Мое ли сега аз да Ви анкетирам?

Все същите
Публикувай отговор

Трева?

Анкетата свършва на 30.09.06, 12:45

употребявам
3
11%
не употребявам
20
74%
ти луда ли си да питаш такива работи ма
4
15%

Общо гласове: 27

esti

Re: Мое ли сега аз да Ви анкетирам?

Мнение от esti »

летяща написа:
maggot написа:
летяща написа: не ми се струва, че си рязка, защато си рязка. но няма проблем. това, което ме очудва е как без изобщо да ме познаваш и да знаеш каква съм, просто заради това, че пуша трева можеш ме сметнеш за някакво трето качество човек?! та нали говориш за осъзната възраст?! защо без да попиташ и без да потърсиш повече информация, просто заклеймяваш?!
и точно заради сина си, би следвало да искаш да научиш повече неща за това, защото за съжаление децата в момента са изложени ужасно много на опасността от наркотиците.
не, тревата не е точно дрога в смисъла на хероина, кокаина и екстазито. знам, че вече съмсем ще ме заклеймиш, но ако потърсиш малко инфо сама ще го прочетеш - тревата е по-безвредна от цигарите! и това го казвам не защото искам да накарам някой да пуши трева :wink:. просто има факти, с които е добре човек да се запознае преди да лепи етикети, по начина, по който го правиш ти.
извинявай, ако аз на свой ред съм рязка, но едно от нещата, които най-трудно мога да приема са крайните мнения, които не почиват на адекватни факти.
Абе виж, сега. Естито, че наистина малко рязко отговаря - така си е. Обаче най-вероятно си има причини. Но и аз съм на нейното мнение, че едно е да си пристрастен към цигарите, съвсем друго е да НЕ си пристрастен към тревата, ама да ти се губят моменти от съзнателния живот, нали така?
ами на мен не ми се губят моменти от съзнателния живот, изобщо!
има някои моменти от съзнателния живот, които ми се губят от алкохола, но от тревата такива случаи не съм имала. не знам кой ви е казал, че така им се случва на хората като пушат трева...
Етикети аз не лепя - ти сама си го лепна. И другата, дето и тя пафкала и било готино...и виждала големи звезди и кво беше там.
А относно информацията - можеш да си сигурна, че съм чела и знам много повече от теб. Най-голямото доказателство за това е, факта, че ти пушиш, а аз не.

има някои моменти от съзнателния живот, които ми се губят от алкохола - после да не кажеш, че аз ти лепя етикети, но от това личи, че имаш проблеми с мярката и самоконтрола.
Интересно, дали си си задавала въпроса, какво се е случвало с теб, докато си била умопомрачена...или какво ти си случвала на някой друг, когато си била в това състояние.
Както и да е, проблемите са си твои и аз нямам намерение да се занимавам повече с тях.
За мен темата приключи.

ПП. Магот, причината да съм рязка според вас е тази, че просто имам непоносимост към слаби и безотговорни хора.
Реагирам така към такива, които се напиват, друсат, правят сех навън без гуми и към такива, които чупят километража на колите си само защото им е кеф, след което помитат невинно чакащите хора на някоя спирка.
Аватар
Dark Angel

Мнение от Dark Angel »

esti написа: .....Реагирам така към такива, които се напиват, друсат, правят сех навън без гуми и към такива, които чупят километража на колите си само защото им е кеф, след което помитат невинно чакащите хора на някоя спирка.
аз да се изкажа, щото темата ме вълнува - това горното, това е характерно за младостта Ести. Младостта е безотговорна, кара бързо, пие много, живее на хай-обороти, пие екстази на парти, пие 5 редбула за сили да избута учебния ден, прави див секс и и и........

младежите са такива, и не се безотговорни. после като порастнат си стават съвсем отговорни хора. сигурна съм, че тк в този форум е имало ужасяващо безотговорни личности, които сега са супер отговорни и мислещи

малко неясно май го написах :huhthink:
Изображение
летяща

Мнение от летяща »

Етикети аз не лепя - ти сама си го лепна. И другата, дето и тя пафкала и било готино...и виждала големи звезди и кво беше там.
А относно информацията - можеш да си сигурна, че съм чела и знам много повече от теб. Най-голямото доказателство за това е, факта, че ти пушиш, а аз не.

има някои моменти от съзнателния живот, които ми се губят от алкохола - после да не кажеш, че аз ти лепя етикети, но от това личи, че имаш проблеми с мярката и самоконтрола.
Интересно, дали си си задавала въпроса, какво се е случвало с теб, докато си била умопомрачена...или какво ти си случвала на някой друг, когато си била в това състояние.
Както и да е, проблемите са си твои и аз нямам намерение да се занимавам повече с тях.
За мен темата приключи.

ПП. Магот, причината да съм рязка според вас е тази, че просто имам непоносимост към слаби и безотговорни хора.
Реагирам така към такива, които се напиват, друсат, правят сех навън без гуми и към такива, които чупят километража на колите си само защото им е кеф, след което помитат невинно чакащите хора на някоя спирка.[/quote]

хайде да я приключим наистина, тогава.
не знам как мога да бъда сигурна, че си чела много повече от мен след като реши, че съм слаба, безотговорна и наркоманка, защото пуша трева. т.е. само поради тази причина ти ми постави диагноза. а ако наистина си чела ще знаеш, че към тревата няма пристрастяване (интересно как успявам да пуша 1 път на 3 месеца, без да се треса, да мисля само за това и да крада). да, има загуба на краткотрайната памет. но това е в случаи, в които пушиш много и редовно и дълго. да, също така тревата отключва неврозиу, депресии и подобен род състояния - отключва, забележе - не предизиква. ако не знаеш разликата - погледни в някой речник по психология.
ако ми кажеш, че никога през живота си не си се напивала, така че да имаш бели петна, просто няма да ти повярвам. или аз на свой ред ще се усъмня в твоята нормалност.
задавала съм си много повече въпроси отколкто можеш да предположиш. задавам си ги и сега. не, защото съм тъпа, както очевидно смяташ ти, а защото нищо в този живот не е последно. и защото за възрастта си съм разбрала, че има една абсолютна истина и тя е, че абсолютни истини няма.
аз, че проблеми имам - имам. като всеки човек. но те са от съвсем друго естество. съжалявам, ако те разочаровам.
и за финал - на твое място аз също бих била уплашена за сина си. и знам, че ще прозвучи неискрено, но искрено съжалявам за това, което мога само да предполагам, че изпитваш. но светът е някакъв и начина да живеем в него е да се опитваме да го разбираме и да действаме съборазно това, а не да отричаме крайно и сляпо нещата, които ни заобикалят, без да се опитваме да ги разберем.
esti

Мнение от esti »

Dark написа:
esti написа: .....Реагирам така към такива, които се напиват, друсат, правят сех навън без гуми и към такива, които чупят километража на колите си само защото им е кеф, след което помитат невинно чакащите хора на някоя спирка.
аз да се изкажа, щото темата ме вълнува - това горното, това е характерно за младостта Ести. Младостта е безотговорна, кара бързо, пие много, живее на хай-обороти, пие екстази на парти, пие 5 редбула за сили да избута учебния ден, прави див секс и и и........

младежите са такива, и не се безотговорни. после като порастнат си стават съвсем отговорни хора. сигурна съм, че тк в този форум е имало ужасяващо безотговорни личности, които сега са супер отговорни и мислещи

Да де, за младостта....
Това, че ние не сме 15-20, а се оказва, че има хора, които казват "какво пък толкова....трева?" ме оставя с кофти чувството, че не съм си подбрала добре компанията.
Ама има лесно, нъл тъй :wink:
Аватар
цункай

Защо е вредна Марихуаната?...

Мнение от цункай »

http://news.ibox.bg/opinion/id_1950911154

Cannabis Indica (или наричана още Марихуана,Хашиш, Джойнт, Ганджа и др.) оказва основното си вредно въздействие върху човешкия организъм главно поради това, че съдържа веществото Делта-9-Тетра-Хидрокси-Канабиол.

След като навлезе в човешкия организъм това вещество попада в мозъка, където се свързва с мозъчните липиди – наречени СФИНГОЛИПИДИ и остава там до края на живота.

Човешкият организъм не може да преработва това вещество – веднъж поето, то остава завинаги в организма и бавно и постепенно разрушава нервните.

Учените от Великобритания откриха следните ефекти у хора, които са пушили или пушат Марихуана:

1-Намаляване на коефициента на интелигентност (пушачите на Марихуана оглупяват)
2-Пушачите на Марихуана развиват паранаоидна шизофрения (полудяване) 10 до 20 години след като са пушили Марихуана (независимо дали са спрели или все още продължават да я пушат)
3-Намалена памет
4-Намалено внимание
5-Апатия и други

Какво да правите, ако вече сте пушили Марихуана?
Веднъж след като сте пушили Марихуана – тя продължава да вреди на вашия мозък, независимо какво правите. Единствените неща, които можете да направите за да спрете влошаването на състоянието си са:

1-Спрете незабавно да пушите!
2-Започнете да спортувате!
3-Започнете да четете книги за да поддържате интелекта си!
We have an infinite number of reasons to be happy and a serious responsibility not to be serious.
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

Dark написа:

Нееее, много си ясно даже :D Начи, по някои твои характеристики, аз съм си на 17... :lol:

В интерес на истината, доста от изброените неща съм правила и тогава, и сега. Което не ми попречи да завърша с пълно 6, да ме приемат от раз на 17, да завърша, да се оженя, да родя, да си намеря работа с бебе на 6 месеца и без никаква подкрепа (освен от любимия), да я работя тая работа вече 13 години и да я обичам, да родя второ, да мечтая за трето... И да обичам и да се смея, много, без трева...

Що ми се струва, че малко размихте темата??? Стана малко като спор между войнстващ християнин и такъв мохамеданин. Там няма златна среда :(
Аватар
maggot
BOFH

Мнение от maggot »

esti написа: ПП. Магот, причината да съм рязка според вас е тази, че просто имам непоносимост към слаби и безотговорни хора.
То и аз съм така и за това и не желая сама да изпадам в такова състояние. Ама тва не значи, че като видя някой проятел напушен ще се вдигна да го бия или че вече никога няма да си играя с него? :lol:
Виж, ама дъщеря ми ще я разкова от бой! Пу-пу! Да не се случва! :evil:
Последно промяна от maggot на 28.09.06, 18:06, променено общо 1 път.
Има хора, в които живее Бог. Има хора, в които живее дяволът. А има и хора, в които живеят само глисти.
--------------------------------------------------------
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
Аватар
4avdar4e

Re: Защо е вредна Марихуаната?...

Мнение от 4avdar4e »

цункай написа: 3-Започнете да четете книги за да поддържате интелекта си!
Това просто ме разби!!!! :rofl2: Ще се покая, ще ида в ъгъла и утре ще си купя някоя книжка.

Тва щото съм тутунопушач, не на другото, ама се двеста. Важно е интелекта да се поддържа.

Охх, не, много ми е смешно, честна дума :lol:
летяща

Мнение от летяща »

цункай написа:http://news.ibox.bg/opinion/id_1950911154

Cannabis Indica (или наричана още Марихуана,Хашиш, Джойнт, Ганджа и др.) оказва основното си вредно въздействие върху човешкия организъм главно поради това, че съдържа веществото Делта-9-Тетра-Хидрокси-Канабиол.

След като навлезе в човешкия организъм това вещество попада в мозъка, където се свързва с мозъчните липиди – наречени СФИНГОЛИПИДИ и остава там до края на живота.

Човешкият организъм не може да преработва това вещество – веднъж поето, то остава завинаги в организма и бавно и постепенно разрушава нервните.

Учените от Великобритания откриха следните ефекти у хора, които са пушили или пушат Марихуана:

1-Намаляване на коефициента на интелигентност (пушачите на Марихуана оглупяват)
2-Пушачите на Марихуана развиват паранаоидна шизофрения (полудяване) 10 до 20 години след като са пушили Марихуана (независимо дали са спрели или все още продължават да я пушат)
3-Намалена памет
4-Намалено внимание
5-Апатия и други

Какво да правите, ако вече сте пушили Марихуана?
Веднъж след като сте пушили Марихуана – тя продължава да вреди на вашия мозък, независимо какво правите. Единствените неща, които можете да направите за да спрете влошаването на състоянието си са:

ок. аз понеже съм станала мързелива от тревата, няма да ровя в нет-а да ти вадя какво пише в сайта на Световната здравна организация по въпроса. изследвания са правени много - всички с различни резултати. нали знаем, все пак, че безпристрастна наука няма, щото човек не може напълно да се отстрани от субективните си усещания за нещата.
само ще кажа, че едновременно с вредните влияния, които изобщо не отричам (но, както писах някъде по-горе са малко вредни от тези от никотина, който се продава съвсем легално) тревата е едно от основните неща, които предписват на болните от МС. не мога да обясня точно какво прави - ако утре ми остане време ще се разровя и ще пост-на.
Аватар
цункай

Мнение от цункай »

4avdar4e написа:
цункай написа: 3-Започнете да четете книги за да поддържате интелекта си!
Това просто ме разби!!!! :rofl2: Ще се покая, ще ида в ъгъла и утре ще си купя някоя книжка.

Тва щото съм тутунопушач, не на другото, ама се двеста. Важно е интелекта да се поддържа.

Охх, не, много ми е смешно, честна дума :lol:
хихих

нидей в Агъла , ше настинеш под климатика..

а тревата е трева .... имаше даже романче едно - "Всичко живо е трева" хахах

мен не ме кефи ...по-добре 4 Водки
опитавах - баси лайната, сички се смеят , мен ми е леко тъпо...
а пуша иначе , даже многгггггооооооо 22 тралала 22 години..
We have an infinite number of reasons to be happy and a serious responsibility not to be serious.
Аватар
Пенчо Заека
Обратна връзка:

Мнение от Пенчо Заека »

Dark написа:по въпроса за тревата

м?
Виж сега, гласувах "не", защото не съм крава, нито друг вид тревопасно, макар от време на време на хапвам магданози копър :D
Ако се разболееш и до два месеца не умреш, значи ще живееш.
Аватар
Avrora

Мнение от Avrora »

Dark написа:по въпроса за тревата

м?
Ц!

Човек като не е опитал нещо, обаче, как решава дали то е лошо?
:o
Не питай старило, а питай патило- думаха хората.
Животът е прекрасен! Да, прекрасен...
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Мнение от Ън »

Dark написа:
По въпроса за магданоСа...ъъъъ... тревата:
Категорично- НЕупотребявам! Даже не съм и пробвал!
Амъ не, не си мислете, че туй щото съм много съвестен, неееее... Просто навремето нямаше много трева... Пък и да имаше, трудно се намираше...
Но пушех. Много пушех!
Тва, щото бащата беше много против.

Ах, как той мразеше някой да пушииии....

И Ах, как аз мразех негооооо....
Ненавиждах го, значи!

Затуй и пушех! На пук на него!
И кашлях!

Но...кашлях лошо.
Упс, туй последното е плагиатче малко...
Та, след като се отървах от това говедо (баща ми), поне като разстояние де, спрях да пуша... И тъй- 13 гадини вече...

Само оня ден на денден на малкото дяте изпафках една пура.
Срам мъ е. Виноват!
Нооооо, никога повече няма да пуша пури. Баси и лайната са. Цял ден ме боля тиквата после....

Пиел съм оубаче некой лекарства, които най- вероятно вие не сте....

Цитирам дословно описанието им с малки съкращения:

Начин на действие:
...е централно стимулиращо и слабо еуфоризиращо средство...

Индикации:
Употребява се при отслабена самоинициатива, умора, телесна слабост и отслабена концентрация, особено в периода на реконвалесценция; нарколепсия; като съпровождаща медикация при неврастенични състояния на изтощение, реактивни депресии, натрапливи неврози и неврози на очакване...

Странични явления:
ПОНАСЯ СЕ ДОБРЕ. СЕРИОЗНИ СТРАНИЧНИ ЯВЛЕНИЯ НЕ СЕ ОТБЕЛЯЗВАТ.

Пиех го в далечната 90-та година, га бех втори курс студент и трябваше да си взимам изпита по анатомия. Баси, анатомията е виновна за всичко!
А лекарството беше със СВОБОДЕН достъп.
Казваше се апоневрон, а синонимът му беше амфетамин.
Тогава все още не го считаха за наркотик.
Това явно е станало след като някой "светъл" ум е установил, че в съчетание с алкохол може яко да се надрусаш...
Хе хе хе...
Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда!

Изображение
Аватар
woman eur

Мнение от woman eur »

[unknown] написа: Пиел съм оубаче некой лекарства, които най- вероятно вие не сте....
Странични явления:
ПОНАСЯ СЕ ДОБРЕ. СЕРИОЗНИ СТРАНИЧНИ ЯВЛЕНИЯ НЕ СЕ ОТБЕЛЯЗВАТ.
Хе хе хе...
Снощи не можах да заспя, маса време ... наскоро пак така, заспах много рано, в 20,30 и се събудих в 2,00 и не мигнах до сутринта.

Уж за нищо конкретно не мисля, обаче едно такова състояние на тревожност ме обзело и не мога да заспя ... Напрежението ми се усилва от желанието ми да заспя и ... се върта в кревата и в един мисловен омагьосан кръг.

Най-накрая се сетих, че някога си съм купувала лексотан. Дори не се сетих за какво ми е трябвал. Потърсих го, намерих го. Едно хапче съм била изпила тогава.

Снощи изпих още едно. Заспала съм по някое време. На сутринта бях съвсем свястна.

Незнам дали постъпих правилно. Лексотана не е безобиден, нали, Докторя!?
dokTorkaTa

Мнение от dokTorkaTa »

ahm daaaa....
От един Лексотан нищо няма да ти стане...
Та дори и от два.

От една цигара трева..нищо няма да ти стане ,дори и от две...
От един път метамфетамин нищо няма да ти стане,дори и от два...
(макар че за амфетамините зависи какво количество поемаш)
Виж ,от един път кокаин може да те тресне инфаркт...
А от един път хероин да спреш даа дишаш...
всичко идва от това дали ще станеш зависим...

Летящата...
аз заставам зад теб..
Сорри другари и другарки...
ама не ми хареса да наречете някого слаб ,безотговорен и квото и да беше там ,само защото пуши трева...Или че пие...или че ходи по мъже/жени...
Че спрямо кого е безотговорна?
само питам?
какъв и е животът?..какво работи...как си гледа децата,как се усмихва сутрин?и пр.и пр...

НИкак не съм съгласна с това..ама никак!!!
Особено когато има честността да си го каже...и да го отстоява...
не изчетох цялото писание...
но идеята ми е ясна.

аз например и завиждам ,че го е направила...
"да не ми се губят съзнателни моменти"...
глупости...страх ни е..какво ще стане..затова е...
като спиш ти се губят всичките 5 до 8 часа моменти...
ми аре да не спим тогава?
победете ги тези "несъзнателни моменти"..победете дрогата...

знаете ли защо така вдигате лозунги...?
щото не сте ги виждали...
не знаете какво е..до какво може да доведе..какво може да стане след това...
как може да има спасение...

един съвет.
гледайте
"Trainspotting"..

потресаващ...
особено последнта сцена и думите на Иън Макгрегър...

та ....настъпихте ме по другИя мазол...

който не ги вда почти всеки ден..да си мълчи....ок?
докТоркТа

другарюююююю

Мнение от докТоркТа »

Piqndurnik написа:Покрай тея шоколади, като чуя някоя че се казва Милка, и си представям лилЯва крава...
заболя ме корема да се смея с тази лилЯва крава...

:))))))))))))))))))))))))))))))))))
:)))))))))))))))))))))))))))))))))
Аватар
woman eur

Re: другарюююююю

Мнение от woman eur »

докТоркТа написа:заболя ме корема да се смея с тази лилЯва крава...

:))))))))))))))))))))))))))))))))))
:)))))))))))))))))))))))))))))))))
Кво беше - тук-таме лилЕ и кАдрички за разкош :wink:
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Мнение от Ън »

dokTorkaTa написа:

Летящата...
аз заставам зад теб..
ама не ми хареса да наречете някого слаб ,безотговорен и квото и да беше там ,само защото пуши трева...Или че пие...или че ходи по мъже/жени...
само питам?
какъв и е животът?..какво работи...как си гледа децата,как се усмихва сутрин?и пр.и пр...

но идеята ми е ясна.
Аре и аз да застана до докторката. Ей тъй, рамо до рамо в подкрепа...
Нали ми е сестра :P, все пак. Как да не застана до нея!? :P :)
Ести, ти си ми топ- любима клубарка, знаеш го, ама не си права в момента... :)

Изображение
докТоркаТА

Мнение от докТоркаТА »

[unknown] написа:
dokTorkaTa написа:

Летящата...
аз заставам зад теб..
само питам?

но идеята ми е ясна.
Дип ,че не съм ти брат!... :twisted: :twisted: :twisted:
Аватар
Set
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Set »

dokTorkaTa написа:
Дип че стааш за МОД :D 8) :lol:
Memento mori.
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Мнение от Ън »

докТоркаТА написа:
[unknown] написа:
dokTorkaTa написа:

Летящата...
аз заставам зад теб..
само питам?

но идеята ми е ясна.
Дип ,че не съм ти брат!... :twisted: :twisted: :twisted:
:love: :love: :love:

Изображение
Аватар
Set
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Set »

цункай написа:http://news.ibox.bg/opinion/id_1950911154

...................

По-голяма тъпня не бях чел. Тея немат мозък.

ВЕРНО СА СЕ НАПУШИЛИ :D :eek:
Memento mori.
Аватар
doktorka

Мнение от doktorka »

Set написа:
dokTorkaTa написа:

Сет-е,
Кво е МОД...щото на мен ми звучи като modus operandi...а серийните убийци....;)
Аватар
Set
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Set »

doktorka написа:
Set написа:
dokTorkaTa написа:

Сет-е,
Кво е МОД...щото на мен ми звучи като modus operandi...а серийните убийци....;)
Моделиер - кво :P

Оня дето шие полите и роклите на знаменитостите.

Или в краен случай модератор :lol:

Жаргон. Нет-ски :puter:
Memento mori.
esti

Мнение от esti »

[unknown] написа:Ести, ти си ми топ- любима клубарка, знаеш го, ама не си права в момента... :)
Доки, Докинце и ти на мен си ми любимец, знаеш го. :D
Може и да не съм права, но това уверявам те не е причина да не си подбирам компанията, като ей така с неправотата си да избягвам друсащи се и напиващи се 8)
Така, както и тук има подбор относно зеленясващите :D
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Мнение от Ън »

esti написа:
[unknown] написа:Ести, ти си ми топ- любима клубарка, знаеш го, ама не си права в момента... :)
Може и да не съм права, но това уверявам те не е причина да не си подбирам компанията, като ей така с неправотата си да избягвам друсащи се и напиващи се 8)
Разбрах те! :lovekiss:

Изображение
esti

Мнение от esti »

[unknown] написа:
esti написа:
Е, то остава и да не ме...Забрави ли, че можеш да ми четеш мислите 8)
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Мнение от Ън »

esti написа:
[unknown] написа:
esti написа:
Е, то остава и да не ме...Забрави ли, че можеш да ми четеш мислите 8)
8)

Изображение
esti

Мнение от esti »

dokTorkaTa написа:ahm daaaa....
Та дори и от два.

Летящата...
аз заставам зад теб..
само питам?

но идеята ми е ясна.

един съвет.
гледайте
"Trainspotting"..

потресаващ...

Доста работи исках да кажа по темата, ама как да ги кажа сега, като ти така с опакото ми запуши устата :eek: :D
Аватар
doktorka

Мнение от doktorka »

Доста работи исках да кажа по темата, ама как да ги кажа сега, като ти така с опакото ми запуши устата :eek: :D[/quote]

и правилно.
esti

Мнение от esti »

doktorka написа:Доста работи исках да кажа по темата, ама как да ги кажа сега, като ти така с опакото ми запуши устата :eek: :D

и правилно.[/quote]
да изтълкувам ли правилно, на какво е израз удар с опакото на ръката? :P
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

dokTorkaTa написа:ahm daaaa....
Та дори и от два.

Летящата...
аз заставам зад теб..
само питам?

но идеята ми е ясна.

един съвет.
гледайте
"Trainspotting"..

потресаващ...

Е, аз пък не разбрах много добре какво си искала да кажеш с всичко това :roll:
Само едно нещо да питам - против ли си децата ти да се дрогират :?:
Изображение
Аватар
doktorka

Мнение от doktorka »

Летящата едва ли е дете..
това първо.
Второ...
глдай Трайнспотинг и после ще си говорим...
;)
Аватар
Set
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Set »

doktorka написа:Летящата едва ли е дете..
това първо.
Второ...
глдай Трайнспотинг и после ще си говорим...
;)
Дрогата е опасно нещо докторке.

Много лесно се хлъзгаш с подобен цитат:

"Аз не се дрогирам, мога веднага да спра"

И да лющиш яко.

Важното е наистина да не го правиш.
Memento mori.
Аватар
doktorka

Мнение от doktorka »

точно за това иде реч.
Щото не сте виждали "дрогирани"...,зависещи от дрогата,която унищожава съществуването на индивида...
Не можете да наречете Летящата безотговорна или слаба или каквото и да е...
БОЛЕСТ Е..
ОК?
Болест.
И алкохолизмът в това число.

Ако имаш диабет слаб ли си?
Безотговорен?
А съдим ли ги ?

дайте да се разберем.
Едно е да се бориш против дрогата и да учиш децата си..
друго е да заклеймяваш тези ,които реално погледнат СА болни...
( това не значава,че Летящата е дръги..или че е зависима...държа да се отбележи..)
esti

Мнение от esti »

doktorka написа:точно за това иде реч.
Щото не сте виждали "дрогирани"...,зависещи от дрогата,която унищожава съществуването на индивида...
Не можете да наречете Летящата безотговорна или слаба или каквото и да е...
БОЛЕСТ Е..
ОК?
Болест.
И алкохолизмът в това число.

Ако имаш диабет слаб ли си?
Безотговорен?
А съдим ли ги ?

дайте да се разберем.
Едно е да се бориш против дрогата и да учиш децата си..
друго е да заклеймяваш тези ,които реално погледнат СА болни...
( това не значава,че Летящата е дръги..или че е зависима...държа да се отбележи..)
Ти малко оплете нещата.
Никой не заклеймява или осъжда болните.
Тук става дума за Здрави възрастни хора, които разсъждават в стил "на мен не може да ми се случи" - ето това аз намирам за безотговорно и лекомислено.

А кой какво и дали е виждал не го пише в медицинските книги.
Аватар
doktorka

Мнение от doktorka »

"на мен не може да се случи"...

това е избор....
личен
за което отново нямаш право да съдиш. :wink:
esti

Мнение от esti »

doktorka написа:"на мен не може да се случи"...

това е избор....
личен
за което отново нямаш право да съдиш. :wink:
Красиви и възвишени клишета.
И точно толкова погрешни.
Нямам право да съдя личния избор на някого за това какво да си облече.
Но когато същия този личен избор (негов), може да го направи потенциално опасен за мен или близките ми - да, ще го съдя и още как.
jazz

Мнение от jazz »

трима са отговорили с 'Да'.
летяща, аз и ....
въпроса зададен по този начин веднага оформя визия, че като пушач не вадя тревата от устата и не мога да живея без нея.
пуша около 5 'треви' на година. за мен са нещо, като отлежало уиски, пури и други глезотии. Не е част от еждневито ми, и се изисква специална атмосфера.

ще го противопоставя на другия популярен и легален наркотик - никотина.

защо някой като каже нещо против пушачите се надава
такъв вой?
защото са много зависимите и да пушиш е прието за нормално.
или може би защото, като пушиш нищо не ти става в момента, в пълен контрол си :D
защо пушим тогава, като не е хубаво и 'нищо' не ни става?
защо нито един пушач не иска и децата му да пушат?

като пушиш трева обаче е по-различно (интересно защо тези, които не са пробвали нападат толкова).
щом обичате да сте в контрол и ясно съзнание, защо се оставяте някой друг да ви определя позицията?
esti

Мнение от esti »

Zmeu написа:щом обичате да сте в контрол и ясно съзнание, защо се оставяте някой друг да ви определя позицията?
Прав си.
Сега се чудя, дали да не взема да се боцна, за да имам лично определена позиция. :wink:
А за тревата темата отдавна стана "по принцип" - не за летяща или за 5 треви на година.
Публикувай отговор