Newborn

Все същите
Аватар
Green Light

Newborn

Мнение от Green Light »

Изображение

Бях там тия дни. В Прищина. Интересна работа. Строят си държава хората. Правят си армия, министерства, училища, гсм оператори, пътища, телеком... Прищина е като София. Е, 200 000, не е 2милиона. Много готини нови сгради. Модерен град, 21 век. Ама има и много от стария югославски европейски чар. Красиви, много добре облечени хора по улиците. Сташшшни гаджета... Ма моя приятел каза че не говорят с непознати. Хич! Няма пълно щастие.
Малко глупави са! Косоварите. Тоя надпис NEWBORN го били правили дизайнерите от Огилви. Кой знае колко са се изръсили. Па е само едни букви, братче. Гипс, букви и малко жълта боя. Аз и Щрунца щяхме да го направим за три дена. За половината мангизи. Даже и по- малко. Той Щрунца даже и без пари ше го направи. Даже ако му поскат мож да им даде некой лев. Брато, аз им знам IBANa. Се едно. На надписа всичко живо се разписва за щастие. Аз съм си щастлив, та не се разписах. Като ми мине някой ден, тогава. Е го къде е- 250 км.
Изненадаха ме тия косовари. Не се напъват да са европейци. Те са си. Интересното(глей кво значи изстрадал народ) е че непрекъснато ми разправяха че харесват България, защото май е единствената страна на Балканите(не знам за Румъния, де) с която не са имали проблеми. Естествено знаят детайли от най- далечнта история на илирите, гърците, сърбите и т.н. и викат- е май никога не са били нищо друго с българите, освен съюзници. Тва им се струва адски важен аргумент.
Не им казах, че на мен въобще не ми дреме.
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Не ти дреме, но може би в един момент и това ще има значение. По някакъв начин...

Най-интересното при създаването на нова държава е времето, в което тази държава започва да конструира историята си, да я препрочита, да пренарежда миналото си.
За самите новородени сигурно това е много вълнуващо. :lol:
Panta rhei...
annonymus

Мнение от annonymus »

Ми то осмислянето на държавата като нова, отдвна започна.
Така де, Европа и Щатите им обещаха. И те започнаха да се мислят като такива - самостоятелни и отделни. А като започнеш да се възприемаш така, изравянето на исторически факти, които го доказват е фасулска работа...
Сигурно им е хубаво, като минават край тия букви и ги гледат всеки ден.
Затвърждава им вярата, че са newborn.
Затова другарят Огилви (по Виктор Пелевин) е взел много кинти. Дългосрочен ефект, дето се вика.
Мисля си - като не се пънеш много, като не се биеш в гърдите какъв си епропеец, колко си як, ама супер направо, а съседите ти - тъпи, недоучени копелета, дето са съседи на една такава прекрасна личност по нещастно стечение на обстояталствата, и какво да се прави - налага се да ги търпиш с омерзение, та - като не се занимаваш с изброените неща, повече врем ти остава да свършиш нещо смислено и градивно. Въпрос на приоритети, дето се вика.
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

pocti_bezobidna написа:Ми то осмислянето на държавата като нова, отдвна започна.
Така де, Европа и Щатите им обещаха. И те започнаха да се мислят като такива - самостоятелни и отделни. А като започнеш да се възприемаш така, изравянето на исторически факти, които го доказват е фасулска работа...
Сигурно им е хубаво, като минават край тия букви и ги гледат всеки ден.
Затвърждава им вярата, че са newborn.
Затова другарят Огилви (по Виктор Пелевин) е взел много кинти. Дългосрочен ефект, дето се вика.
Мисля си - като не се пънеш много, като не се биеш в гърдите какъв си епропеец, колко си як, ама супер направо, а съседите ти - тъпи, недоучени копелета, дето са съседи на една такава прекрасна личност по нещастно стечение на обстояталствата, и какво да се прави - налага се да ги търпиш с омерзение, та - като не се занимаваш с изброените неща, повече врем ти остава да свършиш нещо смислено и градивно. Въпрос на приоритети, дето се вика.
Това за съседите е влезнало в риториката на техните политици. "Моят баща ми казваше, като бях малък, че един ден, хората ще ме оценяват по две неща: Как се държа с жена си. И как се държа със съседите си" тадададам! Не чух нито един тост или реч без да има лаф за "съседите". Бе ще пиша за Косово. Известо време ще имам път натам. Със страшно интересни хора се запознах, много различни гледни точки за живота(Тва е страста ми и моя наркотик. Ще взема да колекционирам гледни точки) Интересна страна. Не знам дали има бъдеще.
Аватар
Амаранта

Re: Newborn

Мнение от Амаранта »

Green Light написа:.......
Начи викаш - като нищо и тук може така да стане -
ще дойдат нови, модерни клубари с европейско мислене,
ще се получи едно огромно изобилие от гледни точки

и на никой няма да му дреме за минали войни.:rotfl24:

Ми може, що не.:grin:
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

Green Light написа: .. много различни гледни точки за живота(Тва е страста ми и моя наркотик. Ще взема да колекционирам гледни точки)
Ох, вземи, вземи, моля те. :lol: Ама и поглеждай от време на време през тях, не ги туряй само в торбата за колекция.
Изображение
Аватар
Semiramis

Мнение от Semiramis »

Green Light написа:Изненадаха ме тия косовари. Не се напъват да са европейци. Те са си. Интересното(глей кво значи изстрадал народ) е че непрекъснато ми разправяха че харесват България, защото май е единствената страна на Балканите(не знам за Румъния, де) с която не са имали проблеми. Естествено знаят детайли от най- далечнта история на илирите, гърците, сърбите и т.н. и викат- е май никога не са били нищо друго с българите, освен съюзници. Тва им се струва адски важен аргумент.
Не им казах, че на мен въобще не ми дреме.
:-) зрънце уважение да имаш - хората виждат.
http://s3.postimage.org/1PQgi.jpg : )))

Най-големите мъдреци остават неизвестни, защото не пилеят краткия си живот за да рекламират мъдростта си, а за да я ползват.
Аватар
Semiramis

Мнение от Semiramis »

Green Light написа:Тоя надпис NEWBORN го били правили дизайнерите от Огилви. Кой знае колко са се изръсили. Па е само едни букви, братче. Гипс, букви и малко жълта боя. Аз и Щрунца щяхме да го направим за три дена. За половината мангизи. Даже и по- малко. Той Щрунца даже и без пари ше го направи. Даже ако му поскат мож да им даде некой лев. Брато, аз им знам IBANa. Се едно. На надписа всичко живо се разписва за щастие. Аз съм си щастлив, та не се разписах. Като ми мине някой ден, тогава. Е го къде е- 250 км.
ще се наложи да описваш - не се вижда надписа от линка :lol:

Най-големите мъдреци остават неизвестни, защото не пилеят краткия си живот за да рекламират мъдростта си, а за да я ползват.
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Semiramis написа:
Green Light написа:Тоя надпис NEWBORN го били правили дизайнерите от Огилви. Кой знае колко са се изръсили. Па е само едни букви, братче. Гипс, букви и малко жълта боя. Аз и Щрунца щяхме да го направим за три дена. За половината мангизи. Даже и по- малко. Той Щрунца даже и без пари ше го направи. Даже ако му поскат мож да им даде некой лев. Брато, аз им знам IBANa. Се едно. На надписа всичко живо се разписва за щастие. Аз съм си щастлив, та не се разписах. Като ми мине някой ден, тогава. Е го къде е- 250 км.
ще се наложи да описваш - не се вижда надписа от линка :lol:
Ми букви! Жълти такива. Най- обикновенние! Ненормална работа.
Представяш ли си, че има хора, които обръщат внимание радват се и плачат от най- обикновенни букви. Кви ли не тъпанари има на белия свят
Аватар
Semiramis

Мнение от Semiramis »

Green Light написа:ще се наложи да описваш - не се вижда надписа от линка :lol:
Ми букви! Жълти такива. Най- обикновенние! Ненормална работа.
Представяш ли си, че има хора, които обръщат внимание радват се и плачат от най- обикновенни букви. Кви ли не тъпанари има на белия свят[/quote]

:lol: колко високи? хубуу де... букви. големи. като Берлинката стена, ама без стената ... като на плакатче..
разбрах.

е ще ходиш още, ще разказваш
:-) не пише сървайвър - харесва ми нюборн.

Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Semiramis написа:
:lol: колко високи? хубуу де... букви. големи. като Берлинката стена, ама без стената ... като на плакатче..
разбрах.

е ще ходиш още, ще разказваш
:-) не пише сървайвър - харесва ми нюборн.
Ами може би 4 метра са високи.
Абе интересното е настроението и обстановката, Не съм го описал добре в началния си постинг, обаче там, в Косово, всичко изглежда решено, определено. Имаме си държава, имаме си герои, история, култура, наша си е, каквото нямаме ще си го направиме(или измислиме. майтап, майтап!). Като си в Косово не усещаш колебания, дали имат право на това, какво бъдеще имат, не са ли малко смешни, с толкова земя, да се разделят на окръзи(7 на брой), президентство, парламент със сто комисии(всъщност управлението на тази държава се осъществява от UNMIK, предаващо правата на EULEX, организации на ООН и съответно- ЕС Ив де Кармабон и е шефа на тая страна :-) ), правят си здравна каса, гражданска защита и т.н.
Та ми е интересно вие какво мислите.
Аватар
Dark Angel

Мнение от Dark Angel »

Green Light написа: Ми букви! Жълти такива. Най- обикновенние! Ненормална работа.
Представяш ли си, че има хора, които обръщат внимание радват се и плачат от най- обикновенни букви. Кви ли не тъпанари има на белия свят
бива си ги там
имам двама колеги
рядко се виждаме ама някак ги чувствам по-близки от бая българи тука
ма аз съм сбъркана щото така близки чувствам един куп колеги-балканци

въодушевяващ е надписа :-)
харесва ми
аз съм от тия, загубените :lol:
Изображение
Аватар
Quid

Мнение от Quid »

тия ги мразим
и са като се замисля
начи мразим всички чужденци
неам идея що е така
но си ги мразим
Quasi Universal Intergalactic Denomination

„Не може нации, които се напиват с бира, да дават акъл на нации, които изтрезняват с бира!“
Аватар
Dark Angel

Мнение от Dark Angel »

Сутринта си мислех

казваш, разписват се за щастие на буквите
и вярват в утрешния ден
и вярват толкова много, че ще го направят
това вярата е велика сила

иска ми се повече хора в България да вярват
тия около мен на години дето са, повечето са изгубили вярата си
или по-точно са изгубили очите си

и мислят че съм откачена като им разправям че не всичко е пари
Изображение
Аватар
Quid

Мнение от Quid »

е не всичко е пари
както казваше някой
щастието не е у кинтите а у тяхното харчене:blum:

„Не може нации, които се напиват с бира, да дават акъл на нации, които изтрезняват с бира!“
esti

Мнение от esti »

Dark Angel написа:
иска ми се повече хора в България да вярват
Да, добре е да се вярва.
Понякога не те прецакват веднага, а след време.
Какво по-хубаво...:cool:
Аватар
Quid

Мнение от Quid »

нема у кво да верват
гепиха им илюзиите най накрая
са трябват нови илюзии некви:cool:

Аватар
Semiramis

Мнение от Semiramis »

първо им трябва почивка
:-) не може само дай, дай, дай ...

Публикувай отговор