки пред публикаfrisky lioness написа: Защо, аджеба, тия хора не си го говорят всичкото това, дето имат да си го казват и е крайно нелицеприятно за аудиторита, на лични бележки или по някакъв друг, измислен от цивилизацията начин, а ангажират с писаниците си целокупната публика![]()
и това място, като частица от него, не би трябвало да прави изключение

Абе, щом нещо се е случило и съществува,frisky lioness написа:Права си и за останалото, което изтрих от цитата ти, но за това, което оставих да кажа, че то в пълна сила се отнася и за самияesti написа:Тук е просто един разкош - хубаво е с него, но може и без него.
ЖИВОТ
значи е необходимо.
Не винаги са комплекси,frisky lioness написа:Светът е пълен с комплексариjazz написа:защото трябва някой да си мери електронните пишки пред публикаfrisky lioness написа: Защо, аджеба, тия хора не си го говорят всичкото това, дето имат да си го казват и е крайно нелицеприятно за аудиторита, на лични бележки или по някакъв друг, измислен от цивилизацията начин, а ангажират с писаниците си целокупната публика![]()
и това място, като частица от него, не би трябвало да прави изключение
понякога човек наистина трябва да сравни нЕкои работи, за да се ориентира накъде е.
- frisky lioness
- Обратна връзка:
ПцилютноАмаранта написа:Абе, щом нещо се е случило и съществува,frisky lioness написа:Права си и за останалото, което изтрих от цитата ти, но за това, което оставих да кажа, че то в пълна сила се отнася и за самияesti написа:Тук е просто един разкош - хубаво е с него, но може и без него.
ЖИВОТ
значи е необходимо.
Това е част от житейската ми философия
Този клуб го има и съдбата е решила да стана част от него, за да се срещна и запозная с определени хора, да достигна до определена информация, да променя или доразвия мирогледа си
за добро или за лошо....
Всичко има значение
за пространствено-времевия континуум

- frisky lioness
- Обратна връзка:
Комплекси са, когато измерването на п***и става пред публикаАмаранта написа:
Не винаги са комплекси,
понякога човек наистина трябва да сравни нЕкои работи, за да се ориентира накъде е.
за това иде реч
иначе може да се сравняват нещата на ум, или насаме:winkw:
дори насън, ако щеш:winkw:

Пцилютно.frisky lioness написа:
Пцилютно
Това е част от житейската ми философия
Този клуб го има и съдбата е решила да стана част от него, за да се срещна и запозная с определени хора, да достигна до определена информация, да променя или доразвия мирогледа си
за добро или за лошо....
Всичко има значение
за пространствено-времевия континуум
Така, както и съдбата ще реши, дали да го бъде или не - без ние да се напъваме излишно.
Ок, няма да ви дразня повече - млъквам, щото излизам.
Не напускам!
Само излизам.
когато е насаме не му ли се вика сех на това бе?frisky lioness написа:Комплекси са, когато измерването на п***и става пред публикаАмаранта написа:
Не винаги са комплекси,
за това иде реч
- frisky lioness
- Обратна връзка:
Аз също приемам без излишна паника всичко, обаче пък много ме ядосват излишни предсказания за края.esti написа:Аз също си държа на разкоша.Мнемозина написа:А, именно.esti написа: Тук е просто един разкош - хубаво е с него, но може и без него.
Аз пък си държа на разкоша.
Ей такава съм, на.
В противен случай изобщо нямаше да водим подобен разговор.
Но не искам да изпадам в крайности просто.
Мнемо, не ме подозирай в подривна дейност
Тук наистина съм имала много хубави моменти и се надявам още да имам.
Имало и лоши, но то къде ги няма.
Има и хора, които наистина обичам - не просто харесвам, а обичам.
Така че...
Но това не ми пречи да приемам без излишна паника и евентуален край на....разкоша.
Каквото - такова.
Едно, защото са излишни.
И второ, защото - както със Сет си говорехме онзи ден - предсказанията понякога променят хода на нещата.
Не те подозирам в нищо, само си ми удобна в ролята на... хм... боксова круша.
Извинявай.
Panta rhei...
- frisky lioness
- Обратна връзка:
между педали:lol::lol::lol:esti написа:когато е насаме не му ли се вика сех на това бе?frisky lioness написа:Комплекси са, когато измерването на п***и става пред публикаАмаранта написа:
Не винаги са комплекси,
за това иде реч

- frisky lioness
- Обратна връзка:
МдааамммМнемозина написа:
И второ, защото - както със Сет си говорехме онзи ден - предсказанията понякога променят хода на нещата.
Извинявай.
Силата на мисъл-формите
На това можеш да противостоиш само с позитивно мислене и визуализации.

Ама това не са предсказания - поне аз, каквото пиша - а само обяснения за евентуалния край.Мнемозина написа:
Аз също приемам без излишна паника всичко, обаче пък много ме ядосват излишни предсказания за края.
Едно, защото са излишни.
Извинявай.
А вие със Сет, като толкова ги разбирате нещата, що не предскажете, че ще ударя джакпота, а?:blum:
Ползвай ме, споко, корава ми е тиквата.
Вече от близо два месеца почти по корем се суркам и пак не се давам.
Но това е съвсем, съвсем друга тема...
Мамка му, скоро ще откача.
Чао за сега.
Ми Сет не ще да предсказва. Само залага.esti написа: Ама това не са предсказания - поне аз, каквото пиша - а само обяснения за евентуалния край.
А вие със Сет, като толкова ги разбирате нещата, що не предскажете, че ще ударя джакпота, а?:blum:
Чао за сега.
Стискам ти палци по съвсем другата тема.
Panta rhei...
- frisky lioness
- Обратна връзка:
Чакай да помисля4avdar4e написа:
А когато се мерят електронни/виртуални чуенове, тва виртуална педерастия ли е?
Бой, бой по кратуната ми, дето само глупости ражда....
май:?

frisky lioness написа:МдааамммМнемозина написа:
Извинявай.
Силата на мисъл-формите
На това можеш да противостоиш само с позитивно мислене и визуализации.
Да, единственото средство е.
И с думи, обаче. И с думи.
Думите са също дела.
Panta rhei...
- frisky lioness
- Обратна връзка:
В светлината на написаното и на последните събития в клуба се сещам за съня на почти безобиднатаesti написа:Ама това не са предсказания - поне аз, каквото пиша - а само обяснения за евентуалния край.Мнемозина написа:
Аз също приемам без излишна паника всичко, обаче пък много ме ядосват излишни предсказания за края.
Едно, защото са излишни.
Извинявай.
Чао за сега.
На това му се вика пророчески сън