О, Боже! Смях!

Все същите
Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мнение от Gaspode »

На мен пък ми стана интересна арт инсталацията на чешкото председателство:

Изображение

Виждате ли Бг? Елена Джелебова показва България като тоалетна.
Евала
Никой от нас не е толкова глупав колкото всички нас взети заедно.

А аз не съм това, което съм :)
Аватар
Stranniche
Обратна връзка:

Re: О, Боже! Смях!

Мнение от Stranniche »

[unknown] написа:Разочарован :rotfl24:
Това призна бившият премиер Жан Виденов в Благоевград на среща с младежкото крило на социалистите ЕКИП,

Значи имала и младежки крила тая партия! :roll:
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Мнение от Ън »

Gaspode написа: Евала
"Арт инсталацията е наречена "Ентропа" и е струвала 500 000 евро..." :rotfl24:
Шантав свят...:rotfl24:[/i]
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Мнение от Ън »

Stranniche написа:
Значи имала и младежки крила тая партия! :roll:
Всичко си има тая партия...:rotfl24:
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

Тя цялата тази... "инсталация" (колко точно казано) прилича на тоалетна. Или на бунище. Пъро помислих, че са някакви отпадъци нахвърляни. :shy:
Изображение
Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мнение от Gaspode »

vyara написа:
Тя цялата тази... "инсталация" (колко точно казано) прилича на тоалетна. Или на бунище. Пъро помислих, че са някакви отпадъци нахвърляни. :shy:
Мдаааа
Очевидно и ти като мен не разбираш от иСкуство :grin:

Аватар
Dark Angel

Мнение от Dark Angel »

500 000 евро.....
ехаааааа
това ще да е за големи разбирачи на изкуството :lol:
Аватар
Пенчо Заека
Обратна връзка:

Мнение от Пенчо Заека »

Разплака ме бре, човек....разчувства ме, и сега кът ма налегна една депресия...горкият, горкият човечец...разочарован...ужас:rotfl24::rotfl24::rotfl24:
Ако се разболееш и до два месеца не умреш, значи ще живееш.
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Gaspode написа:
vyara написа:
Мдаааа
Очевидно и ти като мен не разбираш от иСкуство :grin:
Ами щото не четете.
В линка пише, че чехите са поискали от художниците да изобразят "стереотипите или предразсъдъците в собствената си държава".
Онзи ден тук си говорихме за тоалетните, и за боклуци често си говорим... :lol:
Panta rhei...
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

И аз се дивих на тази вест.

Сега ако реша да гаднея, ще взема да питам дали пък няма да направи опозиционна партия.
Обаче нещо ми е особено всичкото това.
Panta rhei...
Аватар
shshtt

Мнение от shshtt »

vyara написа:
да! и моята първа асоциация беше с бунище.
не стои добре визуално
посланието на нашта мома е най-ярко,лесно се разбира, и не че не е истина ако си говорим честно ама ми е тъпо, че така е решила да ни представи
чувствам се унизена
Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мнение от Gaspode »

Мнемозина написа: Ами щото не четете.
В линка пише, че чехите са поискали от художниците да изобразят "стереотипите или предразсъдъците в собствената си държава".
Така е, говорихме, но тоалетните ги споменавахме основно за в другите страни.
Уффф, никак не ми върви смешнописането.
Сигур щото не ми е смешно. Ако ние самите се виждаме като тоалетна какво искаме от другите. Баси стереотипите, баси чудото. А нема нужда.
От друга страна, не ми пречи това, че някоя си творкиня (творецка не звучи, мисля) се вижда като тоалетна. Нейно право е все пак. Добре поне, че е чиста, че можеше...

Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Gaspode написа:
Мнемозина написа: Ами щото не четете.
Така е, говорихме, но тоалетните ги споменавахме основно за в другите страни.
Уффф, никак не ми върви смешнописането.
Сигур щото не ми е смешно. Ако ние самите се виждаме като тоалетна какво искаме от другите. Баси стереотипите, баси чудото. А нема нужда.
От друга страна, не ми пречи това, че някоя си творкиня (творецка не звучи, мисля) се вижда като тоалетна. Нейно право е все пак. Добре поне, че е чиста, че можеше...
Ами защото творкинята не се е сетила, че има и "добри" стереотипи и предразсъдъци и че това, което трябва да направи, има и други задачи освен... ъъъ... естетическите, да го кажем. :lol:
Предполагам само.
Panta rhei...
Аватар
lancelote

Мнение от lancelote »

Партизан за бой се стяга, мята пушка на рамооооо!

Във ранна утрин, когато станах видях и Тройната у нас!!!

Бандера россссаааааааа!:rotfl24:
Отново на път
http://vbox7.com/play:87f767b7
----------------------------------------
:wbee: :harhar: :wbee:
:harhar::harhar::harhar:
Аватар
latrevw

Мнение от latrevw »

Мнемозина написа:
И аз се дивих на тази вест.

Сега ако реша да гаднея, ще взема да питам дали пък няма да направи опозиционна партия.
Обаче нещо ми е особено всичкото това.
хаха, само едно нещо ме впечатли, сякаш е верно, че той наистина не е намесен в политически и икономически скандали, значи освен, че е некадърен политик, дори не се е научил и да краде; да напуска партията - ок, ама да отправя критики е повече от смешно, и то сега когато хората сравняват сегашното дереже с времето, когато той "управляваше"
Knowing others is intelligence; knowing yourself is true wisdom. Mastering others is strength; mastering yourself is true power.
Аватар
Глас в пустиня

Мнение от Глас в пустиня »

Темата я гледям рязнолика, та затова ще метна некви мой си размисли без страсти.

"Произведението"

Изображение

Статия>>> по въпроса с много интересни коментари от осана до разпни я. Интересно! От тях(коментарите) разбрах, че "Турската тоалетна" си има чисто хигиенно и медицинско предимство и е предпочитана дори в Япония, а дали е така?!

Но кенефното иСкустФо е китка на чело според това което произтича тия дни по върховете на държавното управление, паникьосано от сакралната дата 14.01.2009г.

Страшни в страха си>>> управниците трескаво търсят начин за промяна на закона за събранията, митингите... с цел ограничаване на правата.
Ужасът обаче навлезе в крайната си и особено трагикомична фаза, когато се разбра, че от правосъдното министерство спешно ще бъдат внесени промени в Закона за събранията, митингите и манифестациите. Те определят зоните около Народното събрание, президентството и Министерския съвет като... забранени за протести, а за нарушителите са предвидени свирепи глоби. Вярно е, че в разпоредбите са изброени и болници, затвори и военни обекти, но тъкмо този камуфлаж прави първоначалния замисъл още по-прост и очевиден.
На фона на случващото се, се откроява особено ярко още един син, на още един национален предател>>> с особеното си скодоумие.
Но най-удивително, нека признаем, е обяснението на парламентарния председател кое точно е наложило трескавите изменения в закона. "Проблемът за общуването между институциите и обществото е реален (!?), но участието в протести не е гражданска изява", строго каза Пирински. Усещането, че за митингуващите вече няма да има пощада, се засили както от металния му тембър, така и от продължението на мисълта му: "Забраните имат за цел да предотвратят израждането на протестите в покушение срещу институциите. Подкрепям регулацията, за да има яснота в общуването с обществото..."
Та така, изборът според мен е, лустрация или трапанация.
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

Мнемозина написа: Ами защото творкинята не се е сетила, че има и "добри" стереотипи и предразсъдъци и че това, което трябва да направи, има и други задачи освен... ъъъ... естетическите, да го кажем. :lol:
Предполагам само.
Женицата търсила облекчение, бе...:

"За мен този проект е начин да си оправя сметките с фалшивия патриотизъм, да потърся облекчение от развалата в българския материален и духовен живот."

http://dnes.dir.bg/2009/01/13/news3844104.html
Изображение
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

vyara написа:
Мнемозина написа: Ами защото творкинята не се е сетила, че има и "добри" стереотипи и предразсъдъци и че това, което трябва да направи, има и други задачи освен... ъъъ... естетическите, да го кажем. :lol:
Предполагам само.
Женицата търсила облекчение, бе...:

"За мен този проект е начин да си оправя сметките с фалшивия патриотизъм, да потърся облекчение от развалата в българския материален и духовен живот."

http://dnes.dir.bg/2009/01/13/news3844104.html
Ох.
Какво да ти кажа.

Мен идеята й - сама по себе си - не ме дразни. Не се вижда много добре, обаче това там тръби ли са? Някак всичко изтича в кенефа, от клозет в клозет, преливане от пусто в празно, едни ей такива ми се въртят (не съм чела тя как си обяснява творението, но често самите автори много-много не разбират какво им се е получило).

Обаче това, сложено сред твърде елегантно самочеткащите италианско футболно и френско стачкуващо... Абе просто не му е там мястото. Има неща, дето можем да си ги говорим, че и трябва да си ги казваме тук между нас, но е по-добре да не ги афишираме чак толкова - не че не се виждат и без това.

Ще прочета линка на Боев и ще видя там какво се е писало, но малко по-късно. :shy:
Panta rhei...
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

БоЕВ написа:
Но най-удивително, нека признаем, е обяснението на парламентарния председател кое точно е наложило трескавите изменения в закона. "Проблемът за общуването между институциите и обществото е реален (!?), но участието в протести не е гражданска изява", строго каза Пирински. Усещането, че за митингуващите вече няма да има пощада, се засили както от металния му тембър, така и от продължението на мисълта му: "Забраните имат за цел да предотвратят израждането на протестите в покушение срещу институциите. Подкрепям регулацията, за да има яснота в общуването с обществото..."
Та така, изборът според мен е, лустрация или трапанация.
Страх, страх, не ами... Заяков ли му беше името на тоз. Боклуци долни! Само се ядосвам да чета.

Всъщност темата се смеси доста интересно. Значи за Франция, където протестират най-редовно и за всичко (и където живеят прекрасно) може протестът да е символ. За нас той е ограничаван най-нагло.
Последно промяна от vyara на 13.01.09, 15:28, променено общо 1 път.
Изображение
Аватар
Kent
Обратна връзка:

Мнение от Kent »

Страх, страх, не ами... Заяков ли му беше името на тоз. Боклуци долни! Само се ядосвам да чета.
не са долни бе, мислят се за институция
Заякови и Ко
мене ми е интересно що младия Заяков
то биш спикера ни
побеснява като го питат за фемилито му:rotfl24:[/quote]
77. Морските кончета винаги пътуват заедно - хванати опашка за опашка.
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

Кент написа:
Заякови и Ко
то биш спикера ни
побеснява като го питат за фемилито му:rotfl24:
Колко полицаи има в България, някой знае ли?

Само това откривам засега:
#

България има твърде много на брой полицаи - 615 полицаи на 100 хиляди души население. Във 32 европейски страни има по-малко полицаи отколкото в България. Във Финландия има 4 пъти по-малко полицаи отколкото в България.
#

България харчи много за обществен ред и сигурност - почти 3% от БВП. Това е абсолютен рекорд в цяла Европа. Средно в ЕС се отделят два пъти по-малко пари. В Дания се отделя едва 1% от БВП и това е напълно достатъчно.

И за какво се хрантутят полицаи? Те явно не се справят с престъпността и разкриването й. Може би да озаптяват протестиращи?!
Изображение
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

Продължих да ровя и виждам, че той броят бил засекретен 50 години и чак наскоро го обявили (макар и още да не знам колко е точно), но попаднах на това:
http://politiki.bg/?cy=108&lang=1&a0i=2 ... a0p_id=354
Изображение
Аватар
lancelote

Мнение от lancelote »

Кент написа:
Заякови и Ко
то биш спикера ни
побеснява като го питат за фемилито му:rotfl24:
[/quote]

Да ама страх лозе пази. И Зелева ливада.---:rotfl24:
Отново на път
Аватар
Stranniche
Обратна връзка:

Мнение от Stranniche »

БоЕВ написа:Темата я гледям рязнолика, та затова ще метна некви мой си размисли без страсти.

"Произведението"

Изображение
Стана ми гадно. Кой е избрал точно тази антистично-фекална натура да ни представя в Ивропата? :mad:

Едно е да се надсмееш над предразсъдъците и стереотипите, друго е да хвърляш кал, или по-скоро фе-кал по страната си и да показваш смърдящото си произведение пред света.

Гнус отвсякъде.

И за това им плащат на такива!
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Обаче най-интересното е, че извън историята с клекалата такова лице наистина не съществува в нета. :huhthink:
Panta rhei...
Аватар
Stranniche
Обратна връзка:

Мнение от Stranniche »

Творците са представили Франция в стачка, Холандия пък е потънала под вода, като не са потънали само няколко минарета, а Великобритания е територия, върху която има овца, крокодил, слон и ловец. Испанската строителна индустрия е заляла с бетон цялата територията на страната, а Люксембург е представен като златно кюлче с надпис "Продава се". Чешкият художник Давид Черни пък е видял страната си с лика на президента евроскептик Вацлав Клаус. Художничката Елена Джелебова е представила България "като турска тоалетна" - тип клекало, което е препратка към Османското владичество.
Османското владичество ли?!
Виждам, че холандците са поставили проблема с исляма /вярно, че забрадките са заляли страната и в големи райони от нея съвсем нямаш чувството, че си в Европа, по супермаркетите и много други места работят главно забрадени жени и мургавели/, но никой не си оприличава страната с място за биологични отпадъци, лайнопровод.
Впрочем клекалата далеч не са само в Османската империя. Има ги на много места по света, това е и традиционният японски стил, както БоЕВ спомена.
Аватар
Kent
Обратна връзка:

Мнение от Kent »

Stranniche написа:
Творците са представили Франция в стачка, Холандия пък е потънала под вода, като не са потънали само няколко минарета, а Великобритания е територия, върху която има овца, крокодил, слон и ловец. Испанската строителна индустрия е заляла с бетон цялата територията на страната, а Люксембург е представен като златно кюлче с надпис "Продава се". Чешкият художник Давид Черни пък е видял страната си с лика на президента евроскептик Вацлав Клаус. Художничката Елена Джелебова е представила България "като турска тоалетна" - тип клекало, което е препратка към Османското владичество.
Виждам, че холандците са поставили проблема с исляма /вярно, че забрадките са заляли страната и в големи райони от нея съвсем нямаш чувството, че си в Европа, по супермаркетите и много други места работят главно забрадени жени и мургавели/, но никой не си оприличава страната с място за биологични отпадъци, лайнопровод.
Впрочем клекалата далеч не са само в Османската империя. Има ги на много места по света, това е и традиционният японски стил, както БоЕВ спомена.
Странниче идвай си в къщи,
заедно ше ги преебеме
кенефофилите:mad:
и търтеите български и балкански
лайноядите и скунсовете
но няма да е бързо де:shy:
ние шсе бъзикаме с тях
щото това можеме
но ше възпитаме лапетата...
пък децата ни
ше им подритват черепите
само споко
възпитание
и търпение:-)
77. Морските кончета винаги пътуват заедно - хванати опашка за опашка.
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Stranniche написа:
Дишайте спокойно, не сме ние. :lol:

И сега? :?
Panta rhei...
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Мнение от Ън »

Мнемозина написа: И сега? :?
Сега да му направим паметник на Давид Черни в естествен ръст, клекнал исъс събути гащи, да го подарим на чехите, а те да го поставят над някое клекало в европарламента. :rotfl24:
Аватар
lancelote

Мнение от lancelote »

[unknown] написа:
Сега да му направим паметник на Давид Черни в естествен ръст, клекнал исъс събути гащи, да го подарим на чехите, а те да го поставят над някое клекало в европарламента. :rotfl24:
Бе не може ли нещо по-оригинално?
Отново на път
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Мнение от Ън »

lancelote написа: Бе не може ли нещо по-оригинално?
:mad: Тва ми се видя достатъчно оригинално. Не съм си изпил кафето, все пак... :mad:
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Мнение от Ън »

lancelote написа:
[unknown] написа:
Аааа, сетих се- няма да им го подаряваме! Ще им го продадем за 500 000 евро. :rotfl24:
Аватар
lancelote

Мнение от lancelote »

[unknown] написа:
lancelote написа:
[unknown] написа:
Аааа, сетих се- няма да им го подаряваме! Ще им го продадем за 500 000 евро. :rotfl24:
Само! Ами инлфацията? Дефлацията...Лихви, такси, акцизи...Има няма 1 000 000 Евро! Абе, като е за тоалетна дай да им подарим една нашенска, немодернизирана.:grin:На двора...
Отново на път
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Мнение от Ън »

lancelote написа: Абе, като е за тоалетна дай да им подарим една нашенска, немодернизирана.:grin:На двора...
Чисто нова...малко употребявана...:lol:
Аватар
lancelote

Мнение от lancelote »

[unknown] написа:
lancelote написа: Абе, като е за тоалетна дай да им подарим една нашенска, немодернизирана.:grin:На двора...
Чисто нова...малко употребявана...:lol:
Луд ли си! Такъв нов подарък... Аз бих им подарил една от онези, дето ги сковаваме от дъски пета употреба...Даже тук-таме с малко използувани при варене на компоти. И дупка в земята...Чиста хароба - хегиенично!
Отново на път
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Мнение от Ън »

latrevw написа:
хаха, само едно нещо ме впечатли, сякаш е верно, че той наистина не е намесен в политически и икономически скандали, значи освен, че е некадърен политик, дори не се е научил и да краде; да напуска партията - ок, ама да отправя критики е повече от смешно, и то сега когато хората сравняват сегашното дереже с времето, когато той "управляваше"
Това, че е глупак не го оправдава. За мен той е престъпник. Хиляди мизерстваха заради "управлението" му. Колко народ е измрял преждевременно и колко деца не са се родили заради тоя боклук- да не говорим. Големият ни син е роден в тая година. Жена ми като беше бременна в най- голямата мизерия я гледаха сякаш подвиг извършва. И наистина така си беше. Хората се биеха за хляб... Някой, ако носеше пълна торба с покупки го гледаха с омраза... Продаваха кафе втора употреба...
Знам, че мнозина от вас не са я усетили тази криза с остратата, с която ние я почувствахме. Беше жестоко. Тоя Жан е национален предател. Трябваше да изгние в затвора. Боклук.
Аватар
lancelote

Мнение от lancelote »

[unknown] написа:
latrevw написа:
Това, че е глупак не го оправдава. За мен той е престъпник. Хиляди мизерстваха заради "управлението" му. Колко народ е измрял преждевременно и колко деца не са се родили заради тоя боклук- да не говорим. Големият ни син е роден в тая година. Жена ми като беше бременна в най- голямата мизерия я гледаха сякаш подвиг извършва. И наистина така си беше. Хората се биеха за хляб... Някой, ако носеше пълна торба с покупки го гледаха с омраза... Продаваха кафе втора употреба...
Знам, че мнозина от вас не са я усетили тази криза с остратата, с която ние я почувствахме. Беше жестоко. Тоя Жан е национален предател. Трябваше да изгние в затвора. Боклук.
Присъединявам се! Дъщерята се роди в неговото управление! Къв зор видяхме да я гладаме. Комай тя за тва запомни думата НЯМА. Виж синкове се роди в по-добре време, та думата НЯМА за него не съществува...:grin:А що пропускаме и фалитите на банките! Виденов морално ми дължи 5000 лв, които си ги оценявам на 10 000 към сегашното време... Нищо че ми върнаха 7,50 по сегашному...Кило сирене...
Отново на път
Аватар
Dark Angel

Мнение от Dark Angel »

[unknown] написа: Това, че е глупак не го оправдава. За мен той е престъпник. Хиляди мизерстваха заради "управлението" му. Колко народ е измрял преждевременно и колко деца не са се родили заради тоя боклук- да не говорим. Големият ни син е роден в тая година. Жена ми като беше бременна в най- голямата мизерия я гледаха сякаш подвиг извършва. И наистина така си беше. Хората се биеха за хляб... Някой, ако носеше пълна торба с покупки го гледаха с омраза... Продаваха кафе втора употреба...
за мен също е престъпник, няма значение че е глупак
глупаците са особено опасни като имат власт
като се сетя какво беше.....
повече от жестоко
ужасно
Аватар
Глас в пустиня

Мнение от Глас в пустиня »

vyara написа:

Всъщност темата се смеси доста интересно. Значи за Франция, където протестират най-редовно и за всичко (и където живеят прекрасно) може протестът да е символ. За нас той е ограничаван най-нагло.
Зайков - грешката е моя, защото когато за първи път четох за дейността му бях леко объркан - първо не повярвах, после бях леко смутен, а на края ми беше все едно дали е зайков, заеков или заяков. Важното е, че е предател работил за отцепване на територия от България и създаване на измислена(коминтерновска) народност, а след това радушно приет и заемал отговорни постове в управлението на страната, както и синът му днес.
Публикувай отговор