Ако някой иска...

Все същите
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Кент написа:
Мнемозина написа:Една мъжка солидарност се оформи тук. :roll:

Ми как да ви кажа наздраве сега, без да разваля идилията? :grin:
ALLAH AKBAR
Олеее, как прилича на теб!

Много е страшен с тия усмихнати очи... :lol:
Panta rhei...
Аватар
lancelote

Мнение от lancelote »

Мнемозина написа:
Кент написа:

ALLAH AKBAR

Ама пък много навреме... Таман взехме да създаваме опиум за народите!:grin:
Отново на път
http://vbox7.com/play:87f767b7
----------------------------------------
:wbee: :harhar: :wbee:
:harhar::harhar::harhar:
Аватар
Kent
Обратна връзка:

Мнение от Kent »

Мнемозина написа:
Кент написа:

ALLAH AKBAR

дада, такъв басма няма да цепи:cool:
като стажувах в ена болница имах препод непалец
хубав човек, вежлив
казваше ми ..."д-р Иванов, винаги...
се усмихвайте на хората, винаги...
и им говорете на Вие,
това е много приятно
дори да им говорите за нещо неприятно
дори и последствията да са наприятни.."
п.п. това е моя принос за революцията на съзнанието
другия принос се мие в банята:cool:
Последно промяна от Kent на 15.01.09, 22:14, променено общо 1 път.
77. Морските кончета винаги пътуват заедно - хванати опашка за опашка.
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Кент написа: дада, такъв басма няма да цепи:cool:
като стажувах в ена болница имах препод непалец
хубав човек, вежлив
казваше ми ..."д-р Иванов, винаги...
се усмихвайте на хората, винаги...
и им говорете на Вие,
това е много приятно
дори и последствията да са наприятни
п.п. това е моя принос за революцията на съзнанието
другия принос се мие в банята:cool:
Вашите приноси са твърде чудесни, докторе, не знам защо така го подхванах на "Вие". :lol:
Panta rhei...
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Мнение от Ън »

МЪЖжжж написа:
[unknown] написа: П.П. Само не разбрах- що Боев го набъркахте с нацистите? Че чак и групенфюрер го произведохте...:grin:
Ми щот се чудят с кого да попиянстват и да си поговорят у виртуалното кръчме в това затишие. :grin:

:drink:
Наздраве! :cool:
Наздраве! :beer:
И да дойдеш да почерпя. Тъй, де- имам желание...:cool:
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Мнение от Ън »

Кент написа:
ALLAH AKBAR
Зиг Аллах! Хайл акбар! :blum:
Аватар
Kent
Обратна връзка:

Мнение от Kent »

[unknown] написа:
Кент написа:
ALLAH AKBAR
Зиг Аллах! Хайл акбар! :blum:
примерно колега примерно:lol: :russian:
а заратустра и сатанишев да го дуат:rotfl24:
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

Кент написа:...а заратустра и сатанишев да го дуат:rotfl24:
що пък ги сложи на един ред?
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Искането на днешния протест е едно- оставка на правителството:

1-Това правителство е позор и обида за всички нас. Не ние сме некадърни, не ние сме продажни, не сме ние тия, които не си вършат работата. Отдавна нямат право да ни говорят за "европейско държание" и да се разпореждат с парите ни.
Да се махат!
2-Почти, безобидна, според мен ако има шанс наш'те да се обединят, това е сега. Или никога.
3-Политиците естесвено трябва да се възползват от поротестите. Който както може. Виждали сме феноменално използване на протестите - от ОДС навремето. Досега не сме виждали обаче, по- некадърен и по- борчески подход от тоя на бате Бойко Борисов. Това ми говори що за изцепки ще има някой ден, когато стане премиер. Пак ще има вицове(аман). В тия протести виждам и шанс още хора да го видят що за тъпа тиква е. Кинозвезда.
4-Полицаите си вършат работата. Лично от мен, нито кой знае какво ръкопляскане, нито пък, даже още по- малко порицание за работата им. Имат работа- вършат я. Естествено, че ако тези хора изповядват ненасилието, няма да станат полицаи, но пък не съм видял грам жестокост или садизъм.
5-Не съм чел темата докрая.
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Мнение от Ън »

Green Light написа: според мен ако има шанс наш'те да се обединят, това е сега. Или никога.
Кои са наште? Ако има някой неоял се шопар с народни пари- кажи го! Той ще е от наште! :-)
Аватар
holi_day

Мнение от holi_day »

Green Light написа:4-Полицаите си вършат работата. Лично от мен, нито кой знае какво ръкопляскане, нито пък, даже още по- малко порицание за работата им. Имат работа- вършат я. Естествено, че ако тези хора изповядват ненасилието, няма да станат полицаи, но пък не съм видял грам жестокост или садизъм.
понеже имах време и гледах...
- една бабка с количка и детенце в нея - отнесе удари жената първия ден още. не беше от протестиращите.
- някви седнали на пейка пенсионери. тича полицай да гони хлапета, мъ като не може да ги стигне - дядковците отнесоха ударите. че чак им вика да не го гледат, а да гледат надолу, а няколко минути по-късно - що пъ не го гледат като им говори
- едно момче вика на полицаите: "Що ме биеш, бе? Ти като протестира преди седмица - някой пречеше ли ти?"

Полицаите точно си се престараха първия ден.
«Страдаме без страдание, желаем без желание, мислим без мисли.»
Ф.Песоа

това май е другото лице на скуката
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

[unknown] написа:
Green Light написа: според мен ако има шанс наш'те да се обединят, това е сега. Или никога.
Кои са наште? Ако има някой неоял се шопар с народни пари- кажи го! Той ще е от наште! :-)
SDS i DSB
Аватар
Kent
Обратна връзка:

Мнение от Kent »

ELBI написа:
Кент написа:...а заратустра и.... да го дуат:rotfl24:
:-):-):-):-)
:-):-):-)
:-)
сатанишев
да го дуат

от економически съобръжения
добре аре:cool:
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Мнение от Ън »

Green Light написа:
SDS i DSB
Тотално компрометирани.
Аватар
Глас в пустиня

Мнение от Глас в пустиня »

Green Light написа: 4-Полицаите си вършат работата. Лично от мен, нито кой знае какво ръкопляскане, нито пък, даже още по- малко порицание за работата им. Имат работа- вършат я. Естествено, че ако тези хора изповядват ненасилието, няма да станат полицаи, но пък не съм видял грам жестокост или садизъм.
vbox7.com/play:9e5296f8&ef=1

vbox7.com/play:eac64439&ef=1

Обърни внимание на предпоследните три/четири кадъра където ченгетата закопчават пребито момче във видимо безпомощно състояние а приятелката му(а може би съпруга) е извлечена настрани. Тия хора на лумпени метежници ли ти приличат?

www.youtube.com/watch?v=pgp0XiL2L5k

Това действия на полиция ли са или на милиция - можеш ли да направиш разликата?
Аватар
Глас в пустиня

МЪЖжжж написа:
БоЕВ написа: Не е лошо да знаят, че пролятата кръв винаги се плаща. Скъпо! Със или без униформи.

пп Най-големият ташак е, че на 17.01. същите тия мръсници имат планиран протест - дали ще ги подкрепи обществото, хорато които вчера така усърдно и настървено биха?!:-)
Не разбираш ли, че точно това е целта? :-) Да се озверят и едните и другите.
За мен много от началниците на тези "зверове" в униформи реагираха абсолютно неадекватно на ситуацията. Или съвсем адекватно спрямо някакъв сценарий. :winkw:
А командите идват обикновено /в случаи като този/ от политическото ръководство или ако приемем, че всичките им преки ръководители са тъпаци и страхливци за да не могат да вземат тактическо решение със собствените си глави, тактически команди няма докато не се изкаже онзи партийния... Само дето началниците според мен и те са с гаусово разпределение и има достатъчно вряли, кипяли и разумни. За мен остава по-вероятен сценарий 2.
Още повече слушайки нелепите изказвания на министъра им по повода.
А останалото....се случва щото и тези зад щитовете са хора и е било изчакано да се натрупа в тях същата омраза и яд. Ако това беше станало към 10? Сигурно щяха да си разменят и телефонни номера и да се разбират за кръчмици вечерта за да изпразнуват поредния тежък ден заедно. :winkw: Естествено изключвам от това обичайните боклуци, които ги има навсякъде, включително и в силовите министерства въпреки тестовете за пригодност.
Твърде дълго живеем в озлобление и поне аз се убедих за тези години, че това в никакъв случай не е градивна сила.
Думите ти ме замислиха. Ходих, четох, гледах видео и снимки...и нещо не мога да се съглася с теб.

Посетих даже "популярния" напоследък "свободен" полицейски форум:

police.ba4ka.com/viewforum.php?f=2&sid=fe297ce14c4f06acc2ba1bd2d210aff5

Но в темата за 14.01. освен криене зад общи приказки никъде не видях съжаление и признание за прекомерната употриба на сила, как не се намери един да каже - да и сред нас има лекета които ни петнят - а се крият с обяснения как било в европа и цивилозованите страни. Да, ама не, виж какво казва Георги Коларов д-р по политология:
Докато отпивахме от ледено студената бутилка "Узо" и замезвахме с гръцка салата, на площада започнаха да се събират странни млади хора, изцяло облечени в черно: младежите бяха в кожени якета и панталони и високи обувки, девойките за радост на очите ни носеха къси полички и прозрачни чорапогащници под тях и същите кожени якета и високи обувки.

От 10.ХІ.1989г. бяха изминали едва 5 месеца и такива екземпляри все още не се срещаха у нас, поне по централните улици.

Попитах какви са тези и приятелите ми през смях ми отговориха: "Анархисти, носят коктейли "Молотов" и търсят повод да се сбият с полицията".

Когато отново попитах, защо им е нужно да се бият, отговорът беше: "За да се направят на големи мъже пред момичетата".

Тъй като в България все още не беше ставало нищо подобно, не взех тези думи на сериозно, още повече че отново бяха казани през смях.

Когато обаче след около час сблъсъкът все пак се случи, не можех да повярвам на очите си: непълнолетни младежи замеряха полицаите с коктейли "Молотов", камъни, дървета и всичко, каквото им попаднеше под ръка, а полицаите само се пазеха с щитовете си и се държаха на почетно разстояние.
А ние отстрани си пийвахме и замезвахме.

Изумен, попитах защо полицията е толкова пасивна и чух следния отговор: "Това тука да не е вашата комунистическа полиция!? Тук полицаите са наясно, че ги хранят данъкоплатците и че трябва да пазят децата им, а не да ги бият! Ако пострада дори едно момче, или момиче, не можеш да си представиш какво ги чака!"
http://news.ibox.bg/material/id_2087052418/fpage_1/ - обърни внимание на дата, от кога е публикацията.

И като ми говорят за водни струи и сълзотворен газ, дават ли си сметка, че при това положение към тях няма да летят само топки сняг, а доста по опасни и парливи неща - справка - наръчника на анархиста, убеден съм че си го чел и си наясно.

Ако на 14-ти 90% от присъстващите не бяха запазили здрав разум(не като ченгетата със слаб ангел, чакащи часа в който ще могат да бият, блъскат и злодействат безнаказано, скрити зад закона, униформата и щита) нещата можеха да станат много грозни.

Та затова никаква подкрепа за ченгетата, докато не признаят, че вината е И тяхна.

Какво видях аз - видях едни прекрасно екипирани ченгета, въоръжени до зъби, безупречни във всяко отношение, а по външният им вид и наднормено тегло съдя, че нямат нужда нито от допълнителна екипировка, нито от повишаване на заплатите - затова смятам исканията им за неоснователни и протеста им не трябва да бъде подкрепян, даже напротив - трябва да бъде разпръснат, защото по закон нямат право на протести, а нали законите трябва да се защитават дори и с цената на невинна кръв!:-)
Аватар
Глас в пустиня

pocti_bezobidna написа:
БоЕВ написа:Когато се сблъсквам с такъв бабаитлък, несъобразяващ се с нищо, естествено че и аз няма да се съобразя с униформата която носи. Такива ченгета трябва да бъдат пребивани още на мига.
Ауууу! Побойник! :-)

Боев, проява на изключително лош вкус е да използваш смъртта на някого (пък бил и той теб непознат) за пропагандни цели.
Срамота, групенфюрер, срамота!
Студентите започват протест с поднасяне на цветя пред мястото където беше убит техен колега, Балтов, ако не се лъжа - това е използване на смърт с политическа цел.
А относно смъртника от 4-то РПУ, това не е прецедент. Страшна става практиката арестантите да умират от инфаркт - справка Чората. Защо тоя случаи да е изолиран след като МВР съобща чак след 15 - 20 часа за "инцидента", когато "информацията" вече е изнесена в медийното пространство? Има ли лошо в това да се знае защо и как е починал един човек в ареста, и защо се бърза с информацията че е криминално проявен след като няма влязла в сила присъда? Или факта, че е криминално проявен омаловажава смъртта му?
Аватар
lancelote

Мнение от lancelote »

[unknown] написа:
Green Light написа:
SDS i DSB
Тотално компрометирани.
Изводът какъв е? NDSA:grin:
Отново на път
Аватар
lancelote

Мнение от lancelote »

Кент написа:
ELBI написа:
Кент написа:...а заратустра и.... да го дуат:rotfl24:
:-):-):-):-)
:-):-):-)
:-)
сатанишев
да го дуат

от економически съобръжения
добре аре:cool:
Минаваш на ядрено гориво?:blink:
Отново на път
Аватар
Глас в пустиня

БоЕВ написа:
Green Light написа: 4-Полицаите си вършат работата. Лично от мен, нито кой знае какво ръкопляскане, нито пък, даже още по- малко порицание за работата им. Имат работа- вършат я. Естествено, че ако тези хора изповядват ненасилието, няма да станат полицаи, но пък не съм видял грам жестокост или садизъм.
vbox7.com/play:9e5296f8&ef=1

vbox7.com/play:eac64439&ef=1

Обърни внимание на предпоследните три/четири кадъра където ченгетата закопчават пребито момче във видимо безпомощно състояние а приятелката му(а може би съпруга) е извлечена настрани. Тия хора на лумпени метежници ли ти приличат?

www.youtube.com/watch?v=pgp0XiL2L5k

Това действия на полиция ли са или на милиция - можеш ли да направиш разликата?
Ако това което съм ти пуснал ти се вижда не достатъчно жестоко и садистично, в булфото и ройтерс намерих нещо което може да ти хареса:

Изображение

Изображение

Тоя не го знам, може да е от "гаменчетата" дето "хвърляха" срещу полицията, но определено да го влачиш за шала си направо опит за душене/обесване - дали влаченето е позволено при задържане по принцип?

Изображение

А тоя кадър е култов и показателен - 6 на 1 - браво, ашколсун, евала на башибозука - справят се добре и при това ниво на заплатите, и като гледам нямат допълнителна нужда от оборудване и защита.

Изображение

Но тия както и да е може и да са си го "изпросили" или просто са жертва на "справедливия" гняв на редовото ченге което е стояло часове под плюнките и снежните топки - еми като му е слаб ангела и не ще да го плюят, да си намери друга работа, никой не му е крив че се е продал за чифт кубинки и канче котлова храна.

Питам се(това са снимки от клипа върху които ти заострях вниманието) дали купона нямаше да е пълен, ако, докато момчето агонизира тоя онбашия беше изнасилил ошашавената женица типично по башибозушки.
Мамицата им катилска - дори и кучето не хапе ръката която го храни!

Изображение

Изображение
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Аз също гледах онзи ден директното предаване и видях как когато избутваха протестиращите назад, един човек падна, а полицаите вместо да го вдигнат, започнаха да го ритат.

Не бих могла да кажа, че просто са си вършили работата. Когато професията ти е свързана така или иначе с агресията по един или друг начин, първото, на което трябва да те научат, е да контролираш собствената си агресия.
Panta rhei...
Аватар
lancelote

Мнение от lancelote »

Добре, обаче ще задам малко тъп въпрос - На това чета Джендармерия... А не полиция...До колкото знам Джендармерията се вика при военно положение или греша?:shocked::shy:
Отново на път
Аватар
Глас в пустиня

lancelote написа:Добре, обаче ще задам малко тъп въпрос - На това чета Джендармерия... А не полиция...До колкото знам Джендармерията се вика при военно положение или греша?:shocked::shy:
Тука си пише всичко:

www.mvr.bg/AboutUs/StructuralUnits/National+MoI+Services/Police/Gendarmery/default.htm
Аватар
Глас в пустиня

Благодарим ви, че ни бихте
Организаторите на протеста пред парламента обявиха, че ще подкрепят съботната демонстрация на полицаите с мотива, че „и те са хора”. Преди това им поднесоха цветя, вероятно в знак на благодарност за това, че на 14.01 накараха протестиращите да се поразтъпчат, за да не замръзнат от стоене на едно място, а после ги загряха с масаж с палки. Да сте чули някой от присъствалите на протеста в сряда да е настинал? Аз поне не съм, а времето е толкова грипозно, че ако не беше умелата намеса на органите на реда, със сигурност вече щяхме да имаме грипна епидемия в София.
С пушенето и консумирането на храни и напитки в градинката до МВР, полицаите искат повече пари, но и по-добра екипировка. Предния път дори оставиха скъсана кубинка до министерството. Ето защо, е съвсем логично битите в сряда да подкрепят исканията на органите на реда, тъй като тази по-добра екипировка всъщност е за самите тях. Защото кой би искал да го ритат със скъсана кубинка? Справедливо е полицаите да получат нови кубинки, палки и други помощни средства, както и по-високо заплащане, за да могат да предоставят на обществото по-качествена услуга (бой).
Развоят на събитията от тази седмица доказва валидността на принципа „Бий, за да те уважават”, както и правотата на старата педагогическа школа, според която боят е мощно възпитателно средство. „Бий дупенце, за да не биеш дупище”, е казал народът. Водени от тази мъдрост, полицейските шефове решиха да набият две-три хиляди дупенца, за да не им се налага по-късно да бият много повече дупища. И ето че част от „дупенцата” са си взели поука и вече целуват ръката, вкарала ги в правия път.
Но подкрепата за полицаите всъщност е само първата стъпка. Следващата седмица протестиращите са решили да изразят благодарността си към управляващите. Със специална подписка студентите ще настояват депутатите да вземат 13-та и 14-та заплата още в началото на годината. Защото тези управляващи са първите от 12 години насам, успели да събудят гражданското общество и да накарат хората да излязат по площадите. Е, това пробуждане не е масово като при Жан Виденов, но всеки има какво да учи. „Остава да се надяваме, че през следващите си няколко мандата днешните управници и новите им коалиционни партньори ще се усъвършенстват и ще видим примери за всенародно обединение, подобно на онова от 1997 г.”, казват от организационния комитет и посочват, че единственият лозунг, който ще носят отсега нататък, е: „Бий ме, обичам те!”.

iradev.blogspot.com/2009/01/blog-post.html[/quote]

Щеше да е много :lol:, ако не беше :(
Аватар
lancelote

Мнение от lancelote »

БоЕВ написа:
lancelote написа:Добре, обаче ще задам малко тъп въпрос - На това чета Джендармерия... А не полиция...До колкото знам Джендармерията се вика при военно положение или греша?:shocked::shy:
Тука си пише всичко:

www.mvr.bg/AboutUs/StructuralUnits/National+MoI+Services/Police/Gendarmery/default.htm
В изпълнение на основните си задачи Главна дирекция „Жандармерия”:
• организира и осъществява охраната на стратегически и особено важни обекти;
• обезврежда терористични и диверсионни групи;
• участва в организирането на дейността по опазването на обществения ред извън населените места;
• участва в предотвратяването, разкриването и разследването на престъпления и други нарушения на обществения ред извън населените места;
• издирва и задържа лица в предвидените от закона случаи;
• събира, обработва, използва и предоставя информация, придобита по повод изпълнение на функциите си;
• разкрива и отстранява причините и условията за извършване на престъпления и други нарушения на обществения ред съобразно своята компетентност и оказва помощ на гражданите за осигуряване защитата на живота, здравето и имуществото им, както и на други техни права и законни интереси;
• оказва съдействие на други държавни органи или длъжностни лица, когато противозаконно се пречи на тяхната дейност;
• предприема всички необходими действия в кръга на предоставените им правомощия при наличие на данни за престъпление или друго нарушение на обществения ред;
• оказва помощ на лицата, пострадали от престъпления и други нарушения на обществения ред, при аварии, бедствия и произшествия, както и на лица, намиращи се в безпомощно състояние.

Не се стърпях да го копирам, защото май както и да го обръщам не се връзва с нищо...Здраво, Боев!
Отново на път
Аватар
Глас в пустиня

Мнемозина написа:Аз също гледах онзи ден директното предаване и видях как когато избутваха протестиращите назад, един човек падна, а полицаите вместо да го вдигнат, започнаха да го ритат.

Не бих могла да кажа, че просто са си вършили работата. Когато професията ти е свързана така или иначе с агресията по един или друг начин, първото, на което трябва да те научат, е да контролираш собствената си агресия.
Ох, Мнемо, гледам снимките и ми се плаче. Плаче ми се от ярост и безсилие, защото " не сме народ, а мърша"!

Защото типично по ориенталски ръкопляскаме, на дюмбелина, на тоя с мускулите, на бияча, на полицията за "добре свършената работа" при очевадно потъпкване на права и закони. Не, не визирам никого от тук присъстващите, просто ползвам форума като каца без дъно в която да се изокам, за да ми олекне, пък ако някой отговори/сподели добре, ще знам, че има хора които мислят като мен или пък напротив, но да го направят аргументирано.

Вярно, полицията има право да ползва помощни средства при задържане на опасни елементи, но само за самозащита или до толкова докато не неутрализират съпротивата. Сиреч, полицаят няма право да бие със щит

Изображение

обърни внимание на високо вдигнатите щитове, при такъв удар може да разцепиш череп, да убиеш, това е превишаване на сила.

Нямаш право да биеш багащи хора в гръб

Изображение

Изображение

Изображение

Нямаш право да влачиш, биеш и тн паднали, предали се и не оказващти съпротива при задържането хора

Изображение

Изображение

Изображение

Не е трудно тия дето са си превишили правата да бъдат разпознати и наказани, защото при всеки повод ще има изцепки като на снимките и клипа - "каже ли ти нещо- биеш докато не падне..."

Защото когато вирее чувство на безнаказаност стават грозни издънки. Безобидната ме упреква, че ползвам човешка смърт за пропаганда, но пък интуицията ми никога не ме е лъгала - както при случая Чората. Страшно е, когато от прекалено действие, или пък от прекалено бездействие умират хора, пък били те и набедени за престъпници. Няма ли да е ужасно, ако се окаже, че човекът умрял в РПу-то е умрял заради хвърлена топка сняг???

Страшно е, поне според мен, защото в един момент не мога да направя разлика между полицията която трябва да ме защити и гарантира правата, и престъпниците.

www.focus-news.net/?id=n1113504

www.focus-news.net/?id=n1113517

www.deltanews.bg/index.php?id=5672

Специално от Атанасов и Костов нищо добро не очаквам, но има и свидетелски показания.

deltanews.bg/index.php?id=5622

Тъжно и страшно!
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Какво ли да кажа, БоЕВ.
Ужасяват ме такива неща, но те някак трябва хем да доведат до остра реакция, хем да не допускаме да ни озлобяват и нас.
Иначе става порочен кръг.
Panta rhei...
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Мнение от Ън »

Аз пак казвам, че най- големият проблем е липсата на алтернатива. Ей тва е ужасяващото. Щото, ОК- тия мутри ще си тръгнат... И кой ще дойде на тяхно място?
- Б.Б. По- голямятя мутра. Ще гледаме "Командира 2" Майкъл Корлеоне ще смени Вито Корлеоне. Да живее донът!
Еми... Баси и ситуацията... Няма правилен ход...
Аватар
holi_day

Мнение от holi_day »

[unknown] написа:Аз пак казвам, че най- големият проблем е липсата на алтернатива. Ей тва е ужасяващото.
..........
Гледа ли човекът с червената вратовръзка кви носталгични нотки вкара в изказването си за липсата на алтернативен газопровод, че не се е завъртяла дори една гайка от Т.Живково време...
Някои хора разчитат с машина на времето да се върнат в тяхното си червено време...
«Страдаме без страдание, желаем без желание, мислим без мисли.»
Ф.Песоа

това май е другото лице на скуката
Аватар
Глас в пустиня

lancelote написа:
БоЕВ написа:
Тука си пише всичко:

В изпълнение на основните си задачи Главна дирекция „Жандармерия”:
• организира и осъществява охраната на стратегически и особено важни обекти;
• обезврежда терористични и диверсионни групи;
• участва в организирането на дейността по опазването на обществения ред извън населените места;
• участва в предотвратяването, разкриването и разследването на престъпления и други нарушения на обществения ред извън населените места;
• издирва и задържа лица в предвидените от закона случаи;
• събира, обработва, използва и предоставя информация, придобита по повод изпълнение на функциите си;
• разкрива и отстранява причините и условията за извършване на престъпления и други нарушения на обществения ред съобразно своята компетентност и оказва помощ на гражданите за осигуряване защитата на живота, здравето и имуществото им, както и на други техни права и законни интереси;
• оказва съдействие на други държавни органи или длъжностни лица, когато противозаконно се пречи на тяхната дейност;
• предприема всички необходими действия в кръга на предоставените им правомощия при наличие на данни за престъпление или друго нарушение на обществения ред;
• оказва помощ на лицата, пострадали от престъпления и други нарушения на обществения ред, при аварии, бедствия и произшествия, както и на лица, намиращи се в безпомощно състояние.

Не се стърпях да го копирам, защото май както и да го обръщам не се връзва с нищо...Здраво, Боев!
ДЕЙСТВИЯ НА СЛУЖИТЕЛИТЕ НА МВР ПРИ ЗАДЪРЖАНЕ НА
ЛИЦА В СТРУКТУРНИТЕ ЗВЕНА НА МВР
Раздел I.
Ред за задържане на лица
Чл. 8. Полицейските органи не допускат използването на физическа сила,
помощни средства или оръжие спрямо задържаните лица освен в изрично предвидените
от ЗМВР случаи.
Чл. 9. Действията на полицейските органи изключват извършване, провокиране
или толериране на какъвто и да било акт на изтезание, нечовешко или унизително
отношение или наказание, както и прояви на дискриминация спрямо задържаните лица.
Чл. 10. Полицейски служител, който е станал свидетел на неправомерна
употреба на физическа сила, извършване, провокиране или толериране на какъвто и да
било акт на изтезание, нечовешко или унизително отношение спрямо задържаните лица,
е длъжен да се намеси с цел да го предотврати или спре, за което незабавно уведомява
началника си.

Инструкция №Із-2451 от 29 декември 2006г. за реда за действие на полицейските органи при задържане на лица в структурните звена на МВР....

Мноо ярко контрастират на филмчетата и снимките а? Особено чл. 10 - вече ми е любим.:cool:
Аватар
Глас в пустиня

Мнемозина написа:Какво ли да кажа, БоЕВ.
Ужасяват ме такива неща, но те някак трябва хем да доведат до остра реакция, хем да не допускаме да ни озлобяват и нас.
Иначе става порочен кръг.
Казвал съм го и друг път - на зла круша, зъл прът! Разкриване на биячите, уволнение и съд - всичко друго е компромис и предпоставка за още по-големи издевателства следващия път. Чувството за недосегаемост и безнаказаност е опияняващо повече от опиум - хубаво го е казала Капон в блога си който по-нагоре цитирах - може да ги накарат да разпръснат хората но това да ли да бият и колко си решават сами.

Костенурките нинджа се престараха тоя път.
Аватар
Глас в пустиня

[unknown] написа:Аз пак казвам, че най- големият проблем е липсата на алтернатива. Ей тва е ужасяващото. Щото, ОК- тия мутри ще си тръгнат... И кой ще дойде на тяхно място?
- Б.Б. По- голямятя мутра. Ще гледаме "Командира 2" Майкъл Корлеоне ще смени Вито Корлеоне. Да живее донът!
Като начало може да се почне с промени в МВР - оставка за ръководството, уволнение и съд за джандарите които окървавиха протеста.
Аватар
Глас в пустиня

Няма начин, към тоя блог ще дам линк, защото има много видео и снимки, пък се и поприкрива с моето виждане по въпроса.

nabludatel.blogspot.com/2009/01/blog-post_16.html

Само за да бъде темата "пълна", ще извадя видеото от бградина

www.youtube.com/watch?v=8vYkiYbYHFM

пп Междудругото, вижте какво казва автора за младежа и девойката от снимките

Изображение
Наш приятел и познат - студент по право в СУ, Радимир Иванов, беше пребит жестоко. Той е бил напданат и бит, заедно с приятелката си, от полицията до Орлов мост на 14-ти, когато полицията подгони протестиращите. На това видео ще видите как го бият полицаите пред очевидци около 20 души (след средата на видеото), вижда се разбитата му глава и как го дърпат ченгетата (ето и снимки на това). Хората обясняват, че нищо не е направил, просто е бил от десетките невинни, които са пребити. По-късно в полицията са го били цяла нощ, обясни момчето пред Дарик радио.
І

Мнение от І »

БоЕВ написа: Думите ти ме замислиха. Ходих, четох, гледах видео и снимки...и нещо не мога да се съглася с теб.
Но в темата за 14.01. освен криене зад общи приказки никъде не видях съжаление и признание за прекомерната употриба на сила, как не се намери един да каже - да и сред нас има лекета които ни петнят
:lol: Странно защо аз имам съгласие с теб, а ти не намираш с мен.
Виж...стимките, видеото, побоя... това са нещата на повърхността. Те са следствието и външното проявление. Това се вижда, това и се показва. А мен ме интересува да се знае и разбира от повечето хора кой именно и защо извади на показ тая вродена човешка агресия /айде за да не прочетеш различно казаното- ИМЕННО У ЧЕНГЕТАТА/. :-) И защо толкова прилича на едни събития преди доста време. Но смятай, че 90% от хората ще видят само повърхностното, защото то се преекспонира. Ясно защо..

По същия начин ако си обърнал внимание едно от исканията на студентите е именно "ПРОМЯНА НА СИСТЕМАТА".
Защото корупцията, беззаконието и наглостта на политиците и чадъросваните от тях компоненти са именно следствие на механизма, по който те се появяват там, дето са. И дори да са искали да променят нещо някои нови лица, именно този механизъм или ги изхвърля или ги нагажда към себе си /защото е удобен, доходоносен, смазан добре и работи/ и покварява. :-)

Докато АЗ не мога да гласувам за ЧОВЕК, който носи моите приблизително ценности, които да ме представа там...нямам желание да гласувам. Защото моя глас се подменя с удобния на механизма човек.
Проследи от влезналите вътре партии, представители и т.н. колко остават в същия си вид? Ето това е механизма главния и основния на подмяната на моя вот. И е затова гледаме едни и същи мутри и там вътре и отвън вече 20 години.
А що се отнася до полицаите...никой няма да каже това, което искаш. Напротив, пак виж министъра им как продължава да се олива: Миков нападна...
Направи една кратичка връзка на събитията въз основа на вечно работещият принцип "причина-следствие". :winkw:
Ако успееш, ще си отговориш на наистина правилните въпроси и тогава ще насочиш енергията си в позитивна посока. Не по ...пушечното месо и срещу броните.
Дано да съм бил по-ясен този път.. :beer:
І

Мнение от І »

Точно така, на жандармерията не и беше мястото там.
А сега по описанието на обхвата на задълженията на жандармерията...направи си сметка за какво са се подготвяли онез... на един студентски протест с 19 явни искания и нито едно за смяна или сваляне на правителството.
И в какъв казан ги вкараха... И после ми говорят за използване на адекватни ресурси и ненасилие и разни тинтири минтири.. :lol:
Бабите и дядовците по селата дето гледат единствено канал 1, може и да поизлъжат... ама нормалните и кадърни хора, както и западните медии няма да могат. Лошото е, че местните медии няма да отразят това, което западните казват /щото и те са в кюпа- обществена тайна/. Дано поне внуците чели из интернет коментарите и проникнали в случващото се вземат та им обяснят...някой ден. Жалко за битите...но едва ли на техните снимки ще разпознаеш и 1-2 ма от онези дето палиха пожара /най-много да са тупнали някой по погрешка :rotfl24:/.
Аватар
Глас в пустиня

МЪЖжжж написа: Ако успееш, ще си отговориш на наистина правилните въпроси и тогава ще насочиш енергията си в позитивна посока. Не по ...пушечното месо и срещу броните.
Дано да съм бил по-ясен този път.. :beer:
Ха-ха!:-)
Имам и въпросите, имам и отговорите - съгласен съм с теб, но защо ти не се съгласиш с мен, че биячите и псувачите от картинките трябва да бъдат уволнени и съдени. Това като превенция за бъдещи действия. И без това такива хора са срам и бреме за полицията. Съгласи се с мен, че хора с лабилна психика нямат място там, съгласи се с мен че инструкцията за задържане е тотално нарушена.:-)
Раздел I.
Ред за задържане на лица
помощни средства или оръжие спрямо задържаните лица освен в изрично предвидените
от ЗМВР случаи.
отношение или наказание, както и прояви на дискриминация спрямо задържаните лица.
употреба на физическа сила, извършване, провокиране или толериране на какъвто и да
било акт на изтезание, нечовешко или унизително отношение спрямо задържаните лица,
е длъжен да се намеси с цел да го предотврати или спре
, за което незабавно уведомява
началника си.
Изображение
Изображение

Окрий разликите -ха,ха.
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

БоЕВ написа:
Ха-ха!:-)
Имам и въпросите, имам и отговорите - съгласен съм с теб, но защо ти не се съгласиш с мен, че биячите и псувачите от картинките трябва да бъдат уволнени и съдени. Това като превенция за бъдещи действия. И без това такива хора са срам и бреме за полицията. Съгласи се с мен, че хора с лабилна психика нямат място там, съгласи се с мен че инструкцията за задържане е тотално нарушена.:-)
Раздел I.
Ред за задържане на лица
от ЗМВР случаи.
е длъжен да се намеси с цел да го предотврати или спре
, за което незабавно уведомява
началника си.

Окрий разликите -ха,ха.
Подменяне на дневния ред е това. Не виждаш ли, бе Боев?
Аватар
Глас в пустиня

Green Light написа:
Не, не виждам!

Виждам превишаване на права и погазване на закона - необходимо е наказание за престъпилите закона, като превенция на бъдещи своеволия. Предстоят още протести, трябва да има гаранция, че няма да дойде някой фатмак и да те счупи ат бой, а после да каже - "съжалявам, ама бях ядосан, началника ме накара"

Открий разликите!

Изображение

Изображение

Не на произвола - съд за ченгетата!
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

БоЕВ написа:
Green Light написа:
Не, не виждам!
Е! Аз питам риторично
Аватар
Глас в пустиня

Green Light написа:
БоЕВ написа:
Green Light написа:
Не, не виждам!
Е! Аз питам риторично
Е, аз питам практично - трябва ли едно престъпление да остане ненаказано в името на някакво неясно бъдещо всенародно благо.
Публикувай отговор