Бях там тия дни. В Прищина. Интересна работа. Строят си държава хората. Правят си армия, министерства, училища, гсм оператори, пътища, телеком... Прищина е като София. Е, 200 000, не е 2милиона. Много готини нови сгради. Модерен град, 21 век. Ама има и много от стария югославски европейски чар. Красиви, много добре облечени хора по улиците. Сташшшни гаджета... Ма моя приятел каза че не говорят с непознати. Хич! Няма пълно щастие.
Малко глупави са! Косоварите. Тоя надпис NEWBORN го били правили дизайнерите от Огилви. Кой знае колко са се изръсили. Па е само едни букви, братче. Гипс, букви и малко жълта боя. Аз и Щрунца щяхме да го направим за три дена. За половината мангизи. Даже и по- малко. Той Щрунца даже и без пари ше го направи. Даже ако му поскат мож да им даде некой лев. Брато, аз им знам IBANa. Се едно. На надписа всичко живо се разписва за щастие. Аз съм си щастлив, та не се разписах. Като ми мине някой ден, тогава. Е го къде е- 250 км.
Изненадаха ме тия косовари. Не се напъват да са европейци. Те са си. Интересното(глей кво значи изстрадал народ) е че непрекъснато ми разправяха че харесват България, защото май е единствената страна на Балканите(не знам за Румъния, де) с която не са имали проблеми. Естествено знаят детайли от най- далечнта история на илирите, гърците, сърбите и т.н. и викат- е май никога не са били нищо друго с българите, освен съюзници. Тва им се струва адски важен аргумент.
Не им казах, че на мен въобще не ми дреме.