Неуютно ти е. Искаш нещо да промениш, но не знаеш какво. Няма как да е самия теб, ти си прекалено съвършен. Къде ти!? Почваш ремонт - у вас или пък където и да е, където си се чувстваш като у дома си, само да е извън тебе. Ей сега ти е паднало да си отмъстиш на съседите. Ами така де, все някой трябва да го отнесе. Къртене, прах, дупки по стените, вибрации с магнитут 3.7 по скалата на Рихтер. Важното е да разтовариш агресията си! Мърморещи съседи. Пак ти е криво. Никакъв напредък с ремонта. Но на теб какво ти дреме - крив ти е света! И шъ го оправиш, неговата мама! Вече няколко съседа отекоха. Отиде и стената на съседа от ляво. И той нещо ти е крив. Ама то няма някой, който да не ти е крив де. По-важното е да ги изкараш из нерви - всички до един! Вече не помниш защо, то никой не помни. Съседът пък щото е голям зевзек, а и кибритлия си купи също дрелка и почна да пробива, кърти и прочее. Той не заради дупките, ами един вид отпор да даде. И така неколко съседа. От време на време пробиваш и на пода, не защото ти трябват дупки там, а щото не поносяш съседката отдолу. Тя пък идва и се опитва да ти обясни, че не може така. Хак да й е, казваш си с ехидна усмивка. Аааааама ха, искала да диша, тая за ква се взема! А останалите съседки и тях под списък ги караш. И така до кога?
Дали това, че си си сложил шапка, направена от вестник "Литературная газета", постелил си на пода пропагандни плакати и си си подпрял дрелката на няколко тома философска литература те прави Месия?
То пък и на кой ли му дреме!?
п.п. Всякаква прилика със сибития и факти от действителността е напълно случайна. Просто си упражнявам перото. Нали целта оправдавала средствата!?
п.п.п. Опаааа! Без да искам си пуснах мислите на лаудспийкър... Ама ти не ми обръщай внимание де, драскай си. И аз така. Гледай само да сме в различни теми, че прахоляка нещо ми пречи да дишам.
п.п.п.п. Ако нещо ти дойде акъла в главата, дай да седнем да поговорим като хората в градинката пред блока. Чувам, че и ти и съседите сте готини хора, всеки по свой начин. Ще ми се да вярвам, че все още е така.