Техники за

Все същите
Аватар
Fairy of the Flowers
Обратна връзка:

Техники за

Мнение от Fairy of the Flowers »

креативно мислене? Или както там се казват. Някой знае ли, че съм се забила тука в едни проблеми и не мога да се измъкна. Сериозно ви питам.
Аватар
Quid

Мнение от Quid »

кокретизирай обхвата малко ако може
Quasi Universal Intergalactic Denomination

„Не може нации, които се напиват с бира, да дават акъл на нации, които изтрезняват с бира!“
Аватар
Fairy of the Flowers
Обратна връзка:

Quid написа:кокретизирай обхвата малко ако може
Е какъв обхват? Просто да излезеш от клишето, от тунела, да видиш нещата от друг ъгъл, имах предвид.
Аватар
Dark Angel

Мнение от Dark Angel »

нови хора, места, преживявания, опит, т.н. :-)

като си вътре в проблема трудно се виждаш от страни
Аватар
Quid

Мнение от Quid »

Fairy of the Flowers написа:
Quid написа:кокретизирай обхвата малко ако може
Е какъв обхват? Просто да излезеш от клишето, от тунела, да видиш нещата от друг ъгъл, имах предвид.
в ква област

наука ,изкуство, психология /с ква насоченост / ......

научно,популярно,практическо

език - англииски ,руски

формат - ел книга ,мп3

обхват на цена:-)

„Не може нации, които се напиват с бира, да дават акъл на нации, които изтрезняват с бира!“
Аватар
Мнемозина

Re: Техники за

Мнение от Мнемозина »

Fairy of the Flowers написа:креативно мислене? Или както там се казват. Някой знае ли, че съм се забила тука в едни проблеми и не мога да се измъкна. Сериозно ви питам.
Ами... излизаш на кафе с подходящата приятелка. :roll:
Panta rhei...
Аватар
Quid

Мнение от Quid »

Мнемозина написа:
Fairy of the Flowers написа:креативно мислене? Или както там се казват. Някой знае ли, че съм се забила тука в едни проблеми и не мога да се измъкна. Сериозно ви питам.
е как ще я избереш тая приятелка ?
всичко си е поставено на научна основа
:cool:

Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Quid написа:
Мнемозина написа:
Ами като каже какъв й е точно проблемът, веднага ще я насочим към подходящата.

Аз лично подхождам емпирично.
За теб не знам. :blum:
Panta rhei...
Аватар
Quid

Мнение от Quid »

Мнемозина написа:
Quid написа:
Мнемозина написа:
Ами като каже какъв й е точно проблемът, веднага ще я насочим към подходящата.

Аз лично подхождам емпирично.
За теб не знам. :blum:
що па си мислиш че всеки иска да се товари с чужди проблеми:-)

Аватар
Dark Angel

Мнение от Dark Angel »

направо излиза с орда приятелки
и като се омешат всичките мисли може да види решение :-)
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Quid написа:
Е зависи от представата за приятелство.
И за проблеми.
И за товарене...

Стигам до извода, че освен да изложи проблема, няма да е зле да ни представи и пълен списък на приятелките си с кратки психологически характеристики. :grin:
Panta rhei...
Аватар
Dark Angel

Мнение от Dark Angel »

Мнемозина написа: Стигам до извода, че освен да изложи проблема, няма да е зле да ни представи и пълен списък на приятелките си с кратки психологически характеристики. :grin:
и ние да се отдадем на кротко четене? :lol:
Аватар
Quid

Мнение от Quid »

Мнемозина написа:
Quid написа:
Е зависи от представата за приятелство.
И за проблеми.
И за товарене...

Стигам до извода, че освен да изложи проблема, няма да е зле да ни представи и пълен списък на приятелките си с кратки психологически характеристики. :grin:
аз не стигам до никакъв извод щото не съм си поставял такава цел.
има въпрос
аз отговарям
а кой кво има у кошницата си е негова работа:-)

Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Dark Angel написа:
Мнемозина написа: Стигам до извода, че освен да изложи проблема, няма да е зле да ни представи и пълен списък на приятелките си с кратки психологически характеристики. :grin:
и ние да се отдадем на кротко четене? :lol:
Да, нещо такова. :lol:
Panta rhei...
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Quid написа:
аз не стигам до никакъв извод щото не съм си поставял такава цел.
има въпрос
аз отговарям
а кой кво има у кошницата си е негова работа:-)
Е тъй де. Според въпроса - и отговорът. :lol:
Panta rhei...
Аватар
Fairy of the Flowers
Обратна връзка:

:-)няма време за психологически характеристики. В общи линии схванах идеята. Имах предвид нещо като брейнсторминг, мисловни карти, алабала, но не точно.
Аватар
maggot
BOFH

Мнение от maggot »

Fairy of the Flowers написа::-)няма време за психологически характеристики. В общи линии схванах идеята. Имах предвид нещо като брейнсторминг, мисловни карти, алабала, но не точно.
Не разбирам много смисъла на искането ти - дали трябва да го обосновеш научно това или нещо друго ти е нужно, но ако ти трябва практичен съвет, мога да ти дам примерче:
За да искаш креативно мислене ти трябва някой, който не е наясно с евентуалните проблеми, които могат да изникнат. Т.е. - правиш брейнсторминг :grin: обаче с хора далеч от конкретната сфера. Когато предложат добра идея, в която виждаш слаби места, първата реакция не трябва да е "не става защото...", а "добре, обаче как да решим този проблем..." и идеите пак тръгват. Нищо, че са лаишки, винаги могат да се облекат подобаващо. :roll:
Има хора, в които живее Бог. Има хора, в които живее дяволът. А има и хора, в които живеят само глисти.
--------------------------------------------------------
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
Аватар
Quid

Мнение от Quid »

Fairy of the Flowers написа::-)няма време за психологически характеристики. В общи линии схванах идеята. Имах предвид нещо като брейнсторминг, мисловни карти, алабала, но не точно.
да станеш пентиум у мозъка
и кво
бързо да четеш , да смяташ , да взимаш управленски решения ..........

Аватар
Dark Angel

Мнение от Dark Angel »

maggot написа:..... Когато предложат добра идея, в която виждаш слаби места, първата реакция не трябва да е "не става защото...", а "добре, обаче как да решим този проблем..." и идеите пак тръгват. Нищо, че са лаишки, винаги могат да се облекат подобаващо. :roll:
добре казано :-)

е те точно това ме "убива"
като чуя още преди да съм свършила изречението "Не става защото....." сякаш вместо да се слушаме едни други те вече мислят отговора ( противопоставянето)
Аватар
snowprincess

Мнение от snowprincess »

пробвай така
напиши 10 пъти " Аз съм повече...., отколкото..."
проблемът ти с това, което си и не си не може да се реши
това означава нещо да промениш, какво да е то е въпросът който ще ти помогне

например, ето моите качества и недостатъци:

1.аз съм повече мързелива, отколкото работлива
2.аз съм повече доверчива, отколкото недоверчива
3.аз съм повече егоистка, отколкото алтруистка
4.аз съм повече екстроверт, отколкото интроверт
5.аз съм повече искрена, отколкото потайна
6.аз съм повече емоционална, отколкото разионална
7.аз съм повече вярна, отколкото невярна
8.аз съм повече безпринципна, отколкото принципна
9.аз съм повече весела, отколкото тъжна
10.аз съм повече приятел, отколкото враг
Изображение
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Шегувах се с портретите. :lol:

Ами да, това е най-добре, ако имаш подходящи хора наоколо.
А и много често решението си излиза самичко у теб, когато тръгнеш да формулираш конкретния проблем и какво искаш да постигнеш.

На мен Странниче все ми препоръчва да взема един лист и да пиша, обаче май вече съм забравила как ще пишеше по листи. :grin:
Panta rhei...
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

помислих, че е нещо от Кама сутра...
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
Аватар
Piqndurnik

Мнение от Piqndurnik »

Удари една ракия няколко пъти и действай. Знайш кви идеи идват на пияна глава.
Аз сериозно веднъж направих така - след купон в офиса седнах да си доработя. После така и не можах да разбера защо това, дето го бях писал работеше, ама факт е, че работеше.
Наздраве :cool:
АВе
Обратна връзка:

Мнение от АВе »

Piqndurnik написа:Удари една ракия няколко пъти и действай. Знайш кви идеи идват на пияна глава.
Аз сериозно веднъж направих така - след купон в офиса седнах да си доработя. После така и не можах да разбера защо това, дето го бях писал работеше, ама факт е, че работеше.
Така, така! Имаше един период в развитието ми като преводач, в който идваха все гадни текстове, писани от полуграмотни "специалисти" в професиите си. А това съ много специализирани текстове.

След инцидентно "пробване" на такъв текст на 2-3 водки (твоят случай), вече не сядах да ги почвам такива текстове преди обилна вечеря с достатъчно алкохол и бира в хладилника за цялата нощ на бачкане.

Върши работа.:winkw:
Трудните неща ги правя с лекота, невъзможните малко ме забавят.
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

понякога са книгите. Ако си отвъртелка, като мене може даже и поезия лекичко тека да пипнеш, риш. Висоцки, Киплинг разни мачовски раб'ти. Наш ква ще станеш?
Пу-шка!
Аватар
Quid

Мнение от Quid »

ELBI написа:
нема да подсказваш
немаш си на идея е са как те мразим:blum:

Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

Quid написа:
ELBI написа:
нема да подсказваш
немаш си на идея е са как те мразим:blum:
опитай с добро или едно голямо ирландско.

Баси, утепах се да търся Немиров. Простаци - или го свършили или не са чували за него... баси...

Дайте жокер от къде да вземаааа,,,,
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
І

Мнение от І »

Fairy of the Flowers написа:..съм се забила тука в едни проблеми и не мога да се измъкна. Сериозно ви питам.
Аз сериозно ти предложих да се сберем у "Чановете" или у св. некой си /щот е наблизо/ ... ама ти не щеш да се преекспонираш :blum:
Стой си у сенкята и сЪ мЪчи с проблеми. Ние ги разтваряме обикновено у летливи вещиства... /троянска сливова, стралджанска мускатова, т.н. /
:harhar:
Аватар
Dark Angel

Мнение от Dark Angel »

МЪЖжжж написа: Аз сериозно ти предложих да се сберем у "Чановете" или у св. некой си /щот е наблизо/ ... ама ти не щеш да се преекспонираш :blum:
Стой си у сенкята и сЪ мЪчи с проблеми. Ние ги разтваряме обикновено у летливи вещиства... /троянска сливова, стралджанска мускатова, т.н. /
Феята на Цветята - чудно име си има тя тук :-)

ако се сбирате да се обадите :-)
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

МЪЖжжж написа:
Fairy of the Flowers написа:..съм се забила тука в едни проблеми и не мога да се измъкна. Сериозно ви питам.
Аз сериозно ти предложих да се сберем у "Чановете" или у св. некой си /щот е наблизо/ ... ама ти не щеш да се преекспонираш :blum:
За кой ден, казваш е сбирката? :rotfl24: Само да не е на 13-ти, че има салса парти...
Публикувай отговор